Geadopteerd hond - herplaatsen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinoNino

Dag allemaal,

 

1 maand geleden hebben wij een Maltezer een reu genaamd Papi van 2 jaar geadopteerd uit Servië. In de hoop dat ons andere hond ook een Maltezer een teefje meer gezelschap en liefde zou hebben in huis.

 

Gezin gaf aan dat vanwege huidallergie zij afstand van hem moesten nemen. Ook was voorwaarde dat ik hij eerst gecastreerd moest worden maar laatste moment werd dit afgeblazen en opeens niet meer belangrijk. 

 

Vind als je 2 jaar van je hond hebt gehouden was wel goed om even te vragen hoe het met hem gaat. Hij kwam helemaal onder de klitten bij ons, eten kreeg die ook weinig want hij zuigt alles weg en kauwt nauwelijks en hikt/hoest als hij eet. Ik ben super boos dat er mensen zijn op deze aarde die zo dieren behandelen.

Nou was er een dame van in de 70 die hem heel graag wilt hebben. Maar gaf aan dat ze ziek is geweest en alleen woont met haar kat en papagaai.  Dan heb ik mijn vermoedens of dit wel een juiste keuze is om hem daar onder te brengen. Vanwege leeftijd en haar verleden ivm gezondheid.

 

Helaas, heeft hij haar ook drachtig/zwanger gemaakt ongeveer 8 dagen geleden. Sindsdien is heeft hij agressieve reacties om haar te verdedigen en gaat blaffen, grommen en wilt mij bijten.

 

Hij heeft een tik gebeurt heel willekeurig soms. Ik vermoed dat hij spijtig genoeg niet goed behandelt is door het gezin die hem 2 jaar heeft gehad dat hij mogelijk in een kooi heeft gewoond en weinig tot minimaal contact had met mensen.

 

Nu met speelgoed is hij vrolijk, lief, beleefd en veroorzaakt geen problemen. Maar hij heeft spontaan momenten dat hij bang wordt en onder bed gaat liggen met zijn staart tussen zijn benen.

 

Dan doet hij ook alsof hij mij niet herkent en gromt als ik hem wil helpen. Dan laat ik het hem meestal 15 minuten liggen en komt hij zelf naar buiten. Dit doet hij meestal s'avonds. 

 

Castratie is ook geen optie dierenarts gaf aan dat dit juist voor mee problemen kan zorgen omdat hij onzeker en bang is met als reactie dat hij agressief kan reageren.

 

Met pijn in mijn hart moet ik echt afstand van hem doen omdat wij een dochter van 1 hebben kan ik geen risico nemen.

 

Met een teefje of andere honden gaat wel vermoedelijk moeilijk. Als ik alleen ben met hem of met mijn vrouw dan is hij super lief, zacht, netjes.

 

Nou mag hij absoluut niet terecht bij een fokker want ik wil absoluut niet dat hij gebruikt wordt om te fokken. 

 

Hij heeft een Servisch paspoort, heeft een chip, alle vaccinates gehad alles wat nodig is in principe. Alleen een Nederlands paspoort is de vraag hoe regel ik dit nu?

 

Is er iemand wellicht die iemand via, via kent die hem zou willen hebben en hem een fijn leven kan bieden?

Heeft iemand tips of wat ik het beste kan doen?

Bedankt.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geadopteerd hond - herplaatsen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Nino, je teefje drachtig gemaakt, ben je met dit teefje naar de dierenarts geweest, of hou je straks de eventuele pups ?   Het reutje, is dat van een stichting, ? Dan terug naar de stichting.....

honden page profiel NinoNino

" Nino, je teefje drachtig gemaakt, ben je met dit teefje naar de dierenarts geweest, of hou je straks de eventuele pups ?   Het reutje, is dat van een stichting, ? Dan terug naar de stichting..... "

Volgend week een afspraak bij de dieranarts voor 2 prikken in 24 uur om het te stoppen. Nee, wij hebben wel contact opgenomen met fokker die hem heeft verkocht aan dit gezin. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Goed dat je je teefje laat behandelen...en een nieuw baasje van 70 is niet oud voor zo,n kleine hond, je zou eens naar deze vrouw toe kunnen gaan, eerst even zonder de reu om te kijken hoe ze leeft en of ze de hond uit kan laten....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Nou was er een dame van in de 70 die hem heel graag wilt hebben. Maar gaf aan dat ze ziek is geweest en alleen woont met haar kat en papagaai.  Dan heb ik mijn vermoedens of dit wel een juiste keuze is om hem daar onder te brengen. Vanwege leeftijd en haar verleden ivm gezondheid. ——————————————————————————————————————————

Ga eens kijken bij deze vrouw......als ze weer gezond is en er kan zijn voor het reutje, alle aandacht omdat ze alleen is...

honden page profiel DagmarDagmar

Na een maand kun je helemaal nog niet zeggen hoe hij het stelt, zijn ganse wereld staat op zijn kop, hij wordt ineens bij een loopse teef gegooid,... logisch dat hij het allemaal niet meer weet.

Als schrokken een referentie is voor onverzorgd te zijn, dan heb ik hier ook al jarenlang een stel onverzorgde honden hoor ;)

 

Ik zou hem castreren, kijk maar naar je eigen onkunde om hem apart te houden van een loopse hond. Ik vertrouw geen mens meer op de 'nee hoor, ik ga er niet mee fokken'. Dus als ik wil dat er niet gefokt wordt met een hond, dan gaat de boel eruit/eraf. 

 

Ik hoop dat hij gauw een geschikte blijvende thuis kan krijgen zodat zijn leven eindelijk kan beginnen, steeds moeten wisselen van situatie zal hem zeker geen goed doen, ik zou ook van me af beginnen bijten als ik telkens van 0 moeten herbeginnen.

honden page profiel NinoNino

" Na een maand kun je helemaal nog niet zeggen hoe hij het stelt, zijn ganse wereld staat op zijn kop, hij wordt ineens bij een loopse teef gegooid,... logisch dat hij het allemaal niet meer weet.
Als schrokken een referentie is voor onverzorgd te zijn, dan heb ik hier ook al jarenlang een stel onverzorgde honden hoor ;-)
 
Ik zou hem castreren, kijk maar naar je eigen onkunde om hem apart te houden van een loopse hond. Ik vertrouw geen mens meer op de 'nee hoor, ik ga er niet mee fokken'. Dus als ik wil dat er niet gefokt wordt met een hond, dan gaat de boel eruit/eraf. 
 
Ik hoop dat hij gauw een geschikte blijvende thuis kan krijgen zodat zijn leven eindelijk kan beginnen, steeds moeten wisselen van situatie zal hem zeker geen goed doen, ik zou ook van me af beginnen bijten als ik telkens van 0 moeten herbeginnen. "

Heel moeilijk hoor na 1 maand zijn we al dol op hem. Maar hij heeft mij bijna "daar" gebeten net naast gebeten en in mijn vinger en die was goed aan het bloeden. Dan moment wachten dat hij mijn dochter bijt in haar gezicht of vinger? 


Ik snap natuurlijk is een nieuwe omgeving allemaal maar eenvoudig is het niet. Mijn andere hondje die is soms wel bang omdat hij graag de baas speelt en wilt domineren in huis.

Moeilijk echt.

honden page profiel MoniqueMonique 1 doggies

honden foto van Monique

Ik snap mensen hun gedachtegang niet en in dit topic jouw gedachtegang niet,een klein kindje in huis en dan kiezen voor een volwassen herplaatser die waarschijnlijk een rugzakje heeft.

En wie is er de dupe van die ondoordachte beslissingen?

 

Wat wil je ? Een hond die onmiddellijk meedraait in het gezin? Dat is onrealistisch.

 

Wil je een nederlandse paspoort,hier een link.

https://www.anicura.nl/behandelingen-diensten/hond/europees-paspoort-hond/ 

honden page profiel NinoNino

" Ik snap mensen hun gedachtegang niet en in dit topic jouw gedachtegang niet,een klein kindje in huis en dan kiezen voor een volwassen herplaatser die waarschijnlijk een rugzakje heeft.
En wie is er de dupe van die ondoordachte beslissingen?
 
Wat wil je ? Een hond die onmiddellijk meedraait in het gezin? Dat is onrealistisch.
 
Wil je een nederlandse paspoort,hier een link.
https://www.anicura.nl/behandelingen-diensten/hond/europees-paspoort-hond/  "

U snapt het niet. Maar zoals aangegeven wou ik mijn andere hond gelukkiger maken. Liefde voor dieren is het maar door gebrek aan ervaring geen keuze geweest. Iedereen maakt fouten ook u ;) zo gek is het niet.

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 1 doggies

honden foto van Monique

" U snapt het niet. Maar zoals aangegeven wou ik mijn andere hond gelukkiger maken. Liefde voor dieren is het maar door gebrek aan ervaring geen keuze geweest. Iedereen maakt fouten ook u ;-) zo gek is het niet.
 
  "

En je weet ook niet hoe je een dekking kon voorkomen? Zulke fouten heb ik inderdaad ook nooit gemaakt.

Hondje heeft gedekt en mag nu weg,tja ..

 

Je hebt contact gehad met de fokker,hondje komt uit Servië? Tja.....ik krab mij bij dit hele verhaal achter de oren.

honden page profiel NinoNino

" En je weet ook niet hoe je een dekking kon voorkomen? Zulke fouten heb ik inderdaad ook nooit gemaakt.
Hondje heeft gedekt en mag nu weg,tja ..
 
Je hebt contact gehad met de fokker,hondje komt uit Servië? Tja.....ik krab mij bij dit hele verhaal achter de oren. "

Ik heb toch echt om advies gevraagd en niet kritiek. Bedankt iig

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Advies vraag je?

 

Ik zou de hond zsm laten castreren. Hem daarna nog zeker 6 weken gescheiden van je teef en kind houden. En de hond een kans geven. Een maand is niks, liefde moet groeien.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

De hond komt uit Servie, hoe is hij zo bij jou gekomen, via een stichting? 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Advies vraag je?
 
Ik zou de hond zsm laten castreren. Hem daarna nog zeker 6 weken gescheiden van je teef en kind houden. En de hond een kans geven. Een maand is niks, liefde moet groeien. "

Eens...als het mogelijk is ze gescheiden te houden...Deze hond heeft geen schijn van kans gehad. Je hebt hem net 1 maand! Het gedrag wat hij vertoont is hij niet schuldig aan. Daar ben jij schuldig aan. Een intacte reu bij een loopse teef zetten.. Dat is vragen om problemen. Ja ook met de allerliefste reu. Dit arme beestje verdient een eerlijke kans. Jij hebt de hond naar Nederland gehaald. Jij bent volledig verantwoordelijk voor zijn welzijn en gezondheid. Neem deze verantwoordelijkheid dan ook. Kan me trouwens ook niet voorstellen dat jullie "zo dol" op hem zijn. Je probeert er nu vanaf te komen door  o.a. een oproep op dit forum te plaatsen wie hem misschien wil hebben, althans zo komt het laatste deel van wat je schrijft op mij over..Heel triest voor het hondje.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dit is typisch zo'n hondje wat van hand tot hand gaat.

Heel zielig.

Hondje kan er niets aan doen, is alleen maar de dupe van mensen die zogenaamd van dieren houden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dit is typisch zo'n hondje wat van hand tot hand gaat.
Heel zielig.
Hondje kan er niets aan doen, is alleen maar de dupe van mensen die zogenaamd van dieren houden. "

Ik vrees t ook, baasje weer verwijderd.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Erg jammer dit. Met herplaatsen had ik een goed iemand gehad die kon helpen bemiddelen. Maar ja...spooked. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Geadopteerd hond - herplaatsen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pijn , artrose achterhand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^