Onzekerheden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Hoi Allemaal,

Misschien kennen jullie mij nog van het topic waarin ik om advies vroeg betreffende het ras. Nu ben ik sinds een week de trotse eigenaar van een hele lieve pup. Alleen merk ik dat ik wat onzeker ben. 

 

Zo mag ze bij mij op de bank en slaapt ze bij mij op de slaapkamer. Ik negeer ongewenst gedrag en probeer het om te zetten in gewenst gedrag. Door haar bijvoorbeeld een botje te geven als ze in mijn vingers bijt. Nu krijg ik vanuit mijn omgeving te horen dat ik haar moet corrigeren door haar een tik te geven. Dit wil ik absoluut niet doen. Ook krijg ik te horen dat ik haar beter niet op mijn slaapkamer kan laten slapen, omdat ze dan zou denken dat ze "boven" mij komt te staan. Ik hoor ook om me heen dat ik nu al moet beginnen met haar aan te leren om alleen te zijn, terwijl ik het idee heb dat ze al genoeg heeft doorstaan en dat ze beter eerst even aan mij kan wennen voordat ik haar alleen ga laten. 

 

Ik heb ook een intake gehad bij een hondenschool en zij corrigeren door een ruk aan de riem te geven. Dit voelt ook verkeerd voor mij. Echter bevestigen zij wel de geluiden die ik hoor vanuit mijn omgeving. Hierdoor ga ik erg aan mezelf twijfelen. Ik had juist het idee dat ik goed op weg was en dat we fijn aan elkaar aan het wennen zijn. 

 

Hebben zij gelijk? Ben ik niet streng genoeg en gaat mijn hond op deze manier over mij heen lopen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zeker geen tik verkopen, daar leert een hond niks van. Enkel dat ie bang moet wezen voor je. En uit angst en met angst gaat ie datgene doen wat jij van hem vraagt.

Dat is niet de bedoeling. Een hond moet iets doen voor je met plezier.

 

Bij die hondenschool zou ik ook weg gaan.

Een hond leert niet door maar te rukken aan een lijn.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Gefeliciteerd met je pup!

 

Als ik zo hoor hoe je bezig bent... je doet het TOP!

Laat die anderen maar kletsen. Fysiek corrigeren is not done . Wetenschap heeft ons nieuwe en betere inzichten gegeven en die pas jij toe hp-thumbsup

 

Die hondenschool? 

Heel snel een anderzoeken!!! Een waar positief getraind wordt.

Ga door op je eigen weg want je doet het goed!

 

Edit: de autocorrect gecorrigeerd hp-angel

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Nou ben ik wel benieuwd wat voor ras het geworden is...embarassed

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Die adviezen van je omgeving zou ik gewoon negeren hoor.

En dat van de hondenschool ook, dat heb ik zelfs nog nooit geleerd op een hondenschool.

Ik denk dat de hondenschool waar jij bent geweest, nogal ouderwetse methodes hanteren.

Het is jouw hondje, jij bent de enige die er wat over te zeggen heeft.

 

Laat die mensen uit jouw omgeving hun eigen hond maar een tik geven of aan de riem een ruk geven.

Maar met houw hondje hoef jij dat echt niet te doen.

 

Wat voor ras was het nu geworden hp-smile

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Bedankt voor jullie reacties! Fijn om te horen dat ik het zo slecht nog niet doe. Als iedereen om je heen zegt dat het anders moet ga je toch wel twijfelen. Maar ik probeer dicht bij mezelf te blijven en ga op deze voet door. Ik wil namelijk een band gebaseerd op vertrouwen en niet op angst. Ik heb ook wel het idee dat ze me langzaam begint te vertrouwen. Ze loopt me continue achterna, maar dat is niet meer dan logisch. Het ‘s nachts wil ze nog wel eens piepen maar zodra ik dan tegen haar praat gaat ze lekker verder slapen. ??

Na veel bezoekjes is het een boerenfox geworden. Ik had een heel goed gevoel bij de fokker en kan nog steeds met al mijn vragen terecht dus dat is heel fijn. 

Jk vind het heel erg intens, maar geniet wel elke dag van haar. 

En ik ga op zoek naar een andere hondenschool. Gelukkig ben ik nog niet daar begonnen, maar ging het om een kennismakingsgesprek. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Nu krijg ik vanuit mijn omgeving te horen dat ik haar moet corrigeren door haar een tik te geven."

Dan doe je dat ook niet wink Heeft ook helemaal geen zin. Je kunt wellicht wat strikter zijn in andere dingen. In mij ervaring? Reageren honden het beste op gebarentaal,  stem intonatie en lichaamstaal (De vorm dat je gaat staan als een zoutzak als je iets niet leuk, bij bijtgedrag armen over mekaar en wegdraaien)

 

Ben ook wel benieuwd ras of herplaatser genomen?

 

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

" Dan doe je dat ook niet Heeft ook helemaal geen zin. Je kunt wellicht wat strikter zijn in andere dingen. In mij ervaring? Reageren honden het beste op gebarentaal,  stem intonatie en lichaamstaal (De vorm dat je gaat staan als een zoutzak als je iets niet leuk, bij bijtgedrag armen over mekaar en wegdraaien)
 
Ben ook wel benieuwd ras of herplaatser genomen?
  "

Dat wegdraaien bij bijten lijkt inderdaad goed te helpen. Ik lees ook veel op dit forum en kijk YouTube video’s en haal daar ook een hoop tips vandaan. 

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Uuuh anderen zeggen tik geven... Etc. Het is jou pup. Jou manier van opvoeden. Zij hebben jouw niet voor te schrijven dat je, je pup moet verpesten met tikken. En hebben zich er sowieso niet mee te bemoeien. 

 

Jou huis, jouw hond, jij bepaald.

 

De dominantie theorie en oude omgang, waaraan zij zich refereren is al heel lang achterhaald. 

 

Begeleiden en sturen. Aangeven wat je graag ziet door dat  te belonen. Tonen wat wel mag. Doe je harstikke goed. hp-thumbsup

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

In heb mijn honden in bed bij me liggen. Toch is er een volledig wederzijds respect aanwezig. Dus als het goed voelt om je hondje mee op de slaapkamer te pakken vooral doen. 

Ik zou opzoek gaan naar een hondenschool waar de focus op de band tussen jou en je hondje ligt. Dus op een positieve manier omgaan met je hond. De adviezen die je krijgt lekker links laten liggen en doe het op jouw manier. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

blijf bij jezelf en zoek een andere hondenschool of doe het zelf je hond opvoeden.

Ik heb nog nooit een hondenschool gebruikt en al mijn honden doen/deden het prima qua gehoorzaamheid...

En ja ze liggen in bed en op de bank ect...het is wel zo dat wanneer ze zich onbeschoft zouden gedragen(brommen bv) daar naar een ander(kan bv ook een poes zijn) ze op dat moment er even afgekinkeld worden.

Dat werd snel begrepen..dus dat soort acties waren min of meer eenmalig. Ook hadden ze een goed begrip voor bij wie bank of bed wel..en bij wie niet...da's ook handig ivm oppas en op bezoek gaan.

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Heel erg bedankt voor al jullie reacties! Ik zie het nu wat positiever is en merk nu dat ik op de goede weg zit. 

Ik heb inmiddels een andere hondenschool gevonden waar ik een hele goeie klik mee heb. 

Momenteel loop ik wel tegen een “probleem” aan. Hopelijk kunnen jullie mij van advies voorzien. Ik ga dit ook nog voorleggen op de eerstvolgende training. 

Het gaat om de benchtraining. Ik ben alleenstaand en vind het best lastig hoe ik dit goed aan moet pakken. Als ik boodschappen ga doen ligt ze rustig te slapen als ik terug kom. Ik weet niet of ze de hele tijd rustig ligt te slapen. Ik heb een camara besteld. Echter als ik mij bijvoorbeeld ga douche piept ze heel erg. Ik geef haar een gevulde Kong zodat ze zichzelf bezig kan houden, maar na een minuut of 5 begint ze dus te piepen. Ik weet niet zo goed hoe ik hiermee om moet gaan. Is er iets wat ik kan doen waardoor ze zich prettiger voelt als ik mij bijvoorbeeld ben douchen? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gewoon gaan doucen, en als je weer bij dr bent , negeer je dr, op een gegeven moment beseft ze echt dat je weer terug bent...eerst een ochtend wandelingentje maken en dan de douce in...

honden page profiel DanielleDanielle

Als pup nam ik Nero mee naar boven als ik ging douchen, maar hield bijv ook deur open als ik naar de wc moest, etc. Op een gegeven moment merkte ik dat hij minder de behoefte kreeg om mij continu achterna te lopen omdat hij wist waar ik was. 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Goed om te lezen dat je je eigen gevoel volgt en plan trekt.

 

Tikken geven is echt niet meer van deze tijd en de dominantie theorie is door de uitvinder van deze theorie ook al ontkracht.

 

Om het bijten te managen is DIT een nuttig artikel.

 

Bij een bench ben ik altijd benieuwd naar het nut hiervan.Voor de meeste honden dient een (gesloten) bench geen enkel doel.

 

Maar ook hier is een goed ARTIKEL over geschreven.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Als pup nam ik Nero mee naar boven als ik ging douchen, maar hield bijv ook deur open als ik naar de wc moest, etc. Op een gegeven moment merkte ik dat hij minder de behoefte kreeg om mij continu achterna te lopen omdat hij wist waar ik was.  "

Zo doe ik t met pups ook altijd. Ook benoemen wat je doet, waar je bent. 

 

Op een gegeven moment kennen ze t hele huis en weten ze wat je doet als je even weg bent.

 

Veel plezier nog met je pup, je doet t goed hoor.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Gefeliciteerd met je pup en veel geluk samen. 

Ik gebruik voor één mijn honden een puppyren als ik weg ga of even niet op ze kan letten. Dit geeft mij een veilig gevoel en de hond heeft meer ruimte als in een bench.

484816.jpg

Inmiddels staat er een mand in de ren en gebruik ik de bench niet meer voor de hond.

honden page profiel chloechloe

Hallo!  

Ik zou als advies geven, luister vooral naar je zelf en doe wat goed voelt voor jou! 
Jij voelt jou hondje het best aan. Ik heb hetzelfde meegemaakt door constant "tips" mee te krijgen van anderen.. en waardoor je inderdaad gaat twijfelen naar je zelf. Helemaal niet doen, wat ik lees is dat je het super doet met jou hondje op jou manier en voor mij, is jou manier ook de goeie manier! 

Veel plezier en liefde nog met je hondje! 
Groetjes Chloë & Rya

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Bedankt voor jullie lieve reacties! Ik leg de “adviezen” steeds makkelijker naast me neer, omdat ik merk dat het goed gaat op de manier hoe ik haar opvoed. 

Ze loopt me inderdaad overal achterna en dat vind ik ook niet erg. Met het douchen leek me dat wat onhandig vandaar dat ik haar in de bench doe. Ik zal haar nu ook meenemen naar de badkamer zodat ze ziet wat ik doe en waar ik ben. Wellicht dat de interesse minder wordt en ze weet dat het gewoon is. 

@saartje: bedankt voor de artikelen. Ik zal ze doorlezen. Ik gebruik vooral de bench om haar te beschermen op de momenten dat ik niet op kan letten. Dat voelt voor mij wat veiliger. Naar mate ze ouder wordt en het voor haar helder is wat ik van haar verlang zal de bench niet meer nodig zijn. 

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Hallo allemaal,

ik wil toch graag een update geven! Inmiddels is de pup 8 maanden oud en voor het eerst loops. Ik heb een hele fijne hondenschool gevonden. De puppycursus is inmiddels afgerond en in september gaan we vrolijk verder. Het gaat echt heel erg goed en we zijn al echte maatjes van elkaar. 

We zijn ook al samen op vakantie geweest en dat was zeker voor herhaling vatbaar. 

Ik merk nu wel dat ze aan het puberen is, maar ook hier komen we doorheen. Ik wil de bench niet meer gebruiken, maar ik vind het lastig inschatten wanneer ik de bench het beste weg kan doen. Ze heeft nooit echt iets gesloopt (behalve haar eigen speelgoed), maar ik ben toch bang dat ze ineens wel spullen kapot gaat maken. Ik ben van plan om haar activiteiten te geven die ze kan doen als ik een paar uurtjes weg ben zodat ze zich niet gaat vervelen. Ik was aan het denken om Kongs te vullen, snuffelmatten te gebruiken. Tips zijn natuurlijk welkom. :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat leuk Kim dat je een update geeft...het gaat goed zo te lezen...speelgoed ?  Een kong is leuk voor de hond, als voerbal maar ook om met je hond er mee te spelen, samen, hij stuiterd alle kanten op als je de kong weggooit, niet alleen er mee laten spelen, anders gaat tie er misschien op bijten en als voerbal ook er bij blijven, je bent zelfs al met de hond op vakantie geweest, ook dat ging super...de pubertijd kom jij ook wel door hoor...hp-thumbsup

honden page profiel Fine Fine

Kim, je hebt geluisterd naar je intuïtie, snap echt dat het verwarrend is al die goedbedoelde meningen van iedereen om je heen maar jijzelf weet denk ik heel goed wat je moet doen. Zo blijkt maar weer! Leuk die update!

honden page profiel Kim & EviKim & Evi

honden foto van Kim & Evi

Pup heeft vannacht buiten de bench geslapen en het is heel goed verlopen. Rond een uur of 6 werd ze wakker. Ik moest toen toch opstaan voor werk. Ik denk dat ik mijn uitlaatschema wat aanpas zodat ze in het weekend wat langer slaapt. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^