Moeite met de avonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AmberAmber

Goedenavond allemaal. Ik heb al meerdere Posts hier gelezen als ik een vraag Googlede maar wil nu toch kijken of ik gerichte tips of advies kan krijgen. 

Ik heb nu bijna twee weken een puppy in huis. Ze is een maltipoo en heet Sterre, ze is nu 9 weken en zaterdag wordt ze 10 weken. Hiervoor had ik een Spaanse waterhond en die is 16,5 geworden en bijna een jaar geleden overleden, zij was echt de liefde van mijn leven en ik miste die liefde enorm dus na goed nadenken en onderzoek doen naar soorten honden ben ik bij Sterre terecht gekomen. Je raadt het misschien al, het leven met een puppy is zo lang geleden ik weet er niets meer van en het is pittig. Ik weet dat als ze volwassen is dat ik dan een maatje voor het leven hebt, maar daar moet ik eerst wel komen. 

ik woon alleen en vind het echt heel erg zwaar. Ik doe super hard mijn best want ik weet dat dit de fundering is en ik wil alles goed doen, maar af en toe zit ik met mijn handen in het haar. Vooral Savonds vind ik lastig. Ze pakt haar rust niet en kan daardoor erg vervelend worden. Ik moet dan eigenlijk zelf gaan eten maar krijg daar dan de rust niet voor. Ik loop in ieder geval 3x per dag met haar maar poepen doet ze niet op vaste tijden of tijdens het lopen dus het is steeds maar afwachten wanneer het komt waardoor ik stress dat het niet voor de nacht gebeurt en ze er dan misschien uit moet. Ze slaapt in de bench, ook overdag, haar speelgoed sleept ze er ook naartoe. We gaan naar puppycursus, ze is 1x geweest al. 

hebben jullie tips voor de avonden? En ligt het aan mij dat ik het zwaar vindt of hoort het erbij?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik ga je niet zeggen dat ik gek met puppen ben, vind ze heerlijk...laughing   je hebt het moeilijk ermee, je bent niet de enige hoor, ga savonds nog een korte wandeling maken met je pup, en als die daarna niet wil rusten, ga op de grond zitten geef een goed bot, een kong, met wat lekkers erin...de eerste tijd zal je best wel eens ergens tegen aan lopen, heel normaal.....je pup moet ook nog zijn/haar draai vinden bij je...de eerste weken zullen best wat onrustig zijn voor je, probeer een beetje een ritme erin te vinden...3 x per dag aan de wandel, maak er wat meer van, 3 x is wel heel erg weinig, ga eens naar een veilig plekje met de pup, lange lijn eraan en laat ze lekker overal maar snuffelen, afstand is niet belangrijk, maar wel een poosje lekker buiten blijven en doe dat meerderen malen per dag...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien voor je avondeten eerst een stuk met de hond wandelen, dan de hond eten en dan jij pas eten. Geef de hond nog een lekker kauwbot, voor de kleintjes is gedroogde konijnenoor prima te doen en zijn ze mooi een poosje mee zoet. 

honden page profiel OctaviaOctavia 3 doggies

Bij mij duurde de periode dat ik het echt heel zwaar vond denk ik zo’n drie weken. Ik heb mijn pup opgehaald toen ze 8 weken was, ze is nu 12 weken en ik merk sinds een paar dagen dat ze zelf rust begint te pakken, ‘s avonds (en overdag als we iets intensiefs hebben gedaan) voornamelijk slaapt als ze tevreden is, zichzelf kan vermaken met haar speelgoed zonder dat ik haar continu in de gaten moet houden en dat ik echt weer toekom aan mijn eigen dingen doen. Ik herinner me van mijn oudste hond dat ik de eerste maand ook echt lastig heb gevonden. Als je je pup al twee weken in huis hebt, hoef je hopelijk niet lang meer door te bijten.

 

Mijn pup was ook een druktemaker die haar rust niet kon vinden en als ze oververmoeid was (wat natuurlijk wel wil als je niet gaat slapen als je moe bent, haha) was ze nog vervelender. Dat is dus vanzelf overgegaan, maar ik werd er zelf bij tijd en wijle knettergek van. Wat mij heel erg heeft geholpen was om haar even in de puppyren te zetten als ze heel moe was. Wat te kluiven erbij en ze viel al vrij snel in slaap. Als ik haar liever bij me hield legde ik haar aan een riempje op de bank of nam ik haar gewoon op schoot en aaide ik haar heel rustig. Ook dan sliep ze zo. Misschien niet lang (nu wel, gelukkig!), maar alle beetjes helpen. En jezelf inderdaad blijven bedenken dat het een fase is, het gaat echt weer over!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Heb je overdag t deurtje van de bench open?

 

Wat Ucke Puck zegt vind ik wel een goeie tip.

 

Runderkophuid werkte hier ook altijd goed, of een kong met een klein beetje pindakaas of zo.

 

Ik vind de puppyperiode echt t allerallerleukst dus aan mij heb je wat dat betreft niks.

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Ten eerste gefeliciteerd met je pup! En nee het ligt niet aan jou dat je het zwaar vind, want die eerste weken vooral zijn gewoon heel pittig en dan doe je het ook nog eens helemaal alleen. Petje af hoor! Ik heb een man en 2 tienerdochters en was echt blij dat we het samen konden doen. Ik zou inderdaad ook echt aanraden om wat te kluiven te geven als jij wil gaan eten. Daar kan je niet genoeg van in huis hebben. Runderkophuid werkte hier ook goed. Daar worden ze vaak ook lekker moe van. Deden wij in t begin ook altijd als we gingen eten. Sterkte met alles en hopelijk lukt het ondanks de pittige momentjes om ook lekker te genieten van je pup. Wij hebben trouwens ook een maltipoo teefje. Nola heet ze en ze is bijna 10 maanden. En het is volop genieten nu! Maar die eerste maanden vond ik ook echt heel pittig.

honden page profiel AmberAmber

" Heb je overdag t deurtje van de bench open?
 
Wat Ucke Puck zegt vind ik wel een goeie tip.
 
Runderkophuid werkte hier ook altijd goed, of een kong met een klein beetje pindakaas of zo.
 
Ik vind de puppyperiode echt t allerallerleukst dus aan mij heb je wat dat betreft niks. "

Ja overdag is de bench open. 

Bedankt voor de reacties allemaal. Het helpt om te weten dat je niet alleen bent en dat het maar een fase is. Ik ga de tips uitproberen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja overdag is de bench open. Bedankt voor de reacties allemaal. Het helpt om te weten dat je niet alleen bent en dat het maar een fase is. Ik ga de tips uitproberen.  "

Soms is het het proberen waard om eens iets om te gooien.

Ik denk altijd; als de hond uit is geweest, eten heeft gehad en wat te kauwen, dan heeft ie in principe even alles gehad wat ie nodig heeft en kan ik rustig koken en zelf eten.

 

Zo doe ik dat s ochtends ook. Ik ga snel wassen en aankleden en dan eerst de hond uitlaten en eten geven en vervolgens neem ik mn ontbijtje.

honden page profiel FienFien

Maar wat als je pup die rust niet heeft. Dan kun je willen koken maar als ik dat hier even wil en hem even in de bench zet dan piept springt en blaft die de hele buurt bij elkaar. Laat ik hem eruit dan zit ie de hele tijd de kat achterna of de andere hond te klieren, dingen te zoeken die hij kan slopen enz enz . Ik krijg die rust hier echt niet hoor, Die van mij is trouwens al 7 maanden.

honden page profiel FienFien

En waardoor komt het dat het vooral in de avonden lastig is? Is ze dan drukker?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Het is Juni en langer licht. Zeg niet dat het werkt maar misschien kun je het iets donkerder maken in huis? Ook zelf rustig doen helpt bij het kalmeren.

 

Dat gezegd? Kun je ook te weinig doen met je pup overdags aan stimulatie, las wat spelmomenten in samen, ga eens wandelen en gewoon ergens zitten of stilstaan zodat je pup alle indrukken in zich kan opnemen.

honden page profiel AmberAmber

Het ging gister al stuk beter. Ik heb ongestoord kunnen eten. Daarna nam ze de rust nog steeds niet maar ze was niet oncontroleerbaar druk. Ze is al druk Savonds sinds ik haar heb. Ook na dagen vol met socialisatie dingen en ik loop regelmatig en train ook elke dag, maar misschien moet het nog meer. In het begin was ze denk ik te moe waardoor ze zo druk werd dus die balans heb ik nog niet gevonden. 

Vandaag krijgt ze haar tweede vaccinatie dus dan zal ze ook wel wat anders reageren. 

alle tips zijn welkom. Ik wil het graag goed doen allemaal, maar heb het wel onderschat hoe het is om het alleen te doen. Vooral omdat niemand het even over kan nemen als je gefrustreerd en moe bent, maar ook dat je geen klankbord hebt als het even niet lukt. 

mensen die de puppytijd heel erg leuk vinden, mag ik vragen waarom? Misschien kan ik het dan ook wat meer waarderen :)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees


mensen die de puppytijd heel erg leuk vinden, mag ik vragen waarom? Misschien kan ik het dan ook wat meer waarderen ???? "

Ik hou gewoon van dat kleine spul dat alles voor het eerst ontdekt. Dat is niet uit te leggen denk ik.

 

Ik was bij al mijn pups wel vanaf het begin heel erg betrokken bij het nest en ging zo veel mogelijk op bezoek. Mijn pup kende mij al goed als ik ze op kwam halen, misschien scheelt dat. 

 

Ik woon ook alleen trouwens. Slaapt je pup s nachts een beetje?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Misschien moet je niet nóg meer socialiseren en trainen, maar meer kijken naar andere behoeften/interesses van je hond.

Mijn Maltezer houd bijvoorbeeld heel erg van lekker uitgebreid snuffelen. Krijgt ze daar een wandeling zeer ruim de tijd voor, dan is ze er de hele dag nog voldaan van.

Dat is belangrijker dan kilometers maken.

 

Tip, je hebt een kruising maltezer x poedel begrijp ik?

Klein beestje, schaf een hondenwandelkar aan evt. tweedehands, dan kun je langere wandelingen maken en kan de hond toch mee.

Heb er zelf 1 en had 'm veel eerder moeten kopen.

Puck laat zich met enorm veel plezier rondrijden in dat ding.

honden page profiel AmberAmber

" Ik hou gewoon van dat kleine spul dat alles voor het eerst ontdekt. Dat is niet uit te leggen denk ik.
 
Ik was bij al mijn pups wel vanaf het begin heel erg betrokken bij het nest en ging zo veel mogelijk op bezoek. Mijn pup kende mij al goed als ik ze op kwam halen, misschien scheelt dat. 
 
Ik woon ook alleen trouwens. Slaapt je pup s nachts een beetje? "

Slapen gaat beter alleen vannacht wat minder. Ze heeft nu 3 nachten alleen beneden geslapen en ik slaap boven. Vandaag werd ze om 5 uur wakker en was ze er ook echt klaar mee. 

honden page profiel AmberAmber

" Misschien moet je niet nóg meer socialiseren en trainen, maar meer kijken naar andere behoeften/interesses van je hond.
Mijn Maltezer houd bijvoorbeeld heel erg van lekker uitgebreid snuffelen. Krijgt ze daar een wandeling zeer ruim de tijd voor, dan is ze er de hele dag nog voldaan van.
Dat is belangrijker dan kilometers maken.
 
Tip, je hebt een kruising maltezer x poedel begrijp ik?
Klein beestje, schaf een hondenwandelkar aan evt. tweedehands, dan kun je langere wandelingen maken en kan de hond toch mee.
Heb er zelf 1 en had 'm veel eerder moeten kopen.
Puck laat zich met enorm veel plezier rondrijden in dat ding. "

Goeie tip, want je zit snel op de maximale tijd die ze mogen lopen. Ik probeer wel elk rondje een andere route te lopen zodat er andere geuren zijn. Ze snuffelt graag en laat haar ook altijd nadeel van als ik haar lang in gras laat snuffelen dat ze dan gaat grazen en wroeten. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Goeie tip, want je zit snel op de maximale tijd die ze mogen lopen. Ik probeer wel elk rondje een andere route te lopen zodat er andere geuren zijn. Ze snuffelt graag en laat haar ook altijd nadeel van als ik haar lang in gras laat snuffelen dat ze dan gaat grazen en wroeten.  "

Je mag rustig iets verder lopen hoor, als het maar rustig is. Geen wilde spelletjes enzovoorts. Maar op een rustige manier verder lopen en dan een half uur of driekwartier is echt geen probleem.

Ze geven vaak zelf wel aan wanneer moe te zijn of geen zin meer te hebben.

Puck ging altijd liggen en dan droeg ik haar de rest van de wandeling. Nu sinds een paar jaar een karretje en ze kijkt echt van het karretje naar mij als ze het lopen zat is.

 

Grazen doet Puck ook, moet natuurlijk niet extreem worden, maar met grassprieten is verder niks mis. 

Wroeten is ook niet erg, thuis weer even wassen en borstelen. 

En als het je te lang duurt, gewoon een 'kom we lopen verder' en weer door naar het volgende plekje wat lekker ruikt.

 

De wandelingen hier zijn altijd voor de hond, althans het begin tot dat ze het zat is. Daar neem ik uitgebreid de tijd voor. 

Als ze het zat is gaat ze in het wandelkarretje en de wat minder lange wandelingen van 3km en ze is het zat, dan gaat ze in een rugtas speciaal waar een hond in kan.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" Het ging gister al stuk beter. Ik heb ongestoord kunnen eten. Daarna nam ze de rust nog steeds niet maar ze was niet oncontroleerbaar druk. Ze is al druk Savonds sinds ik haar heb. Ook na dagen vol met socialisatie dingen en ik loop regelmatig en train ook elke dag, maar misschien moet het nog meer. In het begin was ze denk ik te moe waardoor ze zo druk werd dus die balans heb ik nog niet gevonden. Vandaag krijgt ze haar tweede vaccinatie dus dan zal ze ook wel wat anders reageren. 
alle tips zijn welkom. Ik wil het graag goed doen allemaal, maar heb het wel onderschat hoe het is om het alleen te doen. Vooral omdat niemand het even over kan nemen als je gefrustreerd en moe bent, maar ook dat je geen klankbord hebt als het even niet lukt. 
mensen die de puppytijd heel erg leuk vinden, mag ik vragen waarom? Misschien kan ik het dan ook wat meer waarderen :-) "

Als ik het zo lees dan doe je misschien wel te veel met je puppy aan socialisatie en dan nog trainen erbij.  Daar kunnen ze ook overprikkeld van raken. Je hoeft echt niet elke dag overal met je pup heen te gaan om te socialiseren. Een half uur/ drie kwartier wandelen zou ik niet doen met een pup van 9 weken, ik zou eerst elke keer het zelfde rondje doen, ik neem aan dat je dan soms ook wel verkeer, mensen of andere honden tegen komt, dat zijn al indrukken genoeg. Geef een lekker bot om te knagen, daar worden ze ook moe van, en kun je zelf even iets anders doen. Wel altijd blijven op letten met bot en het laatste kleine stuk weggooien.

 

En om je andere vraag te beantwoorden: ik hou ook van pups en vind ze echt zo vertederend, lief grappig en dan die capriolen die ze uithalen, daar kan ik dan zo om lachen. 

honden page profiel NolastormNolastorm

honden foto van Nolastorm

Heel herkenbaar, onze Nola had toen ze heel klein was 's avonds ook altijd enorme energie en de gekke vijf minuten waren ook meestal 's avonds. Maar het was echt een fase. Wij gingen altijd even spelen met haar, dan gaven we haar wat te kauwen, gingen zitten op de bank en negeerden haar verder. Als ze dan ging liggen beloonden we haar met de stem. Tijdens het koken hadden wij ook altijd een moeilijk momentje haha! Maar dan gaven we haar ook wat te kauwen en probeerden we haar te negeren. Ze moeten ook leren dat ze op bepaalde momenten geen aandacht krijgt. Nu weet ze: oh als ze de pannen pakken krijg ik geen aandacht dus kan ik net zo goed even gaan liggen kauwen. 

Maar dat duurde echt wel een aantal weken hoor, maar hou hoop, het gaat echt vanzelf beter!

honden page profiel TobyToby

Wel herkenbaar. Onze pup is nu bijna 5 maanden, dan nog zuchten wij ook eens (2 vlw en 1 tiener). :-)

Wat wij nu merken is heel consultatiebureau-achtig: rust en regelmaat. Je kunt op internet bijna op weken / maanden van je pup een schema downloaden of afkijken. Wel even naar je eigen leeftijden maken en zoveel mogelijk eraan houden. 

Gekke puppykwartier is vaak idd net te weinig slapen en veel te wild gespeeld en/of teveel gezien buiten. Soms weten we ook niet meer waar de stopknop zit. Proberen we ook maar met een kluifje, even kribbelen / masseren op de lekkere plekjes. Even de hond tot zit of lig brengen en zijn koppie even rustig vastpakken en rustig ademen. Werkt niet altijd, maar het is iets. En idd op een gegeven moment laat de pup maar effe, dan valt ie wel in slaap. 

Slapen in de bench met een donkere kleed erover en sinds afgelopen avonden met wat geluidjes. Hij heeft nu een handje van om te gaan piepen en blaffen. Dus ene keer toevallig als de vaatwasser aanstaat en anders doen wij de radio op sleep mode. Weet ook niet of het helpt. Wij zijn ook aan het proberen. 

Heel veel sterkte Amber!

 

 

 

 

honden page profiel AmberAmber

Voor het geval iemand dit topic tegen komt die net een pup heeft geef ik even een update. Ik heb namelijk ook heel wat topics gelezen in het begin en vaak mist dan de update wanneer het beter wordt. 

ze is nu 11 weken, maar puppy’s ontwikkelen echt elke week en de eerste week was heel erg pittig, maar het werd steeds beter. In het begin deed ik waarschijnlijk teveel. Puppycursus helpt ook enorm je krijgt goede tools (hoe je pup vast kan houden om rustig te maken) en je hebt een plek voor je vragen. Ook begin je elke dag je pup beter te lezen. Wanneer is ze gewoon op ontdekking binnen en wanneer moet ze plassen? Ik heb de beweging/training wat meer verdeeld over de dag en je begint steeds beter door te hebben wat ze nodig hebben om erna lekker te slapen. Ook helpt het dat ik Savonds soms in een kleinere kamer zit dan kan ik haar beter in de gaten houden zonder achter haar aan te hoeven lopen.verder mag je best streng zijn, ze moet snappen wat wel en niet mag. In het begin was ik daar niet goed in, maar ik merk dat ze leert. 

al met al het wordt beter en best snel. Elke week is er verbetering en vergeet niet om daar ook bij stil te staan. Kauw opties zoals runderhuid of kong werken heel erg goed als ze de rust even niet vinden en ga vooral ook door met leven, daar moeten ze ook aan wennen (ik bedoel dan niet gewoon alleen laten ofzo) 

 

bedankt iedereen voor de tips en medeleven dat heeft echt enorm geholpen. 

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Bedankt voor je update! Op naar de puberfase!

honden page profiel MarieMarie

" Voor het geval iemand dit topic tegen komt die net een pup heeft geef ik even een update. Ik heb namelijk ook heel wat topics gelezen in het begin en vaak mist dan de update wanneer het beter wordt. 
ze is nu 11 weken, maar puppy’s ontwikkelen echt elke week en de eerste week was heel erg pittig, maar het werd steeds beter. In het begin deed ik waarschijnlijk teveel. Puppycursus helpt ook enorm je krijgt goede tools (hoe je pup vast kan houden om rustig te maken) en je hebt een plek voor je vragen. Ook begin je elke dag je pup beter te lezen. Wanneer is ze gewoon op ontdekking binnen en wanneer moet ze plassen? Ik heb de beweging/training wat meer verdeeld over de dag en je begint steeds beter door te hebben wat ze nodig hebben om erna lekker te slapen. Ook helpt het dat ik Savonds soms in een kleinere kamer zit dan kan ik haar beter in de gaten houden zonder achter haar aan te hoeven lopen.verder mag je best streng zijn, ze moet snappen wat wel en niet mag. In het begin was ik daar niet goed in, maar ik merk dat ze leert. 
al met al het wordt beter en best snel. Elke week is er verbetering en vergeet niet om daar ook bij stil te staan. Kauw opties zoals runderhuid of kong werken heel erg goed als ze de rust even niet vinden en ga vooral ook door met leven, daar moeten ze ook aan wennen (ik bedoel dan niet gewoon alleen laten ofzo) 
 
bedankt iedereen voor de tips en medeleven dat heeft echt enorm geholpen.  "

Blij te lezen dat het bij jou ook beter begint te gaan. Mijn pup is nu 12 weken en ik gaf ook net een nieuwe update want ze is gelukkig niet meer zo constant in overdrive. Ik heb wel nog steeds mijn onzekerheden en zaken die ik anders zou willen zien, maar het feit dat we merken dat er wekelijks toch vooruitgang geboekt wordt is geruststellend.

Ik vind het ook fijn dat je een update geeft, ik hou mij daar ook aan. Vooral omdat zoveel mensen hier echt de moeite nemen om ons te helpen, die mogen ook wel op de hoogte gehouden worden als het beter gaat.smile

 
 

Volgende forumvraag: Hond probeert baby te happen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^