Help! Vlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Shit ontdek vandaag ineens vlooien bij Jake. Alles gezogen, Seresto band weer omgedaan (die had ik afgedaan want vindt het niet leuk staan op foto's haha en dacht dat teken seizoen wel voorbij was...) bank en vloerkleed behandeld met omgevingsspray, met vlooienkam zoveel mogelijk vlooien verwijderd. Twee bakjes met water Dreft en een kaarsje neergezet. Kan ik nog meer doen? Hij heeft zo'n jeuk, zielig!

 

PS: ik overweeg bravecto voor het nieuwe teken seizoen. Ik heb afgelopen jaar echt ZOVEEL teken weggehaald bij Jake. Zijn er hier mensen met ervaringen met Bravecto?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Voor de vlooien zou ik nu stronghold nemen....straks februari een teken middel, iedereen gebruikt voor de teken wat anders. Stronghold tegen vlooien is een veilig middel alleen bij de dierenarts te verkrijgen.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Och nee, de bravecto vraag, bereid je maar voor op de hysterie reacties en de verhalen van horen zeggen sealed

 

Ik heb in het verleden een paar keer bravecto gegeven, 1 per jaar tijdens periode waarin ze geen training konden doen zonder onder de teken te zitten.

Nu heb ik geen last meer van teken.

 

Ik geef wel elke maand een pipet tegen vlooien, nadat ik 2 maal een vlo gespot hebben na contact met een egel. En er zit zo'n kreng in de tuin ook, dus ik behandel de honden.

Veel meer kun je niet doen dan wat je al gedaan hebt.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Yup, durfde het niet aan was er bloed zenuwachtig voor maar na een dozijn teken? Heb ik er daarna geen meer gezien en had ook een fitte gezonde hond nog. Wordt afgeraden bij honden die gevoelig zijn voor epilepsie.

 

Vlooien is een heel ander verhaal, die zijn idd niet actief in de winter maar zodra ze in je huis zitten? PARTYYYYYYYY en zet je feestneus maar op aan eitjes. Beste advies? Is 3 dagen ergens logeren en de hele handel chemisch laten behandelen. Anders al het tapijt vervangen wat je in huis hebt liggen, stofzuigen, wassen, stofzuigen, wassen ect en de kachel uit!

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Haha Anouk heb echt net een nieuw vloerkleed hp-cry

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Thnx Willemijn ga maandag vragen om Stronghold. Wat gebruik jij tegen teken?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Voor de omgeving kan je sectolin gebruiken, veilig voor de mens en dieren je hoeft je huis niet uit, en stronghold pakt ook een boel aan, over de vlooien heb ik het hoor...

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Dagmar is bravecto dan ook niet tegen vlooien? Dat dacht ik

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Thnx Willemijn ga maandag vragen om Stronghold. Wat gebruik jij tegen teken? "

Als de tekeninvasie erg is en dat is hier met tijden dan de serestoband, en als de tekeninvasie minderd dan een spray , staat in de auto, hihi...ik spray haar dan in net voor een wandeling, heb ik van de allergeoloog ogin heeft atopie en mag weinig, maar als ze onder de teken zit gebruikik toch even wat anders daneen spray, dus dat wordt dan de serestoband. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

MELAFLON......heb er een in de kast staan en de spray werkt super....maar ik heb wel een hele grote hond dus doe er niet al te lang mee, maar werkt goed.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Yup, durfde het niet aan was er bloed zenuwachtig voor maar na een dozijn teken? Heb ik er daarna geen meer gezien en had ook een fitte gezonde hond nog. Wordt afgeraden bij honden die gevoelig zijn voor epilepsie.
 
Vlooien is een heel ander verhaal, die zijn idd niet actief in de winter maar zodra ze in je huis zitten? PARTYYYYYYYY en zet je feestneus maar op aan eitjes. Beste advies? Is 3 dagen ergens logeren en de hele handel chemisch laten behandelen. Anders al het tapijt vervangen wat je in huis hebt liggen, stofzuigen, wassen, stofzuigen, wassen ect en de kachel uit! "

Kachel uitzetten ? hp-cry

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Haha Anouk heb echt net een nieuw vloerkleed  "

Sorry :( Heb het 2 keer zoiets meegemaakt. 1 keer vlooien in moeders huis, 1 keer faraomieren bij mijn pa en beide keren? Was dat gewoon echt wegwezen en de verdelger de rest laten doen. Dat blijft marcheren in je huis en als ik een vlooi was of farao mier? Had ik precies ook dat gedaan. Lekker warm, voldoende te vreten, droog ect.

 

Je kunt je kleed natuurlijk wel tijdelijk in de schuur leggen en dan op MP zetten lol.

honden page profiel DagmarDagmar

Bij 1 vlo zou ik niet panikeren hoor, hier is het ook nooit een plaag geworden.

Eens een week lang dagelijks erg grondig stofzuigen (hoeken, kieren, spleten), dekens om de 2 dagen wassen, zetel goed stofzuigen en aroma diffuser met etherische oliën hebben hun werk perfect gedaan.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Bij 1 vlo zou ik niet panikeren hoor, hier is het ook nooit een plaag geworden "

Je kunt er natuurlijk ook gewend aan raken tongue-outhp-wink

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Ik heb ook altijd een stuk vlooienband in de stofzuiger, geen idee of t werkt 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Oh je hoort het veel, Sam had een paar weken geleden vlooien, veel honden nu, dat komt door de egels die massaal buiten lopn en zich nog ff volvreten voordat ze in winterslaap gaan.

Ik zou Stronghold gebruiken, werkt heel goed.

Verder goed stofzuigen, een stukje vlooienband in de stofzuiger is een hele goed tip.

Huis geen verwarming aan, daar kunnen ze gewoon tegen, of je moet het laten vriezen in je huis.

honden page profiel DD

honden foto van D

Mijn hond reageerde meer op de pipetten dan op de vlooien. Stronghold hielp wel tegen de vlooien, maar ze ging proberen te krabben aan haar schouders, en leek iets lamlendiger. Sindsdien krijgt ze Bravecto in het voorjaar, en een paar weken/maanden terug had ze vlooien, en heb alles met Sectolin aangepakt, stoomreiniger, stofzuiger, kleden op 60 graden wassen en met azijn in het wasverzachterbakje, en haar toen Bravecto gegeven (in het voorjaar vergeten, teken zijn niet echt een probleem want we lopen niet in de natuur innocent). Ook heb ik haar gewassen met Dreft, want vond de vlo op een zondag, of een dag dat ik iig niet naar de dierenarts kon, en kon pas de dag er op Bravecto halen. Ik had eerst met de blote hand de vlo geprobeerd te vangen, dat lukte niet, maar eenmaal in de Dreft, vond ik de vlo in het uiteinde van haar vacht en kon hem er zo uitplukken en wegspoelen cool Geen idee of dat de enige vlo was, ze zat sowieso (nog) niet vol met vlooien. Vlooienkam is vanwege haar vacht niet echt een optie. Volgens jaar ga ik voor de maandelijkse pil ipv de 3 maandelijkse. Ik ben de naam nu even vergeten, maar het heeft dezelfde bestanddelen zover ik begrijp, alleen in een lagere dosis en werkt 1 maand. Ik zal kijken of ik de naam kan vinden.

Volgens mij heet het Nexgard, maar heeft wel andere bestanddelen zo te lezen. Verkeerd onhouden, of het was een ander soort pilletje innocent

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/229493/neeeee,-vlo!.php

Mijn topic uit juni. Voelde niet als zo lang geleden XD Waren idd dus wel maanden ipv weken geleden tongue-out En ging idd om Nexgard die werd aangeraden.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Je zegt "hij heeft zo'n Jeuk". Heb je de huid gecontroleerd? Eefke had een reactie op vlooienbeten. De huid bij de achterpoten was schilferig en had een vreemd luchtje. Volgens mij een schimmel en het voorstadium van een hotspot. Ze zat er aan te bijten alsof er vlooien zaten. Kammen vond ze niet prettig, tongelde en keek mij verwijtend aan. Daarom een waterblazer gekocht en daarmee regelmatig de dichte ondervacht open geblazen zodat er lucht bij kan komen. De schilferige huid is verdwenen en ze heeft geen jeuk meer. Dit jaar is de eerste keer in 13 jaar dat hier een Seresto vlooienband wordt gebruikt. Wel eens een keer pipetten maar die hielpen niet meer. Nadat Eefke het Idiopathisch Vestibulair Syndroom heeft gehad geen pipetten meer en zeker geen Bravecto. Ik maakte m'n eigen middel met Geraniol, Theetree olie en dergelijke. Je krijgt ze daar alleen niet mee weg. Dus toen toch maar aan de vlooienband.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Je zegt "hij heeft zo'n Jeuk". Heb je de huid gecontroleerd? Eefke had een reactie op vlooienbeten. De huid bij de achterpoten was schilferig en had een vreemd luchtje. Volgens mij een schimmel en het voorstadium van een hotspot. Ze zat er aan te bijten alsof er vlooien zaten. Kammen vond ze niet prettig, tongelde en keek mij verwijtend aan. Daarom een waterblazer gekocht en daarmee regelmatig de dichte ondervacht open geblazen zodat er lucht bij kan komen. De schilferige huid is verdwenen en ze heeft geen jeuk meer. Dit jaar is de eerste keer in 13 jaar dat hier een Seresto vlooienband wordt gebruikt. Wel eens een keer pipetten maar die hielpen niet meer. Nadat Eefke het Idiopathisch Vestibulair Syndroom heeft gehad geen pipetten meer en zeker geen Bravecto. Ik maakte m'n eigen middel met Geraniol, Theetree olie en dergelijke. Je krijgt ze daar alleen niet mee weg. Dus toen toch maar aan de vlooienband. "

Bijzonder Geraniol word tegenwoordig uit veel make up geweerd, want het veroorzaakt bij heel veel mensen irritatie. Het moet er tegenwoordig op staan als het er in zit. Maar in de make up brance word dit middel steeds minder of niet meer gebruikt.

Volgende forumvraag: Biabed original of ortho
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^