Verplicht rust geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

honden foto van Helpikwileenpuppy

Hi,

ik heb mijn pup pas twee dagen dus wellicht een stomme vraag. Maar eerste dagen super veel slapen…vannacht ook goed geslapen. Vandaag merk ik dat ze drukker is en moeilijker haar rust pakt. Ze loopt nu ook veel achter mij aan. Net ff voor het eerst voor buiten ‘gelopen’ super veel nieuwe indrukken. En daarna even in de bench gezet…ik wil graag dat ze nu even haar rust pakt. Maar nu gaat ze piepen en houdt ze mij scherp in de gaten. Heb deurtje dicht gegaan. Mijn dochter vindt het zielig. Maar heb gezegd dat ze even geen aandacht moet geven aan het piepen.

Dat is goed toch? Sorry ff onzeker 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Daar zijn de meningen sterk over verdeeld ,

Ik zou het nooit doen ,pup is onzeker nog ,wil bij iemand zijn ,Laat pup zijn gang gaan ,op een gegeven moment ploft het wel ergens neer ,

Als je hier leest zijn er talloze pups die zg hun rust niet pakken ,Waarom heb ik die nooit? Ik laat het ze zelf uitzoeken ,gedwongen opsluiting lijdt tot verzet en de hond zal nooit zijn rust pakken ,Over een week of twee is pup dusdanig gewend dat hij wel gaat slapen en meer vertrouwen er in heeft niet alleen te zijn .En overdag opsluiten en jullie lopen heen en weer ? Of pup merkt dat jullie in de buurt zijn en wil gewoon bij jullie zijn .

De makkelijkste pups krijg je gewoon als je ze hun gang laat gaan en ze het zelf uit kunnen zoeken waar ze liggen .

Succes en veel plezier met je pup .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Zelf zou ik meer voelen om de pup achter me aan te laten hobbelen en  dan liever zelf gaan zitten om de pup ook rust te geven. Op de duur leert ze dan ook uit zichzelf haar rust te pakken.

 

Ze is nog maar net weg van haar nest en heeft gewoon nog veel steun nodig vandaar het achter je aan lopen, ik zou dat gewoon toelaten en negeren. Ik ga dus met je dochter mee. Al kan jouw manier op de duur natuurlijk ook werken, maar zou alleen niet mijn manier zijn.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

Hier zijn reeds talloze discussies over geweest.. Zoals Heleen zegt: de meningen zijn daar sterk over verdeeld. Je zal het zelf voor zich moeten beslissen.. 

Ik heb mijn pup nooit verplicht om te rusten. De eerste 3 dagen was hij mssn iets te druk en hij had bijna niet geslapen. Ik vond het niet erg want alles was nog nieuw.. alles moest ontdekt en onderzocht worden.. Daarna begon hij toch regelmatig vanzelf in slaap te vallen. Eerst altijd in mijn buurt en wakker van het minste.. Maar het verbeterde sterk met de weken.. Ik heb hier geen bench want ja, ik ben er absoluut geen voorstander van. Wat ik wel nu heb is een pup die nu 4 maand oud is en perfect zijn rust kan pakken wanneer en waar hij dat wilt.  

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

honden foto van Helpikwileenpuppy

Ah ok….

voor nu heeft het gewerkt en ligt ze heerlijk te tukken. Maar begrijp wel goed wat jullie zeggen. 

Ergens ook gelezen dat als je ze naar ze toe komt met piepen en ze dan aandacht geeft/ hun zin geeft ze leren dat dit werkt….vandaar…

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ah ok….
voor nu heeft het gewerkt en ligt ze heerlijk te tukken. Maar begrijp wel goed wat jullie zeggen. 
Ergens ook gelezen dat als je ze naar ze toe komt met piepen en ze dan aandacht geeft/ hun zin geeft ze leren dat dit werkt….vandaar… "

de pup wil met het piepen zeggen dat ze het niet prettig vindt, als jij dan naar haar toe gaat en haar eruit laat, leert ze inderdaad dat dit werkt. Maar of dit in deze situatie zo erg is, ze leert dan dus ook dat jij haar begrijpt, wat juist weer goed is voor jullie band. Maar ook daarom zou ik het dus zelf niet doen om de pup in de bench op te sluiten, omdat het voor onnodige stressituaties zorgt. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ah ok….
voor nu heeft het gewerkt en ligt ze heerlijk te tukken. Maar begrijp wel goed wat jullie zeggen. 
Ergens ook gelezen dat als je ze naar ze toe komt met piepen en ze dan aandacht geeft/ hun zin geeft ze leren dat dit werkt….vandaar… "

Daar moet je een onderscheid tussen kunnen maken.. Als je pup bvb een kussen in stukken wilt scheuren, je pakt het van hem weg, laat hem merken dat het niet de bedoeling is maar hij begint te janken.. dan is het meest waarschijnlijk om zijn willetje door te duwen.. 

Maar als je je pup bvb s'nachts alleen laat zitten en dan hoor je hem janken, dan is het omdat hij zich niet veilig voelt.. In zo'n situatie laat de moeder-hond haar pups nooit janken, ze komt naar hen. Wat ze daar van leren is dat ze beschermd zijn en hun moeder hun houvast is.. Nu zit dit kleintje plots helemaal alleen zonder haar zusjes, broertjes en moeder bij jou.. Tja, logisch dat je niet de baas maar wel de ouder voor haar moet proberen te zijn om de vertrouwensband op te bouwen..    

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier laat ik de puppen dr gang gaan, willen ze achter me aanlopen dan mogen ze dat...over een paar weekjes zijn de pups gesetteld bij je ga je dan de keuken in of doucen of wat dan ook, blijven ze rustig liggen waar ze zijn...nooit gedwongen dat ze de rust pakken, ze doen het zelf wel...zeker als ze gesetteld zijn bij je, en ga er lekker mee naar buiten , iedere dag een paar keer, daar wordt je pup ook blij van....

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Hier wel een bench/ren  de eerste maanden. En toch een hond die prima zelf rust pakt gekregen. Ik word er namelijk zelf een leuker baasje van omdat ik rustig kan stofzuigen, even alleen naar het toilet kan en een pan heet water kan afgieten zonder dat ik de hele tijd loop te struikelen over de pup. De ren staat wel op een central plek zodat de pup mij kan zien en hij zit er alleen in als hij voldaan is en lekker heeft gespeeld en gegeten. Ze houden er geen trauma’s aan over hoor. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Hier laat ik de puppen dr gang gaan, willen ze achter me aanlopen dan mogen ze dat...over een paar weekjes zijn de pups gesetteld bij je ga je dan de keuken in of doucen of wat dan ook, blijven ze rustig liggen waar ze zijn...nooit gedwongen dat ze de rust pakken, ze doen het zelf wel...zeker als ze gesetteld zijn bij je, en ga er lekker mee naar buiten , iedere dag een paar keer, daar wordt je pup ook blij van.... "

Je vergeet alleen wel dat TS ook nog kinderen heeft rondlopen en dan is dit toch wel een uitdaging.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Je vergeet alleen wel dat TS ook nog kinderen heeft rondlopen en dan is dit toch wel een uitdaging. "

Ja dat is een uitdaging, ik kom uit een heel groot gezin, waar de pups ook mee draaiden in het gezin met kleine kinderen, de bench bestond vroeger in het geheel niet...en ik ben niet tegen een bench hoor, voor vele is het een uitkomst.  Buiten heb ik met de pups ook altijd een groot stuk afgezet, zoals ik eens een boodschap moest doen....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ja dat is een uitdaging, ik kom uit een heel groot gezin, waar de pups ook mee draaiden in het gezin met kleine kinderen, de bench bestond vroeger in het geheel niet...en ik ben niet tegen een bench hoor, voor vele is het een uitkomst.  Buiten heb ik met de pups ook altijd een groot stuk afgezet, zoals ik eens een boodschap moest doen.... "

 Dat was bij ons ook zo.

Wel waren mijn ouders streng in dat er voor zowel kinderen als honden de regel was dat er in huis rust heerst, dat scheelt denk ik ook een stuk.

 

Ik ben overigens niet tegen perse tegen een bench had er zelf voor mijn 1e hond een aangeschaft toen ze al 1 jaar oud was en steeds meer ging slopen. Ze ging er uitzichzelf in en beschouwde het meteen als haar eigen veilig plekje, bracht rust voor haar. En op die manier is de bench natuurlijk een fijn plekje voor een hond.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het je achterna lopen zou ik nu ook toelaten. Je hebt een kleine gezelschapshond. Die geven en zoeken gezelschap.

 

Voor mij gold de regel. Ik ga en ging  tussen de middag altijd minimaal een uur plat. Ik zorgde dat diki goed uit was geweest, de bench brak ze af, had ik dus geen rust., ik deed Diki aan de riem, binnen een paar dagen wist ze, riem is verplicht rust, en lag ze onder de bank te pitten. Na het uur liet ik haar weer los.

Zielig? Nee, veel zielige als ik bekaf ben en niets meer kan hebben van een pup,

 

.in de avond is voor mij ook,rust, dan ben ik op. Dus deed ik,het zelfde..,het heeft wel een paar riemen gekost, want als ze eerder wakker was dan ik, beet ze er eentje door. Bleef overigens gewoon rustig liggen tot ik aangaf we zijn er weer klaar voor. Dan wilde ik de riem losmaken en had ik een musketon aan een klein stukje riem in mijn handen., ik had dus altijd een reserve lijn voor uitlaten. Gelukkig heeft diki nooit de stukjes opgegeten.

 

Het achter je aan lopen zou ik belonen met aandacht en het woordje hier. Zo leer je de basis van het komen.hier is aandacht, is brokje uit het eigen eten en is dus leuk,

honden page profiel OctaviaOctavia

Achternalopen heb ik bij mijn oudste altijd gewoon toegestaan, nu bij de jongste ook weer. Verplichte rust heb ik bij de oudste niet gedaan en daar heb ik spijt van. Als pup stond ze al altijd aan en dat heeft ze nu nog steeds. Ze weet niet wat rust pakken is, haar emmer raakt snel vol en ze kan de prikkels niet goed kwijt omdat ze gewoon niet rust als ik haar daar niet toe verplicht. Dat is voor mij verder niet zo’n probleem, maar zij heeft daar zelf wel erg veel last van.

 

Bij mijn huidige pup doe ik het dus wel, maar alleen als ik merk dat ze moe is en daar doorheen loopt te stampen. Ik heb geen schema met wanneer ze wakker mag zijn en wanneer ze moet slapen, ik vind dat niet zo nuttig. Gewoon naar de pup kijken. Als die van mij moe wordt, gaat ze niet slapen, dan gaat ze alleen maar door, door en nog eens door. Dan leg ik haar in de puppyren (die staat naast de bank), of ik neem haar gewoon even bij me op schoot en houd haar vast tot ze in slaap valt, dan slaapt ze daarna wel op de bank verder. Even aan een tuigje met een riempje werkt ook prima. Verplichte rust hoeft niet per se in de bench, imo. Ik geef haar trouwens wel altijd de kans om haar eigen rust te nemen, maar op dit moment vindt ze dat nog erg moeilijk, dus vaak moet ik wel een handje helpen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik laat ze de eerste weken gewoon achter me aan hobbelen. S nachts in de bench vind ik lang zat.

 

Wel gaf ik eten en kluifjes in de open bench. Maar laten piepen zeker niet.

honden page profiel OctaviaOctavia

" Ik laat het ze zelf uitzoeken ,gedwongen opsluiting lijdt tot verzet en de hond zal nooit zijn rust pakken "

Dat ervaar ik echt totaal niet zo. Als mijn pup door loopt te gaan terwijl ze eigenlijk moe is en ik zet haar in de ren, kauwt ze nog even ergens op en stort ze na vijf minuten ter plekke met een tevreden zucht neer. Daar is geen verzet bij. Ja, er zou verzet zijn als ze weer wakker zou worden in een dichte ren, maar dat maak ik nooit mee, want ik doe hem meestal open als ze in slaap is gevallen. Ze moet alleen even tot rust komen en beseffen dat ze moe is, dan pakt ze namelijk wel gewoon haar rust. Maar dat punt bereikt ze nog lang niet altijd als ik haar niet even beperk in haar vrijheid. Die wijsheid komt met de tijd nog wel.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Rustmomenten creerden we hier door zelf ook rust te nemen.

En verder als rust nodig was kauw materiaal aanbieden heel veel kauwmateriaal. Dat was hier de sleutel.

 

Kauwen werkt ontspannend en daarna werd dan even geslapen. Niet altijd lang maar elk slaapje was winst.

 

Bench kun je best een knusse ontspan en kauwplek van maken maar dat moet ook kunnen Met deurtje open. 

 

Pas net bij mams weg. Eenzaam en allezn in de grote onbekende wereld met alles nig nieuw. Nieuw huis nieuwe mensen nieuwe geluiden nieuwe geuren. Het enige dat misschien al iets bekend raakt ben jij. Er is behoefte aan vertrouwen, veiligheid, warmte en bescherming.  Die geef je niet met in een hokje stoppen, deur dicht doen en weggaan. 

 

En lekker je rust samen met de pup pakken, is ook zo erg niet. Want met nachtelijke plas onderbrekingen kun je die rust vaak ook wel gebruiken. Als je zelf rustig en relaxt ben heb je meer kans dat je pup ook eerder rustig is. Ze pakken onze energie op. Ben jij gejaagd gaat je pup er in mee. En zal die geen rust nemen. 

 

Zennn hp-smile

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

 

 

Nee, vind het erg belangrijk dat een pup zelf leert wanneer zij haar rust moet pakken. Alles moet nog gewoon worden voor de hond, zij moet wel de kans krijgen om te wennen. Ipv gelijk opgesloten in een bench. Ik heb absoluut niks tegen een bench, maar wel tegen het verkeerd gebruik hiervan. De eerste 2 weken ging hier het deurtje nooit(!) Dicht. We gebruikte de bench om deze leuk te maken, na 2 weken oefende we snachts met het deurtje dicht. Als wij thuis waren, ging de hond niet in de bench. Ik wil dat zij uit zichzelf rustig kan gaan liggen. Bij de 2e hond helemaal geen bench gebruikt en ook zij pakte prima haar rust. Ze moeten alleen wel de kans krijgen natuurlijk. Lekker je pup laten wennen, achter je aan laten lopen. Als het echt niet lukt, zelf even rustig gaan zitten bij je pup.

 

(Probeer de bench leuk te houden en hier een fijne plek van te maken, neem hier de tijd voor. Je hond dus niet nu al laten janken in de bench/hier vervelende ervaringen mee laten krijgen)

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

 Er is behoefte aan vertrouwen, veiligheid, warmte en bescherming.  Die geef je niet met in een hokje stoppen, deur dicht doen en weggaan. 
 

Bij al mijn pups werkte het juist wel om de wereld wat minder groot te maken. vertrouwen, veiligheid, warmte en bescherming vonden ze juist in de puppyren en niet  door de hele dag achter mij, mijn gezinsleden andere en de andere honden hier in huis  te sjouwen. Nog steeds eigenlijk. Bij drukke dagen als verjaardagen haal  altijd de reisbench van zolder. Zeker mijn jongste kruipt er dan in als hij de drukte zat is. Hetzelfde als ik op een drukke wedstrijd of op de hondenschool ben. Bench is rust, zijn eigen veilige plekje. Waarbij ik niet wil zeggen dat het voor elke pup zo werkt. En natuurlijk sliepen mijn pups ook buiten de bench als we rustig zaten. Maar een bench of ren gebruiken is niet zielig en kan ook veel rust geven. Zeker in een druk gezin bij een eerste pup. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Bij al mijn pups werkte het juist wel om de wereld wat minder groot te maken. vertrouwen, veiligheid, warmte en bescherming vonden ze juist in de puppyren en niet  door de hele dag achter mij, mijn gezinsleden andere en de andere honden hier in huis  te sjouwen. Nog steeds eigenlijk. Bij drukke dagen als verjaardagen haal  altijd de reisbench van zolder. Zeker mijn jongste kruipt er dan in als hij de drukte zat is. Hetzelfde als ik op een drukke wedstrijd of op de hondenschool ben. Bench is rust, zijn eigen veilige plekje. Waarbij ik niet wil zeggen dat het voor elke pup zo werkt. En natuurlijk sliepen mijn pups ook buiten de bench als we rustig zaten. Maar een bench of ren gebruiken is niet zielig en kan ook veel rust geven. Zeker in een druk gezin bij een eerste pup.  "

Bij goed gebruik inderdaad..... In dit geval is dit beestje er net. Nog niet eens kunnen wennen aan de nieuwe omgeving/mensen ect. Loopt nu al te janken in de bench. Als een hond het zo prettig vindt, is dat niet het geval. 

 

Onze eerste hond had ook veel aan de bench, ging er uit zichzelf in liggen (met het deurtje open), alleen als we weg waren ging het deurtje dicht en ging ze lekker slapen, zagen we op de camera. Onze 2e hond werd er hysterisch is, voor haar was dit geen fijne plek. Veel moeite doen om hier een fijne plek van te maken? Nee, waarvoor. Zie het nut er niet van in... (ze heeft ook snel last van de drukte, maar zoekt dan een rustig plekje op zoals de trap). Er wordt al snel gelijk een bench gebruikt terwijl niet alle honden dit prettig vinden/dit nodig hebben.. het is ook belangrijk om inderdaad naar de hond te blijven kijken, elke hond is anders. Een bench is geen verplichting..

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Bij al mijn pups werkte het juist wel om de wereld wat minder groot te maken. vertrouwen, veiligheid, warmte en bescherming vonden ze juist in de puppyren en niet  door de hele dag achter mij, mijn gezinsleden andere en de andere honden hier in huis  te sjouwen. Nog steeds eigenlijk. Bij drukke dagen als verjaardagen haal  altijd de reisbench van zolder. Zeker mijn jongste kruipt er dan in als hij de drukte zat is. Hetzelfde als ik op een drukke wedstrijd of op de hondenschool ben. Bench is rust, zijn eigen veilige plekje. Waarbij ik niet wil zeggen dat het voor elke pup zo werkt. En natuurlijk sliepen mijn pups ook buiten de bench als we rustig zaten. Maar een bench of ren gebruiken is niet zielig en kan ook veel rust geven. Zeker in een druk gezin bij een eerste pup.  "

Het is zoals Willemijn zegt: de bench bestond vroeger in het geheel niet. En de grote gezinnen wel.. Het is pas een jaar of 20 geleden van VS naar Europa overgewaaid.. Daarvoor zijn miljoenen pups zonder kooi grootgebracht en op een of andere manier hebben ze allemaal geleerd om zelf zijn rust te pakken.. 

Ter info: in Zweden en Finland is het verboden om een bench te gebruiken. Je mag er alleen hebben als er geen deur in zit. Hoe doen ze dit in Zweden in Finland, hé? Allemaal duracell-pups die 24/24 blijven doorgaan? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Drie honden gehad, en allemaal als pup geen verplichte rust en gewoon achter je aan laten hobbelen.

Alle honden zijn makkelijke en relaxte honden geworden.

Wil niet zeggen dat je er in de puppen tijd geen werk aan hebt, juist wel.

Juist de eerste maanden er veel tijd aan besteden, elke keer even buiten zetten om snel zindelijk te maken.

In de gaten houden wat ze doen, bijten op stoelpoten, dan iets geven waar ze op mogen kauwen etc.

Ze moeten leren wat 'mijn en dijn' is.

Maar als je er de eerste maanden zo veel tijd kan insteken, heb je er hun leven lang profijt van.

 

Puppy's van 8 of 9 weken oud die al opgesloten worden omdat ze verplicht moeten rusten omdat anders het baasje al met de handen in het haar zit.

Dat is meer iets van de laatste jaren of zo,  ik denk dat er veel mensen zijn die niet beseffen wat een pup is en hoeveel werk je er de eerste maanden in moet steken.

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes


 
Puppy's van 8 of 9 weken oud die al opgesloten worden omdat ze verplicht moeten rusten omdat anders het baasje al met de handen in het haar zit.
Dat is meer iets van de laatste jaren of zo,  ik denk dat er veel mensen zijn die niet beseffen wat een pup is en hoeveel werk je er de eerste maanden in moet steken. "

Precies! Laat ons aub eerlijk zijn. De bench (met de deur dicht) dient vooral voor het gemak van de mens.   

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier wel verplichte rust. Pup draaide helemaal door als ik hem zelf rond liet lopen de hele dag. Bijten, rode ogen, hijgen. Had ik geen zin in en was ook voor de pup niet prettig dus die ging voor die tijd de bench in. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Het is zoals Willemijn zegt: de bench bestond vroeger in het geheel niet. En de grote gezinnen wel.. Het is pas een jaar of 20 geleden van VS naar Europa overgewaaid.. Daarvoor zijn miljoenen pups zonder kooi grootgebracht en op een of andere manier hebben ze allemaal geleerd om zelf zijn rust te pakken.. 
Ter info: in Zweden en Finland is het verboden om een bench te gebruiken. Je mag er alleen hebben als er geen deur in zit. Hoe doen ze dit in Zweden in Finland, hé? Allemaal duracell-pups die 24/24 blijven doorgaan?  "

Ik beweer ook helemaal niet dat een hond niet leert om zelf de rust te pakken zonder bench of ren. Ik spreek alleen tegen dat hij dat niet leert als je een bench gebruikt. Hier zitten ze er hier echt geen uren in hoor maar in een huis vol andere honden en gezinsleden is de puppyren gewoon hun veilige rustige plekje. Zelfs in Zweden zaten ze hier veilig in de auto bench in de camper omdat ik liever niet heb dat ze dwars door de auto vliegen als ik moet remmen. En tsja ook ik ben wat ouder en had vroeger een groot gezin en op het hoogtepunt 7 honden. En voor hun veiligheid zaten de pups vaak ook even achter een gaasje (mijn jongere broertje ook trouwens ;)) Op een boerderij los rond hobbelen is namelijk niet heel veilig. Niet heel veel verschil dus met mijn huidige puppyren. Ik ben ook helemaal niet voor of anti bench maar als iemand en eerste hond heeft en kleine kinderen rond heeft rondlopen kan het handig zijn. Met mate wel hè. Maar dat spreek voor zich toch. 

honden page profiel Lara en Peitjes Lara en Peitjes

honden foto van Lara en Peitjes

" Ik beweer ook helemaal niet dat een hond niet leert om zelf de rust te pakken zonder bench of ren. Ik spreek alleen tegen dat hij dat niet leert als je een bench gebruikt. Hier zitten ze er hier echt geen uren in hoor maar in een huis vol andere honden en gezinsleden is de puppyren gewoon hun veilige rustige plekje. Zelfs in Zweden zaten ze hier veilig in de auto bench in de camper omdat ik liever niet heb dat ze dwars door de auto vliegen als ik moet remmen. En tsja ook ik ben wat ouder en had vroeger een groot gezin en op het hoogtepunt 7 honden. En voor hun veiligheid zaten de pups vaak ook even achter een gaasje (mijn jongere broertje ook trouwens ;-)) Op een boerderij los rond hobbelen is namelijk niet heel veilig. Niet heel veel verschil dus met mijn huidige puppyren. Ik ben ook helemaal niet voor of anti bench maar als iemand en eerste hond heeft en kleine kinderen rond heeft rondlopen kan het handig zijn. Met mate wel hè. Maar dat spreek voor zich toch.  "

Er zijn toch alternatieven genoeg..

Een ruime puppy-ren.

Met hekjes een deel van je woning afsluiten. 

Een wat kleine kinderen betreft.. Ik wilde een hond toen ik 3 jaar oud was.. 4... 5... Mijn ouders hebben gewacht totdat ik 8 was. En gelijk hadden ze. Leuk om een hondje te hebben, ja. Maar niet ten koste van het dier zijn welzijn / belangen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Je dochter heeft gelijk yell Pupper is er net en die wil net zoals waar die vandaan komt? Lekker inslaap donderen tussen de warme lichamen. Vergelijk het een beetje met een mensen baby, je kent het wel. Die moet slapen en iedereen loopt op zijn teentjes of ze liggen op je buik. Praat met je kinderen, je huishouden om alles zo kalm mogelijk te houden. Kluiven? Werkt ook  hp-thumbsup voor de verwerking van de dag.

 

 

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Zelf zou ik meer voelen om de pup achter me aan te laten hobbelen en  dan liever zelf gaan zitten om de pup ook rust te geven. Op de duur leert ze dan ook uit zichzelf haar rust te pakken.
 
Ze is nog maar net weg van haar nest en heeft gewoon nog veel steun nodig vandaar het achter je aan lopen, ik zou dat gewoon toelaten en negeren. Ik ga dus met je dochter mee. Al kan jouw manier op de duur natuurlijk ook werken, maar zou alleen niet mijn manier zijn. "

Zou zalig zijn, een pup die niet slaapt overdag en dan maar gewoon achter je aan hobbelt ipv je broek kapot te bijten, tot bloedens toe in je huid te bijten, de hele tijd overal tegenaan stuitert, alles kapot bijt (de poot van je tafel, je stoelen, werkelijk alles), en wanneer je iets anders in de plaats probeert aan te bieden, gaat voor je polsen ipv voor hetgeen je aanbiedt.

 

Zo had ik het me nu helemaal voorgesteld, dat romantisch beeld van een hobbelend, schattig pupje dat op den duur wel zelf haar rust pakt als het nodig is. Niet dat bijtend, zichzelf bijna verongelukkend, razend dolle ding dat desnoods 12 uur doorgaat met bijten en slopen ipv even te gaan liggen rusten.

 

 

 

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

honden foto van Helpikwileenpuppy

Oh ja kan me helemaal voorstellen. Realiteit is dan zo anders. Hoe oud is je pup nu en wat voor ras heb je?

honden page profiel MarieMarie

honden foto van Marie

" Oh ja kan me helemaal voorstellen. Realiteit is dan zo anders. Hoe oud is je pup nu en wat voor ras heb je? "

Mijn pup wordt donderdag 11 weken en is een koningspoedel, een teefje (rustiger dan de reutjes volgens de fokker).

De grote poedels zijn de rustigste zei haar fokker ook nog. En ook: ze is de rustigste van het nest.  En ik vroeg er niet eens om. Ja hallo.... wat moet dat dan bij die anderen niet zijn? Ofwel was ze gewoon aan het liegen, blij er zelf van af te zijn.

 
 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Plassen in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^