Zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

honden foto van Helpikwileenpuppy

Hoe lang duurt het voordat een pup zindelijk is? Gemiddeld? 
Die van ons is 12 weken en gaat super goed maar het komt nog wel vaak voor dat er tijdens het wandelen voor buiten er niks gedaan wordt en dan ineens binnen weer wel.

Ze mocht in het begin ook in de tuin poepen en plassen omdat voor buiten nog te spannend was maar daar proberen we nu vanaf te komen. Dat lukt enigszins maar toch komt het voor dat ik dan zie dat ze moet plassen en dan ga ik met haar naar de voortuin of het parkje en dan gebeurd er niks. 

Belonen doen we uiteraard! 

Ben even benieuwd of er nog tips zijn…

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geef het de tijd, de een is wat eerder zinderlijk dan de ander, wanneer het tijd is om te plassen dan neem je ze mee en blijf staan op een plekje, laat ze snuffelen, en dan grote kans dat ze wat doet...naar binnen gaan en niets gedaan te hebben ja dan doet ze het binnen, geef het mooi de tijd dan als je buiten bent....laughing

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Die van mij gemiddeld rond de 16 weken maar t kan ook veel korter of langer duren. Rond de 1e loopsheid kunnen ze ook nog een terugval hebben. (Dat is nu nog niet maar dan weet je t vast).

Gewoon geduldig verder gaan. 

honden page profiel CarlienCarlien

Is helemaal niet gek op deze leeftijd! Ik denk dat Harm vanaf 4 a 5 maanden echt wat meer ritme begon te krijgen en dus steeds meer door kreeg buiten te moeten plassen. Tot die tijd zijn we heel vaak naar buiten blijven gaan. Poepen ging vrij snel wel goed. maar zelfs toen ie 5 maanden was ging het nog wel eens een keertje mis hoor. Dat is niet gek.

 

Wat Willemijn zegt is een goede tip inderdaad, dat doen wij ook: een tijdje op 1 plek blijven staan. Alles buiten kan nog best je pup afleiden, alles is nieuw, interessant of juist wat spannend waardoor ze nog niet gaan plassen tijdens de wandeling. Wij begonnen/eindigden de wandeling altijd met een 'saai' moment om hem even de tijd te geven te gaan plassen. Dat hielp ons heel erg. We doen het soms nog wel als hij tijdens de wandeling niet heeft geplast.

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Ik heb wel eens gelezen dat ze met 6 maanden pas echt goede controle over de sluitspier hebben. Vanaf die tijd hadden wij hier ook geen ongelukjes meer in huis en had ze echt een ritme van om de 4 a 5 uur uitlaten. Uiteraard werden de ongelukjes eerder wel een heel stuk minder natuurlijk. We gingen best lang elke 2 uur naar buiten, van lieverlee werd dat 3 uur enz. Ze deed wel altijd wat buiten en eigenlijk liep het gewoon vanzelf. 12 weken is nog wel heel erg jong hoor! En ook dit is weer iets wat je niet kunt vergelijken en elke hond anders in is. 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Bij eentje van mij moest ik tot 6 maanden goed blijven opletten 

honden page profiel OctaviaOctavia

Met mijn oudste duurde het een jaar. De jongste is nu met 16 weken al behoorlijk betrouwbaar. Het hangt echt van de hond af.

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa

Nessa is 5 maanden en is grotendeels zindelijk, maar ze mag het bij ons wel in de tuin doen. De buitendeur staat zolang we haar hebben al vrijwel altijd open, dus we maken het haar zo makkelijk mogelijk. We hebben nu denk ik nog één ongelukje gehad in de afgelopen maand? Onze fokker zei dat ongelukjes tot 8 maanden nog wel kunnen voorkomen zonder dat je je zorgen hoeft te maken, maar we hebben wel een ras dat vaak langzamer schijnt te zijn met dit soort dingen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Gewoon volhouden zoals je al doet, zit niets anders op.

Het is heel normaal.

Vanaf een maand of 6 heeft een hond zijn sluitspieren pas volledig onder controle.

Daar moet je ook rekening mee houden, en dan komt het vanzelf wel goed hp-smile

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Zeker een half jaar. Lekker de tijd geven. Je pup is al super goed bezig. Niet te veel druk op leggen. T komt echt wel goed!! 

Volgende forumvraag: Los leren slapen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^