Fietskar of mandje maar welke?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Goed jongens, ik ben dus gezwicht voor een elektrische fiets door de hoge olie prijzen en vooral omdat ik tegenwoordig met me scootertje in de volle drukte in de file sta in Amsterdam yell

 

Oerhollandse Qwic gekocht en met flink doortrappen + pijn op mijn reet (nieuw zadeltje is onderweg hp-wink) behaal ik 33km maar kan ook rustig fietsen tongue-out Fietsmandje is volgens google? Geen optie aan veiligheid op elektrische fiets. Botty is +10kg dus met fietskar zit ik prima maar ook met sommige fietsenmanden achterop. Hij is net ff groter dan een klein maatje maar kleiner dan medium.

 

Waar die ik goed mee aan fietskar of achterop mandje? Voorop is geen optie want die gaan tot 8kg en ik vertrouw dat zwevend bevestiging materiaal niet daarboven.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Waar zit de accu van je fiets?

 

Als het qua fiets kan zou ik het grootste krat van Basil achterop doen, daar moet hij in kunnen. In Amsterdam lijkt me een fietskar niet fijn.

 

Deze had ik achterop, ik draaide m wel een kwartslag.

 

https://bike.nl/basil-fietskrat-large-black?gclid=EAIaIQobChMIiOm9kIeh-AIVxed3Ch3i1gw7EAQYAiABEgJuYPD_BwE

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

https://qwic.nl/e-bikes/comfort/premium/mn7d-2/ Daar hihi, ik moet hem mee daarboven kunnen tillen zonder gezeik van de rest "Er ligt wat" yell en bagage drager is 25kg max voordat de spaken zeggen... doegggieeees. Mijn eerste optie was ook Basil maar dan krijg je weer hoogte, beweging en gewicht.

 

Ps. Kees? Hij mag hoger aan prijs en liefst met een kooi crash systeem.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" https://qwic.nl/e-bikes/comfort/premium/mn7d-2/ Daar hihi, ik moet hem mee daarboven kunnen tillen zonder gezeik van de rest "Er ligt wat" en bagage drager is 25kg max voordat de spaken zeggen... doegggieeees. Mijn eerste optie was ook Basil maar dan krijg je weer hoogte, beweging en gewicht.
 
Ps. Kees? Hij mag hoger aan prijs en liefst met een kooi crash systeem. "

Ja ik heb er ook een draadkooi op hoor maar die mand is super stevig. Ik heb maanden alles afgezocht naar iets groters, dus ik ben benieuwd.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Mooie fiets!

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Weet niet of je nu je zinnen al helemaal hebt gezet op een mand achterop…. Maar wil deze toch nog even opgooien: https://www.justathlete.nl/steco-transport-predni-nosic-s-uchycenim-na-nahlavni-soupravu?utm_source=adtraction&utm_medium=affiliate&utm_campaign=adtraction&at_gd=FD090C2A69421C77901B7A2ABA10884855243A03

 

Ik had ooit zoiets. Dit voorrekje bevestig je aan je frame (ipv aan je wiel zoals bij andere voorrekjes). Hij kan officieel tot 15kg dragen, maar ik heb ook wel eens volwassen personen bij mij voorop gehad en dat ging prima wink. Ik heb hem zelf ook gebruikt voor mijn hond, gewoon een kratje op vastgemaakt. Ik vind voorop echt heel gezellig fietsen laughing. O ja het fijne is ook dat omdat hij aan je frame vast zit (en niet je stuur) het rekje altijd “recht” blijft en je hond niet alle kanten op gestuurd wordt. En je merkt niks van het gewicht. 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila 3 doggies

honden foto van Nadia & Mila

Lekker fietsen!! Ik heb Mila altijd voorop in de krat met een kussentje onder haar kont en vast met zo'n autogordel ding aan haar harnas. Volgens de gebruiksaanwijzing kan voorop max 15 kg gedragen worden. Heb geen elektrische fiets, maar een opoe fiets en fiets ook als een opoe haha

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

548995.jpg

Als het goed is de grootste Basil krat, met Basil Pluto draadkoepel zo uit m’n hoofd. Schuimrubber, fleece kleedje, doekjes voor schaduw…cool Remi is 7,5kg. Ik heb hem er nu met MIK op (ook van Basil), maar batterij kan er daardoor niet meer uit (ik heb een Stella). Tie wraps gebruikte ik eerst om hem te kunnen passen, en ga ik mogelijk weer naar terug als ik het zat wordt dat de accu er niet uit kan tongue-out Voor nu vind ik het wel handig dat de mand er af kan wanneer ze niet mee gaat, en dat hij dan niet nat wordt.

 

548996.jpg

Ik had eerst even een niet Basil krat, maar die kon niet met MIK, dus na een proefritje via marktplaats weer verkocht.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Als het goed is de grootste Basil krat, met Basil Pluto draadkoepel zo uit m’n hoofd. Schuimrubber, fleece kleedje, doekjes voor schaduw… Remi is 7,5kg. Ik heb hem er nu met MIK op (ook van Basil), maar batterij kan er daardoor niet meer uit (ik heb een Stella). Tie wraps gebruikte ik eerst om hem te kunnen passen, en ga ik mogelijk weer naar terug als ik het zat wordt dat de accu er niet uit kan  Voor nu vind ik het wel handig dat de mand er af kan wanneer ze niet mee gaat, en dat hij dan niet nat wordt.
 

Ik had eerst even een niet Basil krat, maar die kon niet met MIK, dus na een proefritje via marktplaats weer verkocht. "

Ja zo had ik t ook. Nu Finley er niet meer is heb ik m voorop gedaan.

 

Als je wel iets voorop je fiets wil zou ik kijken naar een systeem dat los van het stuur werkt, dan fiets je veel stabieler.

 

Edit, die van Iglo dus!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Fietstranssporter is ook een goed idee maar denk niet dat het op dit frame past helaas.

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

Fietskar hp-shiny

547939.jpg

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Pierke! Das een zoals we op ze indisch zeggen een moderne Betjak!! Botty wat te klein voor Botty yell

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Ik weet niet of je voor vering op jou fiets hebt, volgens de fietsenwinkel waar ik mijn fiets kocht kan of mag er dan geen voordrager op. 

552618.jpg552619.jpg

Ik heb deze, maar je hebt ze ook nog een slag groter. Bij mijn fiets kan ik de batterij er wel uithalen met het mik systeem. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Oh, ja daar zit vering, dus voordrager kan ik dan doorstrepen. Dit mandje had ik idd mijn oog op laten vallen maar zag maar 1 maat ervan. Zal nog eens googlen. Zit dat stevig? Want verwacht dat Botty in begin wel gaat scharrelen erin.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Ja hoor het zit hartstikke stevig, Fientje scharrelde ook in het begin, en ik heb er ook een korf over.
Ik had haar eerst aan het stuur, dat mandje boog aan de bevestiging helemaal door. En ik vind als ze bewegen dat je dat echt wel voelt aan het stuur. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Klopt, had ik voor Peanut gekocht zo een stuurmandje, die stond heel snel op MP haha. Kon nog geen twee meter fietsen met dat ding. Heb ranzijn gebeld, zaandam heeft showmodellen staan dus ga dit weekend even koekeloeren ernaar hp-smile

Volgende forumvraag: Binnen plassen na verhuizing
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^