Spondylose

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LSRLSR

Hoi,

Ik heb 2 franse bulletjes waarvan 1 van net 7 jaar. Ze heeft vorig jaar juli de diagnose spondylose gekregen. Destijds had ze enkele dagen pijn maar de rimadyl sloeg snel aan. Sindsdien heeft ze geen last gehad.

 

Nu kreeg ze vorige week donderdag, uit het niets, weer pijnaanvallen. Direct weer rimadyl gegeven en omdat het bleef kreeg ze vrij snel tramadol erbij. Zelfs met deze medicatie bleef het te pijnlijk en heeft ze zaterdag een shot morfine erbij gehad. Hier was ze voornamelijk heel stoned en raar van. 

 

Ondertussen laten we haar niet springen of gek doen (als ze dat al wil nu). Maar nu na een week tramadol en rimadyl (sinds gisteren over op corporal) blijft ze ongeveer 2 pijnaanvallen per dag hebben. Het komt ineens en ze gaat dan op dr zij in de mand liggen, soms met wat rekken en strekken van de voorpoten (spondylose zit in de nek). Ze trilt dan en ademt heel oppervlakkig. Dit duurt een half uur en vanaf dan zwakt het af. Ze slaap vervolgens een uur of 2 en daarna staat ze op en wil ze wel weer gekroelt worden of een botje pakken. Spelen doet ze normaal graag maar nu helemaal niet.

 

De dierenarts geeft aan verder niet veel meer te kunnen doen en de tramadol mag ze nu nog maar een paar dagen. Fysio gaan we maandag heen, die begint met acupunctuur als het goed is. 

 

Ik ben zo ontzettend bang dat het te erg is en/of blijvend (ja ik weet dat spondylose an sich blijvend is) omdat zelfs de medicatie niks lijkt te doen. Online lees ik verschillende verhalen en niks beloofd zekerheid dus ik weet niet waar ik moet beginnen. Heeft iemand hier ervaring mee? En hebben jullie tips? 

honden page profiel LSRLSR

Als toevoeging: ik las dat vaker per dag korter lopen goed zou zijn, nu heeft ze al 3x direct na thuiskomst een pijnaanval gekregen.. dus moeten we dit dan wel doen?!

honden page profiel Mona lizzyMona lizzy

Ik heb geen ervaring met spondylose en helaas ook geen tips..Maar ik lees dat je hondje ondanks de pijnstilling zeker 2 x per dag helse pijn heeft waarbij ze trilt en snel ademt..Ze wil niet meer spelen en na een korte wandeling heeft ze al een pijnaanval...Ik weet wel dat spondylose alleen maar erger wordt en niet geneest..En als de pijnstilling dan ook al niet meer helpt...Ik hoop oprecht dat de fysio nog iets voor je hondje kan betekenen...Je dierenarts geeft aan dat hij verder niet veel meer kan doen.Heeft hij je doorgestuurd naar de fysio?

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou eerst een RX laten nemen om te zien of er nieuwe spondylose vorming bezig is. Die pijn duurt zolang de brug bezig is te vormen, eenmaal gevormd is de pijn over.

honden page profiel LSRLSR

" Ik heb geen ervaring met spondylose en helaas ook geen tips..Maar ik lees dat je hondje ondanks de pijnstilling zeker 2 x per dag helse pijn heeft waarbij ze trilt en snel ademt..Ze wil niet meer spelen en na een korte wandeling heeft ze al een pijnaanval...Ik weet wel dat spondylose alleen maar erger wordt en niet geneest..En als de pijnstilling dan ook al niet meer helpt...Ik hoop oprecht dat de fysio nog iets voor je hondje kan betekenen...Je dierenarts geeft aan dat hij verder niet veel meer kan doen.Heeft hij je doorgestuurd naar de fysio? "

Ze heeft het zeker aanbevolen. De fysio heb ik zelf uitgekozen. 

honden page profiel LSRLSR

" Ik zou eerst een RX laten nemen om te zien of er nieuwe spondylose vorming bezig is. Die pijn duurt zolang de brug bezig is te vormen, eenmaal gevormd is de pijn over. "

Dat is inderdaad hoe ik het ken. Vorige keer was dit na enkele dagen en de dierenarts gaf ook aan een paar dagen.. maar dit is nu 8 dagen dus ben ook benieuwd of iemand ervaring heeft met het feit dat het misschien iets langer kan duren..?

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Mijn hond met spondylose doet het goed op rimadyl icm gabapentine en fysio. Tramadol doet ook niks voor hem. 

honden page profiel LSRLSR

De fysio waar we vandaag zijn geweest denkt dat het een nekhernia is en dat geeft dus een heel ander advies. Rust rust rust. 

Hopelijk lukt het om de hernia te verslaan met rust en medicatie (evt acupunctuur). Ze vond haar wel al best bewegelijk dus zij heeft goede hoop. 

honden page profiel Mona lizzyMona lizzy

Ik zou alsnog naar de dierenarts gaan en vragen om beeldvorming..Zijn 2 heel verschillende diagnoses inderdaad. Ik heb een hondje gehad met een rughernia. Rust en vooral ook warm houden..Haar even buiten laten ontlasten en meteen weer rust..Mijn hondje was door haar hernia verlamd aan haar achterhand.Voelde dus uiteindelijk geen pijn meer door 1 verkeerde beweging .Na 7 weken rust,warm houden en veel verzorging liep ze weer..Heeft nog 5 jaar een mooi leven gehad na die tijd..Dus kan goed komen..als het een hernia is.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hernia’s zijn ook bij honden te zien middels MRI toch? Rotte er aan een Frenchie, schijnt nogal vaak voor te komen.

 

Zou dat wel laten uitsluiten. Twee totaal verschillende dingen en behandel methodes. Mijn vorige hond had ernstige spondylose maar geen pijn aanvallen. Die gaven ze nog maximaal een jaar die is uiteindelijk, jaren later, aan heel wat anders overleden. Zijn veel tips voor maar goed, niet als het een hernia blijkt natuurlijk. 

Volgende forumvraag: Artrose en gescheurde kruisbanden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^