Met hond spelen (bek)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChristoverChristover

Beste, wij zijn op vakantie met mijn schoonfamilie en de honden zijn mee voor 7dagen. Het gaat hier om een rottweiler (9maand) ik ben zijn baasje en eerste hond van me eigen. Zelf ben ik voorzichtig met opvoeding en worden geen verkeerde dingen aangeleerd. Er word mee gespeeld door ons maar enkel met zijn speelgoed. Nu we op vakantie is er iemand hier die altijd maar in zijn bek zit te knijpen aan zijn wangen zit te trekken al tal van keren gevraagd om er mee op te houden elke dag opnieuw. onlangs zat hij herhaaldelijk aan de hond zijn tong te trekken. Waar ik ook heb om gevraagd om er mee op te houden omdat ik de hond paar keer zag knappen naar zijn handen zal niet zeggen om te bijten. Maar heb liever dat hij dit niet doet binnenkort knapt hij om het minste denk ik dan.  de hond komt bij ander mensen ook in mijn familie. Nu zijn ze slecht gezind op ons geweest op mij en mijn vrouw. Omdat wij dit niet willen en dat wij hun corrigeren op hun aanpak ze mogen hem aandacht geven en mee spelen maar gewoon aan de bek hebben we liever niet hij mag wel spelen met zijn bek maar dan met speelgoed. Voor ze rest zijn er veel ander manieren om de hobd aandacht te geven. Hij word al niet graag over zijn hoofd geaaid. Over zijn wangen aaien trekt hij zijn lip omhoog had ik al eens gemerkt nu zit hij maar aan zijn wangen te trekken. De hond leert heel snel hebben we gemerkt toen we hem pas hadden dus we hebben bang dat hij snel iets verkeerds leert door een ander. 

wat vinden jullie hier van of overdrijf ik hier in? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je schrijft: iemand zit altijd in de hond zijn bek te knijpen, aan de wangen en tong te trekken...

Wie is die 'iemand'? Is het een kind dat dit doet? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik zou mijn hond bij me houden, desnoods aan een riem. En zorgen dat die persoon geen seconde bij mijn hond komt.

En anders naar huis gaan met de hond, als diegene het blijft doen.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Ik zou diegene vragen de tong uit steken en dan ff flink aan trekken, even aan de wangen trekken en ook nog even flink in het gezicht knijpen..En dan vragen hoe diegene dat vindt...Ik ga er een beetje vanuit dat het hier een al iets groter kind betreft? Kan me niet voorstellen dat een volwassen persoon dit doet namelijk.Is het een volwassene dan zou ik daar toch wel flink kwaad om worden.Je overdrijft absoluut niet hoor.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je overdrijft zeker niet. Het is jouw hond en jij bepaalt wie er aan komt en hoe er aan de hond gezeten wordt. Helaas is andere mensen opvoeden moeilijker dan je hond opvoeden als het om je hond gaat.

 

Wat ik ooit gedaan heb, maar dat zal denk ik nu hier niet lukken. Iemand gaf mijn hond een koekje, iets wat ik perse niet wilde. Maar ik moest niet zo flauw doen en die hond kreeg er niets van enzv. De keer erop heb ik goed opgelet, op het moment dat die persoon een koekje gaf heb ik mijn hond heel streng verboden dit aan te nemen. Of te wel, hard,  foei gezegd! En de hond naar de mand gestuurd. Werd mij niet in dank afgenomen maar de hond is nooit meer gevoerd. Zo sneu als de hond dan op zijn kop krijgt. Probleem, levenslang opgelost,

 

Ik zou de hond aanlijnen als die persoon in de buurt is, en bij mij houden. Wordt er wat van gezegd, dan zeggen, ja het is niet leuk voor de hond, maar als jij er niet afblijft moet het maar zo. Het is een hond die door jouw gedrag, verkeerd gedrag kan ontwikkelen, als mijn hond bijt, wat begrijpelijk is en gaat gebeuren, dan heeft mijn hond de doodstraf terwijl het door jou komt.

Nou ja, of zoiets. Of gewoon het gesprek aangaan, ik heb liever niet dat je dit doet. Lukt dat niet, dan aanlijnen,

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Op zo'n manier afblijven van je hond. Wie is die iemand?

 

Die iemand heeft niets te klagen als hij/zij door je hond gebeten wordt. Eigen schuld.

honden page profiel ChristoverChristover

Aanlijnen gaat niet omdat we met zen alle in een vakantiewoning zitten kan hem moeilijk aangelijnd de hele dag mee door huis gaan lopen. Is een persoon van 23 jaar. Heb de hond geen seconde alleen gelaten met hem. Natuurlijk komt de hond in zijn geburen dan houd ik het in het oog wat hij doet. Zelf heeft hij ook een kleine hond die dan niet mee is. Ik kom ook in contact met zijn hond maar raak het heel weinig aan is weinig kans toe is veel te actief en uitdagend naar ander honden toe. Als ik die aanraak is het maar een brave aai over de rug.

hij zat ook aan zijn poten te trekken paar dagen terug waar mijn hond herhaaldelijk terug onder zijn lijf steekte ik was aan het binnenin aan het koken toen.op het einde was hij aan zijn 2 voorpoten aan het trekken terwijl mijn hond hevig terug aan het trekken was. Was ik bijna uit mijn krammen geschoten tot mijn schoonzus in greep er nog net voor. 

ik vindt het gewoon jammer dat licht ruzie is geweest om dit feit terwijl het gewoon zo simpel is om te respecteren wat we vraagde.

Ik en mijn vrouw werden vervolgens genegeerd omdat we hun gedrag afkeurde. De bui is vervolgens terug gaan hangen maar moeten nog dagelijks vragen om te stoppen met in zijn bek te knijpen en aan zijn wangen te trekken

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik heb er een serieuze ruzie voor over als de veiligheid van mijn hond en persoon dat niet wilt luisteren in het geding is. Mijn hond mijn regels. 

Spiegel die gozer eens en doe hetzelfde bij hem...

En anders lekker naar huis gaan. Vakantie moet leuk zijn. Schoonfamilie he...

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Dat 23 jarige familielid (en de rest van de familie ) horen jouw regels wat betreft jouw hond te respecteren.De sfeer wordt er weliswaar niet beter op, maar dat is niet jouw schuld.De fout ligt toch echt bij dat familielid.Ik zou serieus overwegen om de vakantie voortijdig af te breken en met mijn hond naar huis gaan.Jij bent verantwoordelijk voor het welzijn van je hond.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Dat 23 jarige familielid (en de rest van de familie ) horen jouw regels wat betreft jouw hond te respecteren.De sfeer wordt er weliswaar niet beter op, maar dat is niet jouw schuld.De fout ligt toch echt bij dat familielid.Ik zou serieus overwegen om de vakantie voortijdig af te breken en met mijn hond naar huis gaan.Jij bent verantwoordelijk voor het welzijn van je hond. "

Helemaal mee eens, dan maar een familieruzie. 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Helemaal mee eens, dan maar een familieruzie.  "

Die komt mogelijk ook als TS blijft 

Ik zou ook vertrekken , mijn lol zou eraf zijn met zulke mensen 

Als men niet aan wil nemen dat je dit absoluut niet wilt , en uiteindelijk is je hond de dupe 

Ik ben hier ook heel duidelijk in , toen mijn kids klein waren.  Mijn kids niet mee bemoeien en eerst met mij overleggen als je iets met ze wilt . Met mijn honden idem.  En anders,krijgen ze de wind van voren 

Jammer dat dit zo moet verlopen 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Is dit fake?

Wat dat familielid met de hond doet is onmogelijk zonder dat de hond flink uithaalt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

ik vindt het gewoon jammer dat licht ruzie is geweest om dit feit terwijl het gewoon zo simpel is om te respecteren wat we vraagde.

Ik denk dat dit de kern is van de zaak: deze persoon respecteert jullie helemaal niet. Ik zou hem op de man af vragen waarom hij zo grof en onbeleefd is tegenover jullie. Zo ga je toch niet met familie/vrienden om? 

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou ook vertrekken, een vakantie moet leuk zijn voor iedereen.

 

Verder zou ik wel op aanraken van de kop trainen, als hij er zo gevoelig aan is. Ik doe het ook wel standaard bij mijn honden, je weet nooit waarom het goed. Mijn teef werd 2 weken geleden door een onbekende in haar nek gegrepen (met toestemming van mij hoor), dan is het wel fijn dat dat ook gewoon kan en dat zoiets voor de hond totaal niet vreemd of bedreigend is.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Ik hoop dat jullie bijna naar huis kunnen.foot-in-mouth
Er zou zeker en vast ruzie van komen bij mij.yell
Toch wel iemand met een serieus probleem als je op je 23 nog niet beseft dat je op die manier niet goed bezig bent met een hond. En dan zal de hond een keer wat terug doen hè... is het de hond zijn schuld. Pfff.

Kom op voor je hond. Dat doe je wel hoor. Je zegt het wel hè. Maar blijkbaar heb je te maken met een slechte verstaander. Ik zou een trap hoger gaan en echt heel kordaat zeggen waar het op staat. En ja daar kan dus ruzie van komen... tja... heeft die persoon volledig aan zichzelf te danken.

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Ik had me daar toch dan vlink ruzie gekregen en zal me wat wezen maar zo gaan we niet om met honden, maakt niet uit of het de hond van ander is of van mezelf maar daar zullen ze zeker wat van horen.

 

En als zo door gaat spullen pakken en lekker naar huis waar de hond lekker rust heeft en geen getrek aan zijn lijf heb hp-thumbsup 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Vele malen zitten nadenken hierover. Laat het maar, ruzie wordt onvermijdelijk. Hond hapt? Ruzie. Hond doet niets? Ruzie. Als je hond het niet leuk vind? Dan idd spullen pakken en weg. Dit kun je zien wanneer jouw hond er weg van wilt lopen. Sommige vinden dit gewoon fijn al die aandacht.

Volgende forumvraag: Rust krijgen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^