Puppy vraagjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Remi BCRemi BC

honden foto van Remi BC

Hallo,

ondertussen Hebben wij Remi een 3 tal weken bij ons! Super pup. Remi is een border collie Pup van 11 weken ondertussen, en is een echte stamboom hond.

maar zitten momenteel met 2 “probleempje”

1. Remi kan nog niet doorslapen, daar hebben we geen probleem mee en staan met liefde op voor hem. Maar nu komt het probleem… hij maakt ons pas wakker na dat hij in zijn puppy bench heeft geplast. Na goed lezen hebben wij al verschillende tips geprobeerd, kleiner maken van de ruimte, wekker proberen zetten alvoorns hij plast. Maar dat laatste werkt niet want hij plast op verschillende tijdstippen, eens om 12u30/2u/4u, niet met regelmaat :)

 

2. De puppy heeft momenteel Giardia, en doen er alles aan om hem zo weinig mogelijk te laten herbesmetten. we vermoeden dat het aan het beteren is. Want in de ochtend is zijn stoelgang ‘vast’ maar naarmate de dag vordert begint de stoelgang slapper te worden tot het in de avond net geen papje is. Aan wat zou dit kunnen liggen.

de puppy eet nog steeds de voeding die we meekregen van de fokker (inBalance, dit zijn geperste brokken) op aanraden van de Dierenarts gaan wij deze momenteel nog niet wijzigen tot na zijn laatste kuur Pilletjes (panacur) dit is volgende week zondag.

 

ik wil ook al iedereen bedanken op dit Forum want hebben hier al veel Hulp uit gehaald!

 

Bedankt iedereen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Bench niet verkleinen , de pup plast alles onder en grote kans dan dat de pup er in  ligt, desnoods een puppypad in de bench, zodat die de plas opvangt en je pup niet in het nat ligt...niet verkleinen dus...en kan je de bench voor een poosje bij je bed zetten ? zodat de kleinste geluidjes je wakker maken en het voor kan zijn dat tie plast en mee naar buiten neemt. ...Giardia, aan het advies houden van de dierenarts, en medicatie goed afmaken, weg blijven bij hondenveldjes...en hopelijk komt dat snel weer goed.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

De slappe ontlasting kan nog steeds een gevolg zijn van de giardia, dat is niet een twee drie weg.   Ik ken het merk inbalance, geen slechte brok hoor.  En advies van je dierenarts om niet over te stappen is verstandig.

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Wij hebben juist een veel te grote bench.

De eerste nacht had hij aan de linkse kant geplast dus daar een puppypad neergelegd en rechts een lekker kussen.

De eerste week gaf hij ook niet aan dat hij eruit wou maar deed hij gewoon een plasje op de puppypad. Ook al is hij nu helemaal zindelijk ik heb van die uitwasbare gekocht en die ligt nu standaard in zijn bench

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Wij hebben juist een veel te grote bench.
De eerste nacht had hij aan de linkse kant geplast dus daar een puppypad neergelegd en rechts een lekker kussen.
De eerste week gaf hij ook niet aan dat hij eruit wou maar deed hij gewoon een plasje op de puppypad. Ook al is hij nu helemaal zindelijk ik heb van die uitwasbare gekocht en die ligt nu standaard in zijn bench "

Je pup ligt dan niet in het nat, een te grote bench, alleen maar goed...hp-thumbsup   wel proberen om in de bench ook zinderlijk te worden .     Aaaaa, sorry, ik lees dat je hond al mooi zinderlijk is.laughing

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als je pup 's nachts nog meermaals plast, dan laat je hem best 's avonds voor het slapengaan nog lang genoeg uit en maak je nog een wandeling waar meerdere plasjes mogelijk zijn. En 's nachts toch de wekker zetten en opnieuw uitlaten.

 

Wat de diarree betreft: de darmen kunnnen flink te lijden hebben onder giardia, dus het kan een tijd duren om te herstellen. Ook de medicatie kan nog voor diarree zorgen. Als de kuur gedaan is, zou ik een goeie ondersteuning geven zoals bijvoorbeeld Canikur Pro. En niet te vetrijke voeding geven (dus goed kijken welke snacks of beloningssnoepjes je geeft).

honden page profiel Remi BCRemi BC

honden foto van Remi BC

" De slappe ontlasting kan nog steeds een gevolg zijn van de giardia, dat is niet een twee drie weg.   Ik ken het merk inbalance, geen slechte brok hoor.  En advies van je dierenarts om niet over te stappen is verstandig. "

Oke super, dan zullen we er nog eventjes mee leven, woensdag start zijn laatste pillenkuur dus hopen we volgende week op verbetering.

 

dat vonden wij ook, want wisselen van voeding kan volgens mij ook diarree veroorzaken.

honden page profiel Beaujolais Beaujolais

honden foto van Beaujolais

Kleine tip als je de bench niet in de slaapkamer kan zetten. Gebruik een babyfoon. Dan hoor je de pup eerder en kan je meteen ingrijpen. 

Volgende forumvraag: Jack Russell 9 maanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^