lange lijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel claeysclaeys

Is wandelen met een lange lijn van 5 meter aan te bevelen.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik kreeg een 5 meter lijn mee met mijn pup. Ideaal. Lekker ruimte voor je hond.

Je moet wel even leren hoe er mee om te gaan. 

Niet bij andere honden een lange lijn houden, dat is gevaarlijk, de honden kunnen in de lijn verstrikt raken. Dat is ook zo met een flex lijn.

Dus andere hond of mensen in de buurt de lijn  opbossen. Je kan dr lijn in 8tjes , lusjes in je hand naar voren en dan naar achteren leggen. Nooit knopen maar  ja je bent wel steeds bezig. 

 

Het grote voordeel van een losse lijn t o v de flex.

De hond hoeft niet te trekken om meer lijn te krijgen.

Verder 

Als de flex lijn nat en vies wordt, beschadigt het rol mechanisme. 

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ja hoor. Ik loop zelfs regeld met 2 honden aan een 10 m lijn. Vind het erg fijn, mijn 5 en 10 m lijnen zijn van biothane en ik laat ze dus gewoon over de grond slepen tijdens het wandelen, ga niet constant de lijn binnen halen. 

honden page profiel Willeke en LaikaWilleke en Laika

honden foto van Willeke en Laika

Dat kan prima. Ik gebruik voor Laika een anti-slip hondenlijn van 5 meter. Die raakt niet in de knoop. En is uitwasbaar. Dus het is geen probleem als die over de grond sleept.

honden page profiel AnnaAnna

Ik heb er een van 10 meter van biothane, makkelijk schoon te maken met een doekje of in een sopje. Dat is nu erg fijn omdat ie bij iedere wandeling nogal door de modder sleept. Ik laat m ook steeds vaker over de grond slepen, als (hoop ik) tussenstap voor het echt los lopen. Het is wel even wennen en je moet er wat handig worden. Ik kreeg uitleg over goed gebruik bij de cursus en vond ook wat filmpjes op YouTube. 

Volgende forumvraag: Pup bijt dochter (hard!)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^