Rottweiler pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EstherEsther

Heel graag wat tips om op een positieve manier te reageren op onze rottweiler pup van 9 weken. Ze is nu een week bij ons een merk de laatste 3 dagen dat ze veel bijt.  Maar niet het gewone puppy bijten maar echt gericht.  Bijvoorbeeld als ze iets van de grond heeft gepakt buiten en ik het eruit haal wordt ze boos en bijt hard.  Als ik haar uit een stuk tuin haal waar ze niet in mag, grijpt ze mijn hand.  Verder is het lopen door de kamer ook lastig omdat ze steeds onze voeten pakt en hard bijt.  

We leiden haar af met speelgoed, geven haar iets te kauwen.  Ruilen voor speelgoed of een brokje van haar voer.

We letten op de 2 uur rust,  1 uur wakker .

Maar zijn er verder nog dingen die we kunnen doen om deze fase door  te komen? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

2 uur rust en 1 uur wakker, zulke rare schema's moet je gewoon vergeten embarassed

Er kan best eens een pup zijn die zich daar goed bij voelt, dan heb je geluk.

Maar kijk gewoon naar je hond.

 

Het is denk ik toch het beste te ruilen, als ze buiten iets van de grond heeft gepakt, met iets lekkers wat jij bij je hebt.

Ook kun je oefenen haar het commando 'los' te leren.

 

De eerste maanden tot een jaar moet je veel tijd steken in je hond, dat is nu eenmaal zo.

Gewoon volhouden, dat puppy bijten en in je broek hangen en zo, in die fase zit je nu.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Pups ontdekken de wereld met hun bek, en ja ze bijten ook in de mens, aan ons op een fijne manier om dat om te draaien..afleiden goed kauw materiaal aanbieden...en wat betreft het slaap en rust schema, hangt dat maar op in een bejaarden tehuis..laat de pup zijn eigen rust pakken, niets puschen, komt vanzelf, lekker wandelen, kauw materiaal geven en dan heus pakt je pup zijn rust, en laat die zeLf een plekje in je huis zoeken, pups die niet gepuscht worden om hun rust te pakken doen dat echt zelf, de eerste tijd zal je dat niet merken maar op den duur wel....

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Lijkt me zeer frusterend voor een pup om na elke 2 uur rust maar 1 uur wakker te mogen zijn. En dan? Moet ze verplicht weer slapen in een bench? 

 

Ik liet mijn pups altijd zelf ontdekken. Natuurlijk moest ik soms ingrijpen, maar als mijn pup 3 a 4 uur achter elkaar wakker was, liet ik dat gewoon toe. Als ze echt niet uit zichzelf meer wilde slapen legde ik haar even in een ren, maar niet na 2 of 3 uur al, en laat staan na 1 uur. 

 

Pups ontdekken met hun mond. Wat jij hierboven beschrijft is wel degelijk normaal puppy gedrag, je moet alleen leren om haar te begrijpen, en andersom ook. Mag ze niet in een bepaald plekje in de tuin? Pak haar niet op, maar leidt haar af en biedt haar iets aan wat ze wél mag doen. Bijten in de hand, afleiden, en haar iets geven waar ze wél in mag bijten, en dat belonen uiteraard. 

honden page profiel  Dutch Auti   :-) Dutch Auti :-)

honden foto van  Dutch Auti   :-)

Als hier duidelijk was dat de pup toe was aan rust en die niet zelf nam gaf ik een runderoortje. 9 van de 10x ging ze daarna lekker liggen slapen. 

 

(De runderoortjes vlogen erdoor. Maar het werkte wel.)

 

Behalve als we dan zelf iets gingen doen, want dan was ze gelijk klaar wakker. 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Buiten dat pups alles ontdekken met hun bekkie?

 

Routine is hp-thumbsup maar net zoals kinderen? Moeten ze ook echt wel moe zijn, niet erover heen maar goed gebalanceerd. Kan dus zijn dat je juist te weinig stimulatie geeft of juist teveel aan spel en drukte. Snuffelmatje, wobbler kong of kong met geweekte brokken of wat je der ook geeft misschien op vaste tijden? Bezoek ala, "Aaah wat schattig" iets eerder de deur uit?

 

Nogmaals? Kinderen worden ook echt vervelend aan onder stimulatie of overstimulatie en niet ieder kind is hetzelfde. De ene heeft meer vermaak nodig dan de andere.

 

 

honden page profiel EstherEsther

Dank jullie wel voor jullie reacties, en  ja inderdaad balans is de key. 

We gaan het slaap/ wakker rooster los laten en ik denk dat het nu ook vooral nog is haar leren lezen.  Net als met kinderen,  wat heeft ze nu juist nodig. 

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb nog nooit een rooster gehad met een pup,ze mochten hier lopen,slapen,spelen wanneer hun zin hadden als ze moe zijn gaan ze zelf wel slapen.

Leuk veilig speelgoed niet laten liggen maar af en toe mee laten spelen dan raken ze het niet beu. Hier en dat kan je beter bij een rottweiler pupje ook doen,speelgoed altijd weg leggen als ze klaar zijn met spelen.

Wat het bijten betreft veilig kauwmateriaal,een engelse stafford is ook een bijter,leer je ook niet in een paar maandjes af,op een gegeven moment lukt het wel bij jezelf maar dan is de visite weer de sjaak.

 

Heel veel geduld,blijven herhalen en consequent zijn ,het wordt mooi weer,vaak naar buiten,stukje lopen,de wereld verkennen,even op een bankje zitten naar mensen en dieren kijken....gewoon moe maken met leuke dingen en indrukken en vooral genieten.

Volgende forumvraag: Hoe lang alleen thuis blijven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^