Trainingspads

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TeddyTeddy

Hallo,
Mijn pomeriaan reutje Teddy is bij de kennel waar hij geboren is, aangeleerd om op trainingspads zijn behoefte te doen. Ik wil hem echter graag leren om het buiten te doen (nu doet hij buiten nix en zodra we binnen zijn op de trainingspads)
Heeft iemand tips hoe ik dit het beste aan kan pakken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Leg de trainingspads steeds meer naar de deur waar die naar buiten gaat, op een gegeven moment leg je ze buiten ...lukt dat allemaal dan ga je naar buiten op vaste tijden met de hond en ga je wandelen een poos, lekker laten snuffelen zodat tie dan zijn behoefte gaat doen buiten...blijf een poos dan weg, en een eind wandelen niet nodig, kijk waar er ergens ruimte is waar jij veilig op een bankje kan zitten en je hond vrij kan snuffelen, en kan dat niet dan een lange lijn, heb geduld...

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Helemaal weghalen, binnen plassen (dus ook op een pad) is dan helemaal geen mogelijkheid meer en zo is het het minst verwarrend. 

honden page profiel TeddyTeddy

Ik ga dat inderdaad proberen denk i´, want ik benvandaag zeker 15 keer met hem buiten geweest, maar dat is nu alleen een leuke plek om te spelen geloof ik....
Bedankt voor de tip!!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Zou ik zeker doen maar mocht hij dan binnen gaan ontlasten zonder pad? Kun je proberen de pad mee naar buiten te nemen. Hij ziet de pad iig als waar hij moet ontlasten dat is al heel goed.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

" Zou ik zeker doen maar mocht hij dan binnen gaan ontlasten zonder pad? Kun je proberen de pad mee naar buiten te nemen. Hij ziet de pad iig als waar hij moet ontlasten dat is al heel goed. "

Dit heb ik ook met Abel gedaan vooral omdat t poepen op de krant een link was geworden. Hoefde hem maar 2x mee naar buiten te nemen en de link was gelegd :) 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou een pad meenemen naar buiten als hij zo geconditioneerd is op een pad.

Geen meer binnen, wel buiten om te beginnen met buiten succes te hebben. Die kun je dan steeds kleiner knippen of gras/aarde opleggen zodat het vertrouwd wordt.

Volgende forumvraag: Aggressief spel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^