Nola 6,5 mnd heel enthousiast bij bezoek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

Onze lieve Nola, alweer 6,5 maand wordt altijd een beetje overenthousiast bij bezoek. Merk dat ik er gewoon een beetje tegenop zie om bezoek te krijgen. Ik laat het bezoek rustig binnenkomen terwijl zij nog in de kamer zit met de deur dicht. Wel is het een deur met glas, dus ze kan het bezoek zien. Afhankelijk van wie het zijn, laat ik haar eerst het bezoek even begroeten en geef haar dan iets lekkers te kluiven, of geef haar meteen iets te kluiven en dan heeft ze weinig aandacht voor het bezoek. Is het lekkers op of de aandacht bij het lekkers weg dan kan ze heel enthousiast op het bezoek afgaan. Opspringen, beetje speels bijten in de handen als ze haar aanhalen enz. Ik weet dat negeren het beste is, maar met kinderen soms haast niet te doen. Hoort dit gedrag ook nog beetje bij de leeftijd en wordt dit minder als ze wat ouder worden of moet je dit gedrag consequent gaan ombuigen zeg maar? Wordt er soms erg onzeker van naar anderen. Ze mag best even enthousiast zijn maar ze blijft een tijdje behoorlijk enthousiast. En bij duidelijk negeren wordt ze echt wel wat rustiger, maar zonder iets te kluiven te geven lukt het nog niet echt. Ze heeft geen bench meer, heeft wel een eigen kussen, maar ligt eigenlijk overal in huis verder. Alleen beneden dan. Boven mag ze niet komen. Zijn niet heel groot behuisd, keuken zit in de gang dus ergens apart zetten is er ook niet echt bij. Iemand ook deze ervaring(gehad) en hoe pakken/pakten jullie dit aan?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Vind het al heel knap dat als ze wat krijgt dat ze het bezoek negeerd...Je kan ze daarna met een lijn meenemen bij het bezoek en naast je houden, en aan het bezoek vragen haar te negeren, tot de grootste anthousiasme er af is, kijk dan of je haar los kan laten, kan dat niet dan hou je ze aan de lijn naast je, af..of wat je prettig vind..en zeker ze wordt ouder en ook wat rustiger ....en er niet tegen op zien dat je bezoek krijgt, je hond moet nog veel leren en is nog een pubertje..probeer zelf ook geen stres er door te krijgen, nergens voor nodig...ook al ontsnapt ze eens aan je aandacht, lijn ze dan rustig aan als het bezoek het niets vind en leg haar weer mooi af bij je...

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

" Vind het al heel knap dat als ze wat krijgt dat ze het bezoek negeerd...Je kan ze daarna met een lijn meenemen bij het bezoek en naast je houden, en aan het bezoek vragen haar te negeren, tot de grootste anthousiasme er af is, kijk dan of je haar los kan laten, kan dat niet dan hou je ze aan de lijn naast je, af..of wat je prettig vind..en zeker ze wordt ouder en ook wat rustiger ....en er niet tegen op zien dat je bezoek krijgt, je hond moet nog veel leren en is nog een pubertje..probeer zelf ook geen stres er door te krijgen, nergens voor nodig...ook al ontsnapt ze eens aan je aandacht, lijn ze dan rustig aan als het bezoek het niets vind en leg haar weer mooi af bij je... "

Dankjewel voor je fijne reactie en je tips! Dat aanlijnen gaan we zeker proberen. Ik kan haar niet zelf altijd aan de lijn vasthouden bv met ontvangst oppaskinderen die ik 1x in de wk heb, maar dan kan ik haar vlakbij haar kussen vastmaken aan de poot van de kast. Hopelijk gaat dit zorgen voor wat meer rust(mss nog wel meer bij mezelf????) Als een van ons gezin thuiskomt is ze ook enthousiast, maar na begroeting ook heel snel weer heel rustig. Bij bezoek blijft ze in haar enthousiasme hangen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Het is geen zware hond toch die met de kast er vandoor kan gaan ? Hahaha....aan het bezoek vragen te negeren, en je kan jouw hond ook als die vast zit een fijn bot geven....ik heb een newfoundlander , heel sterk, en ik had het ook hoor, maar als je zelf rustig probeert te zijn wordt de hond ook rustig, en als het een keer mis gaat dat je hond uit de band springt nou en...rustig blijven, zorg dat je wat extraas lekkers bij je hebt, roepen, laten zitten en geven, en aanlijnen, als je hond ouder wordt gaat die anthousiastme echt minderen.....die van mij als er gebeld wordt gaat al voor de snoepkast zitten....wees conseqwent, lukt je echt...laughing

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

" Het is geen zware hond toch die met de kast er vandoor kan gaan ? Hahaha....aan het bezoek vragen te negeren, en je kan jouw hond ook als die vast zit een fijn bot geven....ik heb een newfoundlander , heel sterk, en ik had het ook hoor, maar als je zelf rustig probeert te zijn wordt de hond ook rustig, en als het een keer mis gaat dat je hond uit de band springt nou en...rustig blijven, zorg dat je wat extraas lekkers bij je hebt, roepen, laten zitten en geven, en aanlijnen, als je hond ouder wordt gaat die anthousiastme echt minderen.....die van mij als er gebeld wordt gaat al voor de snoepkast zitten....wees conseqwent, lukt je echt... "

Ze weegt 5 kilo en daar komt hooguit nog 1 of mss 2 kilootjes bij dus ze trekt de kast niet omver hoor! Je hebt me echt geholpen  dankjewel!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Ze weegt 5 kilo en daar komt hooguit nog 1 of mss 2 laughingkilootjes bij dus ze trekt de kast niet omver hoor! Je hebt me echt geholpen  dankjewel! "

laughing 5 kilo, ooo dan blijft de kast wel staan....kijk wat je kan gebruiken, iedere hond is anders, als je ziet dat ze rustig is kan je de lijn eens losmaken, gewoon bekijken, en geen stres voor jezelf hoor, zeker niet bij een jonge hond, die moet nog zoveel leren, en een bezoeker vind meestal een hond eigenlijk wel leuk, is hier ook, tot ik zeg ja dan zit ze straks op schoot, hahah 75 kilo....als jonge hond van die leeftijd woog ze al zo,n 55 kilo...en ook ik heb wel eens in de stres gezeten tot iemand dat ook tegen mij zei, hahaha...rustig blijven dan pikt jouw hond dat van jou ook op..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Je krijgt vast nog meer van anderen advies....pik er uit wat bij jouw hond werkt en waar jij je ook prettig bij voelt...

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

" Je krijgt vast nog meer van anderen advies....pik er uit wat bij jouw hond werkt en waar jij je ook prettig bij voelt... "

Ga ik zeker doen! Nogmaals heel erg bedankt!

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Mijn kleine hond kan ook heel enthousiast reageren, niet iedereen is daar van gediend. Wat bij hem helpt is dat ik tegen de mensen die daar niet van houden zeg : negeer hem, zeg niets tegen hem en kijk hem niet aan. Dan verliest hij zo zijn interesse en gaat hij op zijn plaats liggen. Als Nola de neiging heeft om (in handjes) te bijten zeggen dat ze de handen even moeten verbergen in hun oksel...

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

" Mijn kleine hond kan ook heel enthousiast reageren, niet iedereen is daar van gediend.
Wat bij hem helpt is dat ik tegen de mensen die daar niet van houden zeg : negeer hem, zeg niets tegen hem en kijk hem niet aan.
Dan verliest hij zo zijn interesse en gaat hij op zijn plaats liggen.

Als Nola de neiging heeft om (in handjes) te bijten zeggen dat ze de handen even moeten verbergen in hun oksel... "

O dat is ook een goeie zeg vd handen verbergen in de oksel. Bedankt voor de tip!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Dankjewel voor je fijne reactie en je tips! Dat aanlijnen gaan we zeker proberen. Ik kan haar niet zelf altijd aan de lijn vasthouden bv met ontvangst oppaskinderen die ik 1x in de wk heb, maar dan kan ik haar vlakbij haar kussen vastmaken aan de poot van de kast. Hopelijk gaat dit zorgen voor wat meer rust(mss nog wel meer bij mezelf????) Als een van ons gezin thuiskomt is ze ook enthousiast, maar na begroeting ook heel snel weer heel rustig. Bij bezoek blijft ze in haar enthousiasme hangen "

Leer die kinderen dan wel bij de hond weg te blijven. Het aanlijnen ben ik het mee eens, maar aanlijnen en de hond elders in de kamer aangelijnd laten zitten ben ik niet kapot van, zeker niet met loslopende kinderen, als die de hond niet volledig negeren dan zal de hond niet rustig worden.  En kijken van het kind naar de hond is al aandacht geven aan de hond. De hond kan geen kant op dan. Kan je de hond in zo,n geval niet bv met een lange lijn om je middel doen, of de lijn vasthouden zodat de hond met je meeloopt. Dan heb jij alle controle over je hond en de kinderen. En als je zit dan zit hij fijn naast je. En na verloop van tijd laat je de lijn vallen, kijken hoe het gaat, nog te sperls? Pak je de lijn weer op.

Kijk wel uit dat je hond de lijn niet opeet, geef er een fijne kluif bij.

honden page profiel AnneliesAnnelies

honden foto van Annelies

" Leer die kinderen dan wel bij de hond weg te blijven. Het aanlijnen ben ik het mee eens, maar aanlijnen en de hond elders in de kamer aangelijnd laten zitten ben ik niet kapot van, zeker niet met loslopende kinderen, als die de hond niet volledig negeren dan zal de hond niet rustig worden.  En kijken van het kind naar de hond is al aandacht geven aan de hond. De hond kan geen kant op dan. Kan je de hond in zo,n geval niet bv met een lange lijn om je middel doen, of de lijn vasthouden zodat de hond met je meeloopt. Dan heb jij alle controle over je hond en de kinderen. En als je zit dan zit hij fijn naast je. En na verloop van tijd laat je de lijn vallen, kijken hoe het gaat, nog te sperls? Pak je de lijn weer op.
Kijk wel uit dat je hond de lijn niet opeet, geef er een fijne kluif bij. "

Met de oppaskinderen gaat het eigenlijk al supergoed! Die komen elke week weer. De oudste is 7, de middelste 4 en de jongste 1,5 jr. De jongste is een lastige leeftijd met honden want die kan je nog niet genoeg duidelijk maken wat ze wel en niet kunnen doen, dus daar zijn we extra alert op. De oudste 2 weten al aardig goed wat ze moeten doen en ook bij hun is het even enthousiast begroeten en daarna rustig. De jongste wordt smorgens gebracht, terwijl de oudste 2 dan al naar school zijn en daarbij is het enthousiasme nog steeds erg groot, dus dan is het even voorzichtig proberen te begroeten en gelijk lekker wat te kluiven geven zodat ze rustig wordt. Als we zijn vader of moeder uitgezwaaid hebben, gaan we meestal als eerste wat drinken aan de eettafel, daar kan Nola ook niet bijkomen en gaat ze al heel snel lekker liggen of is ze in ieder geval rustig. Zo doen we het ook als de oudste 2 uit school komen. Negeren werkt dus echt wel het beste maar met kinderen is dat soms behoorlijk lastig. Alhoewel met volwassen mensen soms ook ...

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Met de oppaskinderen gaat het eigenlijk al supergoed! Die komen elke week weer. De oudste is 7, de middelste 4 en de jongste 1,5 jr. De jongste is een lastige leeftijd met honden want die kan je nog niet genoeg duidelijk maken wat ze wel en niet kunnen doen, dus daar zijn we extra alert op. De oudste 2 weten al aardig goed wat ze moeten doen en ook bij hun is het even enthousiast begroeten en daarna rustig. De jongste wordt smorgens gebracht, terwijl de oudste 2 dan al naar school zijn en daarbij is het enthousiasme nog steeds erg groot, dus dan is het even voorzichtig proberen te begroeten en gelijk lekker wat te kluiven geven zodat ze rustig wordt. Als we zijn vader of moeder uitgezwaaid hebben, gaan we meestal als eerste wat drinken aan de eettafel, daar kan Nola ook niet bijkomen en gaat ze al heel snel lekker liggen of is ze in ieder geval rustig. Zo doen we het ook als de oudste 2 uit school komen. Negeren werkt dus echt wel het beste maar met kinderen is dat soms behoorlijk lastig. Alhoewel met volwassen mensen soms ook ... "

Niets is zo lastig als visite opvoeden wink

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

"Hoort dit gedrag ook nog beetje bij de leeftijd en wordt dit minder als ze wat ouder worden of moet je dit gedrag consequent gaan ombuigen zeg maar? "

Hoort er wel een beetje bij ja en idd moet je daar consequent mee om gaan. Veel praten met de kids, doe ik ook met mijn neefjes. Ik leg het ze uit. Opgegeven moment snappen ze het wel dat een hond anders speelt en veel wilder dan een mens.

Volgende forumvraag: Alleen laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^