Zindelijk maken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel andyandy

Goededag, mijn Stafford pup ayla is nu 17 weken oud, naast dat ze natuurlijk nog erg speels en alles is lukt het zindelijk maken niet heel erg goed. We proberen verschillende dingen maar niks lijkt goed te werken. Als ik sochtends beneden komen ga ik meteen naar buiten en dan doet ze vaak wel iets, als ik later op de dag haar weer uitlaat dan doet ze vaak niks en moet ze 15 tot 20 min in de bench daarna weer meteen naar buiten en zo door tot ze geplast of gepoept heeft en dan hoeft ze niet meer de bench in. Maar helaas plast ze onderweg naar de bench in huis zodra ze thuis komt na t rondje lopen en dan niks buiten willen doen. Iemands die iets van een tip heeft waardoor ze buiten gaat plassen en poepen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hoe lang zit je hond overdag dan in de bench?

Mag ze ook wel vrij in huis lopen?

 

Hoe wij het gedaan hebben:

geen bench gebruikt overdag.

pups de eerste weken heel vaak naar buiten, na elk slaapje, even gelopen in huis, even gespeeld etc

Elke keer direct weer even in de tuin zetten, of even riem om en een stukje langs de straat.

 

Het duurt ongeveer tot ze 6 maand oud zijn, totdat hun sluitspieren helemaal onder controle zijn.

Dus tot die tijd moeten ze vaak naar buiten, ze kunnen het niet goed volhouden.

Helemaal de eerste maanden, als ze moeten dan moeten ze ook meteen.

 

 

honden page profiel andyandy

Dat is afhankelijk van of ze plast of poept de eerste keer lopen, we lopen ongeveer per 1-2 uur tijd er tussen en dan als ze niks doet tussen door in de Bench tot ze wel weer plast en vanaf dat moment na 1-2 uur naar buiten. Dit verschilt idd ook of ze heeft geslapen of gespeeld dan doen we haar ook meteen naar buiten

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Dat is afhankelijk van of ze plast of poept de eerste keer lopen, we lopen ongeveer per 1-2 uur tijd er tussen en dan als ze niks doet tussen door in de Bench tot ze wel weer plast en vanaf dat moment na 1-2 uur naar buiten. Dit verschilt idd ook of ze heeft geslapen of gespeeld dan doen we haar ook meteen naar buiten "

Bedoel je dat ze in de bench moet omdat ze niet heeft geplast en/of gepoept buiten??? 

honden page profiel andyandy

Ja dat klopt, hebben al veel andere dingen geprobeerd en dit stond in een boek wat we uiteindelijk maar aangeschaft hebben

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Je pup hoeft heus niet tussendoor de bench in hoor. Gewoon iedere keer na het spelen, slapen en eten/drinken even naar buiten en 's nachts de wekker zetten. Komt echt vanzelf goed. Let op kleine signalen (aan de grond snuffelen bijvoorbeeld) zodat je weet wanneer je pup van plan is om in huis te gaan plassen. Dan snel optillen (dan stoppen ze met plassen), buiten zetten en heel goed belonen als ze buiten plast. Maar in de bench doen gaat je pup niet sneller zindelijk maken :)

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Ik heb de bench nooit gebruikt om zindelijk te maken. 

Na ieder slaapmoment, hond mee naar buiten en wachten tot ze een plasje heeft gedaan. Dan heel uitgebreid enthousiast reageren als ze een plasje gedaan heeft en meteen belonen met iets lekkers (snoepje,koekje,snack). Na het spelen idem.

Observeer je hond. Je kunt zien wanneer je hond begint te draaien, een bepaalde lichaamshouding aanneemt al ze moet plassen of poepen. Bij de eerste tekenen meteen weer naar buiten zetten en weer dolenthousiast reageren en belonen met iets lekkers als ze heeft geplast/gepoept.

Dat observeren gaat niet als ze in de bench zit. Het belonen voor een plasje buiten is ook heel belangrijk. Maakt het leuk voor je hond om buiten haar behoefte te doen.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zoals gezegd, na eten, slapen, spelen naar buiten en wel onmiddellijk,  en dat houdt in dat je de ene keer drie keer of vaker in een uur buiten staat,  en vervolgens als je pup in slaap valt, slaapt hij zomaar een uur of langer door en bij wakker worden.... naar buiten. Enzv.

Puppie, het is een dagtaak, steeds in de gaten houden ,

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ah wat sneu, het is dus een soort van "straf" jij plast niet dus de bench in.

Geloof niet dat dit gaat werken!

Begin ff opnieuw en laat je pup ieder uur uit. Gaat dit goed dan om de twee uur etc.

Wanneer je pup het buiten doet beloon haar enorm, maak het leuk.

En in de nachten in de bench, naast je bed.
En gaat dat goed na een tijdje, verplaatst je de bench steeds verder van je af etc.
En uiteindelijk op de plek waar jij wil maar dan uit de bench.

Succes! Het is ff pittig maar wel iets voor het leven.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat je nu doet is haar benchzindelijk maken. Daar heb je niet zo veel aan want zo zie je haar signalen niet als ze moet plassen.

Als ze tijdens de wandeling niks doet ga je naar binnen, en na een korte tijd weer naar buiten, dicht bij huis. In t begin doen ze vaak niks tijdens een wandeling, omdat t vaak nog spannend is.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Jeetje zeg al dat gebench. Wat een leven, altijd in die kooi gestopt worden.


Een beetje makkelijk zo vind ik persoonlijk.
Heb zelf een pup van bijna 16 weken.
Als ze niet geplast hebben... tja dan moet je goed opletten en na een tijdje weer buiten zetten en goed kijken wanneer het moment is maar toch niet steeds in die kooi stoppen.

En ik weet hoe lastig het is. Heb heel veel en lang bevroren buiten gestaan afgelopen 2 maanden.smile

 

Mijn pup is wel zindelijk ondertussen maar ik moet toch nog goed opletten en als ik ergens op bezoek ben bv. sta ik ook heel veel buiten want dat gras plast toch niet zo gemakkelijk precies ergens anders.


Pups plassen veel gemakkelijker op bekend terrein trouwens. Ik weet niet of je een tuin hebt? Als we gaan wandelen plaste hij de eerste weken nooit buiten, nu gebeurt dat wel al eens meer en meer. Maar toch moet ik na de wandeling hem eerst in mijn eigen tuin nog laten plassen voor we binnen gaan.

Dus ja... geduld geduld geduld. De ene pup is ook veel sneller zindelijk dan de andere. Meestal eens het kwartje gevallen is... gaat dat het ineens heel goed.

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Zindelijkheid training doe je altijd met een strak schema. Precies op dezelfde tijden naar buiten gaan en dat het liefst 6 tot 8 keer per dag. Doet je hond wat buiten? Uitbundig belonen. Als je ziet dat je hond gaat snuffelen op te grond, onrustig wordt? Ook dan ga je naar buiten, meestal is dat het teken dat ze moeten.

 

 

 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Als ze buiten iets doet, dan gelijk uitbundig belonen he, zo van ,,goed zo plasje,,  of ,,goed zo poepen,,. Dan zie je ze echt zo verbaasd kijken, o baasje wordt erg blij als ik dat doehp-shiny

Ook handig als je het erbij zegt, want die van mij(2 jonge doodles) plassen en poepen nu op commando, ,,ga maar plasje doen,, en ja hoor, dat doen zehp-shiny

Je mag best een beetje mopperen als je iets in huis vindt, maar niet schelden, daar wordt ie alleen maar bang van met het resultaat dat ie misschien een onderdanigheidsplasje doet, niet de bedoeling.

En bedenk, alle pups zijn lek, de ene is wat sneller zindelijk als de andere, maar eens valt het kwartje hoor en dan zal je zo trots zijnhp-thumbsup

p.s. ik had voor de nacht puppypads neergelegd waar ze op konden plassen, want ze liepen bij mij gewoon in de woonkamer rond. En dan is de nacht wel erg lang, ik ben er nooit uit gegaan snachts.

Volgende forumvraag: Buiten wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^