Moeilijke keuze

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel roserose

na lang zagen van mijn kinderen heb ik toegegeven voor een hond te kopen..een border collie pup van 6 maanden immiddels rn we hebben haar van 5 december. Maar heb er gigantisch veel spijt van ... veel geruzie erover.. wie de hond uitlaat en uiteindelijk is het altijd voor mij. En ik heb er geen zin in. Mijn man ziet het ook niet zitten omdat de.pup constant aan de lijn trekt. Overdag is de zorg ook altijd voor mij.. en samen met een fulltime job en huishouden  hrb ik geen tijd meer voor mijn eigen... weet echt geen raad ermee... wat doe ik nu... hoe zoek ik een andere thuis.... het is ren bezonder moeilijke beslissing, maar voel mij benauwd worden als ik aan de toekomst denk :(,

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Als ik het goed begrijp wil je van je hond af En vraag je hier hoe je een ander thuis vindt? 

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Je kunt contact met de fokker opnemen en kijken of hij haar terug neemt en een nieuw huis voor haar zoekt.

 

Zo blijkt wel weer alleen een hond nemen als iedereen in het gezin erachter staat!

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

En anders via de border collie vereniging? Borders zijn veel gevraagde honden. Dus ik hoop dat je een goede nieuwe baas uitzoekt.  Je hebt ook niet meteen de makkelijkste hond uitgekozen qua ras in jouw situatie. Succes en sterkte met verwerken,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" na lang zagen van mijn kinderen heb ik toegegeven voor een hond te kopen..een border collie pup van 6 maanden immiddels rn we hebben haar van 5 december. Maar heb er gigantisch veel spijt van ... veel geruzie erover.. wie de hond uitlaat en uiteindelijk is het altijd voor mij. En ik heb er geen zin in. Mijn man ziet het ook niet zitten omdat de.pup constant aan de lijn trekt. Overdag is de zorg ook altijd voor mij.. en samen met een fulltime job en huishouden  hrb ik geen tijd meer voor mijn eigen... weet echt geen raad ermee... wat doe ik nu... hoe zoek ik een andere thuis.... het is ren bezonder moeilijke beslissing, maar voel mij benauwd worden als ik aan de toekomst denk :(, "

Je zoekt een nieuw tehuis voor de hond, ga naar de border vereniging en leg uit dat je een nieuw tehuis zoekt, en het een herplaatser is....geen advies voor je wat je toch allemaal kan doen om de hond te behouden, je hebt er geen zin in en er is alleen maar ruzie om de hond, heel verstandig om een goed tehuis te zoeken, wees wel verstandig waar je de hond naar toe brengt, vandaar neem contact op met de border club vereniging..

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Veel verenigingen doen helaas geen herplaatsingen van honden zonder stamboom ,

Maar met stamboom van een goede fokker ,zal hij of zij bereid zijn de hond terug te nemen of je te helpen met herplaatsing .

Beide ouders geen zin in een hond en door gezeik van kinderen hun toch hun zin geven ?

Misschien ook handig om eens nee te zeggen tegen kinderen ,worden ze ook groot van, zonder dat de hond weer de dupe is .

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Jij hebt geen zin in een hond. Je man heeft geen zin in een hond.

En de zeurende kinderen? 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Herplaatsings  sites :

www.dierenasiels.com

www.hhin.nl

www.verhuisdieren.nl

Wees wel eerlijk in de informatie die je deze hond meegeeft en verzwijg niets.

honden page profiel StaffordStafford

Ik denk dat je 2 keuzes hebt ofwel schrijf je in op een hondenschool voor begeleiding en zorgen jullie dat de hond 3 a 4x daags een wandeling krijgt waarvan toch 1 van min 1 uur en ga je voor. Hoe oud zijn de kinderen? Zijn zij in staat om alleen met de hond te wandelen en ev mee naar een hondenschool te gaan?

Geef de hond in huis ook voldoende te knabbelen, via de zoekfunctie kan je hier veel over vinden. 

Indien je dit niet kunt opbrengen is het waarschijnlijk eerlijker om tot herplaatsing over te gaan. Wil je de hond zelf herplaatsen of wil je liever dat iemand dit voor je doet een asiel of stichting ofzo? De hond aan de eerste de beste meegeven lijkt mij geen goede optie maar let er wel op dat mensen tijd hebben, gemotiveerd zijn om met de hond aan de slag te gaan want een border is toch een actief ras met veel energie.

Misschien is er hier iemand via het forum te vinden om de hond tijdelijk op te vangen en te helpen herplaatsen als je hem liever vandaag dan morgen weg hebt?

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Jeetje zeg, dit klinkt allemaal wel erg ondoordacht. Even een aanname van mijn kant, het is een hondje dat gezellig bij een broodfokker gehaald is om op sinterklaasavond aan de kinderen te geven? Even niet realiserend dat een border collie ongeveer het meest energieke ras is dat je uit kunt zoeken en dat een hond heel wat jaren bij jullie, de ouders blijft...

 

Ik begrijp de vraag niet zo goed, je wilt er vanaf? Daar zijn genoeg platformen voor en een jonge border collie zal wel voldoende interesse voor zijn. Misschien in dit geval beter om de hond naar het asiel te brengen, dan wordt er in ieder geval nog een beetje kritisch gekeken naar een nieuwe eigenaar zodat die niet weer als impulsaankoopje voor de kinderen meegenomen wordt. Hij zal in het asiel zo weg zijn, dus lang zal die er niet zitten schat ik in.

 

Geef je kinderen volgende sinterklaas gewoon een chocoladeletter zou ik zeggen, die raak je niet beu en gaat vanzelf op...

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" Jeetje zeg, dit klinkt allemaal wel erg ondoordacht. Even een aanname van mijn kant, het is een hondje dat gezellig bij een broodfokker gehaald is om op sinterklaasavond aan de kinderen te geven? Even niet realiserend dat een border collie ongeveer het meest energieke ras is dat je uit kunt zoeken en dat een hond heel wat jaren bij jullie, de ouders blijft...
 
Ik begrijp de vraag niet zo goed, je wilt er vanaf? Daar zijn genoeg platformen voor en een jonge border collie zal wel voldoende interesse voor zijn. Misschien in dit geval beter om de hond naar het asiel te brengen, dan wordt er in ieder geval nog een beetje kritisch gekeken naar een nieuwe eigenaar zodat die niet weer als impulsaankoopje voor de kinderen meegenomen wordt. Hij zal in het asiel zo weg zijn, dus lang zal die er niet zitten schat ik in.
 
Geef je kinderen volgende sinterklaas gewoon een chocoladeletter zou ik zeggen, die raak je niet beu en gaat vanzelf op... "

Nou zeg dat ja hp-frusty

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Arme beestje..

Border collies zijn ontzettend actieve honden en hebben uitdaging nodig. Niet een hele handige keuze.

Ik hoop dat je een fijn thuis vind voor je hondje, met een eigenaar die echt de tijd heeft om de hond te bieden wat hij nodig heeft!

Verhuisdieren is een fijne site. 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Onvoorstelbaar dat dit nog steeds gebeurt! Kinderen zagen om een hond en krijgen er een van Sinterklaas. Had ze een speelgoed hond gekocht. Moeder heeft geen zin om te wandelen en er energie in te steken want dan geen tijd meer voor dr eigen. Vader wil niet wandelen want hond trekt aan de riem. Ruzie om de hond. Heel triest voor het arme beestje! Die voelt de spanningen in huis feilloos aan en kan me niet voorstellen dat ze gelukkig is. Ik kan me ook niet voorstellen dat ze bij een verantwoorde fokker weg komt. Een goede fokker had de pup nooit meegegeven als de reden van aanschaf het gezaag van kinderen was. Je schrijft je verhaal alsof jij de "gedupeerde" bent. Nou sorry hoor! De enige gedupeerde hier is de hond! Heel triest, jullie hebben gekozen voor de hond en de hond niet voor jullie. Ik hoop oprecht dat deze hond alsnog bij een liefdevol baasje terecht komt waar het de zorg en liefde krijgt die ze verdient..

honden page profiel StaffordStafford

Ik vind jullie heel hard voor de topic starter, ja het was misschien een vergissing/ fout besluit om een hond aan te schaffen maar veel mensen mispakken zich eraan hoeveel werk dat het is. Toby is aangeschaft door mijn ex en die/ wij hadden geen flauw benul waar we aan begonnen waren ook al was mijn ex opgegroeid met honden en er van overtuigd dat het allemaal wel ging lukken. Het heeft mij bloed zweet en tranen gekost en veel begeleiding en tips hier op het forum en van een hondenschool en therapeut. Het is volgens mij eerlijker naar de hond toe dat hij of zij een plaats belandt waar die wel gewenst is en de motivatie er is. Het kan ook een bericht getypt zijn uit frustratie/ wanhoop en dat topicstarter openstaat voor begeleiding of handvatten. Ik vermoed dat ze niet meer gaat reageren.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Ik vind jullie heel hard voor de topic starter, ja het was misschien een vergissing/ fout besluit om een hond aan te schaffen maar veel mensen mispakken zich eraan hoeveel werk dat het is. Toby is aangeschaft door mijn ex en die/ wij hadden geen flauw benul waar we aan begonnen waren ook al was mijn ex opgegroeid met honden en er van overtuigd dat het allemaal wel ging lukken. Het heeft mij bloed zweet en tranen gekost en veel begeleiding en tips hier op het forum en van een hondenschool en therapeut. Het is volgens mij eerlijker naar de hond toe dat hij of zij een plaats belandt waar die wel gewenst is en de motivatie er is. Het kan ook een bericht getypt zijn uit frustratie/ wanhoop en dat topicstarter openstaat voor begeleiding of handvatten. Ik vermoed dat ze niet meer gaat reageren. "

Er is tegenwoordig zoveel informatie beschikbaar alvorens je een dier aanschaft. Er wordt genoeg voor gewaarschuwd, het internet staat er vol mee.  Dat geldt niet alleen voor een hond maar voor ieder dier. Ik kan mij er enorm kwaad om maken als mensen dan alsnog lukraak maar even een dier aanschaffen omdat in dit geval de kinderen er om zagen. Dat de puppy en pubertijd een pittige periode kan zijn en het meer inzet vereist dan verwacht dat ontken ik niet. Maar daar wordt hier nog niet eens over gesproken . Een wandeling met het beestje is al te veel gevraagd!? Geen zin, trekt te hard aan de riem? Nee, kan ik geen enkel begrip voor opbrengen. Als ts had geschreven; "we hebben een enorm lieve hond, houden veel van dr. We zijn erachter gekomen dat we niet het gezin zijn dat ze verdient omdat ze meer nodig heeft dan wij haar kunnen bieden"...Ik lees nergens het belang van de hond....

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" Er is tegenwoordig zoveel informatie beschikbaar alvorens je een dier aanschaft. Er wordt genoeg voor gewaarschuwd, het internet staat er vol mee.  Dat geldt niet alleen voor een hond maar voor ieder dier. Ik kan mij er enorm kwaad om maken als mensen dan alsnog lukraak maar even een dier aanschaffen omdat in dit geval de kinderen er om zagen. Dat de puppy en pubertijd een pittige periode kan zijn en het meer inzet vereist dan verwacht dat ontken ik niet. Maar daar wordt hier nog niet eens over gesproken . Een wandeling met het beestje is al te veel gevraagd!? Geen zin, trekt te hard aan de riem? Nee, kan ik geen enkel begrip voor opbrengen. Als ts had geschreven; "we hebben een enorm lieve hond, houden veel van dr. We zijn erachter gekomen dat we niet het gezin zijn dat ze verdient omdat ze meer nodig heeft dan wij haar kunnen bieden"...Ik lees nergens het belang van de hond.... "

Exact dat is ook waarom ik zo reageerde. Ik probeer normaal gesproken echt even op mijn handen te zitten bij dit soort topic's en het te negeren of met een opbouwende reactie te komen. Het hele bericht van ts is nogal liefdeloos waarin ze zichzelf als slachtoffer ziet en nul moeite wil doen voor de hond en eigenlijk vraagt hoe ze er het makkelijkst vanaf kan komen.

 

 

Natuurlijk kan het tegenvallen, maar dit klinkt niet alsof er ooit naar het belang van de hond gekeken is en ja, dat vind ik zeer verwijtbaar. Zo schaf je geen dier aan. Zo moeilijk is het tegenwoordig niet om je een beetje in te lezen, dus ja ik vindt echt dat de hond hier het slachtoffer is en daar heb ik medelijden mee, niet met de persoon die de hond aangeschaft heeft en zo het leed gecreëerd heeft. Aangezien ts er alleen vanaf wilt lijkt het me in deze ook niet echt van belang of ze hier terug komt of niet, over een paar dagen is ze waarschijnlijk hondloos...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Topicopener geeft zelf aan dat ze geen zin in de hond heeft, niet dat het zoveel werk is nee geen zin in de hond, ze werken beiden fulltime en de kinderen laten de hond niet uit, ook geen zin in...dat je ergens tegen aan loopt begrijpelijk, en dan vraag je advies voor hoe het aan te pakken, maar hier is de topicopener stellig in, geen zin in de hond....er is geen enkele empathie voor de hond, dan is het beter om de hond te herplaatsen en zo snel mogelijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" na lang zagen van mijn kinderen heb ik toegegeven voor een hond te kopen..een border collie pup van 6 maanden immiddels rn we hebben haar van 5 december. Maar heb er gigantisch veel spijt van ... veel geruzie erover.. wie de hond uitlaat en uiteindelijk is het altijd voor mij. En ik heb er geen zin in. Mijn man ziet het ook niet zitten omdat de.pup constant aan de lijn trekt. Overdag is de zorg ook altijd voor mij.. en samen met een fulltime job en huishouden  hrb ik geen tijd meer voor mijn eigen... weet echt geen raad ermee... wat doe ik nu... hoe zoek ik een andere thuis.... het is ren bezonder moeilijke beslissing, maar voel mij benauwd worden als ik aan de toekomst denk :(, "

Lees nog maar eens terug, geen enkele zin in de hond.....dat je het moeilijk kan hebben is voor vele rieel, maar dat blijkt hier dus niet uit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

waar woon je....als je in het noordoosten woon mag je de hond direct naar mij brengen, zoek ik een nieuw baasje voor de hond en ondertussen mag deze hier een poosje verblijven, en krijgt tie alle zorg van mij..stuur me maar een pb.

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" waar woon je....als je in het noordoosten woon mag je de hond direct naar mij brengen, zoek ik een nieuw baasje voor de hond en ondertussen mag deze hier een poosje verblijven, en krijgt tie alle zorg van mij..stuur me maar een pb. "

Je bent ook wel echt een lieverd laughing

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

" waar woon je....als je in het noordoosten woon mag je de hond direct naar mij brengen, zoek ik een nieuw baasje voor de hond en ondertussen mag deze hier een poosje verblijven, en krijgt tie alle zorg van mij..stuur me maar een pb. "

Wat een lief aanbod, hier zou ik zeker gebruik van maken als ik jou was Rose, je kan via een privéberichtje contact opnemen met Willemijn, hoeft niet openbaar hier in dit topic.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Verdrietig als een hond niet gewenst is....ik heb de tijd....en een border is zeer gewenst.   Rose ik heb je een pb gestuurd, rechts boven in kan je dat vinden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dit soort dingen gebeuren en zullen blijven gebeuren.. Veroordelen is makkelijk. Zeker als je zelf alles maar dan ook alles van en over honden weet.  ....

Maar het is in ieder geval fijn dat ts hier komt om raad, want daar zijn we voor. Om te helpen en niet om sneren achteraf te geven. Achteraf is alles makkelijk te beoordelen en veroordelen.  Verlaag je daar niet toe.

 

Nu dus helpen.

 

Willemijn, wat zal dat een goede oplossing zijn, jij kan zoveel betekenen voor deze hond en de baasjes. Zes duimpjes verdien je hiermee.

honden page profiel StaffordStafford

Jullie hebben ergens wel gelijk hoor maar ik kan mij voorstellen dat mensen het kopen van een hond rooskleurig inzien en het enorm onderschatten. Wetende wat ik nu weet had ik ook geen hond aangeschaft of toch geen beresterke stafford. Hopelijk neemt ze het aanbod van Willemijn aan en kan de hond zo goed herplaatst worden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Jullie hebben ergens wel gelijk hoor maar ik kan mij voorstellen dat mensen het kopen van een hond rooskleurig inzien en het enorm onderschatten. Wetende wat ik nu weet had ik ook geen hond aangeschaft of toch geen beresterke stafford. Hopelijk neemt ze het aanbod van Willemijn aan en kan de hond zo goed herplaatst worden. "

Ik heb je ook gevolgd maar jij vroeg raad en advies en je gaf om je hond, en uiteindelijk ben je blij en houd je de hond...

honden page profiel StaffordStafford

" Ik heb je ook gevolgd maar jij vroeg raad en advies en je gaf om je hond, en uiteindelijk ben je blij en houd je de hond... "

Bedankt Willemijn . Dat is waar. Ook al kan ik hem regelmatig achter het behang plakken en is het niet altijd makkelijk zou ik zonder hem niet meer compleet zijn hp-heart.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Bedankt Willemijn . Dat is waar. Ook al kan ik hem regelmatig achter het behang plakken en is het niet altijd makkelijk zou ik zonder hem niet meer compleet zijn . "

Juist en wie weet is Rose toch in staat om ook voor het advies te gaan en er met elkaar uit te komen...de deur staat open, maar ook hulp bieden als ze hier vlakbij woont...en er anders over denkt.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Zijn de schoolvakanties al begonnen, nee toch?

Rose is al 17 uur niet op de HP geweest en heeft nergens op gereageerd.

Troll?                   Don't assume I'm an internet troll just because you disagree with me | Dave Bry | The Guardian

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Klopt, misschien zijn ze in beraad, ze werken beiden fulltime, en daar ga je toch niet zomaar over schrijven als het niet waar is.....wie weet is ze er vanavond weer...

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

" Zijn de schoolvakanties al begonnen, nee toch?
Rose is al 17 uur niet op de HP geweest en heeft nergens op gereageerd.
Troll?                   "

Het is toevallig nu voorjaarsvakantie in de regio Noord, maar inactiviteit betekend nog niet dat iemand een troll is. Daarbij zou ik me met de heftigheid van sommige reacties ook afzijdig houden. Er kan ook alleen gelezen worden, ook zonder in te loggen.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^