Hoe vaak mag een pup geiten- of konijnenoren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RominaRomina

Sinds anderhalve week hebben wij Beer in huis: Een Labrador Retriever reu van bijna 10 weken. 

Tijdens de voorbereiding op zijn komst had ik gelezen dat konijnen- en geitenoren geschikte kauwsnacks voor puppy’s kunnen zijn. Hij bleek daar dol op en wij gaven hem er een paar dagen achter elkaar ééntje per dag. De fokster gaf aan dat ze dat veel te veel vond omdat ze te veel vet en/of zout zouden bevatten. 

Het is onze eerste hond dus we krijgen graag advies maar ik kan online echter geen informatie vinden die dit ondersteunt. Überhaupt geen informatie over het zoutgehalte/vetgehalte of hoe vaak je een dergelijke snack het beste kunt geven. Wel zie ik veel waarschuwingen over varkensoren maar daar gaat deze vraag dus niet over.

Hebben jullie advies of bronnen waar je meer informatie kunt vinden?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Alles met mate....snacks is prima maar niet te veel...geef eens een lekker stuk komkommer of een worteltje en dan zo,n oor een twee x per week.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Zout zit er volgens mij helemaal niet in.

 

Je kan rustig wat geven elke dag 1 ofzo hoor.

Je kan ook gaan voor iets wat wat langer mee gaat?

Misschien eens kijken naar runderoren met pit, volgens mij kan je die bij elk tuincentrum of dierenzaak wel kopen.

 

Kauwen is zeer belangrijk voor een hond.

 

Maar wat Willemijn zegt; een worteltje, daar zijn heel veel honden dol op.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Ik vind dagelijks erg veel, labradors zijn honden die snel dik worden, het zijn in het algemeen enorme vreetzakjes waardoor je geneigd bent ze meer te geven, juist omdat ze altijd honger lijken te hebben. Eenmaal te dik dan is het zo sneu om je hond minder eten te geven. 

En inderdaad die oren, gedroogd, maar vaak toch wel wat chemische dingetjes toegevoegd om ze langer houdbaar te maken. Dat krijgt je puppie dan dagelijks binnen, Dus let daar op, dat je puur geeft, zonder toevoegingen. En vet en zout, zou heel goed kunnen. 

Verder snacks is goed, maar de voeding die hij krijgt is qua voedingsstoffen netjes ingesteld, niet te veel, niet te wel of. Naast de oren zal je ook nog beloninkjes willen geven. Mijn advies, haal een handje uit de dagelijkse portie voeding en beloon je hond daarmee, 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

1x per dag een oor kan prima. Zolang je het gewicht van je pup in de gaten houd en de snacks niet teveel van zijn voeding gaan omvatten, dan is het helemaal niet erg.

 

Als je natuurlijke oren koopt dan bevatten deze zeker geen zout (behalve als dat in lichte mate van nature in het product voorkomt. Toegevoegd zout moet je vermijden). Het vet percentage zal in oren ook niet erg hoog zijn.

 

Mijn puber van nu 8 maanden krijgt ook dagelijks een kauwsnack. Meestal iets van kophuid en we hebben van die huidstaven liggen (die staven zijn voor hem ten alle tijden beschikbaar).

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Hier krijgen ze dat dagelijks. Zo groot zijn die dingen niet en die worden gedroogd, niet bewerkt.

Zeker de konijnenoren met haar zijn ook nog eens een uitstekende vezelbron voor de darmen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn honden kregen als pup ook élke dag een kauw snack. Soms zelfs meerdere keren per dag. Ik had sowieso al standaard een runderkophuid plaat bij ze liggen zodat ze kunnen knabbelen wanneer ze er maar behoefte aan hebben. En nogsteeds krijgen mijn honden elke dag iets om te kauwen. Lekker doen dus, zolang je pup niet te dik is. Anders zou je voor snacks kunnen gaan waar hij langer mee bezig is en dus niet snel op gaan. 

honden page profiel Paula, Noa*, Desi* ,Nola en BobbiPaula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi 3 doggies

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Ik geef mijn honden iedere dag een kauwsnack hoor, ze hebben grote kauwbehoefte. Ik bestel steeds een Bellobox, daar zit van alles in, bv hoefjes, bullepezen, oren van konijn, varken en rund enz. Ze krijgen er 1 per dag en genieten er echt van. Ook wortels vinden ze lekker hp-shiny

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik ook, en als je denkt, het maakt dik, dan geef je gewoon wat minder voer en kan je hond gewoon elke dag kauwen, kauwen is best belangrijk voor honden.

En gedroogde oren en huid, daar zit geen zout aan toegevoegd.

honden page profiel AnnaAnna 3 doggies

Ik geef dagelijks een snack, wel iets waar ze langer over doet (bijv. kophuid). Daarnaast krijgt ze regelmatig nog wel iets erbij, bijv een oor als er visite komt zodat ze niet over de floss raakt. Ik geef nu dus best veel misschien maar hierdoor managen en trainen wij haar angst. Werkt prima hier, ze is niet dik. Geef haar wel iets minder van de “gewone” voeding. 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" De fokster gaf aan dat ze dat veel te veel vond omdat ze te veel vet en/of zout zouden bevatten. 
Het is onze eerste hond dus we krijgen graag advies maar ik kan online echter geen informatie vinden die dit ondersteunt. Überhaupt geen informatie over het zoutgehalte/vetgehalte of hoe vaak je een dergelijke snack het beste kunt geven. "

Analytische bestanddelen

43.3% ruw eiwit, 21.5% ruw vet, 4.92% ruwe as, 2% ruwe celstof, 12% vocht

Bron: 

https://www.k9snacks.nl/snacks/konijn/konijnenoren/

En wat betreft de hoeveelheid raden ze max 1 oor per dag aan, afhankelijk van de grootte van de hond

Bron:

https://www.versvleesvoordieren.com/product/gedroogde-konijnenmaskers/

 

honden page profiel RominaRomina

Bedankt voor alle reacties! We gaan een wortel ook zeker eens proberen maar voorlopig lijkt het erop dat de meeste mensen niet zo'n problemen zien in dagelijks (of om de dag) een natuurlijke kauwsnack geven. Ik zal wel extra opletten of ze echt 100% natuurlijk zijn, zonder toevoegingen zijn. Ook namens Beer erg bedankt voor al deze feedback en wat richting geven in de zoektocht!hp-thumbsup

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Bedankt voor alle reacties! We gaan een wortel ook zeker eens proberen maar voorlopig lijkt het erop dat de meeste mensen niet zo'n problemen zien in dagelijks (of om de dag) een natuurlijke kauwsnack geven. Ik zal wel extra opletten of ze echt 100% natuurlijk zijn, zonder toevoegingen zijn. Ook namens Beer erg bedankt voor al deze feedback en wat richting geven in de zoektocht! "

Rauwe wortel komt er wel onverteerd uit, dus niet schrikken als je oranje stukjes ziet.

Volgende forumvraag: Voorstellen en..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^