juisten hondenbrokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel braambraam

honden foto van braam

Wie weet de juisten hondenbrokken  voor mijn Border Collie Zoëy.

Ik heb een Border Collie van 3 jaar een teefje nu krap ze veel toen ze nog een pup was kreeg ze  Carocroc 28/18 Puppy hondenvoer toen ze wat ouder was Caroccroc original .

Ik vond dat naar 1 ½  jaar dat ze een ander soort en smaak brokken wilden dat was Bonzo purina 5 beloftes met kip , maar de hond die lusten de enen dag wel de anderen dag niet ,dat ging een tijdje door dat ik overging op Pedigree brokken .

Bij  Bonzo en Pedigree brokken krab ze ook al we zijn al bij de dierenarts geweest die kan niks vinden nu geef ik haar Carocroc Original 23/12 en ze blijf krabben.

Ze is een paar weken getrimd daar kwam niet veel af .

Ze heeft geen vlooien of teken .

De huid is niet rood.

 

De volgende dingen geef ik haar niet meer voorlopig.

Hondenkoekjes.

Biofood knoflooktabletten 1tablet per week

Stukje banaan

1 gekook ei per week.

Wie kan mij helpen en weet de juiste honden brokken .

Groetjes Geert

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Brokken, de juiste brok bestaat niet, iedere hond zal anders reageren.    Carnilovezalm brok is een aanrader....kijk eens naar een kleine zak en kijk dan of je hond het er goed op doet...

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán

honden foto van Aedon & Senán

Persoonlijk ben ik absoluut geen fan van zowel Bonzo als Pedigree. In principe zou in ieder geval het minimum aan benodigde vitamines en mineralen aanwezig moeten zijn, maar ik heb er zelf geen goede ervaringen mee.


Je zegt dat Zoey krabt. Zou je dit wat verder kunnen uitleggen? Krabt ze op bepaalde tijden, tot de huid stuk is, of zie je misschien nog andere dingen bij haar die erop zouden kunnen wijze dat ze niet goed op de voeding reageert? (veel bijten aan de voetkussentjes, last van de oren, haar vacht ruikt, etc.)

Het eerste waar ik aan moet denken is namelijk dat ze misschien een voedsel allergie heeft, maar daarbij zeg je ook dat haar huid verder niet rood is oid. Als ze een allergie heeft, is het slim om hiermee rekening te houden in de keuze voor een nieuwe brok.


Zelf heb ik goede ervaringen met Sam's Field, Carnilove en Darf. Wel is het kijken of deze brokken passen bij wat jij belangrijk vind in een brok. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de brok betaalbaar is? (en wat is dan je budget ongeveer), vind je het belangrijk dat er bepaalde (grond-)stoffen wel of juist niet inzitten? Wil je de brok makkelijk kunnen kopen in een fysieke winkel of vind je bestellen via internet geen probleem?


Dit zijn allemaal aspecten waar je rekening mee zou kunnen houden, waardoor de uiteindelijke keuze (en voor ons het geven van advies) makkelijker worden.honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Altijd lastig uit te vinden wat de goede voeding is, vaak zijn het de toevoegingen waar een hond niet tegen kan en dan is het uitvinden welke dat zijn. Kip en rund komen uit de bioindustrie en geven ook bij veel honden reakties. Vis is zo vervuild en toxisch dat dat ook reakties kan geven.

Misschien een biologische brok op insectenbasis proberen?

Nieuwe biologische brokken voor hond en kat: Vol van Darf. | Voerwijzer.com

honden page profiel braambraam

honden foto van braam

" Persoonlijk ben ik absoluut geen fan van zowel Bonzo als Pedigree. In principe zou in ieder geval het minimum aan benodigde vitamines en mineralen aanwezig moeten zijn, maar ik heb er zelf geen goede ervaringen mee.
Je zegt dat Zoey krabt. Zou je dit wat verder kunnen uitleggen? Krabt ze op bepaalde tijden, tot de huid stuk is, of zie je misschien nog andere dingen bij haar die erop zouden kunnen wijze dat ze niet goed op de voeding reageert? (veel bijten aan de voetkussentjes, last van de oren, haar vacht ruikt, etc.)
Het eerste waar ik aan moet denken is namelijk dat ze misschien een voedsel allergie heeft, maar daarbij zeg je ook dat haar huid verder niet rood is oid. Als ze een allergie heeft, is het slim om hiermee rekening te houden in de keuze voor een nieuwe brok.Zelf heb ik goede ervaringen met Sam's Field, Carnilove en Darf. Wel is het kijken of deze brokken passen bij wat jij belangrijk vind in een brok. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de brok betaalbaar is? (en wat is dan je budget ongeveer), vind je het belangrijk dat er bepaalde (grond-)stoffen wel of juist niet inzitten? Wil je de brok makkelijk kunnen kopen in een fysieke winkel of vind je bestellen via internet geen probleem?Dit zijn allemaal aspecten waar je rekening mee zou kunnen houden, waardoor de uiteindelijke keuze (en voor ons het geven van advies) makkelijker worden. "

 

honden page profiel braambraam

honden foto van braam

Ze krap en bijt op de rug bij de achterpoten de enen keer paar keer achter elkaar en slaap ze bv zonder dat ze krap of bijt.

Ze heeft geen last van de oren ze bijt soms aan haar voetkussens.

Als ze aan het wandelen is dan doet ze niks met krabben of bijten.

haar huid stinkt niet .

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan Prins graanvrij geven.

Dat kan je bij de meeste dierenwinkels kopen.

En het is een paar klasses beter dan bonzo en purina. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Hier een leidraad om de juiste brokken te kiezen met in gedachten dat een hond het beste doet op een bepaalde brok, terwijl een andere hond op een andere brok het beste reageert

 

https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/

 

Ik heb in 9 jaar van mijn huidige hond vele tientallen soorten brokken, ook graanvrij, geprobeerd en kom elke keer terug op de krokante brokken Biofood  Lam & Rijst.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik ben heel tevreden met Darf vol wild brokken, mijn hond zijn ontlasting is nog nooit zo goed geweest, ook niet met vers, het is niet goedkoop, maar je kan met deze brok minder geven omdat er meer voedingstoffen inzitten, uiteindelijk doe je er dan langer mee dan andere brokken.

 

honden page profiel braambraam

honden foto van braam

Even het volgende ik ben niet zeker of het aan het voer ligt.

Ik gaf zoëy elke dag een halve Topper Dentalstick tot 2 dagen geleden eerst een 1/2 Topper Dentalstick gisteren een hele maar nu bijt ze en krap ze meer kan het daar aan liggen.

Wie kan mij een antwoord hierop geven.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Pedigree staat er om bekend die uitwerking te kunnen hebben bij vele honden, jeuk. Dental sticks doen ook helemaal niets voor de tandjes. Zou lekker een goed kauwbot (kophuidrol, bullenpees, ganzennek ect) halen of bestellen. Betreft beide merken, bonzo en pedigree? Net als bij mensen, hoe goedkoper des de meer zooi erin in zit.

 

Wat je kunt doen voor de eetlust is een beetje renske gestoomd door de brokjes doen en aanmaken met een beetje water. Vaak eten ze het dan wel.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Even het volgende ik ben niet zeker of het aan het voer ligt.
Ik gaf zoëy elke dag een halve Topper Dentalstick tot 2 dagen geleden eerst een 1/2 Topper Dentalstick gisteren een hele maar nu bijt ze en krap ze meer kan het daar aan liggen.
Wie kan mij een antwoord hierop geven.
  "

 

Geef geen Dentastix! Bestaat grotendeels uit granen, wat juist plaque op de tanden veroorzaakt.

 

Geef goed kauwwerk zoals door Anouk genoemd. Bullenpezen, runderkophuid, runderhuid, runderoren, konijnen oren,  pens etc.

 

Alleen gedroogd materiaal. Niet gekookt of gerookt, want dat splintert.

honden page profiel StaffordStafford

Ik vind voerwijzer.com een hele fijne site voor uitleg en veel achtergrond info zonder je in de richting van een bepaald merk te duwen. Toen ik hier kwam kreeg mijn hond (schaamt zich diep) ook Pedigree en dentasticks. Daarna ben ik veranderd naar Edgard en cooper en sinds kort voer ik enkel nog kvv van kivo, carnibest, smuldier en lotgering en qua kauwsnacks ben ik erg tevreden van Bellobox. Pedigree behoort tot het lagere segment brokken dus daar kan je al veel verbeteren denk ik maar welk merk juist is een beetje zoeken en kijken wat je hond het goed op doet (goede ontlasting, geen stinkscheten, mooie vacht etc) en dan toch even een paar weken tot maanden proberen.

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Pedigree dentasticks ging Mila echt heftige scheten van laten! Ik ben via voerwijzer bij acana uitgekomen en daar doet ze het goed op en vind ze ook lekker.

Volgende forumvraag: Hondenvoer met warm water
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^