Hond onhandelbaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Mijn man jaagde met de hond in het jachtseizoen en deed canicross/ bikejoring met de hond buiten het jachtseizoen.  "

Kun je dus niet loslaten! Niet om je aan te vallen maar verders komt hij denk ik beweging en stimulatie tekort nu. Wat je kunt proberen is met een lange lijn, voerdummie zoeken spelletje. Verleg zijn aandacht naar de voerdummie ipv levende prooi. Op die manier bouw je ook vertrouwen op en het iets wat je later ook met de kinderen erbij kunt doen. Training kun je binnen in huis beginnen, gewoon hem apart zetten, dummie verstoppen en dan commando "Zoek" Heel veel lof geven als hij het heeft gevonden en zo ga je het iedere keer iets moeilijker maken totdat je het buiten kunt doen.

honden page profiel RenateRenate

" Dag mensen,
Ik kom hier hulp vragen voor mijn hond. Ik ben een alleenstaande moeder en onze hond is momenteel onhandelbaar. Hij bijt in mijn armen en benen en als ik probeer hem uit te laten bijt en trekt hij aan de riem. Laat ik hem los in het veld of bos ben ik hem minimaal een uur kwijt en gisteren is hij terug gekomen met een doodgebeten kat. Vroeger deed hij dit allemaal niet, hij ging hardlopen en fietsen met mijn man en mijn deed er cursussen mee. Naar mijn man luisterde hij heel goed maar aan mij en de kinderen heeft hij schijt. Ik zou de hond graag binnen in huis willen hebben maar hij plast tegen dingen aan en rent rond als een wervelwind. Help wat doe ik verkeerd? "

Heb je gezien dat je hond dat deed of heeft hij geapporteerd wat hij gevonden had? 

honden page profiel LenaLena

Bedankt voor alle bijkomende reacties. Na heel veel beraad met de kinderen hebben we besloten dat Jack (de hond) bij ons niet gelukkig en dat het ons aan de kennis tijd en energie ontbreekt om hem te bieden wat hij nodig heeft. Bevriende jager heeft sinds kort een jonge hond in opleiding en nog 1 reeds opgeleide hond en gaf aan dat dit misschien wat teveel van het goede is.

We hebben contact genomen met de fokker uit Duitsland en dit geeft ook aan dat herplaatsen de beste keus is want hij verkoopt geen honden/ pups als huishond enkel aan mensen die canicross doen of jagen. Jack is gisteren terug naar de fokker gegaan en hij gaat hem voorlopig bijhouden en zien wat voor vlees hij in de kuip heeft en dan opzoek gaan naar de best passende thuis. We hebben vanmorgen al een update ontvangen dat op zijn gemak is in de roedel en zich vlot aanpast.

 

Het is een moeilijke beslissing maar er is toch een heel gewicht van mijn schouders gevallen. Mijn dochter en ik hebben besloten dat als de tijd rijp is dat we 2 poezen uit het dierenasiel gaan adopteren.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Soms is het in het belang van de hond beter dat ie herplaatst wordt, en mooi dat je daarbij op de fokker kan rekenen.

Dank je voor je update, het is altijd fijn om te horen hoe het verder gaat...

Het beste voor jullie allemaal gewenst!

honden page profiel StaffordStafford

Heel veel sterkte met het verlies van je man. Volgens mij heb de enige juiste beslissing gemaakt in het belang van de hond. Soms is houden van loslaten hp-cry

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Dat zal moeilijk geweest zijn.

Fijn dat je vanmorgen al een bericht kreeg en dat de fokker een goede plek gaat zoeken voor hem.

Nog veel sterkte verder hoor.

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je hebt gelijk Lena, hoe moeilijk dit is. Maar je hebt 100% in het belang van de hond gehandeld, alle respect hiervoor. Je weet dat de hond nu goed terecht komt en tot zolang zit hij bij iemand die alles weet van het ras en er alles aan doet om een goed huis , waarschijnlijk bij een jager te vinden. En dan heeft je hond veel meer schik in zijn leven.

 

Als je er aan toe bent, kan je een hondje voor jezelf nemen, dat geeft zoveel troost. Weet ik uit eigen ervaring, na ook een herplaatsing van mij  vorige hond en na lange tijd toch gekozen voor een ander hondje. Ik wil je hier ev. Alles over vertellen , via pb.

 

honden page profiel DagmarDagmar

Ach, wat een triestig gevolg op al zo'n vreselijke gebeurtenis.

Maar een erg verstandig besluit, fair naar en voor iedereen.

Katten zijn ook helemaal geweldig natuurlijk, zeker 2 als ze goed overeen komen, een leuk iets om naar uit te kijken in alle geval!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Beste Lena, ik heb meegelezen.  Om te beginnen gecondoleerd met het overlijden van je man.

Wat betreft de hond heb je echt de beste beslissing genomen, hoe moeilijk dat ook was.

Als je nu kijkt op www.ikzoekbaas.nl heb je daar een hele grote keus uit katten.  Er zijn zelfs nog kittens en ook veel jonge moeders, die ondertussen gesteriliseerd zijn. Sommige asiels plaatsen de katten pas na sterilisatie/castratie.   Dan betaal je dus meer, maar als je alles zelf moet laten doen ben je sowieso meer kwijt.

Veel succes en plezier met  het uitzoeken.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Adaptil verdamper en Telizen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^