Slapen puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel leonieleonie

Hoi allemaal,

Ik heb een pup van bijna 4 maanden in huis. Ik worstel soms nog wel met het slapen. Ze slaapt in een afgesloten en afgedekte bench wat erg goed gaat. Ze vindt hierbuiten haar rust eigenlijk niet. Ik hoor en lees overal dat pups 2 uur moeten slapen en 1 uur wakker moeten zijn. Mijn pup is (bijna) altijd na precies 1 uur wakker. Als ik haar dan laat zitten gaat ze blaffen en piepen. Ze is dan vervolgens ongeveer 45/60 min wakker voor ze weer gaat slapen. Krijgt ze zo niet te weinig slaap? Toen ik haar net had was ze erg snel overprikkeld, maar dat gedrag laat ze al een hele poos niet meer zien. Ik heb dus niet het idee dat ze overprikkeld is. Moet ze toch langer slapen en zo ja, hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?

Daarnaast nog een vraag over s ochtends. Laat ik allereerst zeggen dat mijn pup bijna alle nachten doorslaapt en ik daar super trots op ben! Maar ik ben nieuwsgierig naar het volgende: Mijn pup is iedere dag rond 7 uur wakker. Ze kan een paar minuten in de bench zitten (heb een camera hangen) en begint dan te blaffen. Ik doe mijn laatste ronde met haar rond 22.30 uur. Als ik haar uit de bench haal om 7 uur is het niet dat ze meteen naar buiten rent om te plassen, het lijkt erop dat ze het nog best even kan ophouden maar gewoon klaar is om de dag te laten starten. Ik sta natuurlijk met alle liefde op om 7 uur als dat nodig is, maar ik vroeg mij af of (en vooral dan hoe) je een hond kan trainen iets langer in de bench te blijven en zichzelf te vermaken. Of is dat bij z’n jonge pup echt nog teveel gevraagd, wat ik mij ook goed kan voorstellen namelijk.  
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Laatste ronde is om 22.30 , en dan slapen , gaat ze dan de bench in ?    En om 7.00 is ze weer present, wauw, geweldig zeg, menigeen is daar heel blij mee...slapen, de ene hond is een slaapkont de ander niet, ga niet in uurtjes denken kijk naar je pup, en laat die lekker rondlopen, wanneer het tijd is  om te slapen pakt die de rust zelf wel, lekker mee wandelen, bij thuis komst een goed bot geven dat geeft grote rust en dwing niets, komt echt goed...en zijn bench open laten staan gaat tie vanzelf er wel in, zo niet valt tie ergens anders in slaap en laat je je hond daar liggen...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Vergeet die vaste tijden voor slaap. Dat slaat nergens op. Kijk naar de behoeften van je eigen hond en hou het slapen wat natuurlijker.

Honden hebben een ander slaappatroon dan een mens. Ze dommelen even in en zijn dan weer klaarwakker, ze houden kleine hazeslaapjes verspreid over de dag, of rusten en mijmeren wat. 

Dus er is niet zoiets als een verplicht 2u slapen-1u wakker dat voor elke hond zou gelden. Het gaat over een balans vinden tussen rust en actie (waarbij rust niet gelijk hoeft te staan aan slapen, en actie niet gelijk hoeft te staan aan inspanningen) en deze balans is voor elk individu anders. 

 

4 maanden oud en doorslapen van 22u30 tot 7 uur... dat is al een lange nacht. Tel je zegeningen, hahaha. 

Het zijn ook heel veel uren op 1 plaatsje blijven liggen (bench), en tijdens de dag ook nog al die uren verplicht in de bench. Niet vreemd dat de hond gaat blaffen en piepen, toch? Waarom laat je het deurtje es niet open, zodat de pup zich kan verplaatsen na zoveel uren inn een krappe ruimte liggen? 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Waarom moeten pups 2 uur slapen en 1 uur wakker zijn ?

Elke pup is anders ,en waarom zou je pup steeds in een bench zetten bij slaap? Mensen zeggen dan ,hij pakt zijn rust niet ,Nee dat leren ze op deze manier ook niet ,laat hem of haar zelf bepalen waar en wanneer hij gaat slapen ,laat ze lekker achter je aan hobbelen ,ga je zelf zitten dan gaat pup in de buurt van je voeten liggen na verloop van tijd .Ga je weer lopen dan zal ze in het begin achter je aan gaan ,maar na verloop van tijd vertrouwen ze de boel meer en gaan gewoon slapen .

Hier ploffen de pups gewoon ergens neer als ze moe zijn ,maar omdat overal van die regeltjes beschreven zijn dat ze zoveel uur wakker moeten doorbrengen en zoveel uur slaap ,ja dan krijg je drampups ,minder op tijden letten ,het beest laten slapen waar het wil en dan gaan ze wel hoor ,

In het begin kan het even duren ,omdat ze  gewend is in de afgedekte bench te moeten ,maar ze worden vanzelf moe ,Let daarbij er niet op hoelang ze wakker blijft ,en wat de ochtenden aangaat is zeven uur een prachtige tijd voor een hond die om half elf elf uur de bench ingaat .

Succes en veel plezier met de pup .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

444237.jpg    Hier een pup waar ze 9 weken is, neemt zelf de rust, heb de tuindeur open gezet en sliep zelfs lekker buiten, overal kleedjes neergelegd zowel binnen als buiten, en op een gegeven moment vallen ze echt ergens neer..... 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Vergeet de vaste tijden met slapen. Ik heb een pup vam 10.5 week rond lopen en die slaapt de ene keer wat langer en dan weer wat korter overdag. Prima mij boeit dat niet zo....

 

Wel laat ik haar vaak gewoon in de bench even zitten maar zij piept niet dat ze eruit wilt. Vaak zit ze wat te tutten met een speeltje die altijd in de bench ligt. 

 

S nachts slaapt ze ook door vandaag had ik het geluk dat ik haar wakker moest maken om 07:45 uur! Als ik niks had gedaan was ze gewoon verder blijven slapen denl ik. 

 

Ik let niet zo op die schema's op internet wel zorg er ik voor dat ze rust heeft en dat is niet automatisch slapen. Rust kan ook zijn lekker gewoon ergens liggen en wat kauwen of buiten in de tuin snuffelen. Ik speel ook niet continue met der, ze moet zich ook zelf kunnen vermaken. 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarom moet een pup/hond zoveel tijd doorbrengen in een bench.

Dat hoeft toch helemaal niet.

Hij kan evengoed overdag zelf waar dan ook in huis hun rust te pakken.

Dan ga je er zelf even bij zitten of zo.

Ik vind het eigenlijk een beetje zielig dat een vrolijke pup volgens een strak schema moet leven en aldoor maar 'moet' rusten in een afgesloten bench.

Dat leer je misschien uit boeken, maar daar moet je niet zo aan vast houden.

Een pup leert niets in een bench, hij leert meer als hij achter je aan kan lopen in huis en zien wat je doet. Zelf zijn plekjes in huis vinden waar hij lekker kan rusten.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Leonie, een bench is fijn als je even je handen vrij moet hebben of dat je boodschappen moet doen of.......dat je zeker weet dat de pup veilig zit als je weg moet......en als de pup zich fijn voelt in de nacht dan is er geen enkel bezwaar van een Bench...op de dag deurtje open laten staan en om te wennen geef je in de bench een bot, en even de deur dicht zodat jij het huis kan doen, en dat moet geen uren duren natuurlijk. 

honden page profiel CarlienCarlien

Ik herken veel van wat je zegt Leonie, ik zit hier met een pup van bijna 3 maanden (dus nog wel wat jonger) en stoei (stoeide) veel met hetzelfde. Heb hier ook al tips gevraagd en die probeer ik veel in te zetten.

 

Wat ik merk dat bij onze pup goed werkt is hem veel stimuleren zijn neus te gebruiken, misschien helpt dat ook nog? Ik zal wat voorbeelden geven: als hij wakker is dan ga ik bijvoorbeeld met hem naar een veldje hier vlakbij(of een stukje rijden en dan naar het bos) dan kan hij lekker zijn gang gaan en vaak speurt hij hele stukken van het veld af, of ik stimuleer hem dat te doen door zo hier en daar een paar van zijn brokjes te strooien waar hij dan naar op zoek gaat(niet te ver van hem af strooien natuurlijk..) Ook heb ik een oude spijkerbroek waar ik lekkers in stop, in de broekzakken bijvoorbeeld. Of ik strooi in een lijn wat lekkers neer en leg aan het einde (net buiten zicht) een lekker bot neer, of ik die een paar minuutjes balletje balletje maar dan met brokjes. Als ik dit soort dingen met hem doen, en soms afwissel met wat oefeningen van aandacht of juist lekker spelen of hem zelf zijn gang laten gaan, dan merk ik dat hij daarna vaak een stuk langer en ook dieper slaapt. Hij heeft dan echt z'n koppie gebruikt.

 

In de ochtend geef ik hem vaak veel zelf de ruimte en wandel ik een klein stukje met hem, hij is dan wat langer wakker en slaapt vervolgens een uurtje. Daarna is het weer tijd voor actie en gaan we bovenstaande dingen doen, als hij daarna in slaap valt dan is dat ook echt een hele poos, soms wel ruim 2 uur.

 

Wat mensen hierboven ook al zeiden, prent ik mezelf nog elke dag in, het hoeft niet volgens een handboekje en rust is niet perse alleen maar slapen. Als jouw pup kortere stukjes slaapt maar je merkt en ziet dat hij niet overprikkelt is, prima toch? Volgens mij ben je super bezig als je al merkt en ziet dat de overprikkeling al geen issue meer is!

 

En heerlijk hoor tot 7 uur slapen! Meneer hier is uiterlijk 6 uur al weer klaar voor de dag wink Ik lees lekker mee met je vraag als er nog nieuwe reacties komen, krijg ik zelf ook weer ideeën van. :)

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Een pup slaapt niet 2 uur en is niet vervolgens 1 uur wakker. Elke hond is anders dus voor elke hond is dit ook anders. Daarbij is het ook een groot verschil met was voor een ras je hebt en hoe je hond is. Je mag al met 4 maanden 4x 40 min lopen (10 min per levensmaand), veel honden komen hier bij lange na niet aan en kunnen juist nog veel meer uitgedaagd worden. Rusten betekend ook: lekker op een botje kauwen, een gevulde kong, lickimat of snuffelmat. Dit is ook prima. Je pup kan ook niet buiten de bench al zijn rust pakken als je je pup dit nooit geleerd hebt, jou pup weet niet beter dat hij opgesloten in een bench wordt en daar moet slapen. Het is belangrijk je pup ook te leren rusten/slapen buiten de bench. Ik zou persoonlijk nooit mijn pup in de bench doen als ik gewoon thuis ben en kan opletten. Je pup gaat echt wel vanzelf slapen na een goede wandeling plus wat te kauwen. Mocht het echt niet lukken, kun je je pup dit leren door je hond even aan de lijn bij je te houden. 

 

Dat je pup om 7 u klaar is met de bench, begrijp ik ook na zn lange nacht. Vindt het al een hele prestatie. Desnoods uitlaten, bench los laten en zelf weer naar bed gaan of je pup mee nemen. Zn hond hoort niet meer in de bench te zitten dan lekker los in huis.

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Veel naar buiten gaan, het is nu schitterend weer dus er op uit! Je hoeft niet hele stukken te lopen, maar lekker snuffelen op een stukje gras terwijl jij op een bankje zit.  Dan slaapt ze ineens veel meer thuis en kauwmateriaal helpt ook.

 

Wij hebben het geluk dat we een luie donder hebben die na het laatste rondje rond 23:30 uur makkelijk tot 10 uur in de ochtend doorslaapt. Maargoed loop overdag veel met haar buiten, ze heeft veel te kauwen en heb ook een zoon van 12 die met haar speelt.

 

Bench gebruiken we eigenlijk alleen als wij gaan eten. In de nacht ligt ze in de mand op onze slaapkamer en rond 6 uur mag ze tussen ons in hp-heart wat een leventje haha ben jaloers

 

Ennn probeer aub tussendoor te genieten, het gaat zo snel!

 

Denk trouwens dat dat hele overprikkeld onderprikkeld gedoe gewoon onzin is, doe gewoon je ding en laat de pup ook eens met rust en pak zelf ook je rust.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Vergeet de vaste tijden met slapen. Ik heb een pup vam 10.5 week rond lopen en die slaapt de ene keer wat langer en dan weer wat korter overdag. Prima mij boeit dat niet zo....
 
Wel laat ik haar vaak gewoon in de bench even zitten maar zij piept niet dat ze eruit wilt. Vaak zit ze wat te tutten met een speeltje die altijd in de bench ligt. 
 
S nachts slaapt ze ook door vandaag had ik het geluk dat ik haar wakker moest maken om 07:45 uur! Als ik niks had gedaan was ze gewoon verder blijven slapen denl ik. 
 
Ik let niet zo op die schema's op internet wel zorg er ik voor dat ze rust heeft en dat is niet automatisch slapen. Rust kan ook zijn lekker gewoon ergens liggen en wat kauwen of buiten in de tuin snuffelen. Ik speel ook niet continue met der, ze moet zich ook zelf kunnen vermaken. 
  "

Helemaal mee eens! Ik kijk op de camera en soms slapen ze hier zelfs langer. Ik maak wel gebruik van een kamerkennel ipv bench maar verder helemaal het zelfde als jij het doet.

Volgende forumvraag: Kind en hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^