Mastcel tumor

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Hoi hoi! Na lang weg te zijn geweest ben er weer, met een minder leuke vraag helaas.

Mijn grote kleine vriend Boy kreeg een maand of 3 geleden ineens een bult bij zijn ribbenkast. Wij naar de dierenarts, en de dierenarts heeft met een naald geprobeert er wat uit op te trekken. Dit lukte haast niet, omdat het vrij hard was en boy niet mee wilde werken. Ze kon niet zeggen wat het was, maar wilde het weghalen. Dus wij een afspraak voor operatie gemaakt. Op de dag van de.opwratie bleek de bult nagenoeg weg te zijn. Dierenarts ging uit van een flink ontstoken kliertje, en boy is niet geopereerd. Nu kwam op dezelfde plek later weer zo'n bultje, en dat trok ook weer bij na een week . Echter 3 dagen geleden was de bult er weer, weer zelfde.plek, nu ter grootte van een flinke knikker. Het was zacht en rond. Vandaag was het harder en iets kleiner, toch de dierenarts gebelt want vind dit heel raar. De dierenarts vertelde dat deze " symptomen'', het groeien en krimpen, past bij een mastceltumor. Overmorgen gaan we dit weg laten halen en wordt het opgestuurd voor onderzoek. Ik vroeg mij af of iemand hier ervaring mee heeft, zeker met die vreemde veranderingen in grootte, en of dit juist positief is ( in de zin van gradatie) of dat dat groeien en krimpen juist minder positief is.  Boy zelf heeft er eigenlijk geen last van, op jeuk na bij vlagen. Maar ik kan er aanzitten en op duwen etc zonder dat hij dat erg vindt.

 

Sorry voor het lange verhaal, ik kende dit helemaal niet en Google is allemaal hetzelfde riedeltje steeds.

Boy is een hondje van 5 kg en 8 jaar, petit brabanconne

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Wat naar dat je dat dan ook mee krijgt van je dierenarts. Kan net zo goed een lastige cyste zijn, gewoon goedaardige tumor en hoeft niet meteen dodelijke kanker zijn. Heb er geen ervaring mee maar verwijderen en opsturen naar lab? Is wel het beste. Sterkte.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Toch goed dat het nagekeken wordt, hopelijk niets aan de hand...begrijp dat je in spanning zit.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Goed dat je het laat verwijderen dan weet je ook waar je aan toe bent. Sterkte deze spannende tijd.

honden page profiel kimberleykimberley

honden foto van kimberley

Nou vandaag de uitslag gehad, het was dus toch die mastceltumor. Gelukkig was het een ? Niet snel delende? Soort, maar het blijft naar. Ik hoop van harte dat het niet meer terug komt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wel weggehaald, mooi, nu hopen dat het weg blijft, altijd naar deze dingen...

Volgende forumvraag: Amputatie oude hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^