Het gaat heel goed!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

Ok na alle reacties zal ik ook even iets leuks melden! 

Volgens mij heb ik een voorbeeldig hondje! 
Vannacht weer in eigen bed kunnen slapen (na vier nachten kamperen in de woonkamer) van 23.00 tot 5.30. Maar ze piept dan helemaal niet. Ik zag via babyfoon dat ze wakker was dus ik heb haar even laten plassen.

Ze vindt steeds beter haar draai hier in huis en wordt steeds losser en speelser. Dat hysterische gedrag is echt even met vlagen. Ik geef haar dan een alternatief om in te bijten. En negeer sommige dingen. 

De reden dat ik andere berichten type is omdat ik onzeker ben. Je leest hier ook best veel heftige verhalen en ik wil het graag voorkomen dat het zo wordt. Maar tot nu toe lijkt het er op dat het echt een hele zachtaardige en normale pup is.

Zindelijkheid is nog wel een ding hoor. Inmiddels is het kunstgras achter om gedoopt tot hondentoilet wat ik echt vies vind. Maar ja beter dan binnen. Voor buiten doet ze niks. Vind ze nog te spannend. Maar goed dat zal met de tijd wel komen. 

So far so good!! 

ps de kat vind het niks maar we hebben ze ook nog geen echte confrontatie aanlaten gaan. Steeds met puppyren er tussen. Kat vermijd contact en gister wel klein beetje meer kijken van een afstand. Als pup per ongeluk iets te dichtbij komt dan wel blazen. Ik gun dit ook maar veel tijd. Hopelijk ontstaat er op een gegeven moment wel een soort gedoogd zone…

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat top! Vooral zo door gaan. Misschien een idee om 1 topic te openen over je pup, waar je alle verhalen en vragen kan delen ipv elke keer een nieuw topic te openen? 

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Super zeg zo'n fijn bericht! Heerlijk dat je pup het zo goed doet en wat fijn dat je weer lekker in eigen bed kon slapen! Je doet het supergoed! Wat betreft zindelijkheid, ze moeten zich inderdaad nog helemaal vertrouwd gaan voelen buiten en dan komt dat echt vanzelf wel. Met 6 maanden hebben ze pas eigenlijk echt goed controle over de sluitspier. Vanaf dat moment hadden wij ook geen ongelukjes meer in huis. Lekker genieten van je pup! Leuk om zulke positieve verhalen te lezen en als je weer onzeker bent, gewoon hier op het forum komen om van je af te schrijven!

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

" Wat top! Vooral zo door gaan. Misschien een idee om 1 topic te openen over je pup, waar je alle verhalen en vragen kan delen ipv elke keer een nieuw topic te openen?  "

Wat bedoel je dan precies? Onder ‘ puppy opvoeden’ een keer een onderwerp maken en daar alles onder zetten?

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

" Super zeg zo'n fijn bericht! Heerlijk dat je pup het zo goed doet en wat fijn dat je weer lekker in eigen bed kon slapen! Je doet het supergoed! Wat betreft zindelijkheid, ze moeten zich inderdaad nog helemaal vertrouwd gaan voelen buiten en dan komt dat echt vanzelf wel. Met 6 maanden hebben ze pas eigenlijk echt goed controle over de sluitspier. Vanaf dat moment hadden wij ook geen ongelukjes meer in huis. Lekker genieten van je pup! Leuk om zulke positieve verhalen te lezen en als je weer onzeker bent, gewoon hier op het forum komen om van je af te schrijven! "

Ja leuk hè! Had nog niet gereageerd op jouw reactie van gister op die 6 maanden maar ik snap helemaal wat je bedoeld. Ik denk dat ik hetzelfde ga hebben. Het is nu echt even intensief en ben ook nog erg moe als ik eerlijk ben. Maar los daarvan geen klagen dus wink

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dit is een leuk topic hp-smile

Dan lees je ook de leuke dingen over een pup.

Want alles bij elkaar komt mij dat zo ook bekend voor natuurlijk.

Hysterische momenten die een pup kan hebben, en waar je mee moet leren omgaan.

De echte puppytijd waar jij nu in zit, duurt eigenlijk maar heel kort.

Met een maand of 6 worden het al pubers, dan kun je hoe je pup nu is al bijna niet meer voorstellen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wat bedoel je dan precies? Onder ‘ puppy opvoeden’ een keer een onderwerp maken en daar alles onder zetten? "

Ja kan, maar je kunt ook gewoon alleen dit topic nog gebruiken om al je leuke dingen en onzekerheden te delen.

 

Lucie mijn Smous durfde eerst ook niet buiten te plassen. Ik ging steeds naar een vast plekje buiten mijn tuin, en pas als ze geplast had ging ik verder. T was wel een heel rustig plekje waar niemand kwam, dat moet je net ff hebben in de buurt. Na een week of 3 ging ze ook op andere plekken plassen.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Dat zindelijk worden dat komt wel geef het gewoon de tijd en ga niet te snel met dingen willen hp-thumbsup 

Hoe vindt de rest van je gezin de pup? Helpen ze je ook een beetje?

Holly ziet er wel snoezigg uit hoor hp-heart

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Fijn dat het goed gaat.

Als je het plassen in de tuin niet oke vind, dan nu ook niet toelaten.

Gewoon steeds de straat op naar de dichtsbijzijnde groenstrook of boom. Gewoon blijven staan of evt een krukje meenemen en zitten.

Ze plassen vanzelf wel als ze iets meer ontspannen zijn.

 

Ga je even een blokje om, doe dan gewoon elke keer dezelfde route. Dat maakt vertrouwd.

honden page profiel Mamma van NessaMamma van Nessa

honden foto van Mamma van Nessa


ps de kat vind het niks maar we hebben ze ook nog geen echte confrontatie aanlaten gaan. Steeds met puppyren er tussen. Kat vermijd contact en gister wel klein beetje meer kijken van een afstand. Als pup per ongeluk iets te dichtbij komt dan wel blazen. Ik gun dit ook maar veel tijd. Hopelijk ontstaat er op een gegeven moment wel een soort gedoogd zone… "

Ik heb ook een kat en een pup van 4,5 maand. In het begin vond de kat het helemaal niet leuk dat er een nieuw huisgenootje was. De kat is al wat ouder en heeft een rugzakje. Het is voor haar belangrijk om zich ergens terug te kunnen trekken waar Nessa niet kan komen. Gelukkig hebben we een bovenverdieping. Daar verblijft ze nu veel, maar ze komt elke dag wel een paar keer naar beneden om vanaf een afstandje en vanachter een traphekje naar Nessa te kijken. Ik denk dat het vooral belangrijk is om het tijd te gunnen. Ik hoor om me heen dat het echt wel een jaar kan duren voor een kat aan een nieuwe hond (of andere kat) is gewend.

 

Daarnaast is het goed om bewust tijd te nemen om bij de kat te zijn. Mijn kat is heel erg op haar mensen gericht, dus het is belangrijk om haar niet het gevoel te geven dat ze 'vervangen' wordt door Nessa. We gaan regelmatig even een kwartiertje boven bij haar zitten, even met een hengeltje spelen of gewoon lekker kroelen. Dat verschilt natuurlijk wel per kat, sommigen hebben dat minder nodig.

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Heel leuk om te lezen dit! Komt allemaal wel goed, niet onzeker zijn!

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

Voor wie het leuk vindt: ze heeft een insta account waarop je haar kan volgen. Holly_mae_minidoodle 

honden page profiel Cat Cat

Wat fijn dat het zo goed gaat! Lekker genieten van de kleine pup. Die van ons is ook nog niet zindelijk, maar dat komt vast ergens in de komende weken/maanden.

Met de katten gaat het hier ook nog niet en wij geven ze boven ook extra aandacht. 

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

" Wat fijn dat het zo goed gaat! Lekker genieten van de kleine pup. Die van ons is ook nog niet zindelijk, maar dat komt vast ergens in de komende weken/maanden.
Met de katten gaat het hier ook nog niet en wij geven ze boven ook extra aandacht.  "

Haha jij reageert nu en tegelijkertijd hebben wij een terror avond….

die van ons is dus heel snel overprikkeld. Vanavond vanaf 17.00 niet meer geslapen. Het is warm. Er kwamen vriendjes van mijn zoon kijken toen ze echt net bijna in slaap viel en dus weer wakker werd. En nu is ze dus al twee uur helemaal hyper. Heeft ook ineens weer in huis geplast. Viel net met klein rondje wandelen volledig uit naar voorbij rennende kinderen en ik kreeg haar gewoon amper rustig daarnet. Heb op schoot geprobeerd. Iets te kauwen. Het laten gaan…..alleen maar onrust. Nu even verplicht in de  bench gelegd. Zal wel commentaar krijgen maar dat is wel de plek waar ze uiteindelijk tot rust komt….

Dus vanavond was even niet zo genieten hahaha.

De kat ook zeker nog niet senang met de hond. Komt wel steeds vaker even beneden kijken maar als pup te dichtbij komt haalt ze uit. En verder bivakkeert ze boven. Dat gaat nog heel veel tijd kosten vrees ik. 

honden page profiel Cat Cat

Die dagen zitten er ook tussen haha. Die van ons pakt ook niet zo snel zijn rust en gaat zeker 3 keer per dag in de bench. Niet op vaste tijden hoor, maar wanneer we zien dat hij moe is of juist hyper wordt van de vermoeidheid. Hij zoekt nu uit zichzelf ook vaker de bench op om lekker even te gaan liggen. Met de kat kan inderdaad best nog even duren. Die van ons is vrijdag 16 weken en het gaat nog niet zoals we willen. Komt vast goed.

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

" Die dagen zitten er ook tussen haha. Die van ons pakt ook niet zo snel zijn rust en gaat zeker 3 keer per dag in de bench. Niet op vaste tijden hoor, maar wanneer we zien dat hij moe is of juist hyper wordt van de vermoeidheid. Hij zoekt nu uit zichzelf ook vaker de bench op om lekker even te gaan liggen. Met de kat kan inderdaad best nog even duren. Die van ons is vrijdag 16 weken en het gaat nog niet zoals we willen. Komt vast goed. "

Tsja het zal er allemaal wel bijhouden. Ga wel even zoeken naar wat te doen met een pup die snel overprikkeld is. Geloof Nina van Tilburg een online cursus daarvoor heeft. 

En de kat. Ok jullie pup nu 16 weken en gaat dus nog niet? Is er wel iets van een gedoog zone? Of wat gebeurd er tussen die twee? En zie je wel vooruit gang? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Katten gedoog zone is genoeg hoge ruimte bieden. Dat kan door wat meubels tegen mekaar aanschuiven of gewoon wat gedegen hoge krabpalen te kopen of te bouwen. Kat brengt nauwelijks door op de grond als deze ruimte aangeboden wordt..... ook al is er geen hond bij is. Dit is een senior kat, die zit nu op de grond omdat ze zit te wachten op een dagelijkse routine, het search spelletje. Dat doen mijn kat en hondje samen en dit is haar tweede buddy samen, de etters yell

 

553050.jpg

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^