Spoelworm puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ginnyginny

Hallo,

We hebben een puppy van 10 weken en zagen vandaag in haar ontlasting een dode spoelworm. Ze heeft 1,5 week geleden nog een ontwormings kuur gehad. Kan dit nog een “oude” worm zijn?

We gaan binnenkort weer beginnen met een nieuwe kuur, maar ergens las is ook dat als ze nu wormen hebben, dat de ontworming niet “netjes” gedaan is bij de fokker. Weet iemand of dat klopt?

bedankt !??

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Kun je niet navragen bij de fokker wat ze gehad hebben?

Heb je nog wel contact met de fokker?

Ga je de nieuwe wormenkuur geven in overleg met de dierenarts?

 

 

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Er komt nu geen "oude" worm meer uit. Ontworming werkt binnen 24 /48 uur. Als je nu nog wormen vindt, betekent dit dat je pup waarschijnlijk een flinke wormbesmetting heeft gehad. Heeft de fokker niks gezegd over gevonden dode wormen na ontworming? Dan moet de pup na 2 weken nogmaals worden ontwormd namelijk. Of de ontworming is niet goed gegaan en je pup zit vol met wormen... Ik zou wel eerst contact opnemen met dierenarts voordat je zelf gaat ontwormen...

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ik ontwormde pups altijd volgens het boekje in het nest maar heb zelfs gehad dat er tussen de ontwormingen door wormen waren (bah!) 

 

pups zijn er ook vatbaar voor en misschien heb je pech. Je zou altijd even de ontlasting kunnen laten testen, en aan de hand daarvan kijken of er nog een kuur nodig is. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Testen bij HET WOUD.NL       http:/wormenonderzoek/ontlastingsonderzoek-bij-vpl-het-woud.php

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Preventief ontwormen werkt niet. Als jij 1.5 week geleden een wormenkuur hebt gegeven, en de pup 2 dagen later wormen heeft opgelopen, heb je er niks aan. Raadzaam is om altijd eerst de ontlasting te controleren bij de dierenarts of het Wout, en pas ontwormen als er daadwerkelijk wormen aanwezig zijn. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zeker bij een pup,ontwormen volgens het schema van de dierenarts. Puppies zijn vatbaar voor wormen. En wormen zij  heel schadelijk voor de pup.

Vandaag een negatieve test op wormen, morgen positief, zo snel gaat dat bij puppies. 

honden page profiel ginnyginny

Ze is ontwormd volgens het schema. De laatste keer was met 8 weken , officieel zou ze nu dan pas een maand later moeten. Maar kwamen dus vandaag een dode spoelworm tegen. Dus dat Geeft ook geen garanties? Had de dierenarts ook gebeld en moet overmorgen komen om haar te laten wegen en een kuur te halen, dit mag nog eerder omdat het dan te dicht op de vorige zou zitten..

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou morgen de da even vragen. 

 

Edit, gewoon doen wat de da zegt in dit geval.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Je haalt bij honden  nooit alle spoelwormen weg ,hoe vaak je ook ontwormd ,er blijven er latent aanwezig,

Als de pup van de fokker naar het nieuwe adres gaat ,geeft dat stress en door stress kunnen de spoelwormen vrij komen ook al is pup pas nog ontwormd ,Het ligt ook aan wat voor wormenkuur de pup gehad heeft want bij sommige kuren kunnen  er inderdaad na een aantal dagen nog wormen afkomen .

Als er na de laatste kuur nog wormen afkomen is het normaal om drie weken erna nogmaals te ontwormen ,

Dit heeft niets te maken of de fokker wel of niet netjes ontwormd heeft ,want ook bij keurig ontwormde pups kunnen er spoelwormen afkomen na verhuizing of teveel verandering in het begin in hun nieuwe huis .

 

Bij drontal pup is het bekend dat er zelfs na een week nog wormen af kunnen komen .

Volgende forumvraag: afmeting bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^