Hongergevoel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AniqueAnique

Hallo, ik heb een bijna 2 jarige Amerikaanse Stafford. Hij heeft wel eens last van reflux daarom krijgt hij geperste brokken. Sinds hij die krijgt heeft hij minder last van reflux en eet hij beter zijn brokken. Nu moet hij van de dierenarts een klein beetje afvallen maar heb ik het idee dat hij honger heeft. Als hij met wandelen los loopt eet hij hondenpoep stokken en de rest wat eetbaar is. Weet iemand misschien of er iets is wat ik hem bij de brokken kan geven wat eigenlijk alleen als vulling werkt? Kip gaat niet daar krijgt hij uitslag van. Ik had ook gelezen over sperziebonen maar daar kreeg hij beetje dunne ontlasting van en gingen zijn scheten echt van stinken. Hij heeft al een anti schrok bak zodat die langer over het eten doet. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Na het eten......iets minder brokjes geven, en dan daarna een lekker stuk komkommer en een worteltje kan je ook geven.....je hond is pas twee jaar, weet niet wat tie weeg maar als je dierenarts jezegt dat tie wat te dik is, minder je wat de brokjes en geef je als traktaties de komkommer en een wortel, mag je gerust rauw geven, en een stuk per dag is voldoende...en buiten , er zijn veel honden die van alles opeten, zonder dat er honger is, hou je hond eens wat meer aan de lijn en corrigeer je hond als die onderweg wat opeet, door een ferme...nee, en doorlopen , en je kan ook stukjes komkommer in je zak doen en dat geven als beloning....

wat ook heerlijk is , zijn gekookte bietjes, bij de supermarkt biologisch en gekookt al, zijn vacuum verpakt, je snijd een kroot in stukjes en ook die kan je onderweg als beloning geven, gezond en geen dikmaker, en de traktaties natuurlijk niet te veel gaan geven he...laughing

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Geef niet gelijk bv een kwart minder per dag, maar doe dit geleidelijk. Toen mijn hond moest afvallen, en hij kreeg prednison, dus dat is een uitdaging, want een hond met pred heeft honger.

Gaf ik hem de eerste week dagelijks  5 gram brokjes minder, de tweede week kreeg hij 10 gram brokjes per dag minder . En zo door tot hij de  hoeveelheid kreeg waarop hij begon af te vallen. Dat afvallen ging dus ook heel kalm aan. En dat is alleen maar goed .

 

Ik kreeg een kat van 8 kg, mocht 5 kg zijn. Ook op deze manier gedaan. Na de jaar, was hij op 6 kg aan gekomen. Geen honger gehad omdat het zo geleidelijk aan ging, langzaam afvallen omdat dat zoveel gezonder is dan een crash dieet.

 

Weer dus af wat je hond kreeg voor je met minderen begon. En maak dan 1 x per dag op dezelfde tijd de hoeveelheid voer voor 24 uur klaar. Op is op. Haal hier ook de traktaties uit. Want dat is verleidelijk. Even een koekje tussen door, dat kan dus, uit zijn vooraf aangepaste hoeveelheid.

Sperziebonen koken en door het eten doen, vult lekker, praktisch geen calorieën. Of zoals hierboven, stukje komkommer, zit heel veel vocht in. Maar uiteindelijk zal je hond met minder voeding moeten leren leven.

 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Gekookte of geblendeerde sperziebonen, wortelen/erwten/pompoen/ zoete aardappel (vers of uit vriezer, niet uit pot of blik). Rauwe wortelen of een stuk komkommer.

Oh, en letten op wat voor snacks. Ik geef de hond liever een schouder of huid om op te kauwen dan een snoepje/koekje. Dat zijn echt dikmakers. 

Volgende forumvraag: Gewicht bernersennen teefje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^