Heeft mijn hond bang van mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sarahsarah

Hallo, ik zou graag even mijn situatie en vraag hier stellen. Wij hadden tot vorig jaar een Amerikaanse stafford, geadopteerd op haar 4 jaar. Ze is jammer genoeg eind augustus gestorven. Eind februari hebben we terug een amstaff genomen, ook uit het asiel. Deze keer een pup van bijna 4 maanden oud. Ik geef eerlijk toe dat mijn man en ik niet altijd in het begin hebben juist gereageerd op haar. Als ze ons beet kreeg ze een tik of als ze iets deed wat niet mocht. Nu ik wat meer over honden opvoeden lees, besef ik dat dat de foute manier is. Ik vraag mij soms af of ze nu schrik heeft van ons of geen vertrouwen? Ik let er echt op van haar geen tik meer te geven. Maar ik merk vaak in situaties in huis dat haar oren naar achter liggen en ze het wit van haar ogen toont. (Als we onze stem verheffen of als we er streng tegen zijn van in haar nest te gaan en ze luister niet). Tekenen van angst heb ik gelezen. Ik weet niet of ik haar vertrouwen nog kan winnen, of is het te laat hiervoor? Ondertussen is ze 6 maanden oud. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Goed dat je je hebt ingelezen, slaan is niet de oplossing voor iets fouts doen, de hond weet niet vaak waarom die iets fouts doet, buig het om als je hond wat doet wat niet mag, afleiden, en wanneer die er vandaan gaat, beloon je...met een aai, knuffel of wat lekkers, en tuurlijk kan je nog het vertrouwen van je hond winnen hoor, laughing

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het hangt er een beetje vanaf waarom de hond in t asiel zat, hoe veel trauma er al zat.

 

Maar het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. 

honden page profiel sarahsarah

" Het hangt er een beetje vanaf waarom de hond in t asiel zat, hoe veel trauma er al zat.
 
Maar het is nooit te laat om opnieuw te beginnen.  "

Heel haar nest met broertjes en zusjes zaten in het asiel omdat ze verwaarloosd werden. We denken ook dat ze niet lang bij haar mama geweest is

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het lijkt erop alsof ze geleerd heeft dat mensen niet te vertrouwen zijn en ze dus op haar hoede moet zijn.

 

Wat goed van je dat je op haar signalen let die ze aangeeft. Ik denk dat je zeker haar vertrouwen nog kunt terugwinnen al zal dat waarschijnlijk wel een tijdje duren. Bij het opvoeden zou ik letten op stem en houding, hou die rustig naar haar toe, en liever voorkomen dat ze de fout in gaat dan acheraf corrigeren, al zal dat vast ook nog eens nodig zijn. Maar haal de hond dan liever gewoon rustig uit de situatie.

 

Verder kun je om een band op te bouwen met haar leuke zoekspelletjes, denkspelletjes doen, en daarbij zorgen voor succes. Haar goed belonen en prijzen.

 

Verder geen dingen afpakken maar rustig ruilen, haar met rust laten als ze eet of slaapt e.d.

 

Wandelen aan de lange lijn in een rustige omgeving waar ze lekker kan snuffelen ontspant zodat jullie allebei kunnen genieten van de wandeling haar niet in situaties brengen die ze nog niet aankan. Dat geeft voor een hond ook vertrouwen.

 

Heb je Turid Rugaas haar boekje kalmerende signalen al gelezen? Het is op PDF formaat op internet te vinden. Ook haar stukje over de puppy en de jonge hond is interessant

De Puppy en de Jonge Hond - Over Opgroeien - kynoblog

 

En vooral niet vergeten om lekker genieten van haar, het gaat allemaal al zo snel. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Het zou niet gek zijn natuurlijk als je hond compleet zijn vertrouwen is verloren. Een tik uitdelen, doe je niet. Met of zonder inlezen in een opvoeding, dit hoort niet gewoon te zijn. Maar goed, fijn dat je je inmiddels inleest en hopelijk kun je het vertrouwen nog terug winnen.

 

Waarom wil je je stem verheffen of perse streng zijn als je pup niet luisterd? Het gaat om een beestje van 6 maanden die nog van alles moet leren, leren zonder vertrouwen werkt niet. Probeer eerst een band op te bouwen. Doet je hond iets wat niet mag? Wordt dan niet boos(!!) maar laat je pup vooral zien wat wél mag. Geef aandacht bij goed gedrag en wordt niet boos als het een keer niet goed gaat. Probeer dit om te buigen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Het zou niet gek zijn natuurlijk als je hond compleet zijn vertrouwen is verloren. Een tik uitdelen, doe je niet. Met of zonder inlezen in een opvoeding, dit hoort niet gewoon te zijn. Maar goed, fijn dat je je inmiddels inleest en hopelijk kun je het vertrouwen nog terug winnen.
 
Waarom wil je je stem verheffen of perse streng zijn als je pup niet luisterd? Het gaat om een beestje van 6 maanden die nog van alles moet leren, leren zonder vertrouwen werkt niet. Probeer eerst een band op te bouwen. Doet je hond iets wat niet mag? Wordt dan niet boos(!!) maar laat je pup vooral zien wat wél mag. Geef aandacht bij goed gedrag en wordt niet boos als het een keer niet goed gaat. Probeer dit om te buigen. "

:( zit meer in het enthousiasme hoog geluid en dan laag met iets wat gevaar opbrengt. Uitdrukkingen in gemoedstoestand fysiek zonder fysiek te zijn? Tellen ook erg mee. Kijk maar eens hoe veel je hond naar je kijkt.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Nee hoor, nooit te laat, als ik een bange hond van 8 nog zijn vertrouwen kan winnen, kan dat zeker met een pup.

Een tik geven of te wild corrigeren, niet meer doen inderdaad.

 

En soms vind ik dat mensen streng denken te zijn door hun stem te verheffen, je hoeft niet hard te schreeuwen naar je hond, als je maar duidelijk bent in het NEE zeggen of wat anders, honden kunnen heel goed horen, dus dat hard praten tegen een hond hoeft helemaal niet.

Probeer anders even gewoon lekker je hond te verwennen, en speels dingen leren is ook altijd leuk.

Je hond heeft nu gewoon liefde nodig, wat leren kan natuurlijk, maar doe het nu even op een speelse of zachte manier. Vind ik....

 

 

Bij mijn Sam, ook een asielhond uit Spanje, moet ik juist rustig en klam streng maar rechtvaardig zijn, dus gewoon duidelijk zijn, ik kan heel zachtjes nee tegen hem zeggen en hij snapt het.

 

Volgende forumvraag: Grommen naar huisgenoten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^