Artrose jonge hond, voeding en andere?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Lieve allemaal!
Ik heb al even rondgezocht, maar vindt het toch fijn zelf een topic te starten.
Mar heeft beginnende artrose in zijn heupen en heeft hier af en toe last van. Zo gaat hij veel liggen tijdens het wandelen. De DA wil eigenlijk geen dagelijkse pijnmedicatie geven en het voer van Hills wat aangeraden werd bevalt mij zelf niet zo goed.
Iemand tips voor voedingssupplementen ? Ik heb al iets gehoord over groenlipmossel en duivenklauw, ook goudkorrels voorbij zien komen.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen, ik ben nog zoekende. De optie van pijnmedicatie overweeg ik ook. Ookal is hij pas 4 (bijna 5), wil ik niet dat hij er pijn van heeft. Hoe denken jullie hierover?

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou uitkijken met zomaar supplementen toevoegen. Groenlipmossel zit namelijk al in verschillende brokken verwerkt, en een teveel aan is ook niet goed, alles behalve zelfs. Goed nakijken dus wat al in de brokken zit! 

 

Mijn hond krijgt voor haar artrose Glucosamine Extra van Puur. Ook is er van puur de Arthro-Complex, waar ik ook veel goede dingen over heb gehoord. 

 

Groenlipmossel krijgen mijn beide honden, maar ik voer barf en ben er dus zeker van dat ze hier geen teveel aan krijgen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

1 hond van ons heeft ernstige artrose en zit op medicatie plus supplementen.

 

Onze andere hond is ooit geopereerd en heeft beginnend artrose. Zij krijgt 2x per jaar synopet. Onze andere hond krijgt het dagelijks.. voor nu lijkt het nog voldoende. Ligt niet veel, loopt niet mank enz.

 

Wij hebben flexadin advented geprobeerd, ze wilde het allebei helaas niet eten anders kregen ze dit. Ook hebben we een pot van phytonics joint comp, hoor je veel goede dingen over. Echter stinkt het enorm en eten ze het voer niet meer op als dit erdoor zit..

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Primeval Gelatinaat kun je ook naar kijken of je dat wat vindt. 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik gaf synopet gecombineerd met flexadin en normale voeding.Dat ging super.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Lieve allemaal!
Ik heb al even rondgezocht, maar vindt het toch fijn zelf een topic te starten.
Mar heeft beginnende artrose in zijn heupen en heeft hier af en toe last van. Zo gaat hij veel liggen tijdens het wandelen. De DA wil eigenlijk geen dagelijkse pijnmedicatie geven en het voer van Hills wat aangeraden werd bevalt mij zelf niet zo goed.
Iemand tips voor voedingssupplementen ? Ik heb al iets gehoord over groenlipmossel en duivenklauw, ook goudkorrels voorbij zien komen.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen, ik ben nog zoekende. De optie van pijnmedicatie overweeg ik ook. Ookal is hij pas 4 (bijna 5), wil ik niet dat hij er pijn van heeft. Hoe denken jullie hierover? "

Mijn oudere hond had artrose. Hij was ook nog jong toen wij het hebben ontdekt. 

In zijn geval werkte combo van Synopet + Gelatinaat het best. 

Nooit brokken gevoerd, wel kvv en barf.

Cimalgex als medicatie tegen pijn (niet van de goedkoopste maar werkt heel goed en heeft minder bijwerkingen dan Metacam of Novacam).

Eens per maand zaten wij bij de osteopaat. Daar had hij echt heel veel baat bij. 

Dat de spieren in goede conditie blijven is enorm belangrijk bij artrose. Dus wandelen meerdere keren per dag maar wel kleinere afstanden.  

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Librela is pijnmedicatie voor artrose met vrij minimale impact. Wordt volgens mij ook voor jonge honden aangeraden met artrose juist omdat het de maag niet belast etc.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Supplementen, wordt ook gebruikt bij mensen. Ik zelf was te lui om zelf samenstellen. Dus gebruikte deze https://www.synopet.nl/hond-gewrichten/ Ik zelf vreet veel kurkuma lol of kerrie maar dan anders wink

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel

honden foto van Marjolein & Mabel

" Librela is pijnmedicatie voor artrose met vrij minimale impact. Wordt volgens mij ook voor jonge honden aangeraden met artrose juist omdat het de maag niet belast etc. "
Ik gebruik sinds een paar maanden ook Librela met mijn relatief jonge BC mix van bijna 7 jaar, elke 4 a 5 weken een injectie. Het lijkt goed te werken bij haar, maar hoor van vele dat dit een hit or miss medicijn is. De ene heeft veel baat erbij, de ander helaas niet.

Maar kan het zeker aanraden om uit te proberen! Het is inderdaad, zover bekend, een minder belastend medicijn voor maag, nieren en lever etc. wanneer je het vergelijkt met standaard NSAIDs/pijnstillers. Zeker met ene jonge hond komt dat goed uit.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Hier al flink wat jaren in de artrose. 

Wat ik allemaal heb gebruikt.

Homeopathisch: Groenlipmossel, duivelsklauw, backmotion, cbd.

Supplementen: synopet, primeval, pharmox Glucosamine met msm/chondroitine, zalmolie, flexadin.

Osteopaat en fysiotherapie

Hills prescription diet metabolic and mobility. Ook de stoofpotjes. En met pompoen en zoete aardappel.

Pijnmedicatie: previcox, cimalgex, Rimadyl, paracetamol, librela.

Van librela wordt idd gezegd dat er weinig belastend voor de maag is. Maar omdat je hond zo jong is, is het niet bekend wat dit op lange termijn gaat doen. Maar de andere kant is een NSAID. En dat doet waarschijnlijk sowieso kwaad op lange termijn. 

Je kan ook de hollistische kant op: acupunctuur ed. Ik zou eerst deze kant op gaan, omdat de hond nog zij jong. Er zijn mensen die erbij zweren.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Bedankt voor de vele reacties! Ik ga de DA vragen naar Librela en zal overleggen of dat wat is. Glucosamine ook over gehoord van een vriendin van mij. Nogmaals bedankt ik heb weer genoeg info om research te doen en te kijken wat voor Marley zou werken 

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik lees ff mee :)

Hoop dat je wat kan vinden voor Marley! Succes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^