Silken Windhound

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Ik ben (nog niet) direct van plan om een hond aan te schaffen, maar ik kijk graag eens rond... De silken windsprite kende ik al, nu kwam ik de 'windhound' tegen. Een redelijk onbekend (niet erkend) ras. Heeft iemand ervaring met dit ras? Voor zover ik kan zien zijn er alleszins (helaas) geen fokkers in België of Nederland. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Er zat vroeger iemand op dit forum die er twee had., zij noemde ze Silken Windsprite, bedoel je die misschien?  Ik vond het prachtige honden. 

Helaas is ze al een tijd niet hier geweest.

Nee, ik zie dat ze toch nog regelmatig op het forum is, haar forumnaam is 3 muisjes.

2016-12-06-17-16-22

Hier kun je een topic van haar lezen :

https://www.hondenpage.com/hondenforum/200491/52-weeks-of-jenny-de-silken-windsprite!---hiep-hiep-hoera,-1-jaar!.php

Oh, wat heb ik je bericht slordig gelezen, je noemt de Silken Windsprite al....

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Misschien kun je eens kijken bij langharige windhonden zoals de Barsoi en de saluki?

honden page profiel Wendy, Floris & NjállaWendy, Floris & Njálla

honden foto van Wendy, Floris & Njálla

Ooooh, wat een schatjes! Prachtige dieren laughing Ik kon zo snel één fokker in Nederland vinden. Ik weet niet of ze een goede fokker is. Misschien kan je daar eens kennis gaan maken: http://www.bon-zoiz.eu/? Ze heet Conja Soenveld op facebook en lijkt afgelopen oktober een nestje te hebben gehad.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Een silken windhound is een kruising tussen de silken windsprite en/of whippet en de barzoi. Ze zijn dan ook een maatje groter dan de windsprite.

Zelf heb ik 3 windsprites, daar kan ik je alles over vertellen!

 

De windhound helaas geen persoonlijke ervaring mee, maar heb wel vernomen dat daar nog een stuk meer windhonden karakter in zit. Dus wat eigenwijzer, iets meer jachtinstinct… 

honden page profiel DezeNaamDezeNaam

honden foto van DezeNaam

Leuk dat er toch nog een fokker in Nederland zit! NL of Duitsland maakt voor mij niet veel uit (ik kom uit België), ik vind het altijd wel spijtig dat je die eerste weken van het 'pup zijn' moet missen. 

 

Barzoi of Saluki ken ik ook. Ik heb wel vernomen dat de Saluki's niet de 'makkelijkste' honden zijn qua karakter. Het jachtinstinct houd me dan ook tegen. Spijtig om te vernemen dat de windhounds ook nog behoorlijk wat jachtinstinct hebben. De Silken lijkt me 'perfect' vanwege het sensibele karakter en getemperde jachtinstinct (maar ik heb ze graag een maatje groter, al kan ik me daar nog wel over zetten). Al mogen honden in België toch nergens los, dus mogelijk zou ik die eis los kunnen laten. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Grappig, internationaal is de Silken Windhound veel bekender dan de windsprite :P 

 

Silkens zijn hele fijne hondjes, maar ze hebben inderdaad wel wat jachtinstinct. Dat is niet een heel groot probleem, want in tegenstelling tot andere jachthonden zijn windhonden niet de hele tijd op zoek om te jagen. Ze vliegen achter iets aan wat weg schiet, maar zolang dat niet het geval is zijn ze rustig en is er niets aan de hand. Daarnaast zijn er ook aardig wat silkens (en barsoi) die vrij weinig jachtinstinct hebben. Er kunnen er genoeg dus ook los lopen. Wel zorg je ervoor dat dit op een veilige plek is natuurlijk. 

 

Verder zijn het hele rustige, kalme, fijne honden. Erg vriendelijk en beheerst. Stil, niet waaks. Barsoi zijn natuurlijk enorm groot, dus dat moet je willen. Silkens zijn een stuk kleiner en handzamer. Persoonlijk vind ik silkens wat meer 'ingetogen' vergeleken met barsoi, waar wat meer pit in zit. Ik zou zeggen: ga naar wandelingen, zoek contact met fokkers en eigenaren. Ontmoet ze in het echt, dan krijg je snel een idee wat je ervan vindt hp-shiny

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^