Wie wil helpen bij het beoordelen van een gedragtherapeut?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Vandaag heb ik het echt gehad met die lijnagressie! Dit kunnen we niet alleen oplossen. Waarbij mijn vrouw alles en iedereen ontwijkt? Probeer ik er gewoon relaxt langs te wandelen. Er is dus een wereld van verschil tussen het bos wandelen en vlak hier in de buurt. Daarvoor moet het zo ie zo in twee sessies live gaan gebeuren.

 

https://www.dogtalk.nl/project/gedragsbegeleiding/ en https://www.stolpgedragsadvies.nl/ Welke zouden jullie kiezen?

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Kies vooral wat bij jullie en je hond past, waar jij je het best in kan vinden. 

Maar... staat daar nu werkelijk 225 euro voor 1 uur consult? OMG! sealed

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Heb even snel gekeken. Ik zou gaan voor stolpgedragsadvies. Ziet er wat kleinschaliger uit en ze heeft een gedegen vooropleiding gehad. Dogtalk kan ook prima zijn hoor, geen idee, ik vind het zelf gewoon fijner als er gelijk een gezicht bij is. Ze lijken wat grootschaliger.

Slim trouwens dat je hier komt navragen. Misschien kennen anderen hier deze gedragstherapeuten. Weet je iig zeker dat je niet bij een pipo terecht komt.

 

De flinke bedragen zijn vrees ik redelijk normaal voor gedragstherapie.

 

 

 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

@ Iglo... Via de branche vereniging zijn de bedragen vrij gelijk heb ik al eerder gezien. Bij de eerste? Zit er ook een gezicht aan vast maar moest wel flink doorklikken en lezen. Wat me tegen staat? Is die pakket aanbiedingen bij nr 1. Het oogt nogal commercieel, buiten het feit dat je direct contact kan leggen via whatsapp. Bij nr 2 is dat gelijk duidelijk. Ik zoek wel iets? Wat vervolgtraining kan bieden.

 

@AlaskaFinest? 225 is niks, er zijn mensen die niet eens aangesloten zijn. De vervolg training gaat via email en is vele male duurder, geen optie om een tweede of uberhaupt een live sessie te krijgen. Deze twee uitgekozen omdat het niet ver van mij is en uiteraard de training wijze. Bij nr 1 bevalt het me omdat ze indoor training opties hebben, tenminste? Dat lijkt zo hp-smile Maar als ik zo een pop-up krijg van direct vragen stellen? Doet het me echt denken aan een autodealer, haha. Nr 2 bevalt me omdat het duidelijk is dat ik meerdere sessies mag boeken.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou sowieso voor een GT gaan die is aangesloten bij SPPD en of NVGH. Mijn gedragstherapeut heeft mij en Willow in elk geval ontzettend geholpen. We zijn er nog lang niet, maar er is zeker vooruitgang. 

 

Ik heb een een malig consult gehad was 290 euro kostte excl reiskosten, incl 3 maanden na traject. Gelukkig viel het wel binnen het verzekeringspakket van Willow, en dus heb ik een groot deel terug gekregen van de verzekering. Als Botty verzekerd is, krijg je dit dus ook alleen terug wanneer de gt is aangesloten bij een van de bovengenoemde verenigingen. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hij is wel verzekerd maar het probleem bestond al en het is er herplaatser, kosten zijn dus voor ons. Beide zijn aangesloten bij NVGH uiteraard.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Hij is wel verzekerd maar het probleem bestond al en het is er herplaatser, kosten zijn dus voor ons. Beide zijn aangesloten bij NVGH uiteraard. "

Zijn jullie ooit voor lijn agressie bij de dierenarts geweest dan? tongue-out

Ik weet niet waar hij verzekerd is, maar als een hond de hoogste premie heeft, bij Ohra krijg je tot 250 euro vergoed van de verzekeraar als het gaat om een gedrags therapeut. Herplaatser of niet. Maar dan moet het wel binnen het verzekeringspakket vallen natuurlijk. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Even gekeken ook. Ze zijn beide inderdaad aangesloten bij de NVGH. Dogtalk ook bij de SPPD. Daar zit het verschil dus niet. Nog niet eens alleen vanwege de verzekering, maar meer omdat er gewoon een gedegen opleiding aan vooraf moet zijn gegaan. Iedereen kan zich helaas gedragstherapeut noemen. 

 

Dan moet je denk ik kijken wat er inderdaad gewoon het prettigst voelt bij jullie. Mijn gevoel zegt Dogtalk, maar dat is echt nergens op gebaseerd.

 

Wat Pascale zegt is wel een dingetje trouwens. Heb je wel eens een check laten doen bij de osteopaat/fysiotherapeut? Botty zou niet de eerste zijn die reactief is aan de lijn, omdat de hond toch ergens pijn bleek te hebben. Als je echt aan de slag wilt gaan zou ik daar beginnen.

 

Verder is het boek BAT 2.0 van Grisha Stewart een aanrader!

 

Succes!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Oei wat een prijzen zegsurprised

Ik heb een kleine 10 jaar geleden een keer een gedragstherapeut gehad ivm Waldo's kennelsyndroom.

Werd ook vergoed in aanvullend pakket tot max 250 p/j (haha en ja hij had zijn kennelsyndroom ook al voor afsluiten verzekeringhp-wink)

Moest er volgens de verzekering ook iemand zijn aangesloten bij de branch vereniging...dat was 1 persoon in heel Nederland. Waarom ? Omdat lidmaatschap van de branche vereniging  1500 euro per jaar kostte..belachelijk veel dus.Geen wonder dat de prijzen zo hoog zijn nu.

Ik heb dus de verzekering gevraagd akkoord te gaan met iemand met de juiste opleiding. Ik betaalde 100 euro voor uitgebreid consult +nazorg .

Wat ik het meest belangrijk vond was al de klik met haar aan de telefoon. Ze heeft me super geholpen de puntjes op de i te zetten met Waldo.Zag meteen dat hij kennelsyndroom had en ook dat hij het al ontzettend goed deed. En dat ik dus op de goede weg zat met hoe ik het deed.

Toch kwam ze met tips waar ik zelf nooit was opgekomen, en die enorm hebben geholpen om aantal dingen te veranderen.

Dat lid zijn van de branche vereniging is dus in mijn ogen geen grotere kwaliteits garantie..al zal je wel op moeten letten of je verzekering akkoord gaat en evt toestemming moeten vragen...wat me geen probleem lijkt als de therapeut gediplomeerd is bij een van de aangeschreven opleidingen daarvoor.

 

 

Als ik jou hoor over lijn agressie, zou ik eerder gaan voor individuele bat training misschien met hooguit een eenmalig gedrags consult.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hij is onderste boven gekeerd bij de DA, omdat we totaal geen vertrouwen hadden in de mensen waar hem vandaan hebben gehaald. De verzekering zal ik nog eens bekijken maar volgens mij valt het buiten de topverz het moment dat wij het afsloten. Om nu die extra clausule erbij te nemen? Dat durf ik niet, ben daar ook te eerlijk voor. (ik weet het, das stom van me) Het  is duur maar sommige vragen bijna 800 voor alleen online cursus dan vind die prijzen wel meevallen. Zal die BAT training ook eens bekijken.

 

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hij is onderste boven gekeerd bij de DA, omdat we totaal geen vertrouwen hadden in de mensen waar hem vandaan hebben gehaald. De verzekering zal ik nog eens bekijken maar volgens mij valt het buiten de topverz het moment dat wij het afsloten. Om nu die extra clausule erbij te nemen? Dat durf ik niet, ben daar ook te eerlijk voor. (ik weet het, das stom van me) Het  is duur maar sommige vragen bijna 800 voor alleen online cursus dan vind die prijzen wel meevallen. Zal die BAT training ook eens bekijken.
 
  "

https://www.hondencollege.nl/gedragstherapie/

Hier zie je bat instructeurs met diploma, ik denk echt dat je daar meer aan hebt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^