Help....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KarkoetKarkoet

Dank allen voor jullie reactie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ChantalChantal 2 doggies

honden foto van Chantal

" Wie kan ons helpen? We zoeken al weken naar een Boomer pup...ivm (overlijden van ons maatje Vondeling Jack Russel 9 jaar gehad en ca 15 jaar geworden) nu hebben we een match gevonden bij  www.hondjes.nlen komen niet uit de bijgaande lijst want daar staan ze wel vermeld....https://www.koophiernooiteenpuppy.com/lijst-met-bekende-broodfokkers-2/ zien onder noord brabant...deze tekst....Kennel de Hoeve in Valkenswaard  Lia Johan en Wil  Hoeve 4  5554 XD Valkenswaard. Biedt verschillende rassen aan.ik hoop dat iemand ons uitsluitsel zou willen geven ...Met vriendelijke groet Henny & Karin "

Maar wat is je vraag? 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Als ze daar op de lijst staan, dan zou ik er ver vandaan blijven. Waarom niet weer een herplaatser, kijk eens op www.verhuisdieren.nl

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Allereerst is wekenlang zoeken naar een nieuwe pup niet lang. Soms moet je wel een jaar of 2 jaar wachten op de pup die jij wilt.

Wat betreft de kennel, dat moge duidelijk zijn als hij op deze lijst staat, vooral geen pup kopen dus. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Die lijst is er niet voor niets he, ver weg van blijven.

Je zou eens in het plaatselijk asiel kunnen kijken of op herplaatssites. Boomers zijn wel erg gewild en ook snel weg, dus het kan zijn dat je even moet wachten. 

Misschien een exproefdier een fijn nieuw huis geven? Al zijn dat meestal beagles, dus iets heel anders, en moet je wel liggen natuurlijk.

 

Zoek Asieldier - Ex-proefdieren - Ikzoekbaas (dierenbescherming.nl)

Of kijken naar een rashondje uit de categorie gezelschapshonden, bij een goede fokker? Maar ook daar zal het meestal een tijdje duren voordat er een pup beschikbaar is.

Maar wat je ook doet, zorg dat je geen slechte fok steunt, goed dat je het even navraagt. Denk ook aan pretnestjes bij mensen thuis, daar wordt meestal ook niet gelet op gezondheid, er worden geen testen gedaan. Ook de zogenaamde oepsnestjes, bij mensen thuis niet steunen, meestal is dat ook gewoon een trucje uit de br00dfok.

 

honden foto van  Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Alles wat op die lijst vermeld staat is de kans heel erg groot dat je een zieke pup met slechte gezondheid mee krijgt of andere gebrelen, omdat de ouders niet echt getest zijn maar er eerder valse of geen papieren van testen aanwezig zijn. Waarbij mams elke loopsheid gedekt word geen rust krijgt. Compleet word uitgemergeld. Waarbij de pups vaak veels te vroeg bij mams worder weggehaald. En pupjes ookal lijkt de aanschaf prijs dan interessanter (dan bij een eerlijke goede op goede gezondheid gerichte fokker) liggen bij adrssen op die ene lijst hoge en langdurige dierenartskosten op de loer. 

 

Dan staat tegenover langer wachten op een eerlijk pupje bij een eerlijke fokker of een jong hondje redden van het asiel? Er ziijn nog zat honden, ook jong, die heel graag een thuis willen vinden. 

 

Het is begrijpelijk na verlies van een maatje dat je graag de stilte wil opvullen, graag weer de structuur ook terug wil van de wandelingen enzo. En je misschien wel gek word van de stilte nu. Maar dan doe je jezelf en portomonnee een groter plezier met een herplaatser dan met een pup van een Brøødfokker van die lijst. 

 

Heel veel sterkte met het verwerken van julie verlies. Ik hoop dat jullie een nieuw maatje vinden dat jullie zal omringen met nieuwe energie, een nieuwe leerweg, zen nieuwe band, en een goede gezondheid met liefs geen erfelijke gebreken.  

 

En vanwege privacy gedoe  enzo is het wellicht raadzaam om het adres uit uw openingspost te verwijderen. 

 

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op slot op verzoek. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Help! Ik kan niet meer inloggen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^