Njálla | 1 jaar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een prachtige pup en die witte sokjeshp-heart. Heel veel geluk samen.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Leuke plannen en zeker lekker actiefsmile

 

Als ik het zo lees zal deel 4 van de reeks je ook zeker aanspreken. Deze is vooral gericht op het sportieve deel maar ook de puppytijd wordt hierin meegenomen, wel minder uitgebreid dan deel 1 natuurlijk. Canicross/trail is super leuk en verder vind ik het leuk dat je het deels van Njálla's enthousiasme af laat hangen welke richting jullie op gaan. 

honden page profiel alexisalexis 3 doggies

Wat een enorm leuke hond. Had nog nooit van het ras gehoord. Zijn ze qua energieniveau te verglijken met een border of australische herder?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Leuke plannen en zeker lekker actief
 
Als ik het zo lees zal deel 4 van de reeks je ook zeker aanspreken. Deze is vooral gericht op het sportieve deel maar ook de puppytijd wordt hierin meegenomen, wel minder uitgebreid dan deel 1 natuurlijk. Canicross/trail is super leuk en verder vind ik het leuk dat je het deels van Njálla's enthousiasme af laat hangen welke richting jullie op gaan.  "

Ja, hij spreekt me zeker aan. Ik heb eerder ook flink getwijfeld of ik hem zou kopen, maar heb daar toen van afgezien omdat ik in de reviews las dat iemand vond dat hij niet veel toevoegt als je de andere delen al gelezen hebt. Maar nu heb ik weer even gekeken en kon een inkijkexemplaar vinden. Die ziet er inderdaad goed uit. Hij gaat op mijn lijstje hp-thumbsup

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Wat een enorm leuke hond. Had nog nooit van het ras gehoord. Zijn ze qua energieniveau te verglijken met een border of australische herder? "

Dankjewel! Nee die zijn niet vergelijkbaar, maar dat is ook drijvers met hoeders vergelijken. Lapinporokoira's worden gebruikt om rendieren te hoeden. Maar binnen vrijwel alle rassen heb je natuurlijk ook ontzettend veel gradaties in energieniveaus, dus een vergelijking vind ik lastig te noemen. Ze hebben binnen in ieder geval een goede uit-knop als ze goed uitgedaagd worden, maar kunnen buiten en als ze aan het werk zijn flink aan de bak en zijn ontzettend veelzijdig in de soorten sporten die je ermee kan doen.

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

" Ja, hij spreekt me zeker aan. Ik heb eerder ook flink getwijfeld of ik hem zou kopen, maar heb daar toen van afgezien omdat ik in de reviews las dat iemand vond dat hij niet veel toevoegt als je de andere delen al gelezen hebt. Maar nu heb ik weer even gekeken en kon een inkijkexemplaar vinden. Die ziet er inderdaad goed uit. Hij gaat op mijn lijstje  "

Ik heb deel 1 t/m 4 en 4 is beduidend anders dan de andere 3 delen. Een stuk pittigere kost over de fysiek van een hond.

 

Even goed een aanrader.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Dankjewel! Nee die zijn niet vergelijkbaar, maar dat is ook drijvers met hoeders vergelijken. Lapinporokoira's worden gebruikt om rendieren te hoeden. Maar binnen vrijwel alle rassen heb je natuurlijk ook ontzettend veel gradaties in energieniveaus, dus een vergelijking vind ik lastig te noemen. Ze hebben binnen in ieder geval een goede uit-knop als ze goed uitgedaagd worden, maar kunnen buiten en als ze aan het werk zijn flink aan de bak en zijn ontzettend veelzijdig in de soorten sporten die je ermee kan doen. "

Herkenbaar bij mijn lapinkoira’s hp-shiny

 

Ik was even vergeten dat je voor een lapinporokoira ging. Echt leuk dat ze er is hp-heart

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ik heb deel 1 t/m 4 en 4 is beduidend anders dan de andere 3 delen. Een stuk pittigere kost over de fysiek van een hond.
 
Even goed een aanrader. "

Bedankt voor de informatie! Heel fijn om te horen. Dat het iets pittigere materie is spreekt wat mij betreft alleen maar in zijn voordeel hp-thumbsup Ik ben benieuwd.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Herkenbaar bij mijn lapinkoira’s 
 
Ik was even vergeten dat je voor een lapinporokoira ging. Echt leuk dat ze er is  "

Ja, de lapinkoira's zijn ook zo leuk hp-heart Verre 'nichtjes' en 'neefjes' als rassen laughing

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wat een prachtig hondje zeg, veel plezier!!laughing

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Ja, de lapinkoira's zijn ook zo leuk  Verre 'nichtjes' en 'neefjes' als rassen  "

Ik dacht altijd dat je gewoon een langharige en een kortharige Finse Lappenhond had. Weer wat geleerd. Super leuk hondje!! 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ik dacht altijd dat je gewoon een langharige en een kortharige Finse Lappenhond had. Weer wat geleerd. Super leuk hondje!!  "

Ze zijn heel lang als hetzelfde ras gezien, dus heel ver zit je er niet van af hoor laughing. Als ik het goed heb zijn/waren de Lapinkoira's meer bedoeld voor het werk rond de woonplaats (waken, hoeden, drijven, warm houden) en de lapinporokoira's moesten ook mee met de verplaatsing van rendieren over grotere afstanden. 

honden page profiel RensRens 3 doggies

honden foto van Rens

Wauw wat een leuke hond zeg! Heel veel plezier (en succes) met het opvoeden van Njálla maar zo te lezen komt dat helemaal goed :)

 

Leuk ras ook zeg...van wat ik uit de rasbeschrijving op de website van de rasvereniging kan opmakensmile

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wat een heerlijk pup hp-heart veel plezier samen! 

En jeetje, wat een rasnaam, haha, mensen op straat kijken je vast heel verbaasd aan als je dat uitspreekt

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Wat een heerlijk pup  veel plezier samen! 
En jeetje, wat een rasnaam, haha, mensen op straat kijken je vast heel verbaasd aan als je dat uitspreekt "

Hahaha, ja klopt. Ik ben maar begonnen met haar een Laplandse herder te noemen, en daarachteraan misschien nog lapinporokoira. Maar mensen kennen het ras al niet, dus dan is zo een benaming nog extra lastig. 

En dankjewel! Rens ook bedankt laughing

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

549653.jpg

Ze is een echte dondersteen. Het is soms heel lastig om precies de juiste hoeveelheid met haar te doen en de juiste hoeveelheid prikkels te geven. Zeker omdat het al zo een actief pupje is, is het makkelijk om al snel te veel te doen. Ze lijkt veel aan te kunnen, tot het opeens te veel geweest is. De grootte van die 'emmer' verschilt natuurlijk per dag en vandaag heeft ze even een dag dat ze heel erg snel afgeleid is door alles wat ze wil bijten en opeten. Het is per keer bekijken wat werkt (dat is steeds iets anders) en dat lukt ook wel, maar het is heel vermoeiend af en toe hp-angel Ach, ze is nog steeds een heerlijke pup. Gisteren hebben zij en Floris voor het eerst heerlijk tegen elkaar aan in één mand liggen slapen. Heel blij dat het zo goed gaat tussen die twee.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Echt een plaatje hoor hp-heart 
Was dit trouwens de pup die de fokker voor ogen had (waar je over schreef volgens mij), of toch een andere laughing

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Oww dat koppie, echt een hartenbreekster hp-heart

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ze ziet er wel zo uit een stoute, hihi. Heerlijk hoor. Fijn ook dat het goed gaat tussen de twee, is altijd maar even afwachten of het kan.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Echt een plaatje hoor  Was dit trouwens de pup die de fokker voor ogen had (waar je over schreef volgens mij), of toch een andere  "

Njálla is een ander pupje en was mijn eerste keuze hp-heart Hoe het gegaan is staat in de openingspost. Gelukkig heeft het reutje dat we anders hadden gekregen nu waarschijnlijk ook een goed huisje gevonden. Uiteindelijk bleek hij ook heel leuk te zijn. De fokster wilde hem eigenlijk heel graag zelf gehouden, maar dat was echt nog een paar jaar te vroeg voor ze. 

 

Ook nog even twee foto's om het af te leren. Daar beloof ik het voorlopig bij te laten haha hp-angel

549670.jpg549669.jpg

honden page profiel MurphyMurphy 3 doggies

honden foto van Murphy

Wat een leukerd! Ik volg graag 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

" Ze is een echte dondersteen. Het is soms heel lastig om precies de juiste hoeveelheid met haar te doen en de juiste hoeveelheid prikkels te geven. Zeker omdat het al zo een actief pupje is, is het makkelijk om al snel te veel te doen. Ze lijkt veel aan te kunnen, tot het opeens te veel geweest is. De grootte van die 'emmer' verschilt natuurlijk per dag en vandaag heeft ze even een dag dat ze heel erg snel afgeleid is door alles wat ze wil bijten en opeten. Het is per keer bekijken wat werkt (dat is steeds iets anders) en dat lukt ook wel, maar het is heel vermoeiend af en toe  Ach, ze is nog steeds een heerlijke pup. Gisteren hebben zij en Floris voor het eerst heerlijk tegen elkaar aan in één mand liggen slapen. Heel blij dat het zo goed gaat tussen die twee. "

Herkenbaar. Aussies hebben dat ook. Als ik een tip mag geven focus de eerste tijd vooral op de basis en minder op het leren van heel veel dingen. Die fout maakte ik tenminste bij mijn eerste Aussie. Dat was ook zo’n druktemaker die wel heel veel truukjes kon en waarmee ik alle sporten en workshops afliep. Terwijl ik nu eigenlijk het eerste jaar bijna niets doe en puur train op de basis en een uit-knop. Voor Aussies is rustig op je beurt wachten een grotere uitdaging dan vijf toestellen aanleren. Eerst de emmer laten groeien en hem dan pas vullen. Heb je later veel plezier van. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

" Herkenbaar. Aussies hebben dat ook. Als ik een tip mag geven focus de eerste tijd vooral op de basis en minder op het leren van heel veel dingen. Die fout maakte ik tenminste bij mijn eerste Aussie. Dat was ook zo’n druktemaker die wel heel veel truukjes kon en waarmee ik alle sporten en workshops afliep. Terwijl ik nu eigenlijk het eerste jaar bijna niets doe en puur train op de basis en een uit-knop. Voor Aussies is rustig op je beurt wachten een grotere uitdaging dan vijf toestellen aanleren. Eerst de emmer laten groeien en hem dan pas vullen. Heb je later veel plezier van.  "

Yes helemaal mee eens! 

 

Zeker als je een hondje hebt met een karaktertje (wat Njalla volgens mij wel heeft haha) dan kan dit enorm helpen. 

 

Lekker aan de basis werken en zodra die erin zit kun je gaan uitbouwen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry


Ook nog even twee foto's om het af te leren. Daar beloof ik het voorlopig bij te laten haha  "

neeeee juist zo leuk die foto`s, hp-heart

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Herkenbaar. Aussies hebben dat ook. Als ik een tip mag geven focus de eerste tijd vooral op de basis en minder op het leren van heel veel dingen. Die fout maakte ik tenminste bij mijn eerste Aussie. Dat was ook zo’n druktemaker die wel heel veel truukjes kon en waarmee ik alle sporten en workshops afliep. Terwijl ik nu eigenlijk het eerste jaar bijna niets doe en puur train op de basis en een uit-knop. Voor Aussies is rustig op je beurt wachten een grotere uitdaging dan vijf toestellen aanleren. Eerst de emmer laten groeien en hem dan pas vullen. Heb je later veel plezier van.  "

Bedankt voor de tip! Als ik eerlijk ben weet ik nu al dat dat heel moeilijk gaat worden. Ik vind het veel te leuk om lekker dingen met haar te ondernemen en oefenen, net als zij. Ik doe het natuurlijk redelijk rustig aan. Ze kan nu alleen nog zitten en komen op commando, lig en touch op handsignaal en plaats op een combinatie van beide. Plaats ben ik verder aan het uitbreiden naar wachten op de plaats, impulscontrole op beloningen en wisselen van speeltjes tijdens het spelen. Verder zijn we eigenlijk alleen bezig met het socialiseren met verschillende situaties, objecten en ondergronden. Maar als ze de basis goed onder de knie heeft en we die ook verder uitgebreid hebben wil ik natuurlijk wel verder. Bij de fokker heeft een van de pups die daar nog aanwezig is (die gaat naar het buitenland) bijvoorbeeld al een eerste lesje mantrailen gehad. Ik blijf het natuurlijk heel goed in de gaten houden, hoe ze op alles reageert. 

 

Ik merk ook dat ze zich steeds beter aan ons ritme aanpast. Ze pakt daardoor sneller haar rust als we even niets doen. Ze kan ook echt overal (in huis) in slaap vallen, dus daar hebben we geen problemen mee hp-heart 

 

Het enige dat nu niet goed gaat en ook niet steeds beter gaat is de laatste straat voor we weer thuis zijn bij het wandelen. Ze trekt dan echt als een husky die een slee van stilstand naar racesnelheid probeert te krijgen. Op dit moment til ik haar op als ik merk dat ze op het punt zit waar ze echt niet meer op een normaal tempo zal lopen. De rest van de wandeling doet ze het heel netjes! Zelfs met objecten even besnuffelen, eventueel oppakken en weer laten vallen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" neeeee juist zo leuk die foto`s,  "

549739.jpg549740.jpg549742.jpg549741.jpg

Wat fotootjes van de puppygym van vanmorgen laughing Het hindernisje zet ik maar één keer per week neer, zodat ze er wel aan went, maar het nog niet te veel belasting is. De instabiele ondergrond ook zoiets. Ze is wel lastig te fotograferen met dit weer (geen zon)!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ze is zoooo schattighp-hearthp-thumbsup

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

549747.jpg

Ik ben normaal gesproken super onzeker over mijn fotografie skills. Ik heb altijd ruzie met de juiste focus yell Maar ik was zó blij met dit kiekje! Net voor zonsondergang nog even langs het natuurgebied hier geweest. Heel veel vuurwerk onderweg er naartoe, maar dat deerde deze dame niet hp-shiny Ik vind het heel kl*te met Floris, maar ergens is het ook wel heel handig dat we zo veel vuurwerk precies in de socialisatieperiode krijgen. We laten ze 's middags ook niet meer samen uit nu de middelbare scholieren vrij zijn.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Prachtig pupje!!

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Ze is zo leuk hp-heart

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Verlatingsangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^