Zindelijkheid pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel leonieleonie

Ik heb sinds een aantal dagen een Australian labradoodle pup, ze is nu 8,5 week oud. Ik woon alleen in een appartement zonder balkon. Voor haar behoeftes moet ik dus altijd naar buiten (met de lift naar beneden). Ik woon in het centrum en heb dus niet echt een rustige plek in de buurt hiervoor. Ik merk dat ze buiten niet bang is maar het lijkt alsof ze te veel is afgeleid en dan ‘vergeet’ te plassen en poepen. Ik probeer haar te motiveren en als ze het wel doet beloon ik haar uitbundig. Maar vooral het poepen doet ze eigenlijk helemaal niet buiten. Zodra ik dan binnen kom, doet ze haar behoefte binnen. Hebben jullie tips hoe ik dit het beste kan aanpakken? Ook voor het plassen kan ik dus niet in 2 sec buiten zijn.. ik hoop dat jullie kunnen helpen! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat langer buiten blijven? Beetje op het gemak laten snuffelen enzo, misschien gebeurt het dan wel.

 

Ik snap dat je niet met 2 seconden buiten kunt zijn. Maar probeer plasjes en hoopjes voor te zijn. Wakker? Gelijk naar buiten, gegeten? Gelijk naar buiten, gespeeld? Gelijk naar buiten.

Dan tussen door ook nog soms naar buiten.

Je begint vanzelf te merken wat de tekenen zijn dat je pup moet gaan plassen. Je merkt ook vanzelf wanneer je wat minder vaak naar buiten kunt gaan en dat zehet langer kunnen ophouden. 

 

De mijne bijna 11 jaar geleden, begon bijvoorbeeld heel wild te spelen, bijten en grommen en zo ineens ging ze zitten plassen. Was dus makkelijk te herkennen, zodra ze dat deed, hup snel naar buiten.

 

Wil de pup niet plassen of poepen, ga naar binnen en een paar minuten later weer naar buiten. Soms komt er dan wel wat. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen balkon of tuin....dat is best heftig natuurlijk, een pup moet zo vaak nog naar buiten zelfs Snachts, misschien in de badkamer een puppypad neerleggen, de deur open houden zodat je pup als ze net buiten geweest is daar toch ook mag...wordt je pup ouder en dat er dan wat makkelijker opgehouden wordt dan is het daar taboe, maar voor nu nog misschien daar ook een plekje creeren ? Ook bij ziektes is er dan een oplossing..

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Wij hadden geluk dat het zomer was met zindelijk maken, maar wij waren meer buiten dan binnen haha we wonen op de 9e etage dus ook niet snel buiten. Vooral als er kinderen met de liften aan het spelen zijn.

 

Elk slaapje, spelen, eten is het meteen hup naar buiten, had soms niet eens tijd om mijn slippers aan te doen en nu helemaal lastig voor jou met schoenen en jas.

 

Hier beneden is gelukkig wel een soort van rustig stukje gras dus daar zaten we veel, is niet voor honden, maar ruimden alles meteen op. Heb je helemaal nergens een stukje gras waar het rustig is?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Wij hadden geluk dat het zomer was met zindelijk maken, maar wij waren meer buiten dan binnen haha we wonen op de 9e etage dus ook niet snel buiten. Vooral als er kinderen met de liften aan het spelen zijn.
 
Elk slaapje, spelen, eten is het meteen hup naar buiten, had soms niet eens tijd om mijn slippers aan te doen en nu helemaal lastig voor jou met schoenen en jas.
 
Hier beneden is gelukkig wel een soort van rustig stukje gras dus daar zaten we veel, is niet voor honden, maar ruimden alles meteen op. Heb je helemaal nergens een stukje gras waar het rustig is? "

Tip, bij de lidl, Aldi, scapino, Bristol, hebben ze van die crocs pantoffels met vachtje erin. Lekker warm aan de voeten, best een aardige tijd waterdicht. Die wat ik heb, een jaar of 4 nieuw gekocht en doen nog steeds goed. Geen natte voeten. En je kan ze snel even aanschieten.

Loop er rustig de wijk mee rond hier. 

Volgende forumvraag: Pup bijt kleinere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^