Mijn buurvrouw fokt 'pretnestjes'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel buurvrouwbuurvrouw

Hallo

 

Ik heb even een nieuw, anoniem account gemaakt voor dit topic en zet bewust niet alle details in dit bericht - kwestie van herkenbaarheid. Mijn buurvrouw heeft twee kleine (niet-geteste) gezelschapshondjes, beiden van een ander langharig ras. Ze is schoonheidsspecialiste met een zaak aan huis, haar zaak draait echter allesbehalve waardoor ze vaak weg is.


Om extra geld te verdienen, heeft ze haar teefje laten dekken door haar reutje. Nu de puppy's als zoete broodjes verkopen, is ze van plan om een tweede teefje aan te schaffen en zou ze graag 2 nestjes per jaar fokken per teefje. Nu is mijn probleem hiermee dat ze in haar volwassen honden geen tijd stopt: ze gaat er nooit mee wandelen, laat hen hele dagen alleen, ... Zo is haar reutje van twee jaar oud nog steeds niet zindelijk, bijvoorbeeld. De puppy's liggen in een puppyren waarin een dekentje ligt, geen mandje, niets. Ze mogen sinds vorige week één keer per dag uit de ren (in de tuin) en dat is het - of wanneer geïnteresseerden komen kijken natuurlijk. Deze week zijn ze 8 weken oud en mogen ze opgehaald worden door de nieuwe eigenaars - mijn buurvrouw plant ondertussen doodleuk het volgende nestje.


Nu is mijn vraag: kan ik hier ergens mee terecht? Ik snap dat dit legaal is, maar ze zorgt niet goed voor haar honden! Ik vind het wansmakelijk dat ze het teefje heeft 'gedegradeerd' tot puppymachine (ze zegt steeds dat ze deze hond zo lelijk en stom vindt, en aait haar ook nooit). Ik heb het al voorzichtig proberen aankaarten, maar ze ziet er zelf geen graten in en (haar woorden) ze heeft het geld echt 'nodig'.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

2 nestjes per jaar voor een teefje is illegaal, er moet minimaal een jaar tussen zitten volgens de wet! 

Dus hier zou je zeker wat mee kunnen. 

Ze heeft dit nog niet gedaan dus in dat opzicht kun je daar nog niet veel mee. Wat je wel zou kunnen doen is wijzen op alles wat bij fokken komt kijken, de wettelijke regels en ook dat je de verplichting hebt om er alles aan te doen om gezonde pups op de wereld te zetten. Dus een gedegen socialisatie, goede zorgen voor de ouderhonden en pups + uiteraard de gezondheidstesten van de ouders. 

helaas is dit de realiteit achter veel marktplaats nestjes die ‘in huiselijke kring’ zijn opgegroeid… 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Buurvrouw, altijd moeilijk om de feiten boven water te krijgen.....ze aait nooit de honden schrijf je, woon je bij dr in dan? Of kom je heel vaak bij dr op bezoek, de twee nestjes per jaar is nog niet gebeurd toch....wanneer er sprake is van verwaarlozing en te veel nestjes in een jaar, bel je de dierenbescherming...en kaart het aan dan gaan ze wellicht eens praten met je buurvrouw.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik denk dat je erg weinig kan doen, de honden krijgen eten en drinken, aaien is geen wettelijke verplichting. Zindelijk maken en wandelen ook niet. Als die mensen een troep in huis willen hebben, is dat hun wens.  De honden leven zelfs binnen,  overigens mogen honden ook buiten leven.

 

Zo worden brood Fokker geboren. 

 

Helaas. 

 

Pas als ze aantoonbaar de fout ingaat, bv. Oa dierenmishandeling, te veel honden die slecht verzorgd worden , zieke honden en of puppies waar geen dierenarts wordt ingeschakeld, verkoop van niet gechipte pups. enzv kan je 114 bellen. 

 

Bellen kan nu ook, maar er zal bitter weinig aan gedaan worden. Maar wellicht komt er een controleur langs die wellicht preventieve werking heeft. Kan hij gelijk controleren of de pups gechipt zijn.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Niet leuk, het is  broodfok op kleine schaal zo.

En onwetende puppy kopers vertellen overal dat ze particulier een puppy hebben gekocht, dus dat het dan een heel goed adres is om een pup te kopen.

Ik denk dat je er weinig aan kan doen.

Zelfs broodfokkers op grotere schaal komen er nog mee weg.

honden page profiel toto

honden foto van to

Hier in de wijk ook zo'n vrouw....

Ze vind haar hondjes zoooo leuk, dat ze er mee is gaan fokken.

Ze heeft inmiddels vier hondjes en nu 6 puppies.

Geen papieren van de ouders, de dierenarts heeft gezegd ze zijn gezond.

En werkelijk waar ze heeft er al 5 verkocht, de 6e houd ze zelf.

Ook om mee te fokken, zoals zij zegt dat heb je geen inteelt...

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Och dat is een moeilijke. Rechten voor dieren zijn ingewikkeld en je moet het kunnen aantonen dat het zo is. Je mag je eigen erf/deurportaal opnemen met camera maar niet die op jouw buurvrouw deur richten.

 

Neem contact op met de dierenbescherming en rechtshulp. Kom je er niet verder mee? Kun je contact opnemen met de wijkagent dat je overlast ervaart van het bezoek dat de pups komt halen. Je kunt de een camera plaatsen die opneemt dat mensen die een pup komen halen overlast veroorzaken voor jouw deur of op je erf.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees


 
Bellen kan nu ook, maar er zal bitter weinig aan gedaan worden. Maar wellicht komt er een controleur langs die wellicht preventieve werking heeft. Kan hij gelijk controleren of de pups gechipt zijn. "

Zonder chip krijg je geen dierenpaspoort meer. Buurvrouw zal zich ook als fokker moeten registreren.

 

https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/ubn-nummer-aanvragen-en-opzoeken/

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Zonder chip krijg je geen dierenpaspoort meer. Buurvrouw zal zich ook als fokker moeten registreren.
 
https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/ubn-nummer-aanvragen-en-opzoeken/ "

Buurvrouw kan gewoon haar gang gaan ,of haar dierenarts moet meewerken .

Dat ubn nummer stelt niets voor ,alleen bij stamboomhonden is het na te gaan en kan je niet zonder .

Haar dierenarts mag in principe geen entboekjes afgeven zonder dat buurvrouw een ubn nummer heeft en veel dierenartsen regelen dat ,1 telefoontje of registratie per computer  en ze heeft het ,het nummer wordt ingevuld en hop ,op naar de volgende loopsheid .

 

Bij stamboom honden kijkt de raad van begeer na of er geen twee nesten per jaar met dezelfde teef gefokt gaat worden ,maar wie let er op al die bastaardjes die moeten blijven werpen?

Niemand dus en zolang de honden verzorgt worden wordt er echt niets aan gedaan,en is het enige dat je je buurvrouw zelf op haar dieronvriendelijke manier wijst ,misschien kan ze zelf eens een baantje zoeken of zo .

Of er moet veel ellende komen met de door haar gefokte pups maar dan moet je net een eigenaar treffen die een advocaat of dier en recht in gaat schakelen .

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Buurvrouw kan gewoon haar gang gaan ,of haar dierenarts moet meewerken .
Dat ubn nummer stelt niets voor ,alleen bij stamboomhonden is het na te gaan en kan je niet zonder .
Haar dierenarts mag in principe geen entboekjes afgeven zonder dat buurvrouw een ubn nummer heeft en veel dierenartsen regelen dat ,1 telefoontje of registratie per computer  en ze heeft het ,het nummer wordt ingevuld en hop ,op naar de volgende loopsheid .
 
Bij stamboom honden kijkt de raad van begeer na of er geen twee nesten per jaar met dezelfde teef gefokt gaat worden ,maar wie let er op al die bastaardjes die moeten blijven werpen?
Niemand dus en zolang de honden verzorgt worden wordt er echt niets aan gedaan,en is het enige dat je je buurvrouw zelf op haar dieronvriendelijke manier wijst ,misschien kan ze zelf eens een baantje zoeken of zo .
Of er moet veel ellende komen met de door haar gefokte pups maar dan moet je net een eigenaar treffen die een advocaat of dier en recht in gaat schakelen . "

Ja ik had t puur over t chippen, een da is dan wel illegaal bezig.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ja ik had t puur over t chippen, een da is dan wel illegaal bezig. "

Hoezo illegaal?  Elke dierenarts waar bij je opbelt om je nestje te laten enten zal vragen ,zijn de pups al gechipt? 

Zo niet (dus bij honden zonder stamboom) wordt dat automatisch gedaan ,dus enting en chip .Bij honden die via de raad gechipt zijn ,wordt de chip nagelezen of alles wel klopt ,Zelfs bij de tweede enting doen ze dat standaard.

Dus dat chippen is allang wettelijk verplicht voor elke pup .

 

Sterker nog ,een pup ingevoerd uit de oostbloklanden kan onverwachts door de voedsel en waren wet gecontroleerd worden of de rabies wel op tijd gegeven is en of de pup op de juiste datum vervoerd is .

 

Maar uiteraard wordt er nog veel het land in gevoerd en dan chipt en ent de dierenarts en schrijft bij afkomst onbekend  in het paspoort ,Maar dat is of topic hp-shiny

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als je op Marktplaats kijkt wat er zoal aangeboden wordt lopen de rillingen je soms over de rug....Zo iemand als jouw buurvrouw heeft ontdekt dat er goed geld te verdienen is met deze hobby. Maar hun verstand gebruiken ze niet.

Laatst zag ik weer eens een nestje Cavaliers aangeboden.  Nou is dat sowieso een heel ongezond ras, dus daar moet je niet mee gaan fokken als 'hobbyfokker'. Ze moeten € 1000 of € 1500 per stuk kosten....

Dus ik stel een kritische vraag of de ouderdieren wel uitgebreid getest zijn, zoals de rasverening in ieder geval adviseert. (Dus de MRI voor het hoofd en echo voor het hart).< Het woord br**dfokker heb IK niet genoemd hoor....>

Krijg ik als antwoord : 

Ik ben geen br**dfokker dit is een gelegenheidsnestje van mijn eigen hond en die is gezond en de vader is ook gezond ik heb mijn cavaliertje al bijna 5 jaar en is nog nooit ziek geweest alle inentingen en consult gehad maar als u me vraagt om een mri scan nee wand ik ben geen br**dfokker nog honden bedrijf mvg
 
 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als ik je verhaal goed lees, dan heeft je buurvrouw een keer een nesrje gefokt met haar eigen honden. Dus is er geen sprake van nestjes in het meervoud? 

Ik zou de titel veranderen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^