Toller pups slaapt niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiwieSiwie

Hoi iedereen, 

Wij hebben sinds een 5tal weken een toller pup in huis. Lou is ondertussen 13 weken oud.

Sinds een week vindt Lou haar rust niet meer overdag. 's nachts slaapt ze prima door (gemakkelijk 8u aan een stuk) maar overdag slaapt ze amper. Ik denk dat ze in totaal maar aan 12u slaapt komt per dag. 

We hebben al vanalles geprobeerd (snuffel- en zoekspelletjes, een wandeling, spelen,...) om haar moe te krijgen. De dierenarts adviseerde een botje maar in plaats van dat ze daarvan moe wordt wil ze daarna weer verder spelen. 

Ook verplicht de bench in loopt heel moeizaam. Dan blijft ze maar piepen hoewel we al benchtraining gedaan hebben. 

Lou is over het algemeen heel lief maar door het gebrek aan slaap wordt ze heel ondeugend (bijten, springen,...).

Heeft iemand tips? Moeten we haar toch in de bench blijven steken? Hoe krijgen we haar rustig zodat ze in slaap valt?

Bedankt!!

 

 

honden page profiel OctaviaOctavia 3 doggies

Als ik die van mij niet in de ren wil doen, wil het nog wel eens helpen om haar aan een riempje bij me op de bank te houden, of stevig op schoot vast te houden en een beetje te knuffelen tot ze in slaap valt. In beide gevallen moet ze wel echt moe zijn, als ze niet moe is, dan zal het natuurlijk ook niet helpen, want dan is dat het probleem niet. Maar bij die van mij (12 weken) is het probleem over het algemeen vermoeidheid en meestal is ze binnen een kwartiertje wel tot rust gekomen en in slaap gevallen op deze manier.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

En als je het probeert zonder bench en verplicht rusten etc.

Laat je pup vrij, ga zelf rustig zitten, misschien bij je pup op de grond.

En laat je pup zelf zijn plekje vinden.

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Hoe ziet een gemiddelde dag er uit voor je pup? 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Zorg dat je hond leert zijn rust pakken. Na een wandeling, willen spelen is helemaal niet gek hoor.. als je wilt dat je hond ontspant, leer je pup dit door zelf rustig te gaan zitten. Lukt dit niet, hou je je pup bij je aan een riem in het uiterste geval. Je kunt altijd nog proberen na een wandeling je hond een gevulde (bevroren) kong aan te bieden, brokjes in een snuffelmat, andere puzzels of gewoon een goed kauwbot. Puzzels maakt een hond mentaal moe en voldaan. Pups hebben verder een enorme kauwbehoefte, dit zorgt ook voor ontspanning bij de pup waardoor hij makkelijker tot rust kan komen. 

 

Goed kauwmateriaal kan van alles zijn, lamsoren, bullepees, hertenkophuid noem maar op.. een kong kun je ook met veel dingen vullen, op internet staan veel recepten. Wij vriezen vaak 10 kongen tegelijk in. Makkelijk om er zo even 1 te pakken. Lickimatten zijn hier ook goed voor.

 

Benchtraining doe je om je hond de bench prettig te laten vinden. Nu laat je je pup janken in de bench en is het een hele strijd? Dan is het of mis gegaan bij de training of je pup vindt de bench gewoon niet prettig. Zoek dan naar een ander alternatief. Laat je pup er vooral niet in janken, dit gaat de plek er niet prettiger op maken.... probeer je pup rust te geven en dit ook hierdoor zelf te leren 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Ohja, houdt je vooral niet vast aan het aantal uren. Mijn pups haalde nooit de zoveel uur als gezegd werd en nu nog steeds niet. Elke hond is anders. Rustig liggen is ook rust voor een hond, dit hoeft niet alleen maar slapen te zijn. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Klopt. Een toller tot zes maanden is een grote actieve stuiterbal, na zes maanden komt een omslag en worden ze een stukje rustiger. Ik heb dat ook gemerkt aan mijn toller. Maar dat was wel in de jaren negentig. Misschien is het nu anders.

Maar als ik dit hoor,  normaal puppen en toller gedrag.

Volgende forumvraag: Dipje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^