Blaffende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hannahanna

Beste iedereen,

Mijn puberende bordeauxdog van 9 maanden blaft ineens continue naar mij. Hij blaft niet als hij alleen is. Ik heb van alles geprobeerd , negeren  hij blijft tegen mij blaffen.  Bij elke blaf de kamer verlaten. Dan is hij stil zodra ik weer ga zitten begint hij weer. Ik ben inmiddels vrij wanhopig. Ook loop ik erg veel met hem en dan begint hij weer zodra ik zit. Iemand nog suggesties? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ineens..dat is vervelend, na de wandeling, je kan gerust een uur er op uit geef je een goed bot zodat tie jou negeerd..en gaat tie toch blaffen dan stuur je je hond de kamer uit...

honden page profiel hannahanna

Ik ga zeker een uur naar het park en dan flink door wandelen.  Dus moe zou moeten zijn ( ik in iedergeval wel) . Hij krijgt een kong met voer, uitgegeten en hij begint alweer.  Zodr ik zit gaat hij blaffen en ik geef hem 0 aandacht .

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zodr ik zit gaat hij blaffen en ik geef hem 0 aandacht . "

Misschien een rare reactie: maar wat als je naar hem luistert? En dan bedoel ik: weet je ook wat je hond jou wil duidelijk maken? 

Want ik lees dat je hem negeert, dat je de kamer verlaat, dat je hem geen aandacht geeft... en blijkbaar werkt dat niet. Dus: wat vertelt je hond jou? 

honden page profiel RJRJ

een hond doet nooit zomaar iets ineens, al denken wij mensen vaak van wel....

 

 

neem eens contact op met een gedragsdeskundige, die kan je beter helpen dan mensen op een forum....

honden page profiel hannahanna

Jammer genoeg ben ik geen hondenfluisteraar. Dat zou natuurlijk alles makkelijker maken. Ik doe ook zoek spelletjes met hem  en spelen. Maar het lijkt alleen zijn gedrag te verergeren. Hij doet dit eigelijk alleen als ik thuis kom. Niet bij de rest van het gezin. En ik doe eigenlijk alles met hem. Ik heb dit gedrag nooit gehad met mijn andere honden. En ik ben een strakke opvoeder op een rustige manier natuurlijk.

honden page profiel hannahanna

Thuis kom moet thuis ben zijn!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Jammer genoeg ben ik geen hondenfluisteraar. Dat zou natuurlijk alles makkelijker maken. Ik doe ook zoek spelletjes met hem  en spelen. Maar het lijkt alleen zijn gedrag te verergeren. Hij doet dit eigelijk alleen als ik thuis kom. Niet bij de rest van het gezin. En ik doe eigenlijk alles met hem. Ik heb dit gedrag nooit gehad met mijn andere honden. En ik ben een strakke opvoeder op een rustige manier natuurlijk. "

Heb je hem al eens gerustgesteld op dat ogenblik, ipv genegeerd? Hem gewoon toegesproken dat alles okee is, dat het nu een moment van rust is voor jullie?

 

Door onze stem te gebruiken, geven we vaak ook lichamelijk beter aan wat we verlangen. Het gaat er dan niet om of de hond jouw woorden letterlijk begrijpt, maar wat jij hem vertelt qua stemming en emotie. En dat verstaat ie dan.

honden page profiel hannahanna

Zeker, ik ben van de positieve opvoeding . Dus ik prijs hem . Beloon hem bij goed gedrag.  Ben hem pas gaan negeren nadat positief benaderen niet hielp.

Misschien heeft iemand anders een tip die evt wel werkt.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Zeker, ik ben van de positieve opvoeding . Dus ik prijs hem . Beloon hem bij goed gedrag.  Ben hem pas gaan negeren nadat positief benaderen niet hielp.

Mag ik vragen hoe je dat dan precies deed bij dat blaffen? Want ik zie zelf niet wat er op dat moment te prijzen of belonen valt..?

honden page profiel hannahanna

Hij blaft , Ik zeg kees stil  zodra hij stil is belonen. Dat werkte niet na een week proberen. Hij blaft ik zeges stil en loop de kamer uit tot hij stil is. Beloon hem ga weer zitten werkte ook niet. Hij blaft ik zeg stil Kees loop weg kom terug als hij stil is en ga zitten alle variaties geprobeerd voor lange tijd. Werkt niet. Ik had het idee zodra ik hem met iets lekkers beloonde hij het weer deed zodat hij weer een beloning kreeg . Ik kan wel zeggen dat hij slim is hahahaha . Wel merk ik dat hij ineens ook aan mijn kruis ruikt  . Misschien dominantie of zijn gierende hormonen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik had het idee zodra ik hem met iets lekkers beloonde hij het weer deed zodat hij weer een beloning kreeg . 

Ik denk dat dit idd is wat je hem op die manier geleerd hebt. Hij blaft, jij zegt stil, hij krijgt snoep. En dus blijft de hond blaffen, want de aanhouder wint.

Dat is het 'gevaar' van snoepbeloningen. Het werkt in 2 richtingen: ook je hond leert zo hoe hij zijn mens moet manipuleren om lekkers te bekomen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik ga zeker een uur naar het park en dan flink door wandelen.  Dus moe zou moeten zijn ( ik in iedergeval wel) . Hij krijgt een kong met voer, uitgegeten en hij begint alweer.  Zodr ik zit gaat hij blaffen en ik geef hem 0 aandacht . "

Flink door wandelen? Een hond wordt eerder moe van lekker uitgebreid snuffelen en los rennen dan flink wandelen, daar heeft een hond niet heel veel aan.. 

 

Idd geen snoepbeloningen. Na het wandelen kun je hem gelijk afleiden met de kong en gewoon dan al rustig gaan zitten. Bij het blaffen negeren of weg lopen. De hond gaat dit vanzelf door krijgen. Kauwmateriaal helpt ook te ontspannen voor een hond, zijn ze vaak mooi even zoet mee.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als hij echt blaft om een lekkertje te krijgen, zou ik proberen of het werkt als je een gebaar maakt waarbij je je handen open maakt en daarbij zegt "alles is op".  Misschien zelfs eerst duidelijk het snoep in de kast wegbergen.

honden page profiel hannahanna

Belonen met een traktatie daar was ik inderdaad al mee gestopt.  En ja, natuurlijk speelt hij in het bos met andere honden en mag hij van alles ontdekken. Hij is heel sociaal. Hij doet het super goed alleen dat blaffen is echt iets nieuws.  

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

Kan het zijn dat hij overprikkeld is? Ik herken het een beetje, Laika deed dit toen ze 6 weken bij ons was. Later ging ze mij ook bijten. Het is wel een hele andere situatie, Laika was een Bulgaarse straathond. Maar het zou kunnen.

honden page profiel hannahanna

Dat zou misschien kunnen. Maar is dit probleem bij jou weggegaan met een bepaalde aanpak? Of doet ze dit nog steeds?

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

" Dat zou misschien kunnen. Maar is dit probleem bij jou weggegaan met een bepaalde aanpak? Of doet ze dit nog steeds? "

Het leek een groot probleem, maar de oplossing was eenvoudig.
Laika was een week of 6 bij ons. Op een dag begon ze te blaffen. Eerst een keer per dag, maar het gebeurde steeds vaker. Ze begon wat in mijn arm en hand te bijten als ze naast me lag. Eerst leek dat onschuldig, maar al gauw merkte ik dat ze mij gericht ging bijten. Op een gegeven moment kon ik niet meer bij haar in de kamer zijn. Zodra ik ging zitten ging ze blaffen en bijten. Omdat dit best heftig was heb ik een hondengedragsdeskundige gebeld.
De dag voordat we een consult zouden hebben met hem was ik het zo zat dat ik Laika in de bench heb gedaan, met het deurtje dicht. En zowaar: eerst liet ze merken dat ze dat niet leuk vond, maar na een tijdje viel ze in een diepe slaap. Toen ik haar weer uit de bench liet gaan was ze rustig. Vanaf dat moment hebben we haar zodra ze dat gedrag ging vertonen meteen in de bench gedaan. Dat was steeds minder vaak nodig. Het heeft een paar weken geduurd, en toen was het helemaal over. De bench heb ik een tijd geleden weggedaan, die hebben we niet meer nodig.
We hebben in die tijd ook de wandelingen ingekort, en ervoor gezorgd dat ze minder prikkels kreeg.
Ze is nu een rustige ontspannen hond die graag meegaat naar buiten. Blaffen doet ze zo goed als nooit, dat gebeurt alleen bij stress.

honden page profiel hannahanna

Dit lijkt erg veel op mijn situatie.  Ik probeer nu zodra hij tegen mij blaft ,hem meteen in de gang te zetten afkoelen en weer eruit. Ik merk ook dat Kees overprikkeld is. Zwaar hijgen erbij. Maar alleen als ik thuis ben.  Ik weet wel dat het een volhouder is ,maar dat ben ik gelukkig ook. Gisteren ong 30 X moeten doen. Hahaha

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

Kees is dan ook een puber van 9 maanden. hp-smile Die houdt het lang vol.
Misschien helpt het als je wat minder leuke dingen met hem doet overdag? Hij zal het allemaal wel leuk vinden, maar ook dan kan het teveel voor hem zijn.
Het zou kunnen dat hij jou associeert met leuke dingen doen. Wat op zich alleen maar leuk is. Maar niet als het teveel wordt voor hem.
Mooie honden trouwens, Bordeaux dogs. Bij ons in de buurt woonde er ook een. Een krachtige en relaxte hond.

honden page profiel hannahanna

Ik ben het met je eens dat ik waarschijnlijk te veel met hem doe. Blijkbaar heeft hij zo min mogelijk prikkels nodig. Ben ook gestopt met trainen en zoekspelletjes. We zijn nu ongeveer op dag 10. Het lijkt iets af te nemen. Maar we hebben  nog een lange weg te gaan. Het gaat er uiteindelijk om wie het het langste volhoudt. Kees is verder altijd super lief voor mens en dier. Echt een topper. Bedankt voor je advies Willeke , hier kan ik zeker verder mee. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^