Hormonen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Abel is qua hormonen een stuk rustiger geworden. Tenzij er een loops teefje in de buurt is. Echt, het is een komiek zo af en toe. Howling like a wulf ;-). In de gang bij de voordeur. Vanmorgen om 7u grapte ik naar hem toen hij me wakker maakte: moet je naar Sjors? (Het loopse teefje een paar huizen verderop). Hij snurkt dan echt tijdens t snuffelen de hele buurt door en ‘moet’ op zoek.  Ondanks dat het soms lachwekkende taferelen oproept, vind ik het wel naar voor hem (en mezelf soms ook ;)). 

is dit leeftijd? Hij is nu 1.5.
Ik ga dit niet aan de dierenarts voorleggen want die gaat castreren voorleggen, dat deed ze met een half jaar al. Maar hij is ook vrij angstig van nature dus dat beetje testosteron mag hij wat mij betreft zeker houden. zeker omdat ik behalve deze pieken in niets last heb van zijn hormonen en hij zelf ook niet meer. Maar voor die pieken, is er iets dat ik kan doen om deze prikkel als ie t dan eenmaal geroken heeft in de buurt te temperen, en hoe gaan jullie hier mee om? 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Haha, ander veldje opzoeken tongue-out Mijn vorige heeft ze gewoon allebei gehouden. Die werd alleen een drama aan de lijn, kwam geen stap verder als er een loopse teef was geweest. Als je er echt last van hebt dat hij zo doet? Vraag naar chemische castratie. Bij de huidige die wel geholpen van een niet voelbare ingedaalde bal is? Merk wel dat hij minder plasje likt, ook niet zo achterlijk hoog op een boom een drol probeert te leggen met zijn geurvlaggen. Aan gedrag zou het dus kunnen schelen.

 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Hahah. Abel valt soms bijna om omdat zijn plas zo hoog mogelijk moet tegen die boom aan ;-). 
in principe valt het mee als de loopsheid weer voorbij is, maar het heeft echt een aantal dagen geduurd voor ik doorhad dat de loopse teef om de hoek de boosdoener was. We zien elkaar regelmatig en pas gister zag ik het aan Abel en zei hij; ja haar loopsheid is bijna voorbij. ???? hij liet haar contact maken met andere honden reu of niet, dus dat heeft niet geholpen. En als hij dit heeft geroken blijft hij daar dus ook in huis in hangen. Zo onrustig dat ie als ik bij hem ga zitten en kroel achter zijn oren hij bijna staand in slaap valt van vermoeidheid maar zelf rustig gaan slapen, no way. Vandaar dat ik het ook voor hem vooral sneu vind en me ergens ook afvraag, is dat wel goed voor hem en ‘gezond’ dat ie er zo in blijft hangen.. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

aaah zielig, ik zou gewoon castreren, ik heb zelf een bange spanjaard die heel bang was voor mensen, maar dat gaat prima, begeleiding is belangrijk.

 

 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Druppeltjes hypersex van puur lees ik goede dingen over (heb er zelf geen ervaring mee).

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne

honden foto van Eggermont Katelijne

Heb vorig jaar augustus Indy chemisch laten castreren.Sindsdien is hij toch wat rustiger.Het was niet meer leuk om te wandelen.Het zou zeven maanden duren.Afwachten dus.Hij is wel een beetje aangekomen in gewicht.Dus houden we dat goed in het oog dat het geen te dikke worst wordt.En dat is ook niet goed voor z’n hartje.Maar die hevigheid was ook niet goed.Ik heb ook voordien Hypersex gegeven.De ene keer dacht ik dat het hielp en dan weer niet.Maar de ene hond is de andere niet.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Haha, die hormonen ook..Heb hier een teefje die tijdens de loopsheid 2 dagen bij de voordeur zit te piepen ;) Ook zij werpt haar urine zo hoog mogelijk tegen een boom..1 pootje iets in de lucht. Ik stond er in het begin wel van te kijken. Of het gezond is dat je reu zo reageert? Ik denk het wel. Dat is de natuur. Hij is nog jong en alles werkt optimaal. Je zou eerst homeopathische druppels kunnen proberen. Mocht dat niet werken en hij loopt zichzelf echt in de weg of je vindt het zelf heel lastig. Dan kun je alsnog castratie overwegen.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Persoonlijk zou ik kiezen voor OF PUUR Hypersex druppels (gebruik ze voor mijn jongste ook en ze halen net de scherpe randjes eraf) OF een chemische castratie proberen om te zien of je Abel prettig vind als hij gecastreerd zou worden.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Tja dat zijn pubers. Net als bij mensen pubers.

Het hoort bij de ontwikkeling van een reu en dan zijn ze met alles op hun heftigst.

Met ong. 2.5 a 3 jaar is het hier bij al mijn reuen zo goed als verdwenen.

Alleen de reuen die hier dekken stoppen 2 dagen met eten als een eigen teef op jaar hoogte punt is. Maar mijn oude reu van nu 12 doet dat eigenlijk al een paar jaar niet meer en merk je niets aan als er een teef loops is.

Met uitlaten laat ik mijn reuen vooral niet aan plasjes likken of lang snuffelen dat wakkerde het alleen maar aan.

 

Ik kies er zelf voor om extra te fietsen zodat ze daaf de focus op kunnen leggen, dat werk heel goed.

 

Goed van je dat je niet laat castreren! Helaas zijn veel mensen niet op de hoogte van alle medische gevaren hiervan bij reuen.

Dierenartsen willen te graag maar alles eraf halen want dat brengt geld in het laatje. Niet alleen de castratie zelf maar ook alle daaruit volgende problemen waarvan dierenartsen wel van op de hoogte zijn maar niet vertellen.

 

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Die hypersex ga ik zeker proberen! Snuffelen (en vooral likken) probeer ik idd te beperken. en ga als het kan lekker naar de hei zodat ie genoeg andere betere afleiding krijgt dan hier op de grasveldjes. Gelukkig hebben we nu 2 loopse teefjes in de straat :-(
kan hij er zo van van slag zijn dat hij daardoor gisteravond overgeeft en hij ineens ook paniek krijgt als ik even de deur uit ga? Normaal kan ik hem als t moet 4u alleen laten. Kan de laatste dagen niet eens de deur uit lopen en hij krijgt al paniek. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^