Verandering in gedrag na castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllenEllen

Hallo

Ik heb afgelopen dinsdag mijn chihuahua reu van 1 jaar laten castreren. We hebben hem meteen een Medical Pet Shirt aangedaan zodat hij er niet aan kon likken. Dachten we… Hij is er in de loop van de nacht 2x uitgeraakt en hij was erg agressief toen we dit terug aan wilde doen. Hij kon er nog steeds aan likken.De dag daarna ben ik een kleiner gaan halen bij de dierenarts. Dit werkte ook niet want daar kon hij ook aan likken. Dan ben ik de dag later een kap gaan kopen in de dierenwinkel, die van een zacht materiaal is, je kan het wat vergelijken met een frisbee. Dit werkte ook niet, alweer likte hij aan die wond. Dan hebben we body + kap omgedaan en werd hij weer vreselijk agressief nadat hij zich er weer uitgewrongen had. Voorheen was mijn chihuahua Emile een top hondje. Agressief en Emile in 1 zin kon je je niet voorstellen… Hij heeft nu een normale kap zoals een lampenkap en hij is niet agressief meer. Maar hij is totaal niet meer zoals we hem kennen. Hij zoekt onze aandacht ook niet meer op. Hij is erg rustig. Beetje te rustig. Ik heb er al tranen voor gelaten…
De operatie is nu 3 dagen geleden. 
Ik ben zelf een zeer bezorgde en het is ook mijn eerste hondje. Is dit normaal omdat hij nog van de operatie weet? Hoe lang duurde het toen jullie hondje weer normaler deed? Of zal dit zo blijven? 
Alvast bedankt voor de hulphp-smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Nee geen angst dat je hondje zo blijft, een narcose hakt er in....veel geborgenheid geven en je mag best je hondje lekker verwennen hoor, wel mee naar buiten gaan , afleiding zoeken en ook binnen...geef het even de tijd dat tie hersteld...

honden page profiel EllenEllen

Ik hoop het zo, het is echt beangstigend om te zien dat je hond ineens zo veranderd is. Ik probeer hem veel aandacht en liefde te geven maar daar heeft hij totaal geen behoefte aan. Hij zoekt liever een plekje alleen uit. Hopelijk zal het als maar beter gaan zoals u zegt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hij heeft veel energie verdaan met dat geworstel met t shirt en de kap. Daarbij de operatie en de hechtingen, lijkt me prima dat hij nu wat meer slaapt.

 

Het effect van veranderende hormonen ga je pas na een week of 6 merken. 

 

Is de wond nog wel ok?

honden page profiel EllenEllen

De wond ziet er goed uit. Ben vanmorgen voor een nieuwe kap langs de dierenarts gegaan en deze heeft de wond kunnen bekijken.

Ik zal me waarschijnlijk teveel zorgen maken om het gedrag dat hij nu vertoont. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ik hoop het zo, het is echt beangstigend om te zien dat je hond ineens zo veranderd is. Ik probeer hem veel aandacht en liefde te geven maar daar heeft hij totaal geen behoefte aan. Hij zoekt liever een plekje alleen uit. Hopelijk zal het als maar beter gaan zoals u zegt. "

Laat hem maar een eigen plekje uitzoeken, probeer wel iets lekkers aan eten te geven zodat tie weer bij je komt, maar niets puschen..

Volgende forumvraag: Tepeltumor
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^