Krijg het niet uit mijn hoofd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Lees de laatste zin van de reactie van Iglo nog eens goed. Die luidt: "Ik raad dit (buitenlandse opvanger) alleen aan als jullie ervaring met honden hebben, .... " "

Ja heel leuk..en dan hond na 3 weken weg doen ivm toch niks voor ze...terug naar de stichting dan maar?

Je raad het aan aan iemand die niet weet of ze uberhaubt een hond willen?..hoe ervaren ben je als je twijfelt over nemen van een hond?

Iemand met een grote gele hond met zonnebril vind adoptie hond oefen/uitprobeer materiaal en snapt niet dat je uithoudingsvermogen moet hebben om hulphond opleiden of adoptie hond moet hebben.

 

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

" Ja heel leuk..en dan hond na 3 weken weg doen ivm toch niks voor ze...terug naar de stichting dan maar?
Je raad het aan aan iemand die niet weet of ze uberhaubt een hond willen?..hoe ervaren ben je als je twijfelt over nemen van een hond? "

Iglo raadt het juist NIET aan. De zin luidt: "Ik raad dit (buitenlandse opvanghond) alleen aan als je ervaring met honden hebt, .... " Ze raadt een buitenlandse opvanghond dus alleen aan bij een ervaren hondeneigenaar. In het frustratietopic kom je hierop terug, maar dat is dus niet terecht.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Iglo raadt het juist NIET aan. De zin luidt: "Ik raad dit (buitenlandse opvanghond) alleen aan als je ervaring met honden hebt, .... " Ze raadt een buitenlandse opvanghond dus alleen aan bij een ervaren hondeneigenaar. In het frustratietopic kom je hierop terug, maar dat is dus niet terecht. "

Ik kan hier lang over doorgaan..maar mijn punt blijft...wanneer je niet zeker weet wanneer je een hond wil hebben..ben je daar zeker niet klaar voor.

dus is elke suggestie in die trant onzin ,al schijnt dat ook een brug te ver voor jou om te begrijpen.

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

honden foto van Helpikwileenpuppy

Bedankt allemaal voor alle goedbedoelde tips. 
Misschien niet zo handig om dit zo op dit forum neer te zetten want je krijgt allemaal discussies en aannames. 

Mijn intentie is om tot een goed overwogen keuze te komen. Wat lastig blijft want de wens voor een hond is een gevoelskwestie en heeft ook veel praktische bezwaren die je van te voren niet helemaal kan overzien. Wat dat betreft kan je het denk ik wel een beetje vergelijken met een kind. 

En idd het zou een labradoodle worden en die zijn tegenwoordig €2500. Sorry maar dat vind ik wel echt een hoog bedrag voor een hond. Uiteraard snap ik dat verzorging ook veel geld kost. Daar heb ik me al in verdiept. En dat er ook goedkopere honden zijn maar als ik er voor ga dan probeer ik ook wel een hond bij een juist iemand te kopen en daar hangt tegenwoordig dus kennelijk ook een prijskaartje aan. 
Sprak gister iemand die er een aanbood voor €700 uit Luxemburg. Ja dat vertrouw ik dus niet. 

anyway. Ik ga nog even verder nadenken en voelen. Beste tip die ik hier kreeg was bij mezelf goed nagaan waarom ik die hond zo graag wil. 
En doorzeiken bij mijn man natuurlijk….hahah nee grapje. 

thanks! Fijne dag 

 

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

" Ik kan hier lang over doorgaan..maar mijn punt blijft...wanneer je niet zeker weet wanneer je een hond wil hebben..ben je daar zeker niet klaar voor.
dus is elke suggestie in die trant onzin ,al schijnt dat ook een brug te ver voor jou om te begrijpen. "

Je maakt iemand ten onrechte zwart, ook in het frustratietopic. Daar kan ik niet goed tegen, tegen onrecht. Inderdaad einde discussie, want hier raak ik dus gefrustreerd van.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Je maakt iemand ten onrechte zwart, ook in het frustratietopic. Daar kan ik niet goed tegen, tegen onrecht. Inderdaad einde discussie, want hier raak ik dus gefrustreerd van. "

och arme jij..de enige tegen onrecht.cry 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bedankt allemaal voor alle goedbedoelde tips. Misschien niet zo handig om dit zo op dit forum neer te zetten want je krijgt allemaal discussies en aannames. Mijn intentie is om tot een goed overwogen keuze te komen. Wat lastig blijft want de wens voor een hond is een gevoelskwestie en heeft ook veel praktische bezwaren die je van te voren niet helemaal kan overzien. Wat dat betreft kan je het denk ik wel een beetje vergelijken met een kind. 
En idd het zou een labradoodle worden en die zijn tegenwoordig €2500. Sorry maar dat vind ik wel echt een hoog bedrag voor een hond. Uiteraard snap ik dat verzorging ook veel geld kost. Daar heb ik me al in verdiept. En dat er ook goedkopere honden zijn maar als ik er voor ga dan probeer ik ook wel een hond bij een juist iemand te kopen en daar hangt tegenwoordig dus kennelijk ook een prijskaartje aan. Sprak gister iemand die er een aanbood voor €700 uit Luxemburg. Ja dat vertrouw ik dus niet. 
anyway. Ik ga nog even verder nadenken en voelen. Beste tip die ik hier kreeg was bij mezelf goed nagaan waarom ik die hond zo graag wil. En doorzeiken bij mijn man natuurlijk….hahah nee grapje. 
thanks! Fijne dag 
  "

super dat je het serieus neemt.

Waar je vooral naar moet kijken(naast de keuze van je hond) is waar een hond in je dagelijks leven niet zo goed zou uitkomen.

Je man zou daar wel eens goed van pas kunnen komen.

vraag eens specifiek wat hem tegen houdt een hond te willen..en kijk eens naar hoe je  dat zou kunnen oplossen. Dan ben je al een goed eind op weg.

is het haar, vakanties,werk ,uitlaten,kosten ect ect

 

honden page profiel Gaby en ScoutGaby en Scout

Als trotse labradoodle-eigenaar wil ik ook even reageren. Hoewel ik niet zo'n hoge aanschafprijs heb betaald, was en is dat by far niet hetgeen de meeste kosten met zich meebrengt.

Scout is gevoelig/allergisch voor bepaalde zaken in voeding waardoor we uitgekomen zijn bij een kwalitatief goede, maar duurdere brok of dieetvoeding. Aangezien kammen en borstelen voor ons allebei geen pretje is, gaat hij eens per twee maanden naar de trimmer (ca. 100 euro per keer en ja, dat kan goedkoper, maar dit is een hele goede trimmer waar hij zich fijn en veilig voelt, dus is me het dat waard). Verder gaat hij  3 keer per week mee met de uitlaatservice omdat we er op die dagen niet aan toe komen om hem een flinke losloopwandeling te bieden. Samen met de verzekering kost Scout ons ongeveer €300,- per maand.

Als mijn man niet achter mijn keuze had gestaan om een hond te nemen hadden wij sowieso een fikse discussie gehad over de hoge kosten, maar had ik bijvoorbeeld de afgelopen weken niet met een gerust hart voor mijn moeder kunnen zorgen toen zij die zorg nodig had.

Waarmee ik wil zeggen: neem nooit zo'n grote beslissing zonder dat je partner het daar mee eens is!

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Kijk ook even in het topic wordt dit ooit beter. Op de hondenschool zien we dit vaker de laatste tijd. Gezinnen die een rooskleurig beeld hebben van een hondje dat naadloos in het gezin past versus de praktijk.

honden page profiel Helpikwileenpuppy Helpikwileenpuppy

honden foto van Helpikwileenpuppy

Geleden!! Heftig! 

Net als die €300 euro in de maand die hier boven genoemd wordt. Dat is wel een serieus bedrag. 

in beide gevallen gaat het wel om uitzonderingen maar goed om in de overweging mee te nemen dat het dus ook echt anders kan zijn dan je van te voren denkt. 

Heb idd wel een rooskleurige fantasie over het hebben van een hond.

Maakt het nog uit wat je aanschaft en bij wie? Ik zou een labradoodle willen van een goede fokker. Daarbij lijkt me dan de grootste kans dat ik een gezonde zachtaardige hond in huis haal. Maar goed garanties heb je niet natuurlijk. Dat snap ik. 

Wat me wel opvalt: veel honden eigenaren beschrijven vooral de negatieve kanten hier. Het hebben van een hond heeft toch ook veel leuke kanten? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Geleden!! Heftig! 
Net als die €300 euro in de maand die hier boven genoemd wordt. Dat is wel een serieus bedrag. 
in beide gevallen gaat het wel om uitzonderingen maar goed om in de overweging mee te nemen dat het dus ook echt anders kan zijn dan je van te voren denkt. Heb idd wel een rooskleurige fantasie over het hebben van een hond.
Maakt het nog uit wat je aanschaft en bij wie? Ik zou een labradoodle willen van een goede fokker. Daarbij lijkt me dan de grootste kans dat ik een gezonde zachtaardige hond in huis haal. Maar goed garanties heb je niet natuurlijk. Dat snap ik. 
Wat me wel opvalt: veel honden eigenaren beschrijven vooral de negatieve kanten hier. Het hebben van een hond heeft toch ook veel leuke kanten?  "

een goede fokker is geen garantie voor een makkelijke pup helaas een hond wordt doorgaans makkelijker door een juiste opvoeding en daar gaat heel erg veel tijd en energie in zitten zoals gezegd ik heb 3 honden van dezelfde fokker en van hetzelfde ras en toch zijn ze allemaal heel erg verschillend alleen de basis de aanleg voor het schapendrijven en de capaciteiten die daarbij horen zijn hetzelfdewanneer we ook de leuke dingen benoemen dan zijn veel potentiele puppykopers geneigd om alleen de leuke dingen te lezen en de niet leuke dingen te negeren of te denken dat het er wel uit op te voeden valteerlijk is eerlijk ik vind mijn honden pas echt leuk worden als ik met ze kan werken en die puppy periode mag van mij zo snel mogelijk voorbij zijn slaapgebrek constant alert moeten zijn zindelijkheidstraining herhalen herhalen en nog eens herhalen ongewenste puppyaaiers ongevraagde en ongewenste adviezen en commentaar het leren aan de lijn lopen het leren loslopen leren mijn meubilair heel te houden geef mijn portie maar aan fikkie maar voor ik een hond echt aan het werk heb zijn ze minimaal 9 maanden oud en voor ze stabiele werkhonden zijn minimaal 3 jaar

 

leuk vind ik het dat ik nooit alleen ben en ik actieve alerte honden heb met een aan en uitknop die uiteraard is aangeleerd ik kan dus nog niet bewegen op de bank of ze zijn alert wat ik ga doen heerlijk en de eerste twee waren enorme knuffelkonten de jongste laat zich knuffelen vindt dat ook lekker maar is er snel klaar mee die rent en sloopt liever of stoeien waar ik ben zijn mijn honden en mijn honden gaan overal met me mee maar ze zijn ook deels mijn collegas

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat me wel opvalt: veel honden eigenaren beschrijven vooral de negatieve kanten hier. Het hebben van een hond heeft toch ook veel leuke kanten?  "

Natuurlijk! Moest het al kommer en kwel zijn, dan had niemand nog een hond. hp-wink

Het hangt ook af van je eigen ingesteldheid. Mensen die voor zichzelf de lat erg hoog leggen, kunnen al sneller tegen problemen aanlopen. Omdat ze het té goed willen doen, te veel druk op zichzelf leggen om alles meteen perfect te hebben. De pup ervaart die stress dan ook, er wordt heel veel van 'm gevraagd. 

Waar de ene mens mee kan lachen en kan relativeren, is een bron van ergernis en onzekerheid voor de andere. Zo gaat dat nu eenmaal, we zijn niet allemaal hetzelfde. hp-smile En ook pups zijn niet allemaal gelijkaardig. Je hebt de brave, meegaande snoezels waarbij opvoeden een makkie is, en je hebt de monstertjes die overal een strijd van maken en je grijs haar bezorgen. Dus als je op voorhand rekening houdt met een draak, dan kan het alvast niet tegenvallen, hahaha. 

honden page profiel chay & dolcichay & dolci

honden foto van chay & dolci

" Geleden!! Heftig! 
Net als die €300 euro in de maand die hier boven genoemd wordt. Dat is wel een serieus bedrag. 
in beide gevallen gaat het wel om uitzonderingen maar goed om in de overweging mee te nemen dat het dus ook echt anders kan zijn dan je van te voren denkt. Heb idd wel een rooskleurige fantasie over het hebben van een hond.
Maakt het nog uit wat je aanschaft en bij wie? Ik zou een labradoodle willen van een goede fokker. Daarbij lijkt me dan de grootste kans dat ik een gezonde zachtaardige hond in huis haal. Maar goed garanties heb je niet natuurlijk. Dat snap ik. 
Wat me wel opvalt: veel honden eigenaren beschrijven vooral de negatieve kanten hier. Het hebben van een hond heeft toch ook veel leuke kanten?  "

Het hebben van een hond heeft meerdere kanten , nu kreeg mijn partner de hond erbij.. want ik had haar al voor ik m’n partner kende.

 

maar als die situatie nog niet is is overleggen en samen beslissen belangrijk want bij mensen gaat hun relatie eraan onderdoor.

waarom wilt je partner geen hond, heb dat gesprek er zal vast een rede zijn.

 

dan ja een hond hebben kan geweldig zijn, ik zou mijn monstertje voor geen goud willen ruilen maar kan der soms ook achter het behang plakken.tongue-out ik hou van de wandelingen , aandacht , de liefde , het alles samen doen, de blijdschap als je thuiskomt. 

maar nee als je een hond neemt dien je met alles rekening te houden.

nu werkt mijn vriend fulltime met overuren vaak en studeer ik vanuit huis met op vrijdagen en examens dat ik de hele/ halve dag weg ben. Wij proberen dit af te stemmen voor de hond. Dus als ik vrijdagen weg ben laat ik haar uit voor ik weg ga etc en zorgt hij voor optijd thuis zijn voor haar en laat haar weer uit etc.

 

je moet best veel aanpassingen doen voor een hond, loopt het niet zoals hierboven  een keer goed regelen we uitlaat etc etc.

 

maar je moet je aanpassen , je werk/studie, weekenden, zomaar uitjes zijn er niet want je hebt een oppas nodig, vakanties moet je plannen en rekening met de hond houden. Afspraken moet je ook rekening met de hond houden.

 

en die kosten voor de hond tja die betaal je , de maandelijkse kosten erna kunnen nog meer zijn. 

hier een dame met intoleranties dus bij alles kijken of er niet iets in zit wat ze niet mag, hierdoor kom ik voor voeding , snacks etc in een hogere prijs klasse al per maand. Dan de benodigdheden , ontvlooien/ontwormen , enten , onverwachten dierenarts bezoekjes. Etc etc.

 

Het maakt heel veel uit bij wie je een hond aanschaft je wilt niet bij een brood fokker terecht komen, Google maar op broodfok.. nee dat wil je niet. Je wilt een goede fokker , die testen doet en hart heeft voor de moeder hond en pups. Hierbij kom je vaak op een wachtlijst, duurt het een tijd etc. Maar je hebt wel een goed gefokte hond waarvan je weet of de ouder dieren gezond zijn. Wie de ouder dieren zijn en hoe de fokker is.

dus dit maakt heel veel uit, stap niet in de boot met de verkeerde dit gebeurt meer dan je denkt. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Als je de aanschaf duur vindt zou ik er zeker niet aan beginnen. Een hond gaat je veel meer kosten dan alleen de aanschaf.  "

Precies haha.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

een goede fokker is geen garantie dat je hond nooit duur wordt.

een adoptie hond kan ook serieus verschillen in gezondheid,broodfok moet je gewoon niet willen.

Maar zelfs de meest gezonde hond kan een dure hond worden..door ongeluk leeftijd,vachtsoort,beetje pech en ook wat je zelf doet aan preventie (kwaliteit voer ect)..leven is onvoorspelbaar en kost soms veel geld.

Als je dat niet wil opbrengen...niet aan beginnen.

Ik heb dieren gehad die nauwelijks iets kosten over de jaren..en sommigen extreem veel, en alles daartussen in.

Ik vind het ook leuk als de kosten minder zijn...maar als ik ze eenmaal heb tja dan zorg je er gewoon voor..

en nee ik ben niet rijk hp-angel

 

 

honden page profiel toto

honden foto van to

" Bedankt allemaal voor alle goedbedoelde tips. Misschien niet zo handig om dit zo op dit forum neer te zetten want je krijgt allemaal discussies en aannames. Mijn intentie is om tot een goed overwogen keuze te komen. Wat lastig blijft want de wens voor een hond is een gevoelskwestie en heeft ook veel praktische bezwaren die je van te voren niet helemaal kan overzien. Wat dat betreft kan je het denk ik wel een beetje vergelijken met een kind. 
En idd het zou een labradoodle worden en die zijn tegenwoordig €2500. Sorry maar dat vind ik wel echt een hoog bedrag voor een hond. Uiteraard snap ik dat verzorging ook veel geld kost. Daar heb ik me al in verdiept. En dat er ook goedkopere honden zijn maar als ik er voor ga dan probeer ik ook wel een hond bij een juist iemand te kopen en daar hangt tegenwoordig dus kennelijk ook een prijskaartje aan. Sprak gister iemand die er een aanbood voor €700 uit Luxemburg. Ja dat vertrouw ik dus niet. 
anyway. Ik ga nog even verder nadenken en voelen. Beste tip die ik hier kreeg was bij mezelf goed nagaan waarom ik die hond zo graag wil. En doorzeiken bij mijn man natuurlijk….hahah nee grapje. 
thanks! Fijne dag 
  "

Kies dan wel voor een Australian Labradoodle of een Cobberdog. Láát je vast op een wachtlijst zetten NA GRONDIG ONDERZOEK wat fokker betreft. Dan duurt het toch nog nog wel heel lang voor er een pup is.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^