Puppy aanschaffen in jong gezin.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EllaElla

Goedemiddag,

Ik ben eigenlijk benieuwd naar ervaringen/tips.

Per toeval zijn we terecht gekomen bij een nestje met droompuppy’s Goldador.
Het was zo’n lieve rustige puppy van 10 weken oud. Al gesocialiseerd (honden, mensen, lawaai), leeft buiten en slaapt binnen. Heel warme thuis waar ze uit komen, beide ouders zijn lieve familiehonden. 

Waarom twijfelen we over de aanschaf; we een jong gezin met 2 jongens van 3 en 1 jaar.
Pluspunt waarom we het toch overwegen (naast de liefde voor het hondje uiteraard) is dat altijd 1 van beiden thuis is dankzij het telewerken. Op langere termijn zal dit waarschijnlijk minderen.

Tegelijk beseffen we dat een puppy tijd vergt; dus we zijn benieuwd naar ervaringen/tips! 

Dankjewel alvast!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou sowieso goed de fokker doorlichten op internet.

Bekijk telefoonnummer(s), namen, woonplaats.

Welke fokker betreft het? We kunnen hier met je mee kijken of je niet een enorme fout begaat door de broodfok te steunen.

En helaas zijn de broodfokkers erg slim en brengen ze hun nestjes vaak bij mensen in huis onder.

 

Verder belangrijk zijn de testen op erfelijke afwijkingen, dat ouderdieren hiervan zijn vrijbevonden en er dus zo gezond mogelijk gefokt kan worden en je zo min mogelijk kans hebt op ernstige afwijkingen bij nakomelingen. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

"Goldador??"

Een puppy met scherpe tandjes en twee hele jonge kindertjes is,  naar mijn mening, geen ideale situatie.

 Het is voor de kindertjes zelfs niet echt leuk,  vermoed ik. Puppy pakt kinderspeelgoed af en hapt in bewegende delen van de kindjes. Ook zullen de kindertjes altijd te jong  (niet sterk genoeg) zijn om met de hond te wandelen.

honden page profiel StaffordStafford

Ik zou zelf geen hond of toch geen puppy bij zulke jonge kinderen. Je hebt al een dagtaak aan de kinderen laat staan nog een babyhond erbij. Je jongste kindje staat waarschijnlijk nog niet vast op de benen en dan komt er een enthousiaste bijtende pup die omver springen aflikken bijten en het speelgoed opeten. Ik zou wachten tot je kinderen allebei ongeveer van schoolleeftijd zijn en wat vaster op de benen staan en al een stukje kunnen lopen en ook bepaalde instructies kunnen opvolgen in de omgang met de hond. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Kruising tussen labrador En een golden als ik Google.

Om te overdenken.

Er Worden zelfs veel links gegeven op allerlei sites, waaronder marktplaats. Broodfok ligt op de loer.

 

Zowel de lab als de golden  zijn ,,gezegend,, met behoorlijk wat erfelijke gebreken en een lomp en onstuimig karakter als ze wat groter zijn.  Een kruising kan dit dus verdubbelen. Zoek dit uit , bij beide ras verenigingen kan je zien waarop getest moet worden op gezondheid en problemen  om dit zoveel mogelijk te voorkomen. En vraag kopieen van de test uitslagen, controleer daarbij de chipnummers.. Chipnummer staan op de test uitslagen en zijn dezelfde als in het paspoort. Als  het goed is.

 

Daarnaast kindjes van 1 en 3 zijn nog erg klein voor een pup van een lomp ras als de labrador en de golden. Ze worden zeker onderste boven gelopen als de pup een maand ouder is.. En de pup zet vlijmscherpe melktandjes in alles wat beweegt. En dat doet heel veel pijn. Kindjes gaat brullen en pup wordt nog drukker.  Kindjes van die leeftijd kan je nog moeilijk afleren de pup met rust te laten. ,,spelen,, van de pup is blijten. Dus nooit maar dan ook geen minuut zonder toezicht samen laten! Een pup is geen speelgoed, geldt voor iedere pup.

 

Een pup, jonge hond uitlaten is een uitdaging, Waar laat je op dat moment de kinderen. Lastig lopen met een dreumes, een kinderwagen en een pup.

 

Ik heb jaren les gegeven. En heel veel problemen gezien met mensen die een pup namen met te kleine kinderen. Maar het zou zo leuk zijn als ze samen opgroeien. Klopt, in een boekje. In werkelijkheid is het een enorme uitdaging.

 

Dus denk er goed over na. Neem je kindjes mee en laat ze bij de fokker bij de pup. Kijk of ze het waarderen, zowel de pup, trekkende handjes aan uitstekende hondendelen, of de kindjes die heel snel met de tandjes kennismaken.

 

En als eerste.....zorg dat je pup niet via een handelaar bij de ,,Fokker, van jouw keuze is terechtgekomen. Bekijk even zeeman confronteert, twee uitzendingen hoe perfecte fokkers op papier, diep trieste broodfokkers zijn .

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

Nee. Ik zou het niet doen denk ik. Een pup en kleine kinderen is geen match. Grijpgrage handjes en vlijmscherpe tandjes. Het zal ontzettend veel managen zijn. Is het onmogelijk? Nee, genoeg doen het. Maar het beste moment? Nee, dat denk ik niet. Als kinderen naar school gaan lijkt mij persoonlijk een beter idee.

 

Veel jonge gezinnen denken aan een Labrador en/of Golden Retriever. Ik vind de combinatie groot, lomp en druk niet echt super voor kleine kinderen. Andere rassen passen mogelijk beter.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Heb je misschien een linkje naar de fokker / advertentie? 

En hoe komt het dat je bij toeval terecht bent gekomen bij een fokker? Dat klinkt een beetje impulsief en niet alsof dit al langer een wens was. Ik zou een pup, of hond in het algemeen, niet aanraden in jullie situatie. Jullie leven klinkt nog te onvoorspelbaar, werksituatie is onduidelijk, en kinderen gaan straks ook hun leven leiden waardoor jullie misschien wel erg druk zijn met verenigingen, kinderfeestjes en andere dagjes uit. Je wil natuurlijk niet dat de hond gaat verpieteren.

 

Verder zit er nogal veel verschil tussen de ene labrador en de andere labrador. Hetzelfde geldt voor de golden retrievers. Je hebt er hele rustige honden tussen zitten, maar ook honden die je de tent zullen afbreken. Het is dus goed uitzoeken uit welke lijnen de pup komt. Maar goed ik raad het dus niet aan omdat uit jullie verhaal naar voren komt dat jullie er niet klaar voor zijn. Als jullie toch besluiten een pup te nemen, schroom dan niet om hier om informatie te vragen wat betreft de fokker. Het is erg belangrijk dat mensen die hier meer kennis over hebben even met je meekijken. Echt doen hoor.

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Ik zou een paar jaartjes wachten. Zoals meerdere al geschreven hebben, is een pup met kleine kindjes niet ideaal. Puppies springen, kindjes vallen. Kindjes spelen met speelgoed, hond vernielt speelgoed. Kinderen prikken, gaan op hem liggen, slaan en een hond kan hierop reageren. Ik heb vorig jaar een pup genomen en mijn zoon was 6 en gewend aan een hond. Toch is een pup heel anders. Ineens jatte een hond zijn speelgoed, sprong tegen hem op, beet in zijn handen. Hij wist niet hoe hij hier mee om moest gaan. Je moet niet alleen de hond opvoeden, maar ook het kind. Bij 6 jaar kun je al best wat uitleggen en kan hij ook af en toe meetrainen. Maar dan nog, moet je blijven herhalen tot je er bij neer valt...  Bij jongere kinderen is dit nog lastiger, omdat die de verbanden minder goed leggen. Ik zou minimaal wachten tot de jongste 4 is. 

Succes met de afweging.

 

 

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Ik sluit me bij vorige reacties aan. 

 

Toen wij destijds op zoek waren naar een Golden of Labrador (de keuze was nog niet gemaakt) hebben we meerdere fokkers bezocht ter oriëntatie. 

 

Bij een aantal fokkers kwam je niet in aanmerking voor een pup als je kinderen onder de 5 jaar had.

Je kunt daar wat van vinden maar ik snap wel dat erg jonge kinderen en een pup (bijten, onzindelijk, onopgevoed foot-in-mouth) in de meeste gevallen geen ideale combi is en de fokker zowel zijn pup als jouw kinderen het beste gunt.

 

Of het in jullie situatie ook geen goede combi zal zijn kan ik niet beoordelen. 

 

Overdenk het goed, neem de opvoeding van een pup niet te licht én bedenk dat sommige jonge kinderen een pup ronduit eng vinden (onvoorspelbaar, scherpe tandjes).

 

Neem de tijd om goed uit te zoeken wat je precies voor hond zou willen. Diverse (verantwoorde) fokkers bezoeken om tot een goede keus te komen én je op de wachtlijst te laten zetten. Want voor een verantwoord gefokte pup (gezondheidstesten die ter inzage zijn, DNA onderzoek naar erfelijke aandoeningen, indien mogelijk) mort je meestal een tijd(je) wachten.

En pas op voor fokkers die het zo nauw niet nemen met de gezondheidseisen.

 

honden page profiel Nadia & MilaNadia & Mila

honden foto van Nadia & Mila

Vond een pup en mijn zoon van 12 al een hele uitdaging haha en waarom een goldator? 

 

 

 

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Mijn labrador komt bij mensen vandaan met kinderen in die leeftijd. Zij konden de zorg echt niet aan en mn de hond heeft veeeel te weinig beweging en opvoeding gehad. Vanuit stress begon hij alles in huis te slopen en overal te plassen. Deze mensen hielden zielsveel van hem en het was zeker niet hun intentie.

 

Moraal van mn verhaal: denk er heeeel goed over na! Retrievers hebben uitdaging en aandacht nodig.

 

En ik zou even dubbel checken of die fokker wel betrouwbaar is.. bij dit soort kruisingen gaan de alarmbellen bij mij af

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

Op zich kan het echt wel goed gaan: een pup in een gezin met jonge kinderen.
Wij kregen onze tweede hond, een pup, op de dag dat ik met zwangerschapsverlof ging in afwachting van de geboorte van onze vierde zoon. Het voordeel was dat ik elke dag thuis was om aandacht te geven aan de pup. Ik moet zeggen dat het wel een makkelijk hondje was. Het was een kruising bouvier/border collie uit een oeps-nestje.
De hond draaide gewoon mee in ons gezin, dat ging eigenlijk wel goed. Ze groeide op met de kinderen. Die waren toen 0, 2, 4 en 6 jaar oud.

Wel denk ik dat het verstandig is om goed uit te zoeken of het geen broodfokhondje is. Of toch gaan voor een andere hond. Wij hebben Laika gevonden op de website Verhuisdieren.nl.

Succes met je zoektocht naar een geschikte hond.

honden page profiel EllaElla

Dankjewel voor de reacties. 

Het gaat hier niet om fokkers, maar een gezin met golden retriever en beige labrador waaruit de mix oftewel goldadorpups zijn "ontstaan", ze zijn volledig getest etc. 

Maar blijkbaar is mijn "bezorgdheid" over de jonge leeftijd van de kindjes terecht :) Wij hadden ook eerst voor ogen om nog paar jaar te wachten maar twijfelden nu die mensen met dat nestje leerden kennen. Te meer de pup zeer lief was naar ons kindjes toe. We dachten, we zijn nu thuis dankzij telewerken en gaan eerste jaren niet op reis door jonge kindjes, dus misschien is nu beter dan later, de kindjes 'groeien mee' met de hond maar ik twijfelde zelf al of ik het niet te rooskleurig zag, reden van de topic/vraag tot ervaringen. 

Bedankt alvast voor iedereen die al de tijd heeft genomen hierop zo eerlijk te reageren! 

 

 

honden page profiel EllaElla

" Op zich kan het echt wel goed gaan: een pup in een gezin met jonge kinderen.Wij kregen onze tweede hond, een pup, op de dag dat ik met zwangerschapsverlof ging in afwachting van de geboorte van onze vierde zoon. Het voordeel was dat ik elke dag thuis was om aandacht te geven aan de pup. Ik moet zeggen dat het wel een makkelijk hondje was. Het was een kruising bouvier/border collie uit een oeps-nestje. De hond draaide gewoon mee in ons gezin, dat ging eigenlijk wel goed. Ze groeide op met de kinderen. Die waren toen 0, 2, 4 en 6 jaar oud.
Wel denk ik dat het verstandig is om goed uit te zoeken of het geen broodfokhondje is. Of toch gaan voor een andere hond. Wij hebben Laika gevonden op de website Verhuisdieren.nl.
Succes met je zoektocht naar een geschikte hond. "

Oh lees jouw reactie nu nadat ik zelf gereageerd had. 

Wel fijn om een positieve ervaring te lezen. Jij vond het een haalbare combinatie, jong gezin, puppy en werken? 

Want het is hier net ook door het feit dat het een zeer lieve pup met gekende ouders die beiden brave, familiegezinde honden zijn (Oké, misschien nog geen garantie op een gemakkelijke hond maar toch :)), dat we twijfelden om alsnog nu reeds een hond te nemen ipv te wachten tot kindjes stuk ouder zouden zijn. 

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Ik denk ook dat het zeker mogelijk is hoor! Het komt over alsof je je bewust bent van de tijd die het kost. Zou je tijd kunnen maken om dingen te ondernemen met de hond zoals minimaal 1x per dag een lange wandeling? Wat hersenwerkjes hier en daar? Als je weet dat het gaat lukken om echt tijd uit te trekken hiervoor denk ik dat een hond zeker kan

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou vooral jezelf de vraag stellen hoeveel tijd je er nu voor hebt, maar ook straks. Grote kans dat je eerst 3 weken naast de pup kunt slapen zodat de pup daarna goed alleen kan slapen. De pup kan de eerste weken niet alleen zijn, ook geen half uur om even boodschappen te doen. Je zult alles nog meer moeten plannen dan je al doet. Het alleen zijn zul je langzaam moeten opbouwen. Thuis werken is fijn voor een hond..  maar een pup moet je constant in de gaten houden, overdag constant in een bench stoppen is natuurlijk geen optie, dit zal een pup ook niet snel prettig vinden, zeker niet als er iemand gewoon in de beurt is waar hij graag bij wilt zijn. De pup moet elke keer uit na elk slaapje, na het spelen, na het eten enz. Als de pup onverwacht gaat plassen, wat gaat gebeuren, moet je er snel bij zijn om de pup snel buiten te kunnen zetten. Iedere keer weer... Een labrador is een actief ras wat ook echt wel wat goede wandelingen nodig heeft. Ook later zal de hond echt wel 2 a 3 uur beweging nodig hebben. 

 

Ik werk zelf thuis en vind het nu soms al een uitdaging met 2 volwassen honden. Een pup zou voor mij icm thuis werken, niet te doen zijn. 

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

" Oh lees jouw reactie nu nadat ik zelf gereageerd had. 
Wel fijn om een positieve ervaring te lezen. Jij vond het een haalbare combinatie, jong gezin, puppy en werken? 
Want het is hier net ook door het feit dat het een zeer lieve pup met gekende ouders die beiden brave, familiegezinde honden zijn (Oké, misschien nog geen garantie op een gemakkelijke hond maar toch :-)), dat we twijfelden om alsnog nu reeds een hond te nemen ipv te wachten tot kindjes stuk ouder zouden zijn. 
  "

Het ging bij ons goed. Het was onze tweede hond, de vorige was overleden. Onze kinderen waren het dus gewend. Ze mochten niet aan de voer- en drinkbak komen, ze moesten de hond met rust laten als hij sliep, en ik heb ze altijd geleerd dat een dier geen speelgoed is. Ik heb er toen eigenlijk nooit bij stil gestaan of het verantwoord zou zijn. Het is alweer meer dan 20 jaar geleden. Sheila, zo heette ze, was een enthousiaste hond, niet een die langdurig in haar mand lag. Maar het heeft nooit problemen opgeleverd. Als ik ging wandelen gingen de kinderen mee: in de kinderwagen, op een fietsje of wat dan ook, en we maakten er een leuke wandeling van. Sheila kon makkelijk loslopen en wij liepen op ons eigen rustige tempo. Zoals jonge kinderen dat doen, die ontdekken de wereld door ieder grassprietje te observeren.
Dit is hoe wij dat deden.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

" Dankjewel voor de reacties. 
Het gaat hier niet om fokkers, maar een gezin met golden retriever en beige labrador waaruit de mix oftewel goldadorpups zijn "ontstaan", ze zijn volledig getest etc. 
Maar blijkbaar is mijn "bezorgdheid" over de jonge leeftijd van de kindjes terecht :-) Wij hadden ook eerst voor ogen om nog paar jaar te wachten maar twijfelden nu die mensen met dat nestje leerden kennen. Te meer de pup zeer lief was naar ons kindjes toe. We dachten, we zijn nu thuis dankzij telewerken en gaan eerste jaren niet op reis door jonge kindjes, dus misschien is nu beter dan later, de kindjes 'groeien mee' met de hond maar ik twijfelde zelf al of ik het niet te rooskleurig zag, reden van de topic/vraag tot ervaringen. 
Bedankt alvast voor iedereen die al de tijd heeft genomen hierop zo eerlijk te reageren! 
 
  "

Waarop zijn ze getest precies?

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

" Oh lees jouw reactie nu nadat ik zelf gereageerd had. 
Wel fijn om een positieve ervaring te lezen. Jij vond het een haalbare combinatie, jong gezin, puppy en werken? 
Want het is hier net ook door het feit dat het een zeer lieve pup met gekende ouders die beiden brave, familiegezinde honden zijn (Oké, misschien nog geen garantie op een gemakkelijke hond maar toch :-)), dat we twijfelden om alsnog nu reeds een hond te nemen ipv te wachten tot kindjes stuk ouder zouden zijn. 
  "

Het ging bij ons goed. Het was onze tweede hond, de vorige was overleden. Onze kinderen waren het dus gewend. Ze mochten niet aan de voer- en drinkbak komen, ze moesten de hond met rust laten als hij sliep, en ik heb ze altijd geleerd dat een dier geen speelgoed is. Ik heb er toen eigenlijk nooit bij stil gestaan of het verantwoord zou zijn. Het is alweer meer dan 20 jaar geleden. Sheila, zo heette ze, was een enthousiaste hond, niet een die langdurig in haar mand lag. Maar het heeft nooit problemen opgeleverd. Als ik ging wandelen gingen de kinderen mee: in de kinderwagen, op een fietsje of wat dan ook, en we maakten er een leuke wandeling van. Sheila kon makkelijk loslopen en wij liepen op ons eigen rustige tempo. Zoals jonge kinderen dat doen, die ontdekken de wereld door ieder grassprietje te observeren.
Dit is hoe wij dat deden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dankjewel voor de reacties. 
Het gaat hier niet om fokkers, maar een gezin met golden retriever en beige labrador waaruit de mix oftewel goldadorpups zijn "ontstaan", ze zijn volledig getest etc. 
Maar blijkbaar is mijn "bezorgdheid" over de jonge leeftijd van de kindjes terecht :-) Wij hadden ook eerst voor ogen om nog paar jaar te wachten maar twijfelden nu die mensen met dat nestje leerden kennen. Te meer de pup zeer lief was naar ons kindjes toe. We dachten, we zijn nu thuis dankzij telewerken en gaan eerste jaren niet op reis door jonge kindjes, dus misschien is nu beter dan later, de kindjes 'groeien mee' met de hond maar ik twijfelde zelf al of ik het niet te rooskleurig zag, reden van de topic/vraag tot ervaringen. 
Bedankt alvast voor iedereen die al de tijd heeft genomen hierop zo eerlijk te reageren! 
 
  "

pas heel goed op, dit is een truc die br00dfokkers vaak gebruiken, de naam goldador wekt ook zeer veel argwaan. En als het maar een eenmalig nestje is, een pret- of oepsnest zou je er ook niet aan mee moeten werken.

Het je gezien waar de ouders op getest zijn en de uitslagen daarvan?

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

" pas heel goed op, dit is een truc die br00dfokkers vaak gebruiken, de naam goldador wekt ook zeer veel argwaan. En als het maar een eenmalig nestje is, een pret- of oepsnest zou je er ook niet aan mee moeten werken.
Het je gezien waar de ouders op getest zijn en de uitslagen daarvan? "

Ja, dat ze de naam goldador gebruiken, dat roept bij mij ook twijfels op.
Verder zijn pups, honden in het algemeen, lief tegen kinderen. Ik begrijp heel goed dat je verkocht bent nu je die puppies hebt gezien.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

" Dankjewel voor de reacties. 
Het gaat hier niet om fokkers, maar een gezin met golden retriever en beige labrador waaruit de mix oftewel goldadorpups zijn "ontstaan", ze zijn volledig getest etc. 
Maar blijkbaar is mijn "bezorgdheid" over de jonge leeftijd van de kindjes terecht :-) Wij hadden ook eerst voor ogen om nog paar jaar te wachten maar twijfelden nu die mensen met dat nestje leerden kennen. Te meer de pup zeer lief was naar ons kindjes toe. We dachten, we zijn nu thuis dankzij telewerken en gaan eerste jaren niet op reis door jonge kindjes, dus misschien is nu beter dan later, de kindjes 'groeien mee' met de hond maar ik twijfelde zelf al of ik het niet te rooskleurig zag, reden van de topic/vraag tot ervaringen. 
Bedankt alvast voor iedereen die al de tijd heeft genomen hierop zo eerlijk te reageren! 
 
  "

Waar zijn ze op getest? Hebben jullie de uitslagen gezien?

 

"Goldador" klinkt zo fancy/br**dfokterm... 

 

Zoek het goed uit, Google ze van voren naar achteren en terug want zoals anderen al zeiden: klinkt verdacht voor ...

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Als een fokker (want dat is het, elk persoon dat een nest fokt met zijn / haar hond(en) is een fokker) het Goldadors noemt, zou ik er al van weg blijven. Typische hippe designer naam voor een kruising. Zijn de ouders getest op erfelijke afwijkingen? Dat is meer dan een gezondheidsverklaring van de dierenarts..  

 

Of het nu de juiste tijd is voor een pup kan ik niet voor jullie beslissen. Dat hangt van een hoop factoren af. Maar of het nu tijd is of niet, zou ik dit nest laten gaan en beslissen voor wel ras je wil gaan, en je in schrijven via de rasvereniging bij fatsoenlijke fokkers die zich inzetten voor verbetering van het ras. Want wat hier gebeurt is simpelweg vermeerderen van een kruising. En daar zitten er al genoeg van in het asiel. Dat laatste is dus ook een zeer goede optie om te gaan kijken of daar een hondje voor jullie bij zit. In elk geval steun je op deze manier niet de onverantwoordelijke fok. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Rest niet gelezen. Zoek eens de kosten van een dierenarts op en alle gebreken die een hond kan hebben. Het voer kosten. Dan de tijd die nodig hebt om te wandelen om het beste beestje bezig te houden. Hoever je kids daarin mee willen gaan met jouw of pappa erbij.

 

Een pup is een soort van versnelde baby en voor je het weet? Puberen hp-thumbsup Niet luisteren, wegrennen, teveel aandacht vragen, gedragsproblemen ect. Als je alles dat op een rijtje hebt? Ben je toe aan een pup, let op rashonden vereniging helpt voor een gedeelte bij teruggaven van gebreken, andere is? Zoek het maar uit tongue-out Adoptie is zo ie zo, zoek het maar uit maar dan weet je weer je iig waar je aan toe bent hp-wink

Volgende forumvraag: Oost Europese herder
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^