Met de hond naar Zweden met de boot!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dizzy Dizzy

honden foto van Dizzy

Wij moeten binnenkort voor een korte periode richting Stockholm, maar zouden graag Dizzy meenemen. Helaas zijn alle huisdieren hutten al geboekt, en ik weet niet of ik graag hem voor 14 uur in een kennel stop? Hij is daar niet gewend en inmiddels al 12 jaar, dus dan laat ik hem liever thuis. 

 

Wie heeft hiermee ervaring of weet iemand een andere optie? 

Ik hoor het graag en alvast dank!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Misschien kan je met een andere firma die nog wel hondenhutten hebben?

Of een dag eerder weggaan als het mogelijk is?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Niet naar zweden, weet wel van de veer van Italie naar Patras Griekenland? Dat de kennels zich op het dek bevonden. Kennis had de hond mee dus hebben we af gewisseld met een luchtbedje bij de kennel. Was wel ontzettend koud s'nachts en hebben alle drie amper geslapen omdat we helemaal geen hut hadden. Dus als de situatie zo is? Zou ik iig een hut boeken.

 

Anders trein of auto en een kortere veer zoeken, Frederikshavn-Goteborg duurt maar 3.15u en Denemarken is niet zo heel ver rijden.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Waarom ga je niet over de Sontbrug van Denemarken naar Zweden? Zo heb ik het ook gedaan en is echt héél makkelijk en goed te doen. Of ga je met de boot vanuit Nederland? 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik zou ook de brug pakken. Qua veerboot met honden is die van Frederikshavn naar Gotenborg ook heel fijn. Mag de hond gewoon bij je op het dek zitten.

honden page profiel Dizzy Dizzy

honden foto van Dizzy

Wij willen graag met de veerboot ivm tijd, met stenaline via Kiel, gaat denk ik sneller, dan over een brug? Ik weet het niet, ben er zelf nog nooit geweest? 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Wij willen graag met de veerboot ivm tijd, met stenaline via Kiel, gaat denk ik sneller, dan over een brug? Ik weet het niet, ben er zelf nog nooit geweest?  "

Ik was binnen 12 uur in Zweden inclusief tussenstops ivm de honden én in een klein camperbusje dat geen 120 / 120 over de snelweg rijdt. Ik was alleen. Het is een hele rit hoor, maar vooral wanneer je met zijn 2en bent echt prima te doen. Je komt dan in Zweden uit in het plaatsje Malmo. 

honden page profiel DD

honden foto van D

" Wij moeten binnenkort voor een korte periode richting Stockholm, maar zouden graag Dizzy meenemen. Helaas zijn alle huisdieren hutten al geboekt, en ik weet niet of ik graag hem voor 14 uur in een kennel stop? Hij is daar niet gewend en inmiddels al 12 jaar, dus dan laat ik hem liever thuis. 
 
Wie heeft hiermee ervaring of weet iemand een andere optie? 
Ik hoor het graag en alvast dank! "

Ik heb gebruik gemaakt van allerlei veerboten met Remi. Eentje haar 2 tellen er in gedaan terwijl ik naar de wc moest, voor de rest op het uitlaatdek gezeten op een stoeltje die daar stond. Andere zat ze in een draagzak, ze was 4 maanden, en de mensen bij het inchecken gaven aan dat ze als ze daar in bleef voor deze keer niet in kennel hoefde (een overtocht van 2 uur, op internet stond dat ze of in de auto moesten blijven, of in een kennel, maar niet op het dek). Een andere veerboot waar ze mee mocht op bepaalde dekken, maar alleen in een draagtas of benchje ook gedaan. Was te doen. Draagtas was ze gewend, dus die overtocht merkte sommige mensen amper dat ze mee was. De overtocht in het benchje vond ze niet zo, maar het was er een met gaten voor de brokjes/waterbakken, en die haalde ik er uit, en dan kon ik er met mijn hand in hp-angel spijlen moesten namelijk nauw zijn (deze was van volledig plastic en dicht op sleuven na. En die gaten) vanwege veiligheid natuurlijk, zich indekken zodat andere passagiers niet gebeten kunnen worden. Maar met mijn hand er in was alles weer oké. Niet goed in Remi's ogen, ondanks mijn hand was ze niet helemaal happy, maar ze piepte dan niet meer, maar het was een korte overtocht. En een overtocht met huisdierenhut. Het was dat mijn vader perse gebruik wilde maken van het open buffet en ze daarom in de hut moest blijven (als het aan mij had gelegen was ik in de hut gebleven met haar). Het was een hoek met allerlei van dat soort hutten en met nagelsporen al op de deur. Remi heeft flink lopen blaffen, net als andere honden die volgens mij alleen werden gelaten, genoeg geblaf om ons heen, maar omdat we toch in een achteraf hoekje zaten heeft niemand er last van gehad denk ik.

 

Ik heb geen overtocht gemaakt die kant op, en weet het formaat van jouw hond niet (mijn hond was tussen de 3 en 7kg), maar mocht er eentje zijn die het aanbiedt met draagtas/benchje regel, misschien een optie?

 

Kennel zou ik dus niet doen. Die twee tellen in de kennel vond Remi al verschrikkelijk. En één overtocht werd weliswaar over het hart gestreken werd, maar die daarna nooit meer gebruikt, want die 1,5-2 uur leek me al vreselijk maar zou noodzakelijk zijn, en me daarna meer verdiept er uiteindelijk in (en ze was nog jong, ik wist niet hoe ze op OV zou reageren met 4 maanden), en daarna maar meer omwegen gemaakt, zodat we langer in bussen en treinen zaten, maar dan wel veerboten namen waar ze niet in een kennel hoefde. Ze is een ontzettend chille OV reizer, al met 4 maanden, ze is wit/zwart/grijs, en heb zelfs de vraag gehad of ze bejaard was, want zo rustig en kalm. Nope, 4 maanden XD

honden page profiel DagmarDagmar

De keer dat ik naar Zweden ging, was het maar een klein stukje met de boot. De honden zaten dan gewoon bij ons op het dek.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Een paar jaar geleden zijn wij overgevaren van Travemünde naar Trelleborg met de TT-line.

Wij hadden op de heenweg een binnenhut waar we met de hond in mochten. Een nadeel vond ik dat de hond niet mee mocht in het restaurant en dat je ook je eten niet mee mocht nemen naar de hut. Dus we zijn afzonderlijk gaan eten.  Plassen mocht in het hondentoilet op dek 5, een grindbak met een boomstam erin. Gelukkig deed onze Pepijn daar niet moeilijk over.

Op de terugweg hadden we geen hut gereserveerd, we dachten in slaapstoelen te kunnen rusten, maar ook daar mocht de hond niet in en je kon dus nergens zitten. Toen we eenmaal voeren hebben alsnog een hut geboekt en kregen we een veel mooiere buitenhut voor een spotprijs.

 

 

honden page profiel Dizzy Dizzy

honden foto van Dizzy

" Een paar jaar geleden zijn wij overgevaren van Travemünde naar Trelleborg met de TT-line.
Wij hadden op de heenweg een binnenhut waar we met de hond in mochten. Een nadeel vond ik dat de hond niet mee mocht in het restaurant en dat je ook je eten niet mee mocht nemen naar de hut. Dus we zijn afzonderlijk gaan eten.  Plassen mocht in het hondentoilet op dek 5, een grindbak met een boomstam erin. Gelukkig deed onze Pepijn daar niet moeilijk over.
Op de terugweg hadden we geen hut gereserveerd, we dachten in slaapstoelen te kunnen rusten, maar ook daar mocht de hond niet in en je kon dus nergens zitten. Toen we
eenmaal voeren hebben alsnog een hut geboekt en kregen we een veel mooiere buitenhut voor een spotprijs.
 
  "

Jeetje wat heftig zeg, ik las idd dat je niks mag, helemaal niet handig, ik denk beter dat ik Diz thuislaat en als we echt een heleboel tijd hebben, dan de brug nemen, maar even snel een paar dagen, dat is echt niet te doen zo. We zijn weleens naar Corsica geweest met de veerboot en daar mocht Diz gewoon overal mee, echt ideaal!!

honden page profiel Dizzy Dizzy

honden foto van Dizzy

" Ik heb gebruik gemaakt van allerlei veerboten met Remi. Eentje haar 2 tellen er in gedaan terwijl ik naar de wc moest, voor de rest op het uitlaatdek gezeten op een stoeltje die daar stond. Andere zat ze in een draagzak, ze was 4 maanden, en de mensen bij het inchecken gaven aan dat ze als ze daar in bleef voor deze keer niet in kennel hoefde (een overtocht van 2 uur, op internet stond dat ze of in de auto moesten blijven, of in een kennel, maar niet op het dek). Een andere veerboot waar ze mee mocht op bepaalde dekken, maar alleen in een draagtas of benchje ook gedaan. Was te doen. Draagtas was ze gewend, dus die overtocht merkte sommige mensen amper dat ze mee was. De overtocht in het benchje vond ze niet zo, maar het was er een met gaten voor de brokjes/waterbakken, en die haalde ik er uit, en dan kon ik er met mijn hand in spijlen moesten namelijk nauw zijn (deze was van volledig plastic en dicht op sleuven na. En die gaten) vanwege veiligheid natuurlijk, zich indekken zodat andere passagiers niet gebeten kunnen worden. Maar met mijn hand er in was alles weer oké. Niet goed in Remi's ogen, ondanks mijn hand was ze niet helemaal happy, maar ze piepte dan niet meer, maar het was een korte overtocht. En een overtocht met huisdierenhut. Het was dat mijn vader perse gebruik wilde maken van het open buffet en ze daarom in de hut moest blijven (als het aan mij had gelegen was ik in de hut gebleven met haar). Het was een hoek met allerlei van dat soort hutten en met nagelsporen al op de deur. Remi heeft flink lopen blaffen, net als andere honden die volgens mij alleen werden gelaten, genoeg geblaf om ons heen, maar omdat we toch in een achteraf hoekje zaten heeft niemand er last van gehad denk ik.
 
Ik heb geen overtocht gemaakt die kant op, en weet het formaat van jouw hond niet (mijn hond was tussen de 3 en 7kg), maar mocht er eentje zijn die het aanbiedt met draagtas/benchje regel, misschien een optie?
 
Kennel zou ik dus niet doen. Die twee tellen in de kennel vond Remi al verschrikkelijk. En één overtocht werd weliswaar over het hart gestreken werd, maar die daarna nooit meer gebruikt, want die 1,5-2 uur leek me al vreselijk maar zou noodzakelijk zijn, en me daarna meer verdiept er uiteindelijk in (en ze was nog jong, ik wist niet hoe ze op OV zou reageren met 4 maanden), en daarna maar meer omwegen gemaakt, zodat we langer in bussen en treinen zaten, maar dan wel veerboten namen waar ze niet in een kennel hoefde. Ze is een ontzettend chille OV reizer, al met 4 maanden, ze is wit/zwart/grijs, en heb zelfs de vraag gehad of ze bejaard was, want zo rustig en kalm. Nope, 4 maanden XD "

nee, zo te lezen is dat echt niks voor Dizzy, Diz is een middelformaat en veel te groot voor een tas. De langste overtocht, maar wel de snelste route is via Kiel, en op de Stena line, als je geen hut hebt, dan moeten ze in een kennel en dat doe ik hem niet aan. Corsica hebben we gedaan met de veerboot, hadden een hut daar en diz mocht gewoon overal heen, op die voorwaarden had ik het graag gedaan, maar met zoveel gedoe, laat ik hem liever bij een oppas.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Oja, Stenaline heb ik ook gebruikt, ik reisde tussen Ierland/Verenigd Koninkrijk/Nederland. Honden mochten alleen in de kennels of de uitlaatplekken, of wandelend er tussen, voor de rest was alles verboden terrein. DFDS en Irishferries of zoiets ook gebruikt. Allemaal dezelfde soort regels, sommigen iets losser dan anderen, zoals die met draagzak mocht ze volgens mij alleen niet in het restaurant. Maar ze moest wel de hele overtocht in de draagtas blijven. 
Klinkt wel leuk overal toegang met de hond, misschien als we op vakantie weer eens gaan me weer eens in een veerboot verdiepen smile

honden page profiel KoekjeKoekje 3 doggies

honden foto van Koekje

Je kunt geluk hebben met mooi weer en met de hond op het achterdek zitten, maar wij zijn met het nemen van boten gekapt. Onze hond heeft in de auto gezeten en op het dek, nooit in de kennel. ‘t Voelde allemaal niet goed. Teveel stress op een toch al spannende reis. Diverse malen geprobeerd.

Reistijd is met in/uitchecken juist meer dan gewoon lekker doorkachelen via de Brug tussen Denemarken en Zweden. Stoppen waar je wil, geen gedoe. En, er mag niks fout gaan onderweg of je mist de boot. Dus, zorgen dat je op handige tijden de grote steden in Duitsland passeert en gáán. Lang leve vakantie.

We reizen ook naar Noorwegen via Zweden. Je haalt Götenburg net niet in een dag. Dus, B&B na 1000 kilometer, ruim voorbij Malmö is dat. En dan lekker samen slapen en weer door. Linksaf Noorwegen in. De boot is duur, stress voor de hond en je krijgt er Corona van, met al die smalle gangetjes, hahaha. 

Alternatief voor in 1 keer door naar Zweden is eerst in een paar uur naar de Duitse grens met Denemarken. Daar kun je supergoedkoop overnachten in Treene Camp Horn. Van daaruit kun je echt naar Midden-Zweden of ruim voorbij Oslo in Noorwegen op je volgende volledige rijdag. Daar kan geen boot tegenop :-).

honden page profiel Dizzy Dizzy

honden foto van Dizzy

" Oja, Stenaline heb ik ook gebruikt, ik reisde tussen Ierland/Verenigd Koninkrijk/Nederland. Honden mochten alleen in de kennels of de uitlaatplekken, of wandelend er tussen, voor de rest was alles verboden terrein. DFDS en Irishferries of zoiets ook gebruikt. Allemaal dezelfde soort regels, sommigen iets losser dan anderen, zoals die met draagzak mocht ze volgens mij alleen niet in het restaurant. Maar ze moest wel de hele overtocht in de draagtas blijven. Klinkt wel leuk overal toegang met de hond, misschien als we op vakantie weer eens gaan me weer eens in een veerboot verdiepen  "
 
 
 
 

Ja, precies op Corsica Ferries kan het wel, dus we hadden een hut waar huisdieren in mochten, het is geen super de luxe overtocht, maar Diz mocht wel overal mee, dus naar de restaurants, alle gebieden eigenlijk en had een heel klein mini uitlaat gedeelte, maar ja we hebben gewoon flink gewandeld voordat we de boot op gingen. Dit was wel allemaal heel fijn, dus zo te lezen sla ik liever, de andere veerboten over...

honden page profiel Dizzy Dizzy

honden foto van Dizzy

" Je kunt geluk hebben met mooi weer en met de hond op het achterdek zitten, maar wij zijn met het nemen van boten gekapt. Onze hond heeft in de auto gezeten en op het dek, nooit in de kennel. ‘t Voelde allemaal niet goed. Teveel stress op een toch al spannende reis. Diverse malen geprobeerd.
Reistijd is met in/uitchecken juist meer dan gewoon lekker doorkachelen via de Brug tussen Denemarken en Zweden. Stoppen waar je wil, geen gedoe. En, er mag niks fout gaan onderweg of je mist de boot. Dus, zorgen dat je op handige tijden de grote steden in Duitsland passeert en gáán. Langleve vakantie.
We reizen ook naar Noorwegen via Zweden. Je haalt Götenburg net niet in een dag. Dus, B&B na 1000 kilometer, ruim voorbij Malmö is dat. En dan lekker samen slapen en weer door. Linksaf Noorwegen in. De boot is duur, stress voor de hond en je krijgt er Corona van, met al die smalle gangetjes, hahaha. 
Alternatief voor in 1 keer door naar Zweden is eerst in een paar uur naar de Duitse grens met Denemarken. Daar kun je supergoedkoop overnachten in Treene Camp Horn. Van daaruit kun je echt naar Midden-Zweden of ruim voorbij Oslo in Noorwegen op je volgende volledige rijdag. Daar kan geen boot tegenop :-). "
 

Ja precies, zo sta ik er ook in hoor, dan maar liever geen veerboot, maar deze keer moeten we nl alleen daarheen om iemand op te halen en dan weer terug, we wilden daarvoor gewoon 3 dagen ervoor aanplakken, dus het is geen vakantie, maar we willen wel een keer naar Noorwegen, dus dat is idd een betere optie..

honden page profiel Dizzy Dizzy

honden foto van Dizzy

" Een paar jaar geleden zijn wij overgevaren van Travemünde naar Trelleborg met de TT-line.
Wij hadden op de heenweg een binnenhut waar we met de hond in mochten. Een nadeel vond ik dat de hond niet mee mocht in het restaurant en dat je ook je eten niet mee mocht nemen naar de hut. Dus we zijn afzonderlijk gaan eten.  Plassen mocht in het hondentoilet op dek 5, een grindbak met een boomstam erin. Gelukkig deed onze Pepijn daar niet moeilijk over.
Op de terugweg hadden we geen hut gereserveerd, we dachten in slaapstoelen te kunnen rusten, maar ook daar mocht de hond niet in en je kon dus nergens zitten. Toen we eenmaal voeren hebben alsnog een hut geboekt en kregen we een veel mooiere buitenhut voor een spotprijs.
 
  "

Nee, dat lijkt mij dus helemaal niks, dan liever Diz maar bij de oppasser laten voor die paar daagjes of dan blijf ik liever thuis bij hem, het is geen vakantie maar een paar dagen weg en we moeten iemand meenemen naar Nederland, dus het is geen vakantie, dus vandaar tijdsgebrek en met al die stress erbij voor Diz..dat vind ik te zielig.

Volgende forumvraag: Op vakantie met een pup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^