Puppy en hond met gescheurde kruisband.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra BaauwPetra Baauw

honden foto van Petra Baauw

Hallo allemaal,

Ik zit met een hele complexe situatie en kom hier om raad vragen. Ik heb een Amerikaanse bulldog en een Maltipoo pup van bijna 11 weken. Afgelopen vrijdag heeft mijn bull haar kruisband gescheurd. En gisteren is zij geopereerd. Nu moet zij absolute bench rust en mogen we alleen even naar buiten om haar behoefte te doen. En in de komende weken gaan we de belasting opvoeren. Ik weet wat mij te wachten staat want ze heeft al eerder haar andere kruisband gescheurd. Maar toen was er geen pup. Ik zit een beetje met mijn handen in het haar. Omdat ik niet wil dat mijn bull zich alleen voelt staat haar bench in de woonkamer. Maar ik merk dat ze gespannen word als de pup door de kamer heen rent. Soms gromt ze vanuit de bench tegen hem. Natuurlijk zit ik daar bovenop en leid de pup dan af zodat die niet gaat lopen klieren bij haar. Ik ben heel bang dat hun relatie nu naar de [email protected]#€ gaat. En dat mijn bull een hekel gaat krijgen aan die pup, want die mag wel los, spelen etc. De pup kan ik niet in de gang en slaapkamer laten, want dan is hij weer teveel alleen. Maar mijn bull wil ik ook niet in de kamer hiernaast leggen, want dan ben ik bang dat ze zich gepasseerd/alleen voelt. Hoe kan ik dit nu het beste op gaan lossen er vanuit gaande dat mijn bull de aankomende 8 weken niet mag spelen met de pup? Ze moet sowieso 2 weken absolute bench rust. Daarna zou ze wel los kunnen in de woonkamer maar dat gaat natuurlijk niks worden als die pup hier rond loopt. Zij mag absoluut geen verkeerde bewegingen maken.Na de 2 weken benchrust haar in de slaapkamer en gang doen? Dat vind ik ook weer zielig Wel ben ik in het voordeel dat ik de komende 8 weken thuis kan blijven bij de honden dus kan er 24 uur per dag mee bezig zijn. Dus de bench in woonkamer laten en pup afleiden als die gaat klieren? Of toch uit elkaar halen? Wat denken jullie? Ik heb trouwens heel weinig ruimte in huis. Dus een goeie afscheiding is niet te doen. Ik heb maar 2 kamers

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

De pup nu al wennen aan  een ren  en of in huis aan de lijn houden? Twee weken? Moet te doen zijn. Ik zou nooit de bul wegzetten . 

(Stel dat de pup een pootje breekt, dan moet deze ook rust in de bench. )

Ze zijn op de manier toch samen, wennen aan elkaar, maar de bul krijgt rust. De pup kan je zelf in de ren zetten als je niet op kan letten.  Is de pup lekker actief, dan dat gebruiken voor ern spelletje, oefeningetjes of wat dan ook. Je gaat apart wandelen  nu.  Pup lekker moe van de wandeling, in de ren. En dan weer goed aandacht aan de BULL.

Het is roeien met de riemen die je hebt, het is even niet anders.

honden page profiel Petra BaauwPetra Baauw

honden foto van Petra Baauw

" De pup in een ren zetten en of aan de lijn houden? Twee weken? Moet te doen zijn. Ik zou nooit de bul wegzetten .  "

 Dat is juist het probleem ;-) Ik heb daar geen ruimte voor. En na die 2 weken mogen ze ook niet spelen dus zou de pup 8 weken in een ren moeten ,dat is ook geen optie natuurlijk.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

485356.jpgTraphekjes werken, weet niet hoe de huiskamer is , maar de gang kan daar de deur open en dan een traphekje er voor ? Is dit misschien een optie voor je, je bent thuis dus kan je de pup in bedwang houden bij het traphekje...hier ook een hond gehad met een kruisband scheuring en twee honden, geen pup, wel een hele jonge drukke hond, maar heb ze beiden apart gezet met een traphekje er tussen zodat ze elkaar wel konden zien...en je kan dan ook afwisselen, pup aan de andere kant en je bull in de woonkamer en dan weer eens ruilen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Aan de lijn dan als je binnen bent. Loopt de pup lekker met je mee, en je hebt het zelf in de hand dat de pup niet lastig is voor de BULL. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik zou vooral stoppen met het zielig vinden. De pup krijgt er niks van als hij een tijd in de gang verblijft, de bul ook niet. Soms is het kiezen tussen kwaden.

 

En anders de fokker vragen of de pup een paar weekjes terug mag?

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Ik zou ook de bull in de bench laten ivm rust houden en dan de pup in een ren of bench met ren eraan. Je pup is een vrij klein hondje dus het hoeft allemaal niet zo groot. 

Evt als dat kan de pup in de gang met een traphekje er voor ipv een ren.

 

Beide voldoende speeltjes en snacks zoals runderkophuid.

 

hier heb ik voor pups standaard een kamerkennel met ren eraan.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Babyhekje, echt een uitvinding. Je hebt ze met rasters klein zodat je pup er niet door kan of groot zodat je bull er niet door kan. Bench is niet echt een oplossing want daarmee scheid je de ruimtes niet.

Volgende forumvraag: Hondencam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^