Onzekerheden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimKim

Hoi Allemaal,

Misschien kennen jullie mij nog van het topic waarin ik om advies vroeg betreffende het ras. Nu ben ik sinds een week de trotse eigenaar van een hele lieve pup. Alleen merk ik dat ik wat onzeker ben. 

 

Zo mag ze bij mij op de bank en slaapt ze bij mij op de slaapkamer. Ik negeer ongewenst gedrag en probeer het om te zetten in gewenst gedrag. Door haar bijvoorbeeld een botje te geven als ze in mijn vingers bijt. Nu krijg ik vanuit mijn omgeving te horen dat ik haar moet corrigeren door haar een tik te geven. Dit wil ik absoluut niet doen. Ook krijg ik te horen dat ik haar beter niet op mijn slaapkamer kan laten slapen, omdat ze dan zou denken dat ze "boven" mij komt te staan. Ik hoor ook om me heen dat ik nu al moet beginnen met haar aan te leren om alleen te zijn, terwijl ik het idee heb dat ze al genoeg heeft doorstaan en dat ze beter eerst even aan mij kan wennen voordat ik haar alleen ga laten. 

 

Ik heb ook een intake gehad bij een hondenschool en zij corrigeren door een ruk aan de riem te geven. Dit voelt ook verkeerd voor mij. Echter bevestigen zij wel de geluiden die ik hoor vanuit mijn omgeving. Hierdoor ga ik erg aan mezelf twijfelen. Ik had juist het idee dat ik goed op weg was en dat we fijn aan elkaar aan het wennen zijn. 

 

Hebben zij gelijk? Ben ik niet streng genoeg en gaat mijn hond op deze manier over mij heen lopen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zeker geen tik verkopen, daar leert een hond niks van. Enkel dat ie bang moet wezen voor je. En uit angst en met angst gaat ie datgene doen wat jij van hem vraagt.

Dat is niet de bedoeling. Een hond moet iets doen voor je met plezier.

 

Bij die hondenschool zou ik ook weg gaan.

Een hond leert niet door maar te rukken aan een lijn.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Gefeliciteerd met je pup!

 

Als ik zo hoor hoe je bezig bent... je doet het TOP!

Laat die anderen maar kletsen. Fysiek corrigeren is not done . Wetenschap heeft ons nieuwe en betere inzichten gegeven en die pas jij toe hp-thumbsup

 

Die hondenschool? 

Heel snel een anderzoeken!!! Een waar positief getraind wordt.

Ga door op je eigen weg want je doet het goed!

 

Edit: de autocorrect gecorrigeerd hp-angel

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Nou ben ik wel benieuwd wat voor ras het geworden is...embarassed

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Die adviezen van je omgeving zou ik gewoon negeren hoor.

En dat van de hondenschool ook, dat heb ik zelfs nog nooit geleerd op een hondenschool.

Ik denk dat de hondenschool waar jij bent geweest, nogal ouderwetse methodes hanteren.

Het is jouw hondje, jij bent de enige die er wat over te zeggen heeft.

 

Laat die mensen uit jouw omgeving hun eigen hond maar een tik geven of aan de riem een ruk geven.

Maar met houw hondje hoef jij dat echt niet te doen.

 

Wat voor ras was het nu geworden hp-smile

honden page profiel KimKim

Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te horen dat ik het zo slecht nog niet doe. Als iedereen om je heen zegt dat het anders moet ga je toch wel twijfelen. Maar ik probeer dicht bij mezelf te blijven en ga op deze voet door. Ik wil namelijk een band gebaseerd op vertrouwen en niet op angst. Ik heb ook wel het idee dat ze me langzaam begint te vertrouwen. Ze loopt me continue achterna, maar dat is niet meer dan logisch. Het ‘s nachts wil ze nog wel eens piepen maar zodra ik dan tegen haar praat gaat ze lekker verder slapen. ??

Na veel bezoekjes is het een boerenfox geworden. Ik had een heel goed gevoel bij de fokker en kan nog steeds met al mijn vragen terecht dus dat is heel fijn. 

Jk vind het heel erg intens, maar geniet wel elke dag van haar. 

En ik ga op zoek naar een andere hondenschool. Gelukkig ben ik nog niet daar begonnen, maar ging het om een kennismakingsgesprek. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Nu krijg ik vanuit mijn omgeving te horen dat ik haar moet corrigeren door haar een tik te geven."

Dan doe je dat ook niet wink Heeft ook helemaal geen zin. Je kunt wellicht wat strikter zijn in andere dingen. In mij ervaring? Reageren honden het beste op gebarentaal,  stem intonatie en lichaamstaal (De vorm dat je gaat staan als een zoutzak als je iets niet leuk, bij bijtgedrag armen over mekaar en wegdraaien)

 

Ben ook wel benieuwd ras of herplaatser genomen?

 

honden page profiel KimKim

" Dan doe je dat ook niet Heeft ook helemaal geen zin. Je kunt wellicht wat strikter zijn in andere dingen. In mij ervaring? Reageren honden het beste op gebarentaal,  stem intonatie en lichaamstaal (De vorm dat je gaat staan als een zoutzak als je iets niet leuk, bij bijtgedrag armen over mekaar en wegdraaien)
 
Ben ook wel benieuwd ras of herplaatser genomen?
  "

Dat wegdraaien bij bijten lijkt inderdaad goed te helpen. Ik lees ook veel op dit forum en kijk YouTube video’s en haal daar ook een hoop tips vandaan. 

Volgende forumvraag: Advies welkom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^