Mijn allereerste hond uitkiezen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CeydaCeyda

Hoi! Ik ben Ceyda. Ik ben 24 jaar en ik woon nu een half jaar in mijn nieuwe huisje in Amersfoort. Ik droom er al me hele leven van om een hond te nemen, en nu ik eindelijk in een huis woon met een wat grotere tuin lijkt het me eigenlijk nu wel het perfecte moment. 

ik zal even wat vertellen over mijn ervaring met honden:
Ik heb bij mijn ouders 2 honden gehad vanaf mijn 10e. 1 sint bernard en 1 berner sennen hond. Grote vriendelijke reuzen. Heb het altijd super lieve honden gevonden en we hadden natuurlijk echt een hele goede band op gebouwd. Toen ik wat ouder werd en het gewicht kon verdragen (16/17) mocht ik ze ook uitlaten van mijn ouders en dat vond ik super leuk. Helaas zijn beide honden inmiddels overleden. Nu hebben mijn ouders een kat tongue-out

Wat ik minder vond aan deze 2 honden is dat het erg “slome” honden waren. Dat hoeft natuurlijk niet perse te maken te hebben met het ras, het zou ook kunnen liggen aan de opvoeding van de honden.

Nou jullie voelen de vraag al aankomen… ik ben opzoek naar een hondenras die bij mij past, kunnen jullie mij helpen? 

Ik heb mijn eigen bedrijf en daar kan mijn hond gewoon mee naartoe en heeft de hond genoeg ruimte om zijn/haar eigen gang te gang te gaan. Wel heb ik daarnaast nog een andere baan, en daarvoor ben ik 2 dagen van half 9 tot 12 weg. Ik zoek dus wel een hond die wat zelfstandiger is, dat zou ik wel fijn vinden en dat is natuurlijk ook het beste voor de hond. Verder zal ik veel tijd hebben om actief te zijn met de hond. Ik hardloop regelmatig en ik kan mijn toekomstige hond daar gewoon bij meenemen. Ook naar bossen gaan of dagjes weg naar het strand vind ik erg leuk. (Hondenstrand binnenkort hp-thumbsup). Ik heb dus naast mijn 2 banen best wel veel tijd voor mijn hond. Natuurlijk snap ik dat dit niet onderschat moet worden, en dat ik nooit meer ergens heen zou kunnen gaan zonder een oppas te regelen voor me hond of me hond mee te nemen. Maar hier ben ik me bewust van, als ik geen tijd zou hebben zou ik echt geen hond nemen. 

ik zal het even kort houden: 

ik zoek een hond die zelfstandig kan zijn maar het ook leuk vind om soms dagjes met me weg te gaan of om mee te rennen. 
De hond hoeft niet perse erg waaks te zijn maar ik wil wel graag dat de hond loyaal is naar mij, het hoeft geen allemansvriend te zijn. Er zijn geen kinderen of andere huisdieren waar ik rekening mee hoef te houden. 

ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is. Kunnen jullie mij helpen?

 

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zie een West Siberische Laika goed bij je passen. All-round honden (voor verschillende taken in te zetten) die fysiek sterk genoeg om actief bezig te zijn en emotioneel sterk met hun mensen verbonden zonder slaafs te worden. En dan zijn ze nog mooi ook! hp-smile

honden page profiel CeydaCeyda

" Ik zie een West Siberische Laika goed bij je passen. All-round honden (voor verschillende taken in te zetten) die fysiek sterk genoeg om actief bezig te zijn en emotioneel sterk met hun mensen verbonden zonder slaafs te worden. En dan zijn ze nog mooi ook!  "

Dankjewel voor je antwoord! Ik zal me inlezen over het ras.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heb je al een beetje zelf rond gekeken ? Er zijn rassen die IK geweldig vind, maar of jij dat vind , haha, je bent actief lees ik, en heerlijk dat de hond met je mee kan de eerste tijd zeker belangrijk, en ook het alleen zijn dan opbouwen, er zijn veel rassen die geschikt zijn voor je, een middelmaat hond is beter geschikt voor je dan de wat zwaardere rassen die zijn van nature toch al wat rustiger, een herderachtig type zou ook zeker geschikt zijn voor je. En tuurlijk kan jij gerust nog met sociale contacten weg gaan en gezellig met elkaar ergens naar toe gaan, en dat zonder hond, leren dat de hond alleen kan verblijven in huis...blijf je langer weg dan een oppas regelen...verdiep je in karakters van honden die toch op je lijstje staan.laughing

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Met de info die je geeft zijn er héél veel rassen die bij je passen. Wat zoek je nog meer? Hoe groot, hoe zwaar, lang of kort harig? Wil je dat de hond los moet kunnen lopen of is dat geen eis? Moet hij sociaal zijn naar andere honden? 

honden page profiel CeydaCeyda

" Met de info die je geeft zijn er héél veel rassen die bij je passen. Wat zoek je nog meer? Hoe groot, hoe zwaar, lang of kort harig? Wil je dat de hond los moet kunnen lopen of is dat geen eis? Moet hij sociaal zijn naar andere honden?  "

Middelgroot tot grote hond… lengte van haar of textuur maakt me niks uit, verharing ook niet. Loslopen is geen must. Hier waar ik woon lopen erg veel mensen met een hond dus als ik hem ga uitlaten moet hij daar wel mee om kunnen gaan en niet bij elke hond er op af gaan, of juist bang zijn. Maar dat laatste is natuurlijk ook een stukje opvoeding. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Labrador of Golden retriever? Voor hen is een losloop strand geweldig natuurlijk, zijn over het algemeen ook vriendelijk naar andere honden en houden van lekker actief bezig zijn. Maar nogmaals, ik denk dat er heel veel rassen zijn die binnen jouw plaatje passen! Lekker mee gaan naar het werk is al heerlijk! Wil je buiten het wandelen om, ook nog een sport gaan beoefenen met de hond (of cursus) en er echt mee aan het werk gaan? 

honden page profiel CeydaCeyda

" Labrador of Golden retriever? Voor hen is een losloop strand geweldig natuurlijk, zijn over het algemeen ook vriendelijk naar andere honden en houden van lekker actief bezig zijn. Maar nogmaals, ik denk dat er heel veel rassen zijn die binnen jouw plaatje passen! Lekker mee gaan naar het werk is al heerlijk! Wil je buiten het wandelen om, ook nog een sport gaan beoefenen met de hond (of cursus) en er echt mee aan het werk gaan?  "

Ja ik heb best veel vrije tijd dus het lijkt me echt wel een goed idee om iets van hondensport te gaan doen met me toekomstige hond. Wat precies zou ik echt niet weten. Maar ik sta er zeker voor open om dit regelmatig te doen. 

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

https://www.jagersvereniging.nl/jagen/jachthonden/vizsla/

 

Ik vind dit een mooie jachthond, maar weet niet of je wel een jachthond wilt.

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

of wat dacht je van een husky?

Volgende forumvraag: Labradoodle pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^