Vechten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

Onze shih tzu Jack is altijd al een pittig beestje geweest. Maar de laatste tijd komt het nog wel eens voor dat er een gevechtje ontstaat met een andere reu. Ik heb dit nog steeds in goede banen kunnen leiden door hem gewoon mee te lokken weg van de andere reu. De situatie is steeds hetzelfde. Er is een teef die Jack helemaal leuk vindt. En er is een andere reu die de teef ook leuk vindt. De ene begint te snauwen naar de andere dit is vaak niet Jack maar soms ook wel. Geen van beide geeft op. En als ik hem dan niet weg haal ontstaat er dus een gevecht zoals vandaag. Vandaag hing hij in de lip van een ander ????.  Dit was na afloop van de cursus. Is dit normaal reu gedrag? Of komt dit grotendeels door hormonen. En kan ik dit voorkomen? Nu zit hij steeds aan de lijn. Maar als hij los zit kan ik hem moeilijk corrigeren. Bij de hondenuitlaat en de oppas komt dit trouwens niet voor.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Jacks zijn pittige hondjes, kijk goed naar de taal van je Jack, probeer het voorkomen en aanlijnen en weg halen uit de situatie.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

@Willemijn: Het hondje heet Jack, maar is een Shih Tzu.

 

De oplossing gaat ontzettend simpel zijn: je hond niet meer bij die specifieke reu laten. Neem de andere kant van het veld tov die andere reu en geef elkaar de ruimte.

 

Of de oorzaak hormonaal is, is zo niet te zeggen. Maar het is in ieder geval wel een fabel dat reuen in de puberteit standaard agressiever zouden zijn dan andere reuen of zelfs teven. Dat er in de puberteit wel van alles aan de hand kan zijn voor zo'n hond (loopse teven, prefrontale cortex nog niet volledig ontwikkeld en een hoog testosteron) kan echt wel zorgen voor hier en daar wat intrinsieke wrijving. Daar ga je niks aan oplossen, dat is een fase waar een hond doorheen moet. Dat is begeleiden en sturen van de hond.

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

Bedankt voor jullie reacties. De vraag is alleen of hij dit alleen bij deze specifieke reu doet. Hij deed het laatst ook bij een andere reu. Maar alleen als er voor hem een leuke teef bij is. Dat kan ik denk ik niet altijd voorkomen. Op de cursus is het wel zo dat ik die reu probeer te ontlopen. Maar nu gingen we tegelijk naar buiten. Als er geen teef bij komt en de andere reu blijft rustig reageert Jack ook niet en accepteren ze elkaar wel.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Bij de hondenuitlaat en de oppas komt dit trouwens niet voor. 

Kan je dit verduidelijken?

Bedoel je dat de hondenuitlaat ervoor zorgt dat er nooit een andere reu in zijn buurt komt, of valt hij bij de uitlaat niet uit naar andere reuen en is dit alleen als jij bij hem bent? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" @Willemijn: Het hondje heet Jack, maar is een Shih Tzu.
 
"

Dat is dom van mij laughing   Een Shi Tzu, ik ken ze als goedaardig en zacht, toch goed kijken naar de taal van de kleine zie je dat het fout gaat, weggaan en aanlijnen, dat het niet gebeurd bij de uitlaat sirvice, meerderen honden die allen meelopen ? Berichtje voor Ukkie....kiss

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Kan je dit verduidelijken?
Bedoel je dat de hondenuitlaat ervoor zorgt dat er nooit een andere reu in zijn buurt komt, of valt hij bij de uitlaat niet uit naar andere reuen en is dit alleen als jij bij hem bent?  "

Ik denk dat het vooral alleen gebeurd als er een extra leuke teef is die de andere reu ook erg leuk vindt. Dat is bij de oppas en de hondenuitlaat niet het geval (wel teven maar niet die hij bijzonder leuk vindt). Tevens zit hij dan ook niet aan de lijn dat maakt het natuurlijk ook wat heftiger denk ik. Want het gaat gewoonlijk gewoon prima tijdens het uitlaten. Ff snuffelen en weer doorlopen.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Twee jonge intacte reuen en een teefje is (meestal) vragen om moeilijkheden. Ik zou de situatie vermijden. Ervoor zorgen dat het niet nog eens gebeurd.

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Dat is dom van mij    Een Shi Tzu, ik ken ze als goedaardig en zacht, toch goed kijken naar de taal van de kleine zie je dat het fout gaat, weggaan en aanlijnen, dat het niet gebeurd bij de uitlaat sirvice, meerderen honden die allen meelopen ? Berichtje voor Ukkie.... "

Ja, dat was ook wel een reden van ons om een shih tzu te nemen... Maar ze hebben toch wel vaak een wat pittig karakter hoor. 

En normaal zorg ik ook dat ik snel weg ben. Dan komt hij alleen maar toe aan een beetje grommen  als ik hem mee neem. Maar het gaat soms heel snel...

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Twee jonge intacte reuen en een teefje is (meestal) vragen om moeilijkheden. Ik zou de situatie vermijden. Ervoor zorgen dat het niet nog eens gebeurd. "

Ja dat is het misschien grotendeels (op de cursus zijn ze zo rond 1 jaar oud). En de hond van de cursus en Jack zijn beide een beetje feller van karakter. Zo mag er bij de andere hond ook niemand dicht bij zijn baas komen, dan wordt het ook ruzie. En nu was ik gewoon te laat omdat zijn riem vast zat aan een andere hond en een baas. Anders was het nooit zo ver gekomen. Dan was ik al lang uit de situatie weg gelopen.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ja allemaal jonge hondjes die allemaal in een puber fase zitten. Bij mij op de hondenschool zie ik het ook gebeuren. Leuk teefje huppelt rond en sommige reuen maken daar dan strijd van.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Als je nu dan weet wat de oorzaak is zou ik het gewoon niet nog eens laten gebeuren.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" De vraag is alleen of hij dit alleen bij deze specifieke reu doet. Hij deed het laatst ook bij een andere reu. Maar alleen als er voor hem een leuke teef bij is. "

Op zich is dit heel normaal gedrag voor intacte reuen. Conflicten om reproductief succes - in dit geval het teefje - komen veel voor in het dierenrijk. Of het gewenst gedrag is in onze samenleving, is een tweede.

 

Je hebt een aantal opties: castratie, aangezien minder testosteron = minder kans op agressief gedrag. Een andere optie is om hem voorlopig niet meer (los) in de buurt te laten van andere intacte reuen, als er een trigger voor agressie bij is, zoals een teefje.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ja dat is het misschien grotendeels (op de cursus zijn ze zo rond 1 jaar oud). En de hond van de cursus en Jack zijn beide een beetje feller van karakter. Zo mag er bij de andere hond ook niemand dicht bij zijn baas komen, dan wordt het ook ruzie. En nu was ik gewoon te laat omdat zijn riem vast zat aan een andere hond en een baas. Anders was het nooit zo ver gekomen. Dan was ik al lang uit de situatie weg gelopen. "

Ik zou ook geen kennismaking aan een lijn doen. Dat geeft vaak frustratie omdat honden niet weg kunnen lopen en geen ruimte creëren als ze dat willen.

Vervolgens zitten ze aan elkaar vast door al die lijnen en dat geeft nog meer frustratie tot ruzie aan toe want ze kunnen helemaal geen kant op.

 

En ik zou het houden bij een klein groepje honden waarbij het wel goed gaat.

Je hond vindt niet alle honden leuk, maar wordt wel 'gedwongen' tot kennismaking.

Jij gaat zelf denk ik ook niet met alle vreemde mensen kennismaken of gezellig staan kletsen alsof je de beste vrienden bent. 

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Ik zou ook geen kennismaking aan een lijn doen. Dat geeft vaak frustratie omdat honden niet weg kunnen lopen en geen ruimte creëren als ze dat willen.
Vervolgens zitten ze aan elkaar vast door al die lijnen en dat geeft nog meer frustratie tot ruzie aan toe want ze kunnen helemaal geen kant op.
 
En ik zou het houden bij een klein groepje honden waarbij het wel goed gaat.
Je hond vindt niet alle honden leuk, maar wordt wel 'gedwongen' tot kennismaking.
Jij gaat zelf denk ik ook niet met alle vreemde mensen kennismaken of gezellig staan kletsen alsof je de beste vrienden bent.  "

Het is ook niet dat hij gedwongen kennis maakte. Bij de cursus zijn ze soms los en soms vast vd lijn. En nu liepen we allemaal tegelijk naar buiten. En toen gebeurde het... aan de lijn zorg ik (tenzij het niet kan bijvoorbeeld bij een smalle doorgang) dat er voldoende ruimte is voor Jack om een keuze te maken. Hij heeft een flexlijn. Dus kan een stukje verder.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ben je zeker dat het met de teef te maken heeft en het niet zo is dat de twee kerels het met mekaar niet kunnen vinden? Heb namelijk met mijn vorige hond meegemaakt dat hij het met 1 hond echt helemaal niet kon vinden. Dat was dus bij samen het zelfde losloop gebied in? 1 van de twee aanlijnen en ontwijken. Verder is er ook weleens gebrul om een teefje ontstaan maar dat bleef wel bij gebrul en niet een volle aanslag. Dat gezegd is aanlijnen en ontwijken in zo een situatie het beste.

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Ben je zeker dat het met de teef te maken heeft en het niet zo is dat de twee kerels het met mekaar niet kunnen vinden? Heb namelijk met mijn vorige hond meegemaakt dat hij het met 1 hond echt helemaal niet kon vinden. Dat was dus bij samen het zelfde losloop gebied in? 1 van de twee aanlijnen en ontwijken. Verder is er ook weleens gebrul om een teefje ontstaan maar dat bleef wel bij gebrul en niet een volle aanslag. Dat gezegd is aanlijnen en ontwijken in zo een situatie het beste. "

Ja, vrij zeker. Want als het teefje niet in beeld is kunnen ze rustig ff snuffelen aan elkaar. Maar dat doen we dan wel maar heel even... Ze zijn idd niet de beste vrienden.

 

Hij had het vd week met een andere reu. Dat ging altijd goed totdat hij een zusje kreeg die Jack erg leuk vindt. Dus nu is het oppassen geblazen.

 

Hem aanlijnen voordat het gebeurt zal lastig gaan want het gaat snel van irritatie tot erger. Dat is een beetje Jack eigen.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

" Ja, vrij zeker. Want als het teefje niet in beeld is kunnen ze rustig ff snuffelen aan elkaar. Maar dat doen we dan wel maar heel even... Ze zijn idd niet de beste vrienden.
 
Hij had het vd week met een andere reu. Dat ging altijd goed totdat hij een zusje kreeg die Jack erg leuk vindt. Dus nu is het oppassen geblazen.
 
Hem aanlijnen voordat het gebeurt zal lastig gaan want het gaat snel van irritatie tot erger. Dat is een beetje Jack eigen. "

Oké. Ik hoor echt hele andere dingen dan alleen reuen gedrag.

 

Je hond laat duidelijk merken het aan de riem spannend te vinden. Ik zou gewoon eens beginnen met niet meer aan de riem contact te maken met andere honden. Ik denk dat je veel daarmee oplost.

Zeker omdat je aangeeft dat het 'snel gaat' en 'alleen grommen'. Je hond geeft hele duidelijke signalen af. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

" Op zich is dit heel normaal gedrag voor intacte reuen. Conflicten om reproductief succes - in dit geval het teefje - komen veel voor in het dierenrijk. Of het gewenst gedrag is in onze samenleving, is een tweede.
 
Je hebt een aantal opties: castratie, aangezien minder testosteron = minder kans op agressief gedrag. Een andere optie is om hem voorlopig niet meer (los) in de buurt te laten van andere intacte reuen, als er een trigger voor agressie bij is, zoals een teefje. "

Nouuuuu, niet helemaal. Als er echt duidelijk een loopse teef voor hun neus staat, oké, dan sluit ik een confrontatie niet uit. Maar verder, echt niet. Ik heb nota bene twee intacte reuen in huis, waarvan er een in de puberteit is. Er speelt echt meer mee dan te zeggen, 'joh, normaal gedrag voor reuen'. Nee, dat is het niet. 

 

Agressie is niet standaard voor een intacte reu en castratie lost dit absoluut niet standaard op. Het kan namelijk veel meer zijn dan hormonaal. En als je bij een onzekere hond de testosteron wegneemt kun je het gedrag zelfs verergeren. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Idd wat Nicole zegt. Geen aangelijnd contact maken. Mijn Jake met 13 maanden is ook onzeker, het is ook een beetje de leeftijd. Aan de lijn laat ik hem zien dat hij zich geen zorgen hoeft te maken ik ga al het contact uit de weg. Geen confrontaties en opgedrongen kennismakingen waarbij hij niet weg kan. Als hij los is gaat hij soms liggen omdat hij het spannend vindt. Sommige mensen zeggen doorlopen maar ik blijf bij Jake staan, hij heeft mijn steun. Als je veel aangelijnd contact laat maken kunnen ze reactief worden. Ze zitten nu in zo’n belangrijke fase dit vormt ze voor nog een zeer lange tijd.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Hem aanlijnen voordat het gebeurt zal lastig gaan want het gaat snel van irritatie tot erger. Dat is een beetje Jack eigen. "

Ik herken dat idd bij onze huidige rakker, die heeft een goede dosis lijn "Agressie?" Weet ook niet hoe het te benoemen want negen van de tien keer gaat het goed. Hij gedraagt zich alleen als gek aan die lijn als ik moet er vlak langs moet.  In mijn ervaring met honden gehad te hebben? Merk ik toch vaak dat reutjes wat gespannen zijn de in ontmoeting.

 

Je zou nog harder kunnen oefenen op een goede recall en van te voren de situatie proberen in te schatten. Vaak is het alleen maar een hoop lucht happen en gebrul maar je wilt natuurlijk ook niet die ene keer hebben dat het echt misgaat. Honden die elkaar echt niet moeten? Die zien elkaar al op een kilometer afstand.

 

In dit geval zoals je het verteld, zou ik gewoon blijven ontwijken en aanlijnen als dat teefje erbij is. Ken je de persoon? Kun je dat ook afspreken met elkaar, eentje los en andere vast. Zo heb ik het ook gedaan met mijn vorige hond en een teefje die we de "del" van de buurt noemde, lol. Of ik liep een andere route of de andere eigenaar van de andere reu. EN alles op gepaste afstand natuurlijk.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

" Idd wat Nicole zegt. Geen aangelijnd contact maken. Mijn Jake met 13 maanden is ook onzeker, het is ook een beetje de leeftijd. Aan de lijn laat ik hem zien dat hij zich geen zorgen hoeft te maken ik ga al het contact uit de weg. Geen confrontaties en opgedrongen kennismakingen waarbij hij niet weg kan. Als hij los is gaat hij soms liggen omdat hij het spannend vindt. Sommige mensen zeggen doorlopen maar ik blijf bij Jake staan, hij heeft mijn steun. Als je veel aangelijnd contact laat maken kunnen ze reactief worden. Ze zitten nu in zo’n belangrijke fase dit vormt ze voor nog een zeer lange tijd. "

Nog een voorbeeld. Odin en Jake kennen elkaar. Beide intact, Jake vol in de puberteit. We hebben een heerlijke wandeling gehad in de bossen. 

 

Het zou toch wat wezen als puber reuen bovenop elkaar klappen bij elke (intacte) teef die ze tegen komen.

 

Mijn punt; er speelt meer dan puberteit en je kan het niet louter op puberteit en hormonen schuiven. 

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

Nou ja dat dus. ik heb hele pittige werklijn herders en een werllijn jachthond 4 volle reuen van tussen de 9 maanden en 19 maanden. Daarnaast zijn op dot moment 2 van mijn teven net 5 dagen gelden loops geworden. 

Hier loopt alles gewoon samen zonder te vechten hoor. ook ondanks loops teven. Pas met een dag of 7 loopsheid laat ik de teven en reuen niet meer samen uit aangezien ik geen pups wil uit die combinatie's. 

Mijn ervaring met puber reuen is wel dat ze wat meer grenzen opzoeken en dot ook met rijen op andere reuen gepaard kan gaan. Maar dat gebeurt niet vaak gelukkig. 

Sowieso als ze wat meer volwassenen worden met een jaar of 2 a 3 dan is dat gedrag al lang en breed over mits!!! goed begeleid door de baas. 

Mijn reuen lopen gewoon hun hele leven lang los ook met andere reuen bekend en onbekend en mijn ervaring is juist dat volle reuen vanaf een jaar of 3 vele malen stabieler en zekerder zijn maar ook veel meer respect hebben voor andere honden, reuen, teven en pups dan gecastreerde reuen. 

Ik laat overgwns mijn honden nooit aangelijnd kenneis maken of aan honden snuffelen als ze aangelijnd zijn, niet dat ze uitvallen oid maar ze kunnen geen kant op, niet ontwijken of een evt conflict vermijden wat los wel kan.

daarbij heeft vooral een puber die zn grenzen aan het opzoeken is en zn plek op de wereld nog zoekt, (te) veel steun krijgen van de baas, door de lijn, waardoor die zich juist uit onzekerheid nep zeker gaat gedragen en dat neppe pikken andere honden feilloos op en reageren daar dan ook weer negatief op. zo creër je dus vechtpartijen.

Dus zeker nu wel blijven socialiseren maar met stabiele leuke sociale honden en die mogen hem best eens op zn plek zetten nu hij zo zoekend is. Maar wel eerlijk. En anders moet jij dat dus doen, hem regels geven hoe en tot hoever hij mag gaan bij andere honden. Voor grommen is verstarring, die verstarring kan je al corrigeren door hem eruit te halen dmv omdraaien en focus op iets anders leggen bv speeltje....

Zo geef je hem grenzen met wat wel wenselijk is, namelijk, vind je een hond niet leuk dan ipv erop te reageren, negeer je hem kom je naar mij en focus je je op mij. 

Dus gebruik die ene reu als oefenmateriaal en zorg dat je hond zeker word leert de situatie onder controle te hebben en zich niet te hoeven moeten laten gelden of verdedigen.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Nou ja dat dus. ik heb hele pittige werklijn herders en een werllijn jachthond 4 volle reuen van tussen de 9 maanden en 19 maanden. Daarnaast zijn op dot moment 2 van mijn teven net 5 dagen gelden loops geworden. 
Hier loopt alles gewoon samen zonder te vechten hoor. ook ondanks loops teven. Pas met een dag of 7 loopsheid laat ik de teven en reuen niet meer samen uit aangezien ik geen pups wil uit die combinatie's. 
Mijn ervaring met puber reuen is wel dat ze wat meer grenzen opzoeken en dot ook met rijen op andere reuen gepaard kan gaan. Maar dat gebeurt niet vaak gelukkig. 
Sowieso als ze wat meer volwassenen worden met een jaar of 2 a 3 dan is dat gedrag al lang en breed over mits!!! goed begeleid door de baas. 
Mijn reuen lopen gewoon hun hele leven lang los ook met andere reuen bekend en onbekend en mijn ervaring is juist dat volle reuen vanaf een jaar of 3 vele malen stabieler en zekerder zijn maar ook veel meer respect hebben voor andere honden, reuen, teven en pups dan gecastreerde reuen. 
Ik laat overgwns mijn honden nooit aangelijnd kenneis maken of aan honden snuffelen als ze aangelijnd zijn, niet dat ze uitvallen oid maar ze kunnen geen kant op, niet ontwijken of een evt conflict vermijden wat los wel kan.
daarbij heeft vooral een puber die zn grenzen aan het opzoeken is en zn plek op de wereld nog zoekt, (te) veel steun krijgen van de baas, door de lijn, waardoor die zich juist uit onzekerheid nep zeker gaat gedragen en dat neppe pikken andere honden feilloos op en reageren daar dan ook weer negatief op. zo creër je dus vechtpartijen.
Dus zeker nu wel blijven socialiseren maar met stabiele leuke sociale honden en die mogen hem best eens op zn plek zetten nu hij zo zoekend is. Maar wel eerlijk. En anders moet jij dat dus doen, hem regels geven hoe en tot hoever hij mag gaan bij andere honden. Voor grommen is verstarring, die verstarring kan je al corrigeren door hem eruit te halen dmv omdraaien en focus op iets anders leggen bv speeltje....
Zo geef je hem grenzen met wat wel wenselijk is, namelijk, vind je een hond niet leuk dan ipv erop te reageren, negeer je hem kom je naar mij en focus je je op mij. 
Dus gebruik die ene reu als oefenmateriaal en zorg dat je hond zeker word leert de situatie onder controle te hebben en zich niet te hoeven moeten laten gelden of verdedigen. "

Kan je dit eens toelichten ik kan dit stukje niet volgen maar vind ik wel interessant hp-smile

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Nog een voorbeeld. Odin en Jake kennen elkaar. Beide intact, Jake vol in de puberteit. We hebben een heerlijke wandeling gehad in de bossen. 
 
Het zou toch wat wezen als puber reuen bovenop elkaar klappen bij elke (intacte) teef die ze tegen komen.
 
Mijn punt; er speelt meer dan puberteit en je kan het niet louter op puberteit en hormonen schuiven.  "

Ja, dat denk ik idd ook. Het is niet alleen puber gedrag. Jack is toch snel geneigd om agressie in te zetten... En het is ook niet bij iedere teef of reu. Vooral bij teven waar hij een klik mee heeft en reuen die dat dan ook  niet accepteren. Maar ik vind dit erg lastig moet ik zeggen.

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Nog een voorbeeld. Odin en Jake kennen elkaar. Beide intact, Jake vol in de puberteit. We hebben een heerlijke wandeling gehad in de bossen. 
 
Het zou toch wat wezen als puber reuen bovenop elkaar klappen bij elke (intacte) teef die ze tegen komen.
 
Mijn punt; er speelt meer dan puberteit en je kan het niet louter op puberteit en hormonen schuiven.  "

En ook dit. Het is dus zeker niet altijd. Bij de hondenuitlaat en de oppas zijn reuen en teven intact en geholpen. En daar gaat het heel goed. En onze vrienden hebben een intacte reu en hij en Jack zijn echte maatjes.

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Nou ja dat dus. ik heb hele pittige werklijn herders en een werllijn jachthond 4 volle reuen van tussen de 9 maanden en 19 maanden. Daarnaast zijn op dot moment 2 van mijn teven net 5 dagen gelden loops geworden. 
Hier loopt alles gewoon samen zonder te vechten hoor. ook ondanks loops teven. Pas met een dag of 7 loopsheid laat ik de teven en reuen niet meer samen uit aangezien ik geen pups wil uit die combinatie's. 
Mijn ervaring met puber reuen is wel dat ze wat meer grenzen opzoeken en dot ook met rijen op andere reuen gepaard kan gaan. Maar dat gebeurt niet vaak gelukkig. 
Sowieso als ze wat meer volwassenen worden met een jaar of 2 a 3 dan is dat gedrag al lang en breed over mits!!! goed begeleid door de baas. 
Mijn reuen lopen gewoon hun hele leven lang los ook met andere reuen bekend en onbekend en mijn ervaring is juist dat volle reuen vanaf een jaar of 3 vele malen stabieler en zekerder zijn maar ook veel meer respect hebben voor andere honden, reuen, teven en pups dan gecastreerde reuen. 
Ik laat overgwns mijn honden nooit aangelijnd kenneis maken of aan honden snuffelen als ze aangelijnd zijn, niet dat ze uitvallen oid maar ze kunnen geen kant op, niet ontwijken of een evt conflict vermijden wat los wel kan.
daarbij heeft vooral een puber die zn grenzen aan het opzoeken is en zn plek op de wereld nog zoekt, (te) veel steun krijgen van de baas, door de lijn, waardoor die zich juist uit onzekerheid nep zeker gaat gedragen en dat neppe pikken andere honden feilloos op en reageren daar dan ook weer negatief op. zo creër je dus vechtpartijen.
Dus zeker nu wel blijven socialiseren maar met stabiele leuke sociale honden en die mogen hem best eens op zn plek zetten nu hij zo zoekend is. Maar wel eerlijk. En anders moet jij dat dus doen, hem regels geven hoe en tot hoever hij mag gaan bij andere honden. Voor grommen is verstarring, die verstarring kan je al corrigeren door hem eruit te halen dmv omdraaien en focus op iets anders leggen bv speeltje....
Zo geef je hem grenzen met wat wel wenselijk is, namelijk, vind je een hond niet leuk dan ipv erop te reageren, negeer je hem kom je naar mij en focus je je op mij. 
Dus gebruik die ene reu als oefenmateriaal en zorg dat je hond zeker word leert de situatie onder controle te hebben en zich niet te hoeven moeten laten gelden of verdedigen. "

Dat laatste is zeker een goede. Maar waar vind ik de  stabiele intacte reu. Als ik hem zie verstarren haal ik hem idd direct uit de situatie. Maar vaak doet hij dat niet of te kort voor mij dit te zien en dus te reageren.

 

Ik moet ook zeggen dat die andere hond ook niet altijd netjes reageerd. Die gaat bovenop de andere hond zitten of verstarren richting Jack... Maar het enige wat ik kan aanpakken is natuurlijk het gedrag van Jack. Die accepteert soms dus ook een correctie van een andere hond niet en die andere hond die van Jack niet en dat wordt dus vechten...

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Ik herken dat idd bij onze huidige rakker, die heeft een goede dosis lijn "Agressie?" Weet ook niet hoe het te benoemen want negen van de tien keer gaat het goed. Hij gedraagt zich alleen als gek aan die lijn als ik moet er vlak langs moet.  In mijn ervaring met honden gehad te hebben? Merk ik toch vaak dat reutjes wat gespannen zijn de in ontmoeting.
 
Je zou nog harder kunnen oefenen op een goede recall en van te voren de situatie proberen in te schatten. Vaak is het alleen maar een hoop lucht happen en gebrul maar je wilt natuurlijk ook niet die ene keer hebben dat het echt misgaat. Honden die elkaar echt niet moeten? Die zien elkaar al op een kilometer afstand.
 
In dit geval zoals je het verteld, zou ik gewoon blijven ontwijken en aanlijnen als dat teefje erbij is. Ken je de persoon? Kun je dat ook afspreken met elkaar, eentje los en andere vast. Zo heb ik het ook gedaan met mijn vorige hond en een teefje die we de "del" van de buurt noemde, lol. Of ik liep een andere route of de andere eigenaar van de andere reu. EN alles op gepaste afstand natuurlijk. "
Dubbel door error

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Ik herken dat idd bij onze huidige rakker, die heeft een goede dosis lijn "Agressie?" Weet ook niet hoe het te benoemen want negen van de tien keer gaat het goed. Hij gedraagt zich alleen als gek aan die lijn als ik moet er vlak langs moet.  In mijn ervaring met honden gehad te hebben? Merk ik toch vaak dat reutjes wat gespannen zijn de in ontmoeting.
 
Je zou nog harder kunnen oefenen op een goede recall en van te voren de situatie proberen in te schatten. Vaak is het alleen maar een hoop lucht happen en gebrul maar je wilt natuurlijk ook niet die ene keer hebben dat het echt misgaat. Honden die elkaar echt niet moeten? Die zien elkaar al op een kilometer afstand.
 
In dit geval zoals je het verteld, zou ik gewoon blijven ontwijken en aanlijnen als dat teefje erbij is. Ken je de persoon? Kun je dat ook afspreken met elkaar, eentje los en andere vast. Zo heb ik het ook gedaan met mijn vorige hond en een teefje die we de "del" van de buurt noemde, lol. Of ik liep een andere route of de andere eigenaar van de andere reu. EN alles op gepaste afstand natuurlijk. "

Dubbel door error

honden page profiel UkkieUkkie

honden foto van Ukkie

" Ik herken dat idd bij onze huidige rakker, die heeft een goede dosis lijn "Agressie?" Weet ook niet hoe het te benoemen want negen van de tien keer gaat het goed. Hij gedraagt zich alleen als gek aan die lijn als ik moet er vlak langs moet.  In mijn ervaring met honden gehad te hebben? Merk ik toch vaak dat reutjes wat gespannen zijn de in ontmoeting.
 
Je zou nog harder kunnen oefenen op een goede recall en van te voren de situatie proberen in te schatten. Vaak is het alleen maar een hoop lucht happen en gebrul maar je wilt natuurlijk ook niet die ene keer hebben dat het echt misgaat. Honden die elkaar echt niet moeten? Die zien elkaar al op een kilometer afstand.
 
In dit geval zoals je het verteld, zou ik gewoon blijven ontwijken en aanlijnen als dat teefje erbij is. Ken je de persoon? Kun je dat ook afspreken met elkaar, eentje los en andere vast. Zo heb ik het ook gedaan met mijn vorige hond en een teefje die we de "del" van de buurt noemde, lol. Of ik liep een andere route of de andere eigenaar van de andere reu. EN alles op gepaste afstand natuurlijk. "

Lijn agressie is het niet denk ik wat 99% van de keren aan de lijn is er bij een korte ontmoeting niets aan de hand. Jack is zeer eigenwijs dus zijn recall is echt niet goed. Dus hij zit bijna altijd aan de lijn. Het is meer een soort bezitsagressie. Zo van die teef is van mij.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^