Hondencam

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

" Dan moet je meer denken aan merken als Axis, Hanwha, Vivotek, Sony, Bosch, etc. maar de budgetten zijn beduidend anders. Goedkope camera's zijn prima te gebruiken, maar met behulp van een VPN verbinding. Zo zijn ze niet rechtstreeks bereikbaar via het internet, maar alleen voor mensen die gebruik maken van de specifieke VPN verbinding. "

Dankje! Bij dat hacken heb ik helemaal niet stilgestaan, maar fijn om voorbeelden te krijgen van camera's die relatief veilig zijn en hoe ik het anders kan oplossen :)

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Het hacken geldt alleen voor het meekijken en meeluisteren binnen de camera's. VPN is helemaal niet veilig trouwens. Het zijn namelijk enkele servers die ruimte geven voor locatie gebonden en om de "marketing" in de war te brengen, die ook nog eens verplaatst worden, zeker 1x p/m + date opslaan om vervolgens verkocht te worden.

 

Het hacken van camera beelden is dus lauter in hoeveel vertrouwen je hebt dat snulletje niet je spullen kan zien of steelt maar dan moet je ook echt wel wat hebben staan aan waarden of contant hebben liggen.

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

" Het hacken geldt alleen voor het meekijken en meeluisteren binnen de camera's. VPN is helemaal niet veilig trouwens. Het zijn namelijk enkele servers die ruimte geven voor locatie gebonden en om de "marketing" in de war te brengen, die ook nog eens verplaatst worden, zeker 1x p/m + date opslaan om vervolgens verkocht te worden.
 
Het hacken van camera beelden is dus lauter in hoeveel vertrouwen je hebt dat snulletje niet je spullen kan zien of steelt maar dan moet je ook echt wel wat hebben staan aan waarden of contant hebben liggen. "

Dat iets met een klok en een klepel.

 

Er zijn VPN diensten waarmee je een andere locatie kunt aannemen, zodat je andere content kunt bekijken in een streamingsdienst.

 

Om marketeers gek te krijgen zou ik, net als ik, adnauseam gaan gebruiken.

 

Ik bedoel uiteraard een VPN verbinding waarmee je een tunnel creëer tussen je huidige mobiele netwerk of een vaag wifi netwerk, zodat je op je thuis netwerk kunt inloggen alsof je thuis bent.

 

Geen idee wat er niet veilig is aan een VPN verbinding en al helemaal niet als je dit zelf creëert met OpenVPN or Wireguard. Wil je een dienst hiervoor afnemen dan kun je eens kijken naar ProtonVPN of Mozilla VPN. 

En als je denkt dat je verder niks kan met een camera als je daar toegang toe hebt, anders dan meeluisteren en meekijken, dan zou ik eens kijken wat SSH en Telnet voor mogelijkheden bieden kan.

 

Kijk ook eens naar de Mirai hack in relatie tot het cameramerk Dahua en de impact hiervan. 

honden page profiel RensRens

honden foto van Rens

Wij hebben hier een Ring camera voor gekocht (Ring Stick Up Cam Battery) en daar kijken we alleen op als we even willen checken wat Freddie aan het doen is. 

Je kunt ook instellen dat je bij iedere beweging een melding krijgt etc etc maar dat hebben wij uit staan. We kijken gewoon af en toe en kunnen tegen hem praten als we willen.

Succes met je zoektocht!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nou heb der net eentje binnen hp-shinyTapo tp-link c230 Top beeld en draait alle hoeken en kanten op, kan goed horen wat er gebeurd. Motie detectie zoals het er nu uit ziet is als je ervoor langs loopt, moet nog even checken hoe dat werkt maar voor 3 tientjes mag ik niet klagen hp-thumbsup

honden page profiel BaasjeEvaBaasjeEva

Heel veel dank allemaal voor al jullie reacties! :)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup alleen laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^