Ruggenmerginfarct

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hondje12Hondje12

Goedeavond,

Afgelopen woensdag troffen wij milo met een dronkenmansloop aan en had sinds 's ochtend half 7 niet meer geplast (dit was om 14.00 uur). Ik ben naar de dierenarts gegaan omdat ik het niet vertrouwde, deze stelde op basis van zijn loopje een hernia vast. Ik kreeg pijnstillers, pijnmedicatie tegen zenuwpijn mee en 6 weken benchrust.

Eenmaal thuis kon Milo helemaal niet meer lopen en sleepte met zijn achterpoten. Samen met mijn tante ben ik naar haar dierenarts gegaan om te kijken wat haar dierenarts zou zeggen, deze heeft mij direct doorgestuurd naar een dierenkliniek in Rijswijk om een ct-scan te laten maken en om dus een hernia vast te stellen. Eenmaal in Rijswijk kon er geen ct-scan gemaakt worden want dit wordt alleen overdag gedaan. De dierenarts was het er wel mee eens dat Milo niet naar huis kon vanwege dat hij niet zelf kon plassen en hij duidelijk veel pijn had. Milo werd dus opgenomen en donderdag zou een ct-scan gemaakt worden. Dit hebben ze gedaan en het bleek geen hernia te zijn maar een ruggenmerginfarct.

Ik heb Milo vandaag op mogen halen, omdat hij aan de betere hand is. Hij kan nog niet helemaal zelf lopen maar wel een aantal stapjes zetten en verder slaapt hij heel veel. Ik heb voor 5 dagen metacam meegekregen en moet volgende week voor controle terug naar mijn eigen dierenarts.

Hebben jullie hondjes wel is een ruggenmerginfarct gehad? Hoe is het herstel gegaan en hoelang is hierover heen gegaan?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee maar ik denk dat je even moet blijven vasthouden aan de dierenartsen. Je bent al doorgestuurd zo te lezen naar eentje die daar bekend mee is. Je kunt ook gerust uitleg vragen aan je dierenarts. Goede dierenartsen beantwoorden dat met geduld. Hou er wel rekening mee dat voor consult meestal 15 t/m 20m staat en andere dieren ook geholpen moeten worden. Dus even telefonisch afspreken om iets meer tijd in te boeken vanwege de vragen? Is nooit een gek idee.

Volgende forumvraag: Puur Kidney
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^