tennisbal gevaarlijk- glasvezel-miltkanker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Kennis heeft hond moeten laten slapen vanwege milt kanker, heeft autopsie laten doen, uitslag was glasvezel dat het lichaam niet kan verlaten en ophoopt in de milt.

Het gele weefsel op de tennisbal is van glasvezel, misschien is het hier al meer vermeld, maar wilde het toch even vermelden, daar ik er nog nooit van had gehoord.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Wat je ook koopt aan speeltuig? Het moet dieren proof zijn, dus gemaakt voor dieren. Je kunt gewone tennisballen alleen gebruiken als je hond er niet op bijt en ze tijdig vervangt. Before wear and tear, zeg maar.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik wist niet dat het glasvezel was, wel dat het niet goed voor honden is.  Slecht dus zelfs, Veel honden worden ook geopereerd en dan komen er stukken tennisbal uit maag of darmen. Ook slijten tanden enorm van de buitenkant van een tennisbal als dat harige goedje , glasvezel dus, er nog op zit. 

En inderdaad , veel honden knagen de buitenste, harige laag er af.........en eten het op.

Een tennisbal is een no go voor welke hond dan ook.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Goed dat je dit hier meldt.

Omhulsel tennisballen is inderdaad giftig en gevaarlijk voor honden.

Ik zie met name Jack Russells  die proberen dat gele spul eraf te knagen.

Ik kende een JR waarvan de tanden daardoor tot stompjes afgesleten waren. 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Om die redenen gebruik ik de rubberen Chuck-it ballen, waar ze uiteraard ook niet op mag kauwen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

even een upje voor een goede waarschuwing

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Ik wist dit helemaal niet.. heb allemaal tennisballen liggen door het huis. Gaan gelijk weg!!

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Leuk verhaal maar het klopt niet. Het leek mij al een vreemd verhaal want dat zou betekenen dat een tennisser bij elke slag in een wolk van microscopische glasvezeltjes zit. Dat is dus niet zo goed voor je longen als je dit inademt. De buitenkant van de bal is gewoon met wol bekleed. Proef op de som: Hou een vlammetje van een gasaansteker heet even tegen een tennisbal en je ruikt verbrande wol. Dat de tanden door tennisballen slijten komt door het zand wat in de wol gaat zitten en daar een soort schuurpapier vormt.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Leuk verhaal maar het klopt niet. Het leek mij al een vreemd verhaal want dat zou betekenen dat een tennisser bij elke slag in een wolk van microscopische glasvezeltjes zit. Dat is dus niet zo goed voor je longen als je dit inademt. De buitenkant van de bal is gewoon met wol bekleed. Proef op de som: Hou een vlammetje van een gasaansteker heet even tegen een tennisbal en je ruikt verbrande wol. Dat de tanden door tennisballen slijten komt door het zand wat in de wol gaat zitten en daar een soort schuurpapier vormt. "

 


Helemaal waar. De buitenkant van een tennisbal is gewoon vilt, van wol.
De enige plek waar glasvezel samen met een tennisbal wordt genoemd, zijn de social media waar dit klakkeloos beweerd en overgenomen wordt.

Dus laat je niet gek maken.
Wel is het inderdaad zo dat er zand in het wollen omhulsel blijft zitten, wat schurend voor de tanden is.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Zit er om de speciale honden-tennisballen dan ook gewoon wol of vilt? Omdat ze toch wel anders aanvoelen. Scotty was niet echt fan van de chuckit, hij vindt dat zachte toch fijner denk ik, en daarbij laat hij nog wel eens een bal op een onbereikbare plek liggen en daar vind ik een chuckit toch iets te duur voor.

 

Ik had nog wat tennisballen liggen die ik voornamelijk voor hersenwerk gebruikte en de hondenballen waren allemaal weer kwijt, dus ik had er maar een oude sok omheen geknoopt. Dar werkte eigenlijk nog best lekker ook, en het slingert ook nog eens goed! Maar dan is Scotty ook weer zo dat die bal daar uit moet en de sok dus kapot hp-angel

 

Niet dat het vreselijk is, maar als er geen verschil is tussen gewone tennisballen en de speciale voor honden kan ik ze gewoon weer 'kaal' meenemen.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Ik heb voor de hond geen honden tennisbal maar een rubberen bal met noppen waar een koordje met een lus aan zit. De noppen zitten er op zodat de bal n[et in de keel kan schieten. Daarom ook uitkijken met die kleine massieve stuiterballetjes. Die kunnen tijdens het opvangen zo in de keel schieten. Dan heb je een groot probleem.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Scotty blieft geen rubberen ballen, dat is dus het probleem hp-angel

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^