Persoonlijke ervaringen oppas adressen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindyLindy

honden foto van Lindy

Goede middag!

Ik heb al geprobeerd via mijn werk, maar helaas. 

Ik ben opzoek naar een kleinschalige honden opvang met huiselijke sfeer of in huis opvang bij iemand. Met up-to-date honden kennis.

Heeft iemand nog een goed adresje? Er zijn ontzettend veel opvangen, helaas heb ik er maar twee gevonden die geschikt lijken te zijn maar al bezet zijn. 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Op Facebook heb je een groep hondenoppas en logeergroep. Hier kun je een oproepje doen, zodat mensen uit jouw regio kunnen reageren. 

Het vinden van een goede oppas is zo moeilijk. Ik heb zelf een goede oppas, maar zij zat de laatste keer ook vol, waardoor ik verder moest zoeken. Ik zoek zelf ook nog steeds een extra oppas, voor als zij niet kan. 

 

Succes met zoeken!

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Je hebt ook websites als hondenoppas.nl, vaak kleinschalige opvang bij mensen thuis. Staan ook wel reviews bij. 

honden page profiel LindyLindy

honden foto van Lindy

Dankjewel voor je reactie! Daar heb ik het inderdaad ook al geprobeerd. Helaas waren de reacties die ik kreeg niet de geschikte mensen. 7 reacties gekregen en helaas waren ze alle 7 stapelgek op Anniek, Cesar en andere verschrikkelijke "trainers".  

honden page profiel LindyLindy

honden foto van Lindy

" Je hebt ook websites als hondenoppas.nl, vaak kleinschalige opvang bij mensen thuis. Staan ook wel reviews bij.  "

Kan er alleen helaas niks op terug vinden of mensen cursussen, opleidingen of lessen bij hondengedragskundigen hebben gevolgd. Of hoe ze omgaan met honden. Enige wat er soms bij staat helaas is "Helicon Dier" opleidingen. Die heb ik helaas ook gevolgd, erg dieronvriendelijk.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

In welke omgeving zoek je oppas?

 

En ik herken je probleem. Hondenoppassers lijken wat mij betreft vaak een “ander slag volk” tongue-out

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Jammer Lindy! Ik zat er even op te kijken en in mijn omgeving ook veel mensen met weinig ervaring. In mijn vorige woonplaats kon ik wel wat mensen vinden via die weg met wat meer dan gemiddelde kennis haha

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hey Lindy, Wij hebben voor onze vorige hond een oppas gevonden via hondenoppas.nl Was even zoeken, dat dan weer wel. We hebben een paar geprobeerd voor een aantal uurtjes in de avond. Je ziet snel genoeg aan je hond of hij/zij zich op zijn gemak heeft gevoeld. Bij de derde was het bingo, kwam ons begroeten en stoof weer terug naar Willie hp-smile

 

Zou dus gewoon een aantal proberen en dan voor een paar uurtjes in de avond ipv gelijk een weekend of week daar neer te zetten.

honden page profiel DD

honden foto van D

" Goede middag!
Ik heb al geprobeerd via mijn werk, maar helaas. 
Ik ben opzoek naar een kleinschalige honden opvang met huiselijke sfeer of in huis opvang bij iemand. Met up-to-date honden kennis.
Heeft iemand nog een goed adresje? Er zijn ontzettend veel opvangen, helaas heb ik er maar twee gevonden die geschikt lijken te zijn maar al bezet zijn.  "

Ik denk dat vooral dit moeilijk zal zijn. De grotere kan ik wel vinden dat ze up to date kennis hebben, maar bij particulieren moet je net geluk hebben dat ze zich hebben ingelezen. Ik heb zo’n beetje elke site geprobeerd, het is in mijn omgeving vooral dat ik ‘afgelegen’ (Groningen) woon en geen auto heb. Ik wil van de zomer stage gaan lopen, en stress nu al of ik wel oppasadresjes ga vinden: in de buurt, zonder andere honden, zonder kinderen, altijd thuis (verlatingsangst), etc.. En ik ga uiteindelijk buitenshuis werken dus dan iemand zien te vinden voor 5 dagen in de week :’)

Ik wens je succes! Ik zou me gewoon inschrijven op zoveel mogelijk oppaswebsites of ze in de gaten houden, ik stond ingeschreven op een website waarvan ik niet veel verwachtte, en waar je voor berichtjes moest betalen, en nu iemand gevonden die in het weekend af en toe op kan passen zodat ik boodschappen kan doen. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Lindy,  Mijn ervaringen als oppas :

Ik heb nu één dag in de week een oppashondje, bij mijn eigen hond. Ik heb kennis gemaakt met de eigenaresse, het profiel van het hondje gelezen. Zij heeft mijn profiel gelezen.  Als ik vragen heb of zijn eigenaresse heeft dat, dan communiceren we met elkaar. Ik hoef het hondje niet op te voeden. Alleen een gezellige dag bezorgen en dat lukt prima.

Ik maak twee wandelingen met hem, waarvan één minstens een uur. Dat is hij niet gewend, maar dat gaat prima. Hij is 2 jaar oud, mijn hond 11 jaar oud.

PIP komt kwispelend bij ons binnen en gaat zes uur later ook weer kwispelend met zijn eigenaresse mee naar huis.

Zijn eigenaresse vond mij op www.oopoeh.nl.  Ik heb ook aangemeld gestaan bij www.hondjeuitlaten.nl, maar daar heb ik me weer afgemeld, omdat ik één dag één hondje per week genoeg vind.

548881.jpg   Hier zie je mijn hond (Pepijn) op de voorgrond en de gast, (Pip) op de achtergrond en ik zit er meestal gezellig tussenin. laughing

 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Ik heb mijn oppas trouwens ook gevonden via hondenoppas. Ik had een oproepje geplaatst zonder succes. Ik heb daarna zelf op profielen gekeken en gereageerd. Daarna kennis gemaakt. Het 1e adres beviel me niet, de hond was niet op zijn gemak en ik had er geen fijn gevoel bij. De 2e was echter wel raak. 

 

Ik denk dat het bij jou alleen wat lastiger wordt, omdat je een hondje hebt die niet met andere honden en kinderen kan. Daarnaast heeft hij verlatingsangst. Dit maakt de mogelijkheden (denk ik) al een stuk kleiner. Daarnaast zoek je ook nog iemand met specifieke kennis, waardoor het nog moeilijker zal worden. 

 

Ik denk ook dat je jezelf overal moet inschrijven en oproepjes moet plaatsen. Wellicht zoeken naar meerdere adressen als dit mogelijk is. Ik denk dat oppassen voor 5 dagen best veel is. Ik hoop dat je iemand kunt vinden.

honden page profiel LindyLindy

honden foto van Lindy

" Jammer Lindy! Ik zat er even op te kijken en in mijn omgeving ook veel mensen met weinig ervaring. In mijn vorige woonplaats kon ik wel wat mensen vinden via die weg met wat meer dan gemiddelde kennis haha "

Ja de meeste in de 'directe' omgeving zijn helaas mensen die xx jaar honden hebben gehad, en het daarom denken te weten. En dan lopen ze met een slipketting en dwingen ze hun hond te laten zitten bij iedere stoeprand. Helaas..

Ik woon zelf in Brabant, Eindhoven. Ik heb er geen probleem mee om 1,5~ uur te rijden. Voor Yeti is 1,5 ook wel de max. laughing

honden page profiel LindyLindy

honden foto van Lindy

" In welke omgeving zoek je oppas?
 
En ik herken je probleem. Hondenoppassers lijken wat mij betreft vaak een “ander slag volk”  "

Ongeveer 1,5 uur vanuit Eindhoven moet geen probleem zijn, langer dan dat kan te veel zijn voor Yeti! tongue-out

honden page profiel LindyLindy

honden foto van Lindy

" Hey Lindy, Wij hebben voor onze vorige hond een oppas gevonden via hondenoppas.nl Was even zoeken, dat dan weer wel. We hebben een paar geprobeerd voor een aantal uurtjes in de avond. Je ziet snel genoeg aan je hond of hij/zij zich op zijn gemak heeft gevoeld. Bij de derde was het bingo, kwam ons begroeten en stoof weer terug naar Willie
 
Zou dus gewoon een aantal proberen en dan voor een paar uurtjes in de avond ipv gelijk een weekend of week daar neer te zetten. "

Ja ik had vanochtend ook al even gekeken naar hondenoppas.nl! Vind het erg jammer dat je de 'bio' van de oppassers wel kunt lezen, maar zelf geen 'bio' kunt creëren met je eigen 'eisen'. Ik ben sowieso van plan inderdaad om een paar keer proef te draaien. hp-smile

honden page profiel LindyLindy

honden foto van Lindy

" Ik denk dat vooral dit moeilijk zal zijn. De grotere kan ik wel vinden dat ze up to date kennis hebben, maar bij particulieren moet je net geluk hebben dat ze zich hebben ingelezen. Ik heb zo’n beetje elke site geprobeerd, het is in mijn omgeving vooral dat ik ‘afgelegen’ (Groningen) woon en geen auto heb. Ik wil van de zomer stage gaan lopen, en stress nu al of ik wel oppasadresjes ga vinden: in de buurt, zonder andere honden, zonder kinderen, altijd thuis (verlatingsangst), etc.. En ik ga uiteindelijk buitenshuis werken dus dan iemand zien te vinden voor 5 dagen in de week :’)
Ik wens je succes! Ik zou me gewoon inschrijven op zoveel mogelijk oppaswebsites of ze in de gaten houden, ik stond ingeschreven op een website waarvan ik niet veel verwachtte, en waar je voor berichtjes moest betalen, en nu iemand gevonden die in het weekend af en toe op kan passen zodat ik boodschappen kan doen.  "

Dit is inderdaad de aller grootste drempel! De meeste mensen denken dat ze alles over honden weten doordat zij een xx aantal jaar honden hebben gehad, en zich hondendeskundige noemen. Echter zijn wij al járen in opleiding, en zijn wij nog steeds niet uitgeleerd. Ik kan mijn hond 9 van de 10 keer meenemen naar mijn werk, we zijn een tweemans zaak dus erg makkelijk én rustig voor hem. Nu zou ik een week weg willen, een keer zonder hond, en het is zó moeilijk. Ik ga me inderdaad inschrijven op meer plaatsen en het maar uitproberen. Fijn dat je iemand gevonden hebt!

honden page profiel LindyLindy

honden foto van Lindy

" Hoi Lindy,  Mijn ervaringen als oppas :
Ik heb nu één dag in de week een oppashondje, bij mijn eigen hond. Ik heb kennis gemaakt met de eigenaresse, het profiel van het hondje gelezen. Zij heeft mijn profiel gelezen.  Als ik vragen heb of zijn eigenaresse heeft dat, dan communiceren we met elkaar. Ik hoef het hondje niet op te voeden. Alleen een gezellige dag bezorgen en dat lukt prima.
Ik maak twee wandelingen met hem, waarvan één minstens een uur. Dat is hij niet gewend, maar dat gaat prima. Hij is 2 jaar oud, mijn hond 11 jaar oud.
PIP komt kwispelend bij ons binnen en gaat zes uur later ook weer kwispelend met zijn eigenaresse mee naar huis.
Zijn eigenaresse vond mij op www.oopoeh.nl.  Ik heb ook aangemeld gestaan bij www.hondjeuitlaten.nl, maar daar heb ik me weer afgemeld, omdat ik één dag één hondje per week genoeg vind.
   Hier zie je mijn hond (Pepijn) op de voorgrond en de gast, (Pip) op de achtergrond en ik zit er meestal gezellig tussenin.
  "

Ik denk dat ik dit inderdaad ook maar ga proberen. Het zal een 'hit or miss' zijn een aantal keer, maar goed. Zolang mijn hond (en ik) geen trauma oplopen.. Inderdaad, niemand hoeft mijn hond op te voeden, ik ben immers al opgevoed en mijn hond móet niets, behalve hond kunnen zijn. Het zou wel altijd fijn zijn als iemand hondentaal/lichaamstaal (her)kent. embarassed

honden page profiel LindyLindy

honden foto van Lindy

" Ik heb mijn oppas trouwens ook gevonden via hondenoppas. Ik had een oproepje geplaatst zonder succes. Ik heb daarna zelf op profielen gekeken en gereageerd. Daarna kennis gemaakt. Het 1e adres beviel me niet, de hond was niet op zijn gemak en ik had er geen fijn gevoel bij. De 2e was echter wel raak. 
 
Ik denk dat het bij jou alleen wat lastiger wordt, omdat je een hondje hebt die niet met andere honden en kinderen kan. Daarnaast heeft hij verlatingsangst. Dit maakt de mogelijkheden (denk ik) al een stuk kleiner. Daarnaast zoek je ook nog iemand met specifieke kennis, waardoor het nog moeilijker zal worden. 
 
Ik denk ook dat je jezelf overal moet inschrijven en oproepjes moet plaatsen. Wellicht zoeken naar meerdere adressen als dit mogelijk is. Ik denk dat oppassen voor 5 dagen best veel is. Ik hoop dat je iemand kunt vinden. "

Hij heeft gelukkig geen problemen met andere honden of kids, hij word vaak ingezet bij onze sociale wandelingen ter ondersteuning van andere honden. Hij heeft alleen zijn rust nodig, en ook moeten kunnen krijgen. laughing Hij kan ook prima alleen blijven, ik denk dat ik degene ben met verlatingsangst. Wij wonen samen met z'n tweeën. We zijn niet anders gewend dan altijd samen te zijn, maar toch.. hij doet het prima alleen. Ook al kijk ik vaak op de camera's. Haha
Ja specifieke kennis is wel een vereiste. Het is raar dat het niet vaker gevraagd wordt door mensen, je laat je kind immers ook niet achter bij iemand zonder enige kennis van kinderen. Of kennis van vroeger, waar als het kind is 'fout' doet op de vingers wordt getikt. Helaas is dit bij honden nog wel het geval. Nog veel te veel mensen die een hond straffen doordat ze honds gedrag vertonen.

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

" Hij heeft gelukkig geen problemen met andere honden of kids, hij word vaak ingezet bij onze sociale wandelingen ter ondersteuning van andere honden. Hij heeft alleen zijn rust nodig, en ook moeten kunnen krijgen.  Hij kan ook prima alleen blijven, ik denk dat ik degene ben met verlatingsangst. Wij wonen samen met z'n tweeën. We zijn niet anders gewend dan altijd samen te zijn, maar toch.. hij doet het prima alleen. Ook al kijk ik vaak op de camera's. HahaJa specifieke kennis is wel een vereiste. Het is raar dat het niet vaker gevraagd wordt door mensen, je laat je kind immers ook niet achter bij iemand zonder enige kennis van kinderen. Of kennis van vroeger, waar als het kind is 'fout' doet op de vingers wordt getikt. Helaas is dit bij honden nog wel het geval. Nog veel te veel mensen die een hond straffen doordat ze honds gedrag vertonen. "

Oeps.... ik had de tekst van D gelezen en deze informatie gekoppeld aan jouw vraag. Beetje suf van me. Excuses. 

Dan heb je al een grotere poel om uit te vissen, dat scheelt.

Ik snap wel dat je enige kennis van honden wilt. Mijn eigen hondenoppas zit bij Breda, maar zij heeft ook geen opleiding. Dus daar heb je ook weinig aan. En eerlijk, ze is superlief en mijn hond heeft daar echt vakantie, maar hij neemt wel een loopje met haar. 

Volgende forumvraag: Wij zijn nieuw hier!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^