Hond 9 maanden kan ineens niet alleen slapen, bekend verhaal voor iemand ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LeuLuuLeuLuu

Hoi allemaal,

Onze hond is nu 9 maanden, en heeft na de eerste week altijd netjes onder aan de trap geslapen. Afgelopen dinsdag leek het ook goed te gaan, hij lag netjes toen ik naar boven ging. Op de camera kon ik daarna goed zien dat hij na 5-10 minuten erg onrustig werd - hij liep veel door huis, en geregeld met de poten op de trap.

Ik ben toen bij hem gaan zitten in de gang, in de hoop dat hij daar rustig van werd. Helaas was dit niet het geval. Nadat ik op de bank ben gaan liggen plofte hij neer en kon hij wel slapen. Om 2 uur ben ik toen weer naar boven gegaan, en is de hond alsnog onder aan de trap gaan slapen (zonder moeite dit keer).

Afgelopen woensdag ging hij naar de dagopvang, en 's avonds hadden we geen probleem. Hij ging meteen slapen onder aan de trap.

Echter gisteravond was het wederom feest. Dit keer al vanaf het moment dat ik aanstalten maakte om te gaan slapen. Meteen stond hij tegen de trap aan, en na geen direct gehoord van mij begon hij te blaffen en te piepen. Ben er na een half uur uit gegaan en wederom bij hem gezeten - geen succes. Toen weer naar de bank en hups, hij sliep weer. Na 2 uur weer geprobeerd naar boven te gaan, maar na 1 stap sprong hij al op zo van waar ga jij heen??!! en was hij weer onrustig.

Uiteindelijk het matras maar in de kamer gelegd en daar op gaan slapen..

Herkent iemand dit? En zo ja, hoe is dit op te lossen? Ik wil hem met alle plezier een paar nachten boven bij mij neerleggen, maar ben bang dat hij dan de gang niet meer gaat accepteren.

Alvast bedankt voor het meedenken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Altijd moeilijk wat het juiste dan is, is er iets gebeurd de eerste keer dat die bij je wilde zijn, vuurwerk, knallen ?   Wanneer je op de matras beneden gaat slapen is je hond rustig en gaat tie wel slapen, een weekje volhouden en dan weer jij naar boven ?   

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik denk ook aan een geluid of iets waar hij van geschrokken is. Mijn hondje kon perfect alleen zijn, tot er eens vuurwerk werd afgestoken. Paniek, en alles weer opnieuw op moeten bouwen. Hij was altijd alleen in de bijkeuken. Hij wilde niet meer in de bijkeuken, dus gewoon in de kamer gelaten, probleem opgelost. De bijkeuken, daar was dat enge gebeurt , de kamer was veilig.

 

Je kan ,hem meenemen naar je slaapkamer , paar nachten, desnoods de jaarwisseling over, en daarna iedere keer iets verder weg. Bv een hekje voor je slaapkamerdeur zetten, dan kan hij voor het hekje gaan liggen, hoort en ruikt je wel maar kan niet bij je komen.  Vervolgens hekje neerzetten onder aan de trap, je slaapkamerdeur nog open, Ik weet niet hoe groot je hond is natuurlijk. Je bent wel even bezig, maar je kan wel slapen.

honden page profiel LeuLuuLeuLuu

Dankjewel voor jullie reactie!

Het is een labradoodle van zo'n 30 kilo, dus wil hem het liefst beneden houden. Ik zal vanavond nog 1x een poging wagen om naar boven te gaan - misschien de kong vullen en snel weggaan. Hopelijk werkt het.. nu overdag is hij ook alleen en is het ook geen probleem voor hem (gek).

Als het niet lukt zal ik een weekje beneden slapen, en het dan opnieuw proberen smile

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

30 kilo te zwaar om te tillen, je hebt je hond liever toch beneden, een weekje beneden slapen kijk of de onrust dan verdwenen is, desnoods tot na 31 december zo dat er geen schrik ontstaat voor vuurwerk als de hond alleen is...en dan opbouwen met snachts alleen te zijn...wandeling maken en een kong geven, en dan naar boven gaan...eventueel een traphekje voor de trap...      overdag is anders dan in de nacht, je zou een nachtlampje aan kunnen doen,   een muziekje zachtjes aan laten staan misschien op een timer...

Volgende forumvraag: Pup 6 maanden alleen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^