Doffe vacht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoyaJoya

honden foto van Joya

Mijn kruising soortgelijk boomertje uit Servië krijgt plotseling een doffe vacht. Hij krijgt kwalitatief voer, Doils visolie en schapenvet bonbons.Maar niets lijkt te helpen. Vorig jaar werd hij aan z'n kruisband geopereerd en de trimster beweert dat het wel eens de narcose zou kunnen zijn die nog steeds niet uit z'n gestel is. Een jaar later???

Nu werd onlangs hartfalen geconstateerd bij hem waar hij medicatie voor krijgt in de vorm van Vetmedin en Furosemide vochtafdrijver.

Het ventje is 9 jaar, gecastreerd en nog steeds zijn vrolijke actieve zelf.

Waarvan heeft hij die slechte vacht, medicatie, narcose of leeftijd?

En wat kan ik nog meer doen?

Alvast bedankt.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Door castratie kan de vacht wat dof worden...narcoses ook maar niet na een jaar dan is de vacht al weer in goede conditie, maar castratie speelt mee dat er een doffe vacht is....en goede shampo eens gebruiken, die de vacht weer in conditie brengt, misschien eens een trimster raadplegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je gaat al naar een trimster ?   Heus er zijn goede shampoos die de vacht weer in goede conditie brengt...kijk hier eens naar...

Beaphar Shampoo Glanzende vacht is een milde verzorgingsshampoo voor alle honden met een doffe broze vacht, die reinigt en herstelt. Bevat macadamia olie die de huid hydrateert en voedt, waardoor een doffe broze vacht weer snel glans krijgt. De shampoois pH huidneutraal.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hartfalen ondermijnt alles, dat zal vast meespelen.

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Oef vind dat altijd een moeilijke. O.l nog een pitty soort ontmoet. Stokdoof, ziet ook niet zo best meer en een eigenaar die haar heeft gered van een spuitje want ze zou meer dood dan levend zijn. Bleeding speels is ze haha, zit lekker in de vacht nu voor hoelang het duurt maar ze is iig vrolijk en dan veranderd die vacht ook gelijk. Die vrouw en man? Heeft haar nu een jaar en kom ze 2x per week tegen op de wandeling in het bos. Nu een weekje niet gezien maar de temperaturen lopen op.

honden page profiel ientjeientje 1 doggies

honden foto van ientje

Wanneer is je hond gecastreerd? Als dat  onder dan een half jaar tot een jaar geleden is, kan daar een vachtverandering door komen. Maar meestal zie je dit bij hinden met een dubbele verharende vacht.

Ik zou de oorzaak zoeken in het hartfalen en de medicatie en ik zou overleggen of extra vet in dit geval wel zo,n goed idee is, en dan bedoel ik dat schapen vet. Want vet en hartproblemen zijn twee dingen die niet bij elkaar horen,

Volgende forumvraag: Hondentondeuse
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^