Alleen laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GeorgesGeorges

Wij hebben een puppy van 9 weken die het erg goed doet. 's nachts slaapt ze in de bench, overdag meestal er uit, al gaat ze soms uit eigen beweging erin gaan liggen. Ook doe ik soms overdag als ze erin gaat liggen eventjes het deurtje toe om ze daaraan ook overdag gewend te maken. Dat lijkt ook goed te lukken. 

Nu wil ik de komende weken als ik even weg ben voor een uurtje haar aanleren even alleen te zijn. Doen jullie dit dan in de bench of laat je haar los alleen? 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Leren alleen-zijn staat los van een bench. Omdat het gaat over zich ontspannen en veilig voelen alleen in huis. Dus dat is de connectie die je wil bekomen tussen gebeurtenis (jij die de hond alleen laat) en de gemoedsstemming vd hond (ik voel me prettig).

Ga dus niet te snel. Begin pas te oefenen als je hond zich helemaal vertrouwd en zelfzeker voelt in zijn nieuwe huis. En dan kan je zachtjesaan beginnen. Steeds vanuit de juiste stemming, dus als de hond zich ontspannen voelt. Nooit op momenten dat de hond zich verveelt, onrustig of onzeker of opgewonden is. Want vanuit die stemming kunnen ze snel in sloopgedrag schieten. Begin met eens een keertje buiten gaan en weer terugkeren. Als je hond daar niet van op kijkt en dat allemaal best vindt, kan je uitbreiden naar een minuutje buiten blijven. Enz. 

Ga niet te snel. Beter dat het in het begin wat trager gaat maar de hond zich steeds prettig voelt, dan dat je te snel gaat en hij zich onzeker of bang gaat voelen. 

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dubbel topic, daarom gaat deze op slot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Alleen laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^