Hond komt niet meer hier...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wormpiewormpie

Hoi allemaal,

Onze kleine vriend (australian labradoodle) van 5 maanden en een week luistert sinds een week niet meer altijd naar het commando 'hier'. Hij kwam altijd vol gas naar ons toe voor zijn beloning als we 'hierrrr' riepen, maar inmiddels doet hij soms net alsof wij niet bestaan. Als er andere honden in het spel zijn is dat nog erger en is hij niet meer te houden en gaat hij alle kanten op, behalve de onze.

Is dit dan het begin van de puberteit? Ai ai ai, hahaha. Hebben jullie tips? Vaker aan de lijn? En dan een lange 10m lijn op stukken waar hij vroeger los ging? Betere beloningssnoepjes?

Alvast dank en een fijn weekend :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Vijf maanden , ja een beetje dwars kunnen ze wel zijn dan, ga er aan werken met een lange lijn, laat de hond eerst lekker snuffelen, geef het de tijd en dan eens roepen, en rustig de lijn inhalen, belonen , laat de hond voor je zitten, en niet te vaak en te snel naar je toe roepen....laughing

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

kijk wat de hond echt heel leuk vind.

Dat kan een speeltje aan een touw zijn of super lekkere snacks of gewoon kaas.

Als je een speeltje gebruikt dan wel echt een met touw eraan dan speelt de hond met de baas ipv alleen, je laat zelf het speeltje dan ook nooit los tenzij je je hond hebt aangelijndaar de bedoeling is echt samen spelen.

 

Ik gebruik hier zelf van die pluche dummy's met elastiek en handvat voor.

 

Maak iedere hier komen dus super leuk en doe het nu eerst weer even alsof hij het nooit heeft geweten en dus aan een 10 meter lijn.

Na een keer of 6 zie je wel of je hond wel wil komen voor dat speeltje of snackje. en kan je het los proberen zonder afleiding en dan bouw je de afleiding rustig aan weer op.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zorg dat je hond naar je kijkt als je hem roept. Weet dat je hond je altijd in de gaten houdt. Zolang jij stilstaat weet hij dat je op hem wacht. Als hij speelt, uiteraard niet roepen dan heeft hij echt even iets anders aan zijn kopje. Dan hoort hij je zeker, komt niet en leert hiervan, ik hoef niet te komen als ze roepen.

Dus uitgespeeld, hond kijkt naar je? Roepen en hard weglopen! En op je hurken gaan zitten. De meeste honden denken dan oeps.....wat is er , dan komt hij naar je toe, koekje overeind komen en zelf weglopen, niet gelijk aanlijnen! Want iedere keer aanlijnen als je hem roept, betekent voor de hond , Komen is einde vrijheid,

Iedere stap die je naar hem toe doet, leert hij, baasje komt wel en ik kan veeel harder lopen.

Is een fase waar je door heen moet.

Oefenen en laten spelen alleen op een stil  en vooral veilig stuk en laten spelen als je zelf de tijd hebt om te wachten, heb je dat niet dan aan de lange lijn om vangpartijen, die de hond altijd wint en jou veel irritaties bezorgd, te voorkomen,

Volgende forumvraag: Pomeriaantje (speel)bijten afleren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^